Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@jankaja Ved to tie "trendy" su niekym dane a ak nechces aby tvoje dieta bolo odsuvane, tak mu dovolis mobil, aj ked ho vobec nepotrebuje. Je to smutne, ale je ta asi tak. Ved si predstav, ze Tilka si vylezie na gauc, zapne si tatov pocitac a uz tuka a smeje sa, nema sajnu co robi, ale tesi ju to 😀 Co bude o par rokov netusim.
Ja teraz riesim dilemu, lebo Maxim sa zacal velmi zaujimat o pismena, pozerava rozpravky, kde ucia pismenka a aj v skolke im o nich hovoria. V izbe ma taky ten plagat s pismenkami a obrazkami a on pri tom dokaze stravit aj 30min a priradovat velke pismena k malym. Dokonca vie napisat svoje meno na pocitaci. Som na neho hrozne hrda, a aj ked buduci rok zacina skolu, tak sa obavam aby to nebolo prilis skoro, jednak aby sa v skole nenudil a aby sa to naucil spravne, lebo niekde som citala, ze deti sa to naucia iba podla vyzoru a nie podla zvuku toho pismena, dufam ze chapes, neviem to poriadne vysvetlit.
@mihouk ale keby ste sa sem-tam ucili tie pismena s nim aj so spravnym znenim, nemusel by to byt potom problem, ci ano? a je to caste, ze prvacikovia niektori sa v skole v prvom rocniku nudia, lebo uz pismenka poznaju. moja sestra si den pred tym, ako sla do prveho rocnika, precitala cely moj slabikar a pripravila si ho na prvy skolsky den do tasky 😀 😀
@kajkovajanka No lenze on ma iba 3,5 roka a ja neviem ako ich budu v skole ucit, lebo oni ucia aj ej bi ci, ale aj a b c vyslovnost. Neviem, buduci tyzden si chcem dohodnut rodicko v skolke, tak sa poradime co a ako.
Inak segra dobra 😀 😀 😀
tak to bol vecer 😝 .. asi dve hodiny rev.. kym pozerala spievankovo, alebo bola na rukach, bolo dobre. ale ked sme jej nedovolili stlacat tlacidla na pocitaci, alebo ked sme ju polozili dole, plac obrovsky. az zachripnuta bola.. ucinky nurofenu sa velmi neprejavili a bebu pila tak, ze som jej flasu strcila do ust, lebo sa nevedela ukludnit a zobrat si ju sama (pytala som sa jej predtym, ci si prosi, takze som vedela, ze ano). a este malo jej bolo.. uz je v postielke a vyzera, ze spi. aspon zatial.. MASAKEEEER
čaute žienky, šak vy tu vypisujete jedna radosť 😀 nemáte doma čo robiť? 😀 neeee, to bol ftip 😉 to len ja sa snažím dostať do normálu a nejako mi to ešte nejde 😝
@kajkovajanka @tamaska @martinka8 @zuzky1104 kočky, atb som dnes dobrala, som oherpesovana, ale cítim sa fajn...čo tak skúsiť do tretice stretko? 😀 štvrtok u nás? jaaaj chcem vás vidieť 😉
@kajkovajanka tak to som stastna, ze sa malej polepsilo...naozaj som na vas myslela aj v noci ked som kojila, ze ako sa malej dari...a dnik ste mali aky??? tej doktorke si volala? nasa noc bola zase jedna z tych ,,vydarenych,, ja neviem, ci ho tie zubky v dasienkach trapia, alebo co sa to vlastne deje ale ja nepamatam taketo zle spacie obdobie odkedy mal 8 mesiacov...lebo aj ked sa mu prerezavali zubky, tak par noci pred a ta noc prerezavania zla a potom klud, celkom dobre spanie...ale toto trva uz velmi dlho...
@mimuska2 ste sa vratili k priatelovi domov? dobre rozumiem??? 🙂🙂🙂 no aj my mame tazke noci...uz sa tu stazujem pekne dlho...naozaj, je mi aj maleho luto, ze ani on si tak dobre nepospinka...ale ja som uz naozaj tak vycerpana...aj cez den spi tak malo...kolko ti mala spi na obed??? lebo Marosko zacal zle spinkavat v noci a cez den do hodinky a pol, predtym pekne aj cez dve hodinky pospal...no co uz, asi mame nejake obdobie...
@mihouk hlavne u vas je super, ze uz sa mozu spolu vyhrat...mate paradny rozdiel medzi nimi...vsetci mi teraz hovoria, ze cim mensi rozdiel tym lepsie...🙂 hlavne kvoli tomu ze sa tie deti uz potom prehraju...aj ja by som tuzila mat taky vztah s nasimi detmi ako my s mojimi rodicmi...aj moj brat ma skvely vztah s nasimi...je to super...🙂 a ako je Maximkovi? uz je v pporiadku??? teplotu este ma?
@kajkovajanka a máte ešte teplotky, či len zúbky bolia?
@mirka2010 Ja som si nebola ista ci mat druhe a kedy, Maxim mi stale pripadal malinky a keby nebolo Tilky, tak mi malinky stale pripada. On uz je v poriadku, chodi do skolky, berie sice este ATB, ale mam pocit ze zaberaju, lebo uz mu nesmrdi z ust, co doktor povedal ze je ten hnis.
No ale to by nebola nasa rdonia, keby sme nemali nejaky problem. Tilka ma svoj prvy monokel, ale paradny. Opica neda si povedat a stvera sa po gauci, uz po obede som ju chytila v lufte, ale vecer ked sme skypeovali s mamou, uz som to nestihla a ona tresk hlavou dole. Aj napriek studenenmu obkladu, tam ma dobru modrinu, nema to opuchunte, ale pre istou som jej dala nieco proti bolesti, nech sa v noci netrapi. Dnes mame ist na ihrisko a v piatok na vikend prec, no to budu ludia pozerat. Ale ona si neda povedat, len co som ju utisila, uz bola zase tam a lozila, ona nema ziaden pud sebazachovy, ona sa stale hadze.... 😝
@kajkovajanka mrzi ma ake mate starosti s Bekinkou, dufam, vsak , ze je jej uz lepsie, ten diazepam ako radi @martinka8 si zaobstaraj pre kazdy pripad, ja davam, ked maju teplotu 39C alebo velmi blizko k nej, a inak nurofen je u nas No.1, Panadol davam, len, ked, co ja viem, na prestriedanie, resp.preventivne, alebo, ked davam pri vysokych teplotach po 4hodinach antipyretikum koli prestriedanieu, ale spolieham sa urcite na Nurofen 😉
Predpokladam,ze vsetky to maju zle. Treba zistit u pediatricky ako davkovat mne kazala davat na 10 kg 5 ml. Rovnako davkuju aj v nemocnici. Dobre rozpisane davky ibuprofenu ma MIG junior 2% sirup pre deti... tak mne poradila moja... dala mi k tomu letacik. Inak baby tu pisu, ze im to tiez povedala ich lekarka.
@mirka2010 @tamaska @martinka8 @jankaja @mihouk @zuzky1104 baby, zahada nasich horucok vyriesena: siesta choroba 😝 (@stanilka mala si pravdu, ze v tom asi bude aj nieco dalsie 😉) . rano som ju vybrala z postielky a cela bodkovana je. planovali sme uz vcera, ze pojdeme k doktorke dnes, tak sa to uz aj samo ukazalo.. v noci zasa zurka 😝 , uz som na to nemala nervy ☹ , az mm vstal a ju ukludnil.. dakujeme, ze ste na nas mysleli, teploty uz nie su, ale nervozna a uplakana je strasne. cize @larosa z nas nic tento tyzden, hruuuza to je 😝 .. @mirka 2010 mrzi ma, ze mate zle noci 😒 . mozno to je nejake detske obdobie, lebo aj Matina Lili aj nasa Beki spavali lepsie a potom zrazu horsie.. ale prajem vam, aby sa to zlepsilo a vyspikali ste v noci uz lepsie 🙂 . @tamaska Eli je v poriadku? pokial viem, Lili to uz mala asi minuly rok dokonca.
@kajkovajanka Aspon uz vies co to je a uz nemate teploty, to je super. Ja nejake teplty cakam, lebo ma zase kysle hovienka a par adeptov na prerezanie 😝 😝 My noci mame take pol na pol. Ale v nedelu som jej dala chlebik vo vajicku, potom som ju nakojila okolo pol deviatej a do piatej si ziadne mliecko nepytala, tak tipuje ze to uz bolo asi vela na jej brusko, ale keby si ju videla ako jej chutilo, kecu mala este aj vo vlasoch 😀
@kajkovajanka jaaaj, aj kámoška teraz mali, vraj je to infekčné 2týždne pred a po, teda staršie nemali ani jedna, tak nepoznám....držkajte sa, posielame božteky na vyliečenie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 😵
@tamaska @zuzky1104 @martinka8 @kajkovajanka tak to odložíme po šibačke, OK? hneď štvrtok ideme na poradňu a očkovať sa, tak pre nás buď streda alebo piatok 🙂 pozdravujem 😉
@kajkovajanka áno my sme OK, ak by niečo malo prísť tak to príde tak či tak 🙂)) večer už zaspala pekne sama bez plaču.
sem tam sa objaví ešte číri soplík ale inak nič, okrem šúchania si ďasien 🙂
@larosa my ideme v utorok poradňa + očkovanie ale v stredu ak nebudú následky z očkovania tak my môžme,
a potom môžme aj u nás 🙂
@kajkovajanka Ako som predpokladala, ja normalne mozem robit vesticu, Tilka ma teploty a ma take nervicky ze az, ach tie zuby protivne, uz len 8 a koniec. 😀
@kajkovajanka och och, tak ale teraz by uz malo byt lepsie ked ste sa vyhadzali 🙂 teploty ustupia a bude dobre, este dva dni bodocky a mate za tym 🙂 Ano myslim ze Lili to uz mala (ak to bolo ono) niekedy okolo polroka. A boli ste u lekarky? Ci nie? Drzte sa. Inac sa pridavam do vacsiny, my mame STRAAAASNEEEE noci, som uz zase zufala, mm sa uz zase od nas odstahoval, lebo sa vobec neda spat, cica reve v jednom kole,.... cickame asi 6-7 krat.... katastrofa :(
@mihouk cize vy ste Tilusku az tak neplanovali??? veru, ja vobec netusim ako to spravime my 🙂 ale surodenca, teda sestricku velmi chcem pre naseho Maroska milovaneho 🙂 co sa tyka gauca, tak nase dieta si vymyslelo, ze sa da po nom super chodit a hopkat...nestiham sa otocit a uz to robi...vylezie tam rychlostou blesku a cely stastny si tam hopka...nejdem si predstavovat ten pad...takze Tiluska sa hrdi monoklom? ach, zlaticko male...nech sa jej to rychlo zahoji...a kam idete na vikend???
@kajkovajanka fiiiiiha, tak 6 choroba??? tak uz ju mate za sebou...ach, chudatko male...a vy tiez ste si vytrpeli, ale vari uz bude lepsie...veeeeeelmi vam prajeme tiez dobru nocku, nech si aj ty aj mm oddychnete...a u dr ste nakoniec boli? ci ste len zatelefonovali? a teplota razom prec a vyrazky po celom tele??? vies, aby som vedela pre buducnost...tak sa drzkajte a hlavne dobre spinkajte....🙂
@martinka8 @mirka2010 ano, boli sme u lekarky. a ano, teploty klesli doobeda a podvecer vyrazky prve sa objavili a rano vsade po tvari, hrudniku, brusku a na chrbte. vyeraz to ako alergicka reakcia, take cervene fliaciky .. tak snad to uz bude lepsie.. prajem vam baby lepsie noci, aby ste sa vyspali aj s drobcekmi uz konecne poriadne 🙂
@mirka2010 Ale planovali a ani nie. Hovorili sme si ze sa zacneme pokusat, ked bude mat Maxim rok, ale mne sa to zdalo skoro a nejak som to odkladala, ale o pol roka sa tatarka podarila a bolo rozhodnute.
No ved uvidis, ked budete mat druhe, ze Marosko, aky je zlatucky, tak surodenca nauci tie najhorsie veci, ktore su veeeeeeelmi srandovne, ale veeeelmi nebezpecne. Maxim totiz chodi za gauc, lebo mame rohovu sedacku a tam si urobil svoj kutik a Tilka sa tam snazi dostat, musim tam dat nejake vankuse nech ma makky dopad, lebo je to len otazka casu, kedy sa jej to podari. Chudatku idu jej tie zubiska, taka je znicena, zase tie hnusne teploty a akurat teraz som rozmyslal, ze najvacsia rodinna pohroma by bola, keby nam dosli baterky v tepolomeri.
Dufam ze bude do vikendu fit, ideme iba hodinku od domu, ale je to taky lesopark s jazerom, take male mesto, s restikami, wellness a tropickymi bazenmi, tak sa tesim, lebo Tilus vodu zboznuje. My aspon vypadneme a ked vyjde pocasie, tak budeme mat kopec pohybu na cerstvom vzduchu 😀

@stanilka aha, toto posledné nemalo byť pre teba, ale pre @kajkovajanka