Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@jankaja aj my mame hracky vsade, este aj na wecku 😀 , ma styri rozne miestnosti, kde sa moze hrat. ale doobeda to vobec nepomahalo 😝 . potom spala 3 hodiny a poobede bola relativne spokojna az do vecera. ale stale chcela ist na ruky, a chela by aj pocitac, ale ten ssme radsej ani nezapinali. a Katka vravela, ze dva tyzden pred a dva tyzden po vypuknuti tej choroby, ze to je infekcne. svagrina uz finisuje tehotenstvo, uz vcera mala termin a malickej sa nechce na svet zatial 🙂 , tak to musime zistit, ze ci aj my dvaja s mm mozeme byt hrozba pre babo, to by bola katastrofa, keby take daco od nas chytila 😲
@mirka2010 no uz sa nam noci polepsili. ano dobre si pochopila 😉 mala spinka raz cez denke dve hodky a pol 🙂 teraz si spolu veelmi uivame je taka super vsetko sa strasne rychlo uci 🙂 najviac sa mi paci jak sa naucila napodobnovat psa jak knuci a ked mu zobere nejaku jeho hracku da ruky hore aj s hrackou a knuci na nho akoze ho vola 😀 strasne su zlaty
@kajkovajanka vies, ja si myslim, ze moze to byt vplyvom tej choroby...Marosko ked bol prvy krat chorucky a uz aj ked bol v pohode bez teploty, tak som tiez nechapala, preco je stale taky mrzuty a len na mojich rukach a nic ho nezaujimalo...ono ju to prejde, uvidis 🙂 a pocitac, aj mobil napriklad, my to dovolujeme s mierou a myslim, ze to ma praveze taky efekt, ze sa nejde za tym potrhat, nie je to pre neho take putave, nedosiahnutelne a tym padom si to nevyzaduje...Bekinka ma urcite teraz po chorobe pocit ze chce byt stale v pozornosti...ale prejde to 🙂
@kajkovajanka ja som pocula ze to stoji 30 euro, ale ja to nejdem dat...ty to zvazujes?
@jankaja tak to je super, ze ste mali takuto navstevu a tiez ze malu to takto dobre unavilo..ja mam pocit, ze cim je Marosko viac unaveny, tak horsie v noci spi...toto pocasie je naozaj priserne, myslim, ze kazda mamicka by o tom vedela rozpravat, ale dnes sa vycasilo tak, ze sme to vobec necakali a nakoniec sme pol dna stravili na Martinskych Holiach, kde bolo nadherne, slnecno, nefukalo, maly si tam dve hodiny pospal v kociku a potom sme sa posankovali, poprechadzali...takze super, taka zmena po dlhej dobe 🙂
@mirka2010 pytala som sa v lekarni, povedala mi 49,50 myslim. a ano, uz mame aj recept pripraveny na dalsie ockovanie. a to kvoli tomu, ze manzel mal tazky priebeh kiahni a keby to Beki teraz dostala v takej forme, bude mat jazy a zosali sa 😝 . a tomu sa chceme vyhnut.. a dnes uz bola velmi zlata 🙂 . ale pocitat pred nou vobec nezapiname, aj telefony mame skryte a uz aj fotak 😀 . a praveze pri nej to ma opacny efekt, ona to chce potom stale viac a viac. tak skusame, ci na to "zabudne" .. uvidime .. a ako Marosko, spinka uz lepsie? ci ziadna zmena?
inak mamicky....ja uz som tiez zufala, lebo tie noci co mame teraz, to je uz na nevydrzanie...ked sa zobudi 3-4krat a dokazem ho nejako uspat, tak ok...ale tuto noc bol hore 3,5 hodiny!!!!!!!!! ja neviem, co vy robite za taky dlhy cas s detmi,ale ja som skusala kojenie, mojkanie, hladkanie, nosenie na rukach, lezanie pri mne...nic, ale naozaj nic nepomohlo...az som uz ostala taka vynervacena, ze uz som normalne na neho skrikla, ze uz musi spinkat, lebo to uz sa nedalo....teraz sme ho ulozili pred osmou a uz dva krat na mna krical mama,mama...takze nas caka urcite velmi podobna noc...ach, co robit??????
@kajkovajanka akurat som napisala, ze mali sme prisernu noc...ja naozaj neviem, co robit...fakt uz som zufala a spinka teraz cca hodinku a uz dva krat sme pri nom boli, co nebyva vobec zvykom...cez den je uplne v pohode, ani mrzuty nie je, nic nebadat ze by ho trapilo...aj do ust sme mu pozerali, ani naznak na prerezavanie zubkov...tak ja neviem,co ho trapi, ach, jaaaaj
@mirka2010 moja nezavidim ti tieto noci, my sme to zatiaľ nemali, kamoška tak fungovala s malou až do 2 rokov že sa jej dcerka zobudila okolo druhej a do štvrtej sa hrali. ale dúfam že u Vás to bolo len teraz a už sa vyspinkáte. my sme mali sem tam pol hodinkovú nočnu hru ale potom *Eli zalomila ale aj to bolo na mňa dosť, klobúk dole nad hodinovými nočnými hrami 🙂
juj a tie fotky, prišla som na to že z tej skoro najhoršej fotky sa dá urobiť skoro môjmu oku najsamilšia, môj mužík fotí ako príde -nezaostrí, neusporiada ale orez a úprava dokáže veľa 🙂)) ale staršia dcérka má na foto celkom dobré oko tak dúfam že ju to bude baviť aj ďalej 🙂 a už aj Eli našla môj najstarší foťák "smena" a vie kam priložiť očko aj keď ho prižmúri a nič nevidí je neskutočná presne vie čo by mala robiť... juuuj aké sú tie detičky vnímavé..
@mirka2010 och, to ma mrzi.. netusim, ze co to moze byt. 3,5 hodiny som uz bola hore aj ja 😝 .. pokial je ticho a hrame sa, resp, sedi na mne, ked si sadnem, tak ok. ale ked vkuse mrnci a nijak raz sa s nou neda, len hojdat sa v autosedacke a nezaspava pri tom, to stracam nervy uz aj ja 😝 ... neviem Mirka, ze co to moze byt.. svagrina inak toto tiez robila nejaku dobu, ze zobudila sa v noci na dve hodky, bolo treba sa s nou hrat a potom spala dalej. ozaj, dufam, ze toto nebude vas pripad 😲 . a nespinka Marosko cez den vela? ze potom v noci nie je unaveny? my sme to s Beki tiez mali takto chvilu, kym sa jej konecne podarilo prejst na jeden spanok cez den. on nemoze poobede spat dlhsie nez do tretej, lebo by nam do desiatej vecer nezaspala... a dnesna noc?
@mirka2010 ty kokos to je uz sila 3 a pol hodiny...necudujem sa ze si skrykla neobvinuj sa je to normalne ved sme len ludia aj nam obcas rupnu nervy....mne ked bol v noci dlho hore tak to som si vsimla ze nepomaha nic...ja som ho niekdy len tak nechala nechsa hraje...ale ked ti place...mozno to budu tie hnusne zubale....neskusala si dat pred spanim nurofen?....ked sa ti zobudi v noci co robis? mne zaberalo ze hned ked zacal plakat tak som ho vybrala ale nemojkala neprihovarala sa k nemu len si ho dala ku sebe do postele tak som si ho privinula a spinkali sme...trochu sa este mrvil ale nakoniec za nejaku minutku dve zaspinkal...a teraz to robim tak ze ked v noci pocujem ze sa zobudil tak bleskovo vyletim z postele dam mu cumlik otocim na bok poriedne prikryjem po uska a tlapkam po dupke...ked sa neutisuje tak si ho vezmem ku sebe a hotovo...niekedy su noci ze si ho nemusim vobec brat...drzin palceky
@danuska2568 asi si v zlej teme :D
@kajkovajanka no to snad nemyslis vazne!!!! tak to je ale sila...ja sice neplanujem proti kiahniam ockovat ale...no chcela by som ockovat proti kliestovej encefalitide ked budeme moct...
Ahojte dievcata ako sa mate? no my sme mali otrasny tyzden, manzel vysoke horucky je PN je oddeleny na samotke v spalni, ja s malym spavam v obyvacke, ale Filipko mal takisto vysoke horucky, idu mu dve stolicky a ma zapalene hrdielko, grckal, nervozny, umrncany. dufam, ze aspon vy ste s deturencami zdrave..
@mirka2010 ahoj Mirka, citala som ze mate otrasne noci, ze sa Marosko zobudi a je dlho hore, to mi je strasne luuto a verim ti ze si z toho vycerpana, my sme to tiez mali a trvalo to u nas bohuzial skoro tri mesiace a tiez mi obcas rupli nervy a som aj ja zvysila hlas ked bol hore aj 2,5 hodiny a teraz sa mu tisnu naraz dve stolicky. A Marosko ked sa zobudi tak place? Lebo Filipko ten sa zobudil a stale sa len prevaloval, posadil sa obcas zamrncal, pustila som mu zvonkohru, ale nebravala som si ho ani na ruky ani ku sebe.
@mirka2010 my sme na tom podobne, ja uz s malou aj pravidelne poobede spavam, lebo uz NEVLADZEM (zase) nas cas je od pol druhej do pol stvrtej, skoro stale hore, mrnci mrnci,,,.. zaspi na dve tri minutky a mrnci, kruti sa..... hodinu a pol, az dve. Ja myslim ze je to stolickou c.2 ale neviem isto. Uz to zase trva sialene dlho. Som ale rada ze je nas viac takto, lebo moj mm uz zacal ze ci to je normalne, ze ostatne deticky take urcite nerobia.... tak aspon viem ze je to normalne. Len kedy to skonci???? A do kedy ti potom spinka Marosko? Lebo Lili je hore pravidelne pred pol siedmou :( a uz aj poobedny spanok skracuje a ma ho taky trhavy, budi sa kazdu chvilku, a este aj pocas tohto spanku kojime aj dva krat :(
@kajkovajanka ahoj citala som, ze ste mali tiez vysoke horucky a siestu chorobu, my sme ju mali tiez, ale niekedy v lete, to bolo otrasne. Teraz sme tiez mali vysoke horucky, lebo sa mu tisnu dve stolicky a este do toho je aj mm prechoreny. Dufam, ze je uz Beki lepsie.
@martinka8 ahoj, no to ti verim, ze si vycerpana, nasmu idu tiez dve stolicky naraz, taky je nervozny a umrncany, ze az a pravidelne zacal vstavat uz okolo 6.15h 😠 tiez ma raz take horsie noci a raz lepsie, ale predtym ako sa mu zacali prerezavat stolicky mi kazdu noc bol hore od 1,5 az do 2,5hod., a trvalo to skoro tri mesiace, to bolo strasne vycerpavajuce.
@mabel1981 och, chudatko male, taky chorucky 😖 . nemas to lahke teraz, ked este aj mm je PN. moj bol takto odizolovany tri tyzdne a som myslela, ze ma klepne 😝 .. drzim palce, nech sa cim skor uzdravite a malickemu, aby uz bolo lepsie a tebe veeeeeela sil, aj v noci 😝 .. a tri mesiace dve hodiny v noci hore? och! a co ste robili, hrali ste sa alebo nosili alebo co?
a aj @martinka8 @mirka2010 strasne je to s tym ne/spanim deti. a presne, nevieme, ze z coho to je. ci to ozaj zubky, ci to je jednoducho obdobie, ci su chore drobce nejako... nase posledne tri noci boli lepsie , ale dnes rano zasa, hojdala som ju asi hodinu, lebo chcela spat. a ked som prestala o minutku, dve bola hore 😒 . a potom zasa, a zasa... a ked ju vytiahnem von , ze vstavame, tak mi tu reve, kym ju nedam spat znova (resp. sama si vezme cumel, vlezie do autosedacky a "baba buva" alebo "buvam" 😀 ) a musim ju ist hojdat, az kym nahodou ozaj nezaspi... ani ja uz na to nemam nervy 😝 , tiez uz len vrcim rano ☹ (a ano, dospava...)
@tamaska teeeeeda, tak to je riadna sikulka, ked to uz dokaze 🙂 Marosko ten moj fotak vie presne ako zobrat do rucicky, tiez hned ako ho vidi, povie kukuk, ale tym ze je dotykovy, tak sa len na nom rad hra a pozera si fotky 🙂 na zlatusik moj...a to mas pravdu s tymi upravami....dnes sa da uz vselico...🙂 ale tuto mate naozaj krasnu 🙂 my sme tiez teraz cez vikend konecne aj Maroska pofotili, lebo asi vies, fotime svadby, deticky, tehulky, portrety atd...a presne ako sa hovori obuvnikov syn chodi bosy, tak u nas to zacina presne tak vyzerat...ze vsetkych pofotime, maju fotocky a my, ci uz Marosko, alebo ako rodina nic...ale polepsime sa 🙂
@kajkovajanka ahojte kocky nase 🙂 Marosko cez den ma uz len jeden spanok, takze v tomto problem nebude...spinka vzdy od tej pol dvanastej tak hodinku a pol, takze nie su to ani dve ani tri hodiny, ako niektore deticky a ide spinkat tak o osmej vecer....ked je takto hore, my sa nehrame...on je bud so mnou v posteli, alebo je vo svojej postielke, ale nesvietim, ani ho nerozptylujem vobec nicim...hladim ho, drzime sa za ruku, alebo ho mam v naruci, pripadne ho nosim chvilu, ale keby sme zasvietili svetlo, to by sa nacisto prebral a to uz vobec neviem co by bolo....no a aby toho nebolo malo, tak dostal sopliky, od dnes uz aj pokasliava, takze ho budem sledovat a zajtra asi k doktorke...ach, jaaaaj...toto pocasie je proste ako stvorene pre choroby, naozaj, nech uz tato hnusna zima skonci!!!!! a vy ako, ako Bekinka nasa????
@1234lubka no moja, bolo to strasne, naozaj ten cas bol nekonecny...a popri tom moj spokojne spiaci manzel...no ja som bola aj z toho taka, ze on si spokojne spi, odfukuje a ja s malym sa takto mordujeme...jaaaaaj...ale aj cez den mi vcera velmi zle spal..chudatko moje, jeho proste musi nieco trapit...pozeram mu do pusinky a ziadne dranie zubkov nevidno...tak ci ho bolkaju dasienka, alebo to ze ho tie zubky zatial len tlacia? a teraz do toho soplik, uz zacal aj pokasliavat...bozinku, strasne nieco...
@mabel1981 ahoj MOnika, uz som na vas myslela, ze co je s vami...ako sa inak mate??? No, pocas takych noci ako su tieto nic nepomaha...on je proste nervozny, mrvi sa, neplace...to je velmi dolezite...vobec neplace...jednoducho sa prevaluje, rozprava si napriklad mama, dom, dom...vrrrrrr, šššš, ako vlacik...vola na mna, takze aby mm mohol spat, tak sa musim snazit, aby sme boli spolu tichucko....beriem si ho tiez uz ked je najhorsie, lebo on aj ked je pri mne, tak akonahle zacina zaspavat, zacne sa strasne pretacat a uz sa tak raz buchol a celo postele, ze mal az modrinku....najlepsie mu je v mojom naruci...to hned spokojne zacne odfukovat, ale akonahle ho dam naspat do postielky, tak spusti plac a neviem potom co dalej robit....tak vam idu dve stolicky? ale vy aspon vidite ze sa nieco deje...ale Maroskovi vobec nic v tej puske nevidno!!!!
@martinka8 ach, tak mate to podobne....ano, kludne povedz manzelovi, ze je vela takychto deticiek...ja si stale hovorim, ze urcite ked tie hnusne zuby vyjdu, tak sa to vsetko zlepsi a budeme mat uz aj my dobre noci...len vies, ja si myslim, ze je to troska podmienene aj tym, ze stale kojime a tie nase lasky milovane si nas vyzaduju...nemyslis, ze to moze byt aj tym? ja uz na obed nekojim asi od 8 mesiaca, od sameho narodenia som mu pred spanim nikdy nedavala papat mliecko...vzdy mi zaspaval pekne sam v postielke...ja uz kojim len rano, vecer a v noci...a ty mas kolko este kojeni? a ako som uz aj napisala predtym, vy aspon vidite, ze idu zubky, Maroskovi v pusinke nevidno vobec ale naozaj ze vobec nic!!!! a na obed by som si aj ja niekedy pospala...ale ked mne sa nedaaaaa...bud mam nieco pracovne, alebo riadim, varim...stale nieco a potom som naozaj niekedy uz poriadene vycerpana....

@kajkovajanka heh ale moj nema rok ale dva 🙂