Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mirka2010 @mabel1981 Ahojte, my sme sa aurat vratili, na ten vikend sme predsa len isli a dufali ze Tilke teploty prejdu a aspon si uzijeme trochu zabavy. V sobotu rano sa zobudim o 5tej, Tilka vysoka teplota, Maxim vysoka teplota!!!! Tilku to v nedelu preslo, ale Maxim teplotoval cely vikend, tak dnes mam zavolat doktorovi a da mi termin, uz som zufala, ved len vo stvrtok dobral ATB, keby ste poculi ten kasel. K tomuto vsetkemu, bola dost zima a snezilo skoro dva dni. Kupat sme sa s nimi nemohli a po vonku sa velmi chodit nedalo. O spani ani nehovorim, lebo Tilka sa po dve noci zobudila o 1dnej a vrieskala, nechcela nic ani cicku, vodu, jedlo, dudel proste nic, len kricala a hadzala sa, lebo nechcela byt ani na rukach a ani na zemi. Prvu noc je trvalo 3 hodiny kym sa ukludnila a kedze sme si urobili letisko a spali sme vsetci spolu, tak aj vsetkych zobudila. Samozrejme ze obaja sa musia tlacit na mna, takze ja som spala na 20cm, pri mne Tilka, na nu sa tlacil Maxim a mm mal skoro celu manzelsku postel pre seba plus normalnu co sme k nej prisunuli. Mm uznal ze s nimi mam bozsku trpezlivost a ze ma obdivuje 😀 😀 😀, ale som uplne hotova, lebo samozrejme kedze sme v noci mali party, tak rano preco nevstavat o 6tej???? Nastastie som stihla rybyckovu pedikuru a bahenny zabal a boli sme sa vonku najesti 2x, inak by to bol total horor vikend. V sobotu sme isli na obed do restiky a obaja nam tam zaspali, Tilka v kociku a Maxim mne na kolenach, tak sme sa s mm v kludne najedli a ked sa tatari zobludili, samozrejme s revom, tak sme isli. Maxim poriadne nic nejedol, ved ako vzdy ked mu nieco je, za chvilku budem mat 16kg.
Takze asi tak nas vikend a tak sme sa tesili.... 😒 😒 😒 Dufam ze vam deticky posluchali a spinkali poriadne, haha koho chcem oklamat????
@mirka2010 tak ja sa to v poslednej dobe snazim zariadit tak aby som mala navarene, upratane doobedu, a poobede nalozim umyvacku a ideme si lahnut spolu, ak som uz fakt unavena. Dnes spinkala konecne do pol osmej, tak je to trochu lepsie, ale noc bola strasna :( A co sa tyka kojenia, ano verim ze je to kojenim, a myslim ze keby som prestala kojit tak by coskoro prestala tolko vstavat, ale co ak nie???? A ako ju potom bude upokojovat ak nie kojenim???? Toho sa bojim najviac. Takze kojit radsej neprestavam 🙂 A pocty, cez obedny spanok ked spinka sa vacsinou zobudi po hodinke a vtedy ju nakojim, a potom este spi dalsiu hodinku (vacsinou) pred nocnym spankom (ak sa velmi nenaveceria, vtedy odmietne) no a cez noc, a to je statocny pocet, posledne tri mesiace (mozno aj viac) je to minimalne 4 krat za noc a to ak je LEN 4 KRAT tak poviem ze bola celkom dobra noc.
@mirka2010 máte krásne fotky 😉 , staršiu som fotila skoro stále ale teraz akosi zabúdam - ja sa len učím fotiť, síce fotím od dectva ale nie je to čo by som chcela už som si pýtala kurz fotografovania ... tak hádam raz mm prekvapí darčekom 🙂 lebo je asi lepšie raz vidieť a skúsiť ako 100x čítať, ja si z tej literatúry strašne málo pamätám :(((
baby ako sa prerezávajú Vašim detičkám zúbky, ja mám pocit že každým zúbkom je to horšie a horšie, dnes mala ELi navreté ďasná tak, že jej skoro ani jednotky nebolo vidno, a pri šuchnutí s niečim tvrdším jej tiekla krvička ako po vytrhnutí :((
neviem jej v tom vôbec pomôcť :(
@martinka8 to je hrozné, že máte také zlé noci, a ešte tak dlho. Čo sa týka kojenia, myslím, že by pomohlo, keby si odstavila (samozrejme, len pokiaľ ide o spánok, inak určite držím palce pokračovať čo najdlhšie). Neviem, či si čítala knihu Každé dieťa sa vie naučiť spať, nesúhlasím so všetkým, čo je tam napísané, ale napr. to, že čím menej pomoci zo strany rodičov dieťa k spánku potrebuje, tým lepšie, je určite pravda. Keď sa podarí odbúrať pomoc, ako napr. kojenie, nosenie, hojdanie, dieťa sa naučí zaspávať s tým, čo má. Natálka má cumlík, plyšáka a malý paplónik. Takto keď sa v noci prebudí alebo poloprebudí, má v postieľke všetko, s čím zaspávala a spokojne pokračuje ďalej, nechýba jej nič. Budí sa zvyčajne 1-2 krát za noc, keď k nej treba vstať. Z toho 1. krát na mlieko (vstávam ja) a druhý krát sa zvyčajne zobudí okolo piatej (vstáva manžel, len ju preloží, pohladká, dá cumlík a Natálka spí ďalej) vtedy, keď mlieko pila okolo jednej. Keď pije mlieko neskôr, zvyčajne sa zobudí až ráno. Samozrejme, sú noci, keď je hore častejšie, ale tie sú našťastie skôr výnimkou.
Kvalitný spánok je dôležitý, dieťa v 18-tich mesiacoch by malo mať cca. 13,5 hodiny spánku, z toho 11 v noci a 2,5 cez deň. Je to len priemerná hodnota, ale určite má niečo do seba, ak sa to veľmi odlišuje, zrejme je tam niekde problém (ak sa samozrejme nejedná o nejakú úplnú výnimku, napr. u nás v obci máme dieťa v Natálkinom veku, ktoré od narodenia spí max. 4 hodiny v noci a hodinu cez deň - obehali všemožných lekárov a nič nezistili).
@tamaska fúha, neviem ti poradiť, Natálke idú zuby celkom v pohode, občas sa to prejaví tým, že sa v noci viac budí, ale fakt len pár nocí. Teraz sa jej stále tlačí horná stolička, jedna je už našťastie prerezaná (trvalo to 2 mesiace, kým vyšla celá), druhá len spolovice. Niekedy jej je pod ďasnami vidieť už zub, ale nikdy to nemala až také navreté. A to ktoré sa jej teraz tlačia, už očáky?
@martinka8 a ešte niečo - už som písala, že Natálka už spí vo svojej izbičke. Predtým som tam s ňou spávala ja alebo mm a teda budila sa viac, vyrušovali sme ju. Viem, že pre niekoho môže byť hrozné, že také malé dieťa je samé, ale podľa mňa každé dieťa je individuálne, Natálka vôbec nemá problém s tým, že je sama, nebudí sa s plačom do tmy, keď sa zobudí, posadí sa a začne si veselo džavotať a hneď som pri nej, máme spálňu hneď vedľa. Keď ju večer alebo v noci uložím a odchádzam, spokojne si leží, vôbec sa nederie za mnou, je skrátka v pohode. Niekedy ešte na odposluchu počujem pár minút, že sa prehadzuje, hľadá si polohu, ale nie je v nejakom strese, že je tam sama, nič také.
Samozrejme, keď ju niečo trápi (ale fakt zriedka, napr. sople), tak to prebudenie nie je takéto idylické, ale to by bolo bez ohľadu na to, či spí s nami alebo nie.
@jankaja tlačila sa jej dvojka, ale už som ju red týždňom cítila, teraz keď jej skúsim prejsť s prštekom po ďasnách tak ju vôbec necítim len ju akoby pod ďasnami vidím. a má navreté aj očné tak neviem. stoličky ešte nemáme aspoň som nenašla, ale Eli si tak jednoducho do úst nedá pozrieť, niekedy sa dobíjam ako do trezoru 🙂
A so spánkom to bolo u nás podobne, okolo 10 mes. sa začala veľmi často budiť na kojenie tak som jej dala UM na noc ked sa ešte v noci zobudila, tak som ju kojila ale bolo to 1 max 2. ale jej papanie trvalo max 2min takže to asi nebolo o hlade, jeden týždeň keď mal manžel viac nočnej tak som ju nechala trošku poplačkať - plač trval cca 2-3 min a nebol zúfalý len taký nespokojný a potom sa prestala budiť v noci prvý krát sa zobudila okolo piatej, teraz si to už posunula na pol siedmu vypije mliečko a spinká ďalej niekedy do pol deviatej niekedy potiahne aj do 10,00. Zaspinkáva sama so svojou hračkou a dudkou aj cez deň aj večer - niekedy si kecká dlhšie niekedy zalomí do minútky 🙂
@1234lubka no je to narocne tieto noci...ale verim, ze sa to zlepsi 🙂 Marosko ma zase sopliky, aj pokasliava, ale len tak sem-tam, tak neviem, ci ist k doktorke, alebo nie...teplotu nema nastastie, ani zvysenu, tak verim, ze mu to nejako neprejde do nejakej choroby...ale vies, toto pocasie...ved kazdy je chory, to je uz na nervy!!!!
@mihouk jaaaaaaaaaaaaaaaj, tak takyto vikend ste mali??? moja zlata, ja ti to uz davno pisem, ze ta naozaj obdivujem!!!!!!! ved to zvladat tieto teploty a neustale choroby tychto tvojich lasok, tak to je naozaj len na obdiv...urcite sa musis citit poriadne vycerpana, vsak to nie je vobec sranda takto fungovat, plus do toho psychika, urcite aj z toho strachu o drobcov musis byt vycerpana...ale ja naozaj nechapem, preco je Maximko stale takyto chory? nevadi mu nieco tam u vas, ze by mu to sposobovalo problemy? vy ste zdravotnici, asi ste uz prebadali vsetko, ale naozaj chuda, musi to byt narocne, ze je neustale chorucky...ale mala si aspon pedikuru a zabal, tak apson troska maly relax...a asi aj to, ze si nemusela varit, to je urcite velka polahoba 🙂 my mame ,,skvele,, noci 🙂
@martinka8 hmmm, tak naozaj to dost kojis...to my sme v celkovom pocte tri, rano, vecer, jeden krat za noc...ale myslim, ze Marosko by uz kludne aj vecer zaspaval bez kojenia a rano by uz mozno tiez nepostrehoval, ze nemal mliecko...lenze v noci neviem...a presne tohto sa aj ja obavam, ze co ak v noci sa preberie tak, ze bude chciet mliecko a ja kym by som mu stihla pripravit umele, tak by bol hore dlhsie a tazko by sa mu zaspavalo...no neviem...uvidime ako to bude dalej...chapem, ako ti je, ze si urcite poriadne vycerpana, ked mate take zle noci...a mm ti pomaha? ci spinka spokojne?
@tamaska to urcite ano...kurz fotografovania je skvely napad a urcite aj perfektny darcek 🙂 🙂 🙂 a citam, ze ma Eli navrete velmi dasienka...ach, moja zlata...no ja neviem vobec ako bude vyzerat nase dalsie prerezavanie, lebo nas maly sice stale vyzera na to, ze uz to bude a stale nic...takze ja sa uz len obavam ako to dopadne nabuduce, kedze naposledy mu isli 4´naraz a skoncili sme nakoniec na antibiotikach....drzkam malej palce, nech sa velmi nevytrapi .-)
Baby ja mam dnes aky den.... 🙂 Muz ma dovolenku, tak som sa dohodla ze sa ideme doobedu poflakat do OPTIMY, aj som sa, sla som asi o pol desiatej,vratila som sa pred dvanastou, rovno na obed, ktory on uvaril 🙂 Nakrmila som si dieta a seba, Lili ulozila spat.... veget...,
a teraz ked vstala dala som jej papat, obliekla ju a sli spolu ku svokre.... 🙂 vecer sa stretavam s kamoskou ideme skusit jumping 🙂 takze uz mozno drobca ani neuvidim, ak nepridu kym ja pojdem. A ak aj uvidim tak to len na chvilocku. A ked sa vratim domov, uz bude urcite spat 🙂 🙂 🙂 🙂 prvy krat od kedy sa narodila, FAKT 🙂
@mirka2010 @jankaja Maxim uz je lepsie, vcera dostal dalsie ATB, doktor povedal, ze tie prve mu nezabrali poriadne, tak nam dal silnejsie, ten zapal v krku sa mu poriadne nepreliecil. Chudacik maly, vcera zaspal, pred 8mou vecer a zobudil sa rano o 9:30. V noci mal este vysoku teplotu, ale cez den uz to take hrozne nebolo. Prave s mm maluju chodbu, lebo sme zistili, ze ked ma teplotu a hybe sa, tak mu teplota klesa. Tak sa citi dolezity, s valcekom chodi a maluje kam dociahne 😀 😀 Jedine co ma stve je, ze vobec nechce jest, dokonca ani cokoladu a to uz je co povedat. Tilka zase je vsetko a stale, ved vcera sprasila brumika, o hodinu cely chleba v vajicku a potom este ukradla Maximovi briosku s cokoladou, ona je kyselina, co nezje ju, zje ona 😝 😝 😝
@kajkovajanka ahoj, dakujeme... no ja som ho nechala v postielke a pustila som mu zvonkohru - kolotoc co ma nad postielkou a vtedy je ticho, obcas zamrnci, ale chvalabohu moc neplace a stale sa prevaluje. Teraz ked mal vysoke teploty, tak chcel byt len so mnou v posteli, tak pekne spinkal celu noc az do 6.00h rano. Teraz tieto posledne 2 noci zase vymysla a zase je hore aj 1h aj 1,5h v postielke si sadne, alebo sa postavi a ukazuje, ze chce ist zase ku mne do postele, takze sme sa zase vratili k takym nociam, tak ja uz neviem fakt, ci je to tym obdobim, alebo zubkami. Vy uz mate lepsie noci?
@mirka2010 ahoj Mirka, my sa mame uz lepsie teploty uz Filipko nema, ale zacal kaslat a ma obcas aj sopliky - Mirka a davas mu neaky sirupcek na ten kasel?, mm je tiez uz chvalabohu dobre. Filipko zase tieto posledne 2 noci zacal vymyslat a tiez sa v noci zobudi je hore 1 - 1,5h si sadne v postielke si mrmle a pyta sa normalne ku mamdo postele, lebo ked mal teraz tie vysoke horucky, tak som si ho zobrala ku sebe a pekne spinkal az do rana do 6.00h, ale to zrejme aj z tej unavy, teda tej teploty. Ja uz fakt neviem, co je to s tymito nasimi laskami, ci je to obdobim, alebo zubkami... tak vam drzim palce, nech sa Marosko rychlo uzdravi, a nech sa uz skoncia, tieto dlhe noci.
@martinka8 no, ja by som tiež chcela, aby Natálka spala s nami 🙂 Ale keď bola maličká, tak som sa bála no a neskôr, keď napr. vstala o pol šiestej a vzali sme ju do postele, brala to ako pozvánku na party, začala po nás loziť, ťapkať nás a tak. Naposledy spala so mnou v posteli v júli na dovolenke, lebo na hoteli mali blbé závesy, cez ktoré svietilo ranné slnko od pol piatej ako za dňa. Tak keď sa o pol piatej zobudila, vzala som ju k sebe a o tomto čase ešte zaspala.
Ale inak som presvedčená, že by sme ju rušili a teda nie je nič horšie, než sa snažiť byť za každú cenu úplne ticho... človek si zrazu potrebuje odkašľať, vysmrkať sa, prehodiť z jednej strany na druhú a niečo ho začne svrbieť 😀
Ale verím, že raz to ešte príde, či už na dlhšie obdobie, alebo len počas letných nočných búrok 🙂
@mirka2010 to veru ze na nervy nenormalne pocasie....strasne hrozne...neskutocne...mraz taky ze...vcera som sial vecer po ceste a tam taky lad ze....kludne by som sa mohla korculovat pred panelakom.....matulinko vcera tiez bzuntosil v noci ale nezobudil sa len plakal asi hodinu som ho nevedela utisit...
@bboossoorka Tak to je pekne na figu, taketo maicky nepochopim, lebo dieta nemusi prejavovat ziadne priznaky a byt nositelom virusu. Moja svokra je taka ista, ked synovec bol chory hrozne dlho (niekolko mesiacov) a uz vyskusali snad vsetko, tak Dr odporucil vytery vsetkym s kym prichadza do kontaktu. Tak vsetci isli, aj jeho opatrovatelka, ved je to pre zdravie dietata, keby si pocula tie reci co svokra mala, ze ona chora nie je, tak preco ju podozrievaju, na hlavu. No ked sa narodila Tilka a mala k nam prist moja mama, tak mala nejaku ranku a nechcela sa jej hojit, tak som jej povedala, nech ide na vyter na stafylokoka a bez reptania isla a Dr uplne v pohode, ved ide o prevenciu.
Dufam ze aj vam to coskoro prejde. Neviem sa dockat leta a teplucka 😉
@mihouk joj, zlaticko male...takze Tiluska je takyto srotovnik??? ja mam pocit, ze aj Marosinko je taky nas maly zrutik, ale tym ze mu davam take zdrave pochutiny, tak je to v pohode a aj tak on tolko beha, ze sa ani necudujem, ze potrebuje tolko energie, pokladik nas milovany 🙂 takze Maximko ma dalsie atb??? ach, jaaaaj, toto je strasne...Maroskovi tiez poriadne tecie z nosteka a taky husty, hlienovity soplik, vcera aj pokasliaval, dnes je to lepsie...ale za to uz stihol mat dnes dve hrce na oboch stranach cielka...naozaj, ci prilbu ideme kupovat, ja neviem...aj Tiluska sa ti vie takto poudierat??? a to davam naozaj pozor, ale to je sekunda a este k tomu si aj kusol do jazyka takze krvicka mu zase tiekla...boze, boze....

@mirka2010 moj zaltusik malinky.....mi neviem co sa stalo ale matko z nicoho nic zacal dobre spinkat...len niekedy si hi tak okolo stvrtej piatej nadranom ked ho neviem utisit v postielke tak si ho beriem k sebe...ale vobec zeby sa budil...akurat vstavame okolo sistej pol siedmej....urcite to vie riadne "nasrat" ked ty musis byt hore a mm si spokojne nerusene odfukuje,,,,moj sice za mna obcas akoze vezme nocnu ale ja som stale hore aj ked len lezim lebo na matulinkove hoci len otocenie v postielke zareagujem 🙂