Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mirka2010 ahoj Mirka, to som rada ze ste zdravucky. My chodime spat podla toho kedy sa rano zobudi, dnes sa zobudil o 5.45h, ale nehala som ho sa este polenosit a pohrat sa v postielke asi hodinku a vtedy chodi spinkat aj 2x za den, a ked vstane az po 7.00h tak ho davam spinkat tak okolo 12.00h a vtedy spinka len 1x za den. Som s nim chcela ist teraz vonku, ale zacalo prsat, ach toto pocasie. Ozaj Mirka a uz mate termin ockovania? my by sme mali ist 16.4., ale chcem ho prelozit na neskor.
@martinka8 práveže nie, nemala zaparené nič, ani trošku. Keď sme to osprchovali, bola ako "nová" 🙂
Ale teda čudujem sa, že jej to nevadilo, lebo fakt máme zapnutý v noci ten odposluch, izbu hneď vedľa, keby dávala najavo nespokojnosť, tak by sme ju určite počuli. Musela to celé prespať.
@mirka2010 táto spánková poloha je veľmi čudná, som prekvapená, že tak dokáže zaspať a spať relatívne dlho. To s tou izbičkou vyplynulo nejako samovoľne, najskôr som tam s ňou do Vianoc bola ja, resp. mm a potom že skúsime, uvidíme, no a úplne bez problémov, očividne jej nejako nechýbame. A keď je už takto zvyknutá, nechceme jej to kaziť nosením do postele a podobne, podľa mňa by sme ju skôr ochudobňovali o kvalitný spánok, o to viac sa mojkáme cez deň 🙂 No a na začiatku sa nám to zdalo nejako lepšie, aby spávala vo svojej izbičke a jeden z nás s ňou, lebo máme relatívne malú spálňu a aj to vyrušovanie sa navzájom, vstávanie v noci k malej, vstávanie mm ráno do práce...
@mirka2010 ved to ze v niektorych odvetviach je to komplikovane ked niekto vypadne a ucitelstvo je jedno z nich....no strasne pocasie robi si znas dobry den :DDD ale dnes je celkom fajn sme uz boli voncu 🙂 normalne mam svalovicu na nohy odkedy sme u mami :D stale niekam lietam az mam sto krat lepsiu naladu
@mimuska2 Sophinke posielame božtek na čielko, nech sa to skoro zahojí, a stým zahýknutím pri plači je u detičiek normálne, niektoré vôbec niektoré pri každom plači. Mne sa staršia zahýkávala často, až som sa ju bála dať do jasličiek, ale prešlo to asi okolo 3 -4 rokov. Eliška sa zahýkne väčšinou pri DR. už len keď ju ide popočúvať - má nejaký syndróm bielých plášťov :D :D alebo keď sa veľmi buchne či zľakne. Tiež pomáha fúknutie do pusy , buchnutie do chrbátika alebo zdvihnutie rúk. Niku som raz musela otočiť nohami nahor, lebo už ma neskutočne vystrašila ako dlho sa nechcela nadýchnuť.
maminy davate detom von uz jarnu bundu alebo vestu u nas je tak okolo 12stupnov dakujem
@mimuska2 my sme este so zimnou bundou. ale tiez uz sledujem pocasie, ze kedy sa este viac otepli a dame mikinu a ponco 🙂 (u nas je na slnku celkom teplo, ale ked zajdde a zafuka vietor, tak este kusa chladno)
@mabel1981 ahojky Monika a preco ho chces prelozit? my mame 23.4 ist na ockovanie, samozrejme som z toho uz poriadne teraz vyplasena, ale kamoska bola predvcerom a povedala, ze toto ockovanie jej maly znasal zatial uplne najlepsie, ze sa nemame nicoho obavat...asi je dobre to takto vnimat a nezamyslat sa nad tym vsetkym co ide do toho maleho telicka...lebo ked si ja to predstavim a mozne nasledky, tak nie vystrasena ale zhrozena!!! ale ockovat chcem dat...lebo bojim sa aj moznosti, ze by dostal nejaku chorobu a v kombinacii s nejakou inou...takze asi lepsie zaockovat...
@jankaja ano, uplne chcapem o com pises...nie je to jednoduche asi u nikoho, tiez sa nas maly budi na budik rano ked vstava mm do prace...a to mu zvoni z obyvacky,. ale sem tam sa stane...Marosko ma svoju izbicku, krasne vymalovanu, nachystanu, ale je zapratana este vecami, co sme sa stahovali a tak v lete by sme ju uz chceli spravit na detsku uplne co k tomu patri, ale spavat, to este neviem kedy ho tam dame....🙂
@mirka2010 noo v praci bolo fajn nieee uz nieee uz mam co robit :P uz mi davaju aj ine robotky aspon mi zletel cas dneska akurat som prehliadla dost zavaznu chybu ale bolo mi odpustene lebo potom som vsetky ostatne nasla :P trosku ma boli ruka lebo som kontrolovala take 2,5 kilove suciastky a sa nezda ked ich chytis do ruky 60 a otacas kazdym smerom tak...ale to je len o zvyku 🙂 zatila sa mi tam paci len neviem ako to bude ked budem mat dochadzat id nas....lebo teraz ked sme u nasich tak pohodicka to som busom za 10 minut tam a rano ma este aj vozi oco lôebo to ma po ceste a z roboty uz idem na bude....sme tam dobra partia aspon 🙂 to je podla mna hlavne aby bol dobry kolektiv
@mirka2010 Mirka, nadherne fotky mate 🙂 , je vidiet, ze ste profesionali 😉
@mirka2010 Ahojky, dlhsie som tu nebola. Kedze ma prazdniny, tak sme stale nieco vymyslali. Boli sme na farme, zvierata ho moc nezaujimali, ale za to traktor to uz je ina vec. Stravili sme tam asi hodinu. Aj Tilke sa pacilo aspon sa vyblaznili a vecer zaspali v momente. Ale dens prsi, takze den o nicom. Co planujete na vikend, ja robim oba dni, takze mm si uzije deti 😀
@1234lubka tak som rada, ze sa ti tam paci 🙂 aj to mat dobry kolektiv, to je velmi dolezite...aspon mas aj vacsiu motivaciu chodit do prace 🙂 takze to mas aj co robit, kontrolovat take tazke veci...ale ake budes mat krasne svaly na rukach 🙂 ja od naseho Maroska a ty od suciastok 😀 😀 😀 😀 a Matulik sa ma ako??? chybas mu pocas dna??? ako to zvlada s tvojou maminou???
@kajkovajanka jeeeeej, si velmi zlata 🙂 dakujeme 🙂 ale toto su aj tak len tak rodinne, na tych az tolko nemakame 🙂 zajtra fotime svadbu, tak uz teraz mame vrasky z tohto pocasia, ach, jaaaaj...a nasa Bekuska sa ma ako??? a ty ako? kedy mas statnice presne?
@mihouk takze ty pracujes cez vikend??? a ako sa ti dari??? nooo, my sa mame fajn, aj ked jeden den je pekne, druhy den prsi...zajtra fotime svadbu, tak sme zufali z tohto pocasia, to ak takto ide byt ako dnes, tak nic moc...no, musime sa s tym popasovat...starka sa uz tesi, ze bude strazit Maroska, ale ja okolo piatej pridem, mm uz hostinu foti vzdy sam...no a v nedelu neviem, asi budeme robit na fotkach a mozno pojdeme niekde na dobry obed 🙂 objavili sme super restauraciu tu u nas, tak sa tesim, ked si tam dam zase to co minule...mnam...🙂 takze Maximka zvieratka az tak nebavia??? to zase Marosko je uplne len zvieratka...vsetky knizky mame zvieratkove 😀 😀 😀 😀 😀
@mirka2010 Co sa cudujes, ved aj ty pracujes cez vikend 😝 Ja chodim kazdu sobou po obede upratovat k jednej pani na farmu, chodim tam uz 3 roky a v nedelu mi vysla sluzba v robote a inak ako cez vikend sa neda, lebo Tilku este nechcem davat k opatrovatelke, takze je to na mm.
No ak budete mat pocasie ako my, tak zajtra mam byt este skaredo, ale v nedelu uz ma byt krasne, tak som myslela ze by sme mohli niekam vypadnut ked pridem, nech si uzijeme slniecka 😀
Maxim ma rad zvieratka, ale iba pozerat, ked su blizko, tak to sa boji, neviem co sa zmenilo, lebo ked bol maly tak zvieratka miloval, dokonca ako dvojrocny som ho zobrala k tej pani na farmu a pokusal sa tam krmit kravicky s jednym steblom travy. 😉 teraz ho k nim nedostanem.
Inak Tilka chodi viac kazdym dnom, taka je zlata, taky vykracujuci maly cloviecik 😀 😀 😀
@mihouk ja sa necudujem...to bola akoze otazka, ze pracujes tento vikend? 😀 😀 😀 mas pravdu, aj ja stale pracujem, dnes je prvy den co nic nemam a zajtra ta svadba, takze oddych ziadny, stale v jednom kole, mna ked sa niekto opyta, ci sa nudim na materskej, tak sa len zasmejem...a to nevravim o tom, ze uz sa citim ako upratovacka a kucharka...a kopec inych povolani v jednom...ale aj tak mojou najvacsou prioritou je venovat co najviac casu Maroskovi, dnes ideme za nasou frajerkou, budu pekne spinkat vonka, maminky budu mat aktivny pohyb a potom sa deticky pekne pohraju a budeme cakat na ocinka kym pride z prace 🙂 takze Tiluska si uz vyjracuje??? vsak je to krasne obdobie??? len tie pady...ach, nam minule zase tiekla krvicka z pusinky...sice len tak malicko, ale on si proste vie tka zakusnut tymi zubkami ci do jazyka, alebo do pery...chudatenko moje....a ide mu stolicka na pravej strane, vcera som ju objavila...tak cakam co z toho vylezie...
@mirka2010 Praveze sa mi nezda ze by Tilka nejak vela padala a ked tak, tak na zadok co je v pohode. Maxim ma teraz take obdobie, ze ju velmi lubi a preto ju stale natahuje a macka, ked stoji, tak ju polozi na zem a neda si vysvetlit, ze sa jej to niekedy nepaci. Ale ona je taka ista, vyhladava jeho spolocnost a pokusa aby sa s nou hral. Najnovsie uz jedavaju spolu za malym stolikom, lebo ked ju dam do jej stolicky, tak vsetko jedlo hodi na zem, posadim ju do kresielka za stolik oproti Maximovi, papa normalne a nakoniec skoncia tak ze si pretlacaju stolik a rehou sa. Male truby 😀 😀 😀 Uz sa zahraju, co som rada, len musim davat pozor, lebo Tilka dava Maximovi poriadne zaucha a musim ju napominat, hrozna je, ale aj pusky mu da, ale facky castejsie. A mas ich vidiet sa delit o jedlo, sedia ako 5 penazi a delia sa, Tilka zje vsetko a Maxim si vybera co ma rad a ostatne dava jej. 😉

@ejsistejsi tak nakoniec tiez sekciou? a preco sa u teba tolko cakalo?