Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mirka2010 jeeeej krasne fotky ako rastie Marosko ako z vody, velky chlap z neho. My asi Turecko na 99% 🙂 Chceme ist aj so svagrom (ma dve deticky chlapec 4, dievcatko o dva mesiace starsie od Lili) len oni idu cez nejaku nemecku cestovku a uz si to kupili za straaaaasne vela penazi, tak cakame, kazdy den to kontrolujem, kazdy den je to lacnejsie a lacnejsie.... 🙂 velmi sa z toho tesim, lebo uz sa to pomaly dostava na nasu hranicu, len sa bojim aby sme nahodou necakali pridlho a uz tam nic nebude :(
@martinka8 Zeleninku ani velmi nie, ale ovocie donho tlacim. Cucoriedky mozem kupovat na kila, obaja ich miluju. Dnes den 2 s kolostrom, zamiesala som mu to do mileka, do maleho stamperlika a uz sa vyhovaral ze to nie je pre neho, ze je to malinke, ale trvalo mu to kratsie ako vcera. Hadaj kto nakoniec vyhra???? 😝 😝 😝
Ked tak na neho kukam, tak mu mozno skola aj prospeje, lebo najnovsia zabava je google maps - street view a vie sa preklikat od nasho domu az ku kamoske co je asi 4 ulice dalej, co si myslim ze je bomba, ja v jeho veku som vedela ist tak na koniec ulice a citila som sa ako na konci sveta. Ale zase neviem svievat a recitovat, teda v slovencine, nema o to zaujem, v anglictine neviem, lebo s nami nechce hovorit a ani kreslenie mu nic nehovori, on skor stavia a buduje a vsimla som si, ze ked sa hra, tak si prehrava sceny z rozpravok co videl.
A Tilka iba papa a chodi aby nieco ukoristila. Dnes som stala pri pokladni v obchode a zbadala ze som kupila hrozno, tak uz nacahovala ruky a tlacila.
Posledna fotka nema chybu, Ty Lili krmis, lebo Tilka proste nie, ona sama, inak zle nedobre, vcera papala krupicovu kasu SAMA a ja v tesnom zavese s vlhcenymi utierkami, chcela som jej pomoct, ale ona ani za svet. Niekedy sa divim preco vlastne upratujem, lebo aj tak to nevidno. 😉
@mirka2010 Aky bobacik velky!!! Srbsko znie dobre, je to nieco ine ako obycajne, my klasicky ideme do Chorvatska, uz sa tak tesim, len tie kilecka navyse ma strasia a drzia sa a drzia, este mam 3 mesiace Fuj 😝 😝 😝
@mihouk tak to je dobre ze aspon to ovocie, treba aj zeleninku, ked nepapa surovu tak aspon do varenia, a cibula, cesnak, dufam ze sa coskoro z toho dostanete, a kolostrum je super napad myslim, snad Vam to pomoze. Sikovny s tymi mapami, a ked sa hra rozprava sa pri tom po anglicky? Ci slovensky? Je to sranda takto dvojjazycne, ja som z toho mala hrozu mat v GB deticky, preto sme sa vratili, ste super ze to tam tak dobre zvladate.
A co sa tyka toho jedla, tak sme doteraz krmili polievku, to sa nechala, ale odkedy sa tak oteplilo, tak je davam naholo do stolicky a papa aj polievku sama, teda so mnou aj ja jej davam lyzickou a aj ona ma svoju, naberat a triafat do pusy uz vie celkom slusne, len skoda ze to cestoui vsetko vyleje :D :D :D A druhe jedlo papa sama, ovocie (zje kvanta ovocia denne) to papa sama. Myslim ze cim dalej to bude lepsie a lepsie 🙂
@martinka8 Do varenia zeleninu davam, akurat teraz som im robila zeleninkovu omeletu a on ako popoluska vyberal vsetok hrasok a kukuricku, lebo vajko mu nechutilo a Tilka tu obieha a dojeda, takze neviem presne kolko zjedol, ale ona dost. To kolostrum ma napadlo preto, ze sa neviem zbavyt pocitu, ze pokial som ho kojila bol v poriadku, ked som prestala tak za pol roka ochorel a viac menej sa to s nim taha. Viem o budovani imunuty, ale to je moj pocit.
On ked sa hra, tak si hovori anglicky aj na Tilku, na nas slovensky, ale nejde mu to tak dobre a pouziva anglicku gramatiku. A vymysla si, lebo hrozno vola greenberry ked hovori s nami a ked hovori co jedli v skolke, tak povie grape, ma v teh hlavicke poriadny bordelik 😀 😀 😀
Fuuuuuj, Tilka akurat prisla ku mne, ja ze pomojkat a ona sa doslova vykaslala na mna a plne usta vajicka, vecer budeme umyvat maminke vlasy 😝 😝 😝
@mihouk ahojky, tak super,ze si sa tatko rozbehla 🙂 aj ked to s Maximkom ma mrzi...hlavne nech uz je zdravucky...je to skvely napad, ze si mu kupila aj tu kvetinku, aj ides davat nieco na imunitu...u nas je velmi popularna biogaja, dufam, ze som to dobre napisala. Je to homeopatikum na podporu imunity a tiez ked mal problemy s kakanim, tak mu to vtedy velmi odporucili....no ja mam herpes velky ako pol pery, takze som z toho uplne zufala...nemozem sa maleho ani dotknut a mna to normalne tak depta, ze mam z toho uz dva dni uplne naladu na prd....z nicoho nic sa mi spravil a je to priserne tazke aby ma teraz nebozkaval, vsak on mi neustale dava nieco do ust, dotyka sa ma a teraz davat na kazdy pohyb pozor...ach, normalne mi je z toho smutno ☹ inak, maly je uzasny, dnes behal po celom meste, taky bol zlaty, ja sa ho stale nejdem nabazit...a zajtra nas caka pekna prechadzka, su tu naozaj krasne dni, tak sa vytesujeme 🙂 takze v maji pridete??? super, to sa urcite uz velmi tesite 🙂 a maminka ti na ako dlho pride?
@martinka8 tak Turecko je uplne skveleeeee 🙂 keby sme mali viac euricok,tak my by sme asi nad nicim inym ani nerozmyslali...len my este musime dokoncit okolie domceka a to stoji tolko penazi...ze tento rok naozaj len nejako autom do Talianska by sme chceli ist...ale aj to bude super, budeme vdacni aj za to 🙂 inak, mala je naozaj uzasna...velmi pekne dievcatko 🙂
@mirka2010 ahoj Mirka, booze aky je zlatucky Maroskinko, ale nam rastu tieto nase lasky. My sa mame celkom fajn, uzivame si tieto krasne slnecne dni, len som zase nestastna, ze maly ma zase horucku 38C, asi to bude tymi zubkami, som rada, ze som dala odlozit to ockovanie, lebo neviem ako by to dopadlo. Takze vy idete do Srbska na pokracovanie svadby, tak si to uzite a na kolko tam idete? Dufam, ze sa uz potom konecne stretneme 😉 .
@mabel1981 dakujeme Monika velmi pekne....no veru, to ockovanie to je naozaj postrach aj pre nas...ale vies, teplota zo zubkov je ina ako z choroby...Marosko ma take navrete az take velmi prekrvene dasienka, tie stolicky mu idu na oboch stranach, ale uz mu vidno aj dolne zubky, ze o chvilu sa prerezu...to Srbsko je na 4 dni, ale sama som zvedava ako to cele zladime s nasim rezimom a hlavne s tou cestou...nie je to ale az tak velmi daleko...moj brat to urobi za 6 hodin ked ide sam len s manzelkou, jasne ze ked pojdeme s Maroskom tak to bude dlhsie...no a potom sa uz naozaj velmi tesime na to ako sa uvidime...dnes sme boli v meste a bolo uplne super, tam za Mileniom bolo kopec rodiniek s detickami, tak si krasne spolu cupitali, bolo tam perfektne 🙂
@mirka2010 my uz mame Mirka dve horne stolicky a teraz nam idu dve dolne, vcera som mu natierala dasienka gelikom, lebo bol strasne nervozny a plakal, moc si nechcel dat natriet, ale napokon som sa mu dostala do pusiny tak som citila, ze ma na obydvoch stranach uz take strbinky. A to mi je luto, ze mas ten herpes, musi to byt ozaj strasne, ked nemozete s Maroskom pusinkovat, drzim palce nech ti to rychlo prejde...drzim palce, aby Marosko dobre zvladol cestu do Srbska, potom daj vediet ako ste cestovali, my by sme chceli ist niekedy v septembri do Prahy mm tam ma sestru, ale este predtym pojdeme na kratsiu cestu pozriet mojho brata do Blavy... tak super, ze ste boli v meste, ja som chcela ist vcera, s nasimi, ale Filipko mi este na obed spinkal a zacalo aj prsat, tak nabuduce uvidime. A budem sa tesit ked sa stretneme 😉
@mirka2010 No vidis tie goji hroznienka su vraj velmi dobre, teraz mu to nebudem kupovat, nechcem ho zase prepchavat, pockam ako zareaguje na kolostrum. Ale dakujem za myslienku. 🙂
To ti verim, ze ked nemozes Maroska bozkavat, tak trpis, je to tazke. Dnes rano sa princezna zobudila a rozdavala pusinky na vsetky streny, ona len otvara usta a naklana sa. Musis davat velky pozor, aj ked Marosko uz je velky, ale citala som raz clanok, kde otec dal pusu babatku a neuvedomil si ze ma hrepes a to dieta sa s tym nedokazalo vysporiadat. 😢 Ale Marosko uz ma nejaku imunitu, ale nie je to to co by si mu chcela dat. 😒
Ake je super ze si uz takto vykracuje, Tilka zatial prejde od auta k dveram, asi 30m, trva nam to vecnost, lebo sa vzdy pristavi pri smetakoch a posuva ich, ale tesi sa a to je hlavne. A Maxim ju pri tom povzbudzuje a krici pod opica!
@mabel1981 No budeme mat skolaka, na jednej strane sa tesim a na druhej mam obavu. Tento prvy rocnik je este len taky pripravny, dokonca si mozeme vybrat ci bude chodit do skoly, alebo ho este nechame v skolke, no ale kto by si vybral skolku za 120 mesacne alebo skolu zadara???? Potom musim dat fotky, lebo bude nosit uniformu aj s kravatou. Moj maly velkac. 😀
@mihouk veľmi dobre si držala palce, Natálka fakt ani nemukla, s mm sme iba nechápavo pozerali 😀 Keď nezačala plakať hneď, keď zbadala doktorku, tak som myslela, že určite začne, keď jej priloží na hruď stetoskop - a nič. Tak potom som si bola istá, že určite začne plakať, keď ju položím na váhu - a nič. No a keď som jej už držala kolienko a sestrička jej pichla injekciu a Natálka ani nemukla, to už som fakt nechápala 🙂
@mirka2010 aj my sa chystáme do Talianska, o inom sme ani neuvažovali, nechceme ešte Natálku ťahať nejakým polnočným charterovým letom niekam. Ideme do Eraclea Mare, hotel Eraclea Palace, posledný augustový týždeň.
Ahojte, chcem sa opytat mate niektora skusenosti s jantarovym nahrdelnikom na zubky??? Ja som o nom citala, tak som povedala mame nech mi jeden prinesie. Samozrejme Tilke vo stvrtok vyskocili teploty zo zubkov (ocaky, nastastie sa horne uz prerezali), dali sme jej nahrdelnik a teploty ustupili, aj ked nie hned a vyzera v pohode. Tak neviem ci jej pomohol narhdelnik, alebo to ze sa jej uz tie zuby prerezali.
@mihouk to som este nepocula. na akom principe to ma fungovat, ten nahrdelnik teda?
@kajkovajanka No tym ze opal je skamenena zivica z nejakeho stromu, tak ludskym teplom sa z toho vylucuju etericke oleje a to posobi proti zapalom a bolesti. Ten nahrdelnik ma 33cm, takze sa jej nedostane do ust, lebo zevrej sa to zuzlat nema a kazdy koralik je priviazany zvlast uzlikom, takze aj keby to roztrhla, tak maximalne zje jeden.
Tu je link, mna to hned zaujalo a asi to vazne funguje. http://www.pumpi.sk/sperky-pre-deti/
A hrozne jej seknu, taka mala dama s koralikmi, musim ju odfotit. 😀
@mihouk fiiiha, zaujimave 🙂
@jankaja tak super...pozrem si to na internete, kde sa to presne chystate...ako je to daleko? idete autom? my buduci buduci tyzden ideme do Srbska, takze ideme mat nacvik na dovolenku 🙂 uvidime ako to zvladneme...ale uz teraz sa troska desim...lebo je tam poriadne teplo...a ja vobec nemam letne veci este pre Maroska...takze musim zacat zhanat 🙂 vy ste uz v Taliansku na tom mieste boli?
@mihouk ja som o tom pocula...aleeeee...u nas nahrdelnik asi nehrozi...nas maly by to asi na sebe nevydrzal mat, takze mozno ak sa k tomu dostaneme niekde, skusime a uvidime 🙂 takze vam uz vysli ocne??? inak, Maroskovi idu stolicky horne a dolne dvojky...chudatko moje ubolkane....ako sa inak mate??? Maximko ako???
@mihouk no a co sa tyka herpesu...tak ten clanok som citala aj ja..strasneeee!!!!! ani mi nevrav, ja som naozaj z toho taka vykolajena...dnes sme boli u brata, prisla tam aj moja teta, ze tiez ma herpes...este som jej povedala, ze ako velmi davam na maleho pozor a ona si ho zobrala na ruky a uz som pocula ako mu dala pusu...!!!!! nevidela som ci na usta...ale islo ma porazit!!!!!! to snad nie je ani mozne...viem, ze si to neuvedomila,.ale do kelu, ja davam taky pozor...a.....vsetci mi hovoria, ze to neovplyvnim, takze nejdem radsej nad tym ani rozmyslat, ach, jaaaaaaj!!!!
@mabel1981 Monika, dakujemevelmi pekne 🙂 este som rozmyslala? nasa dr nemala vobec problem odlozit to ockovanie??? my tam mame ist v utorok...akoze nebojim sa co mi povie, lebo mam to nacitane, ze po ockovani by sa tyzden po nemalo cestovat...takze mam argument...ale dalsi a myslim tiez dost vazny je ten, ze tie zubky ako mu idu, ved on je chudatko taky nervozny, take az krvave ma tie dasienka...davam mu aj biogayu na podporu imunity....velmi radi vas uz tiez uvidime...su krasne dni, urcite to uz musime zbuchat 🙂
@mirka2010 Ludia si neuvedomuju riziko pre male deti, ved ked si dospelak, tak herpes je len nieco otravne a prejde to. Len ked na to upozornis, tak ty si porom ta hysterka co prehana, ale keby to bolo ich dieta. No co nepomozes si. Ved snad mu nedala pusu na usta, ja to neznasam a moja mama Maxima vzdy skoli, ze na usta sa nebozkava, iba maminu a tatina, vzdy ho skusa a potom mu nadava a poucuje ho a on sa zabava.
Inak s nahrdelnikom nikdy nevies, lebo nasa opica neznesie na sebe ziadne sponky, ozdoby, celenky a mama jej dala koralky, trochu ju zabavila a odvtedy ich ma, obcas ich chyti, ale nevadia jej, nechcem sa hrat na nejaku eko maniacku, ale mozno nieco vyzaruju a to ju ukludnuje.
Maxim ma trochu soplik, ale tuk tuk po tyzdni v skolke je to pohoda. Verim ze tym teplejsim pocasim sa to zlepsilo. A tebe sa ten herpes lepsi, uz ta vidim ako ho ubozkavas, ked sa vyzdravis 😀 😀 😀 😀
@mirka2010 ideme autom. Nie je to ďaleko, od nás z domu presne 617 km 😀 podľa viamichelin.com 🙂 Boli sme tam s mm asi pred 5 rokmi, ten hotel vtedy otvárali, takže je taký zánovný. Čo som rada, lebo nemám dôveru v rôzne čiastočné rekonštrukcie, keď máš buď novú kúpeľňu a v izbe starý nábytok alebo naopak. Je to také tiché letovisko, žiadne tuc-tuc diskotéky z každej strany. Nám sa vtedy páčilo a dúfame, že aj teraz bude 🙂
@mihouk o jantárových náhrdelníkoch a náramkoch ako pomoci pri raste zúbkov som čítala aj počula, kamoškin syn tiež má na krku v podstate od začiatku. My sme neriešili, so zúbkami problémy našťastie nemáme. Ale keby sme mali, určite by som kúpila, podľa mňa to môže fungovať. Inak, ten kamoškin syn mal v 14 mesiacoch už 16 zubov vonku, ale je asi blbosť, aby to rast zubov urýchľovalo, nie? 😀 😀
@mirka2010 A inak, s tými letnými vecami, ja som úplný opak. Okrem sandálkov (nevedela som odhadnúť veľkosť) a plaviek (neviem sa rozhodnúť, aký typ) má Natálka na leto komplet všetko 🙂 A radšej nebudem písať, koľko toho už má na jeseň 😀 Nuž čo - žena na materskej a online-shopy nie sú veľmi vhodná kombinácia 🙂

@mihouk papate aj veeela ovocia a zeleninky???? nic ine ma moc nenapada :( vela vonku, pri mori ak sa da. :(
To je strasne skoro nie? Ze chodia deticky uz v 4roch do skoly, ked som bola v GB, prislo mi to strasne. Neviem si to predstavit tak skoro. A v 16tich koncia. Sranda no.
@mirka2010 a kam idete mimo SR? Idete uz na dovolenku? Ja uz tu nasu intenzivne riesim a neviem sa rozhodnut, tak este cakam nejake lastminute, uvidime.