Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@jankaja tak to je super, ze je takato sikovna...my sa na vacsie vzdialenosti stale presuvame kocikom, vozit sa mu paci, ale akonahle zastanem a chcem napriklad s niekym pokecat, tak to nemam sacnu, hned sa chce zosuchnut a ist bezkat...skusali sme aj v centre mesta byt bez kocika, ale proste sa to nedalo, len tam kam on chcel ist a v podstate sme sa ani nikam nedostali...tak teraz to robievame tak, ze sa dovezieme na miesto cinu 🙂 a tam sa motkame 🙂
@mihouk no moja, tak to ti verim..rozlucka s babatkovskymi vlaskami je priserna...ja som normalne lutovala prve dni ze som mu dala vlasky ostrihat, ale nakoniec som si zvykla a teraz je Marosko este vacsi fesak ako predtym...a vlasky mu krasne zhustli aj spevneli, takze malo to velmi pozitivny efekt 🙂 a Tiluske tiez rychlo dorastu a bude z nej nadherna slecna 🙂 a aky mate plan ked pridete na Slovensko?
@zuzulienkaaaa ahojky, neviem z coho to moze byt...uz ste boli na ockovani MMR? lebo mojej kamoske dcerka mala takyto vysyp prave po tomto ockovani...a masticka...hmmm, to neviem vobec poradit...hlavne nech jej to co najrychlejsie zmizne 🙂
@jankaja tak ta vasa dovolenka vyzera byt super...urcite by som brala nieco na tento sposob aj ja...verim, ze aj my nieco take zozenieme...ak sa smiem opytat, aku cenu mate na osobu???
a co sa tyka tych topanociek...tym ze cestujeme v stredu do Srbska, tak zhanam narychlo teraz sandalky, hmmm a je to poriadny problem...a s letnou ciapkou ani nevravim...cez internet sa to neda, kedze potrebujem poskusat a u nas v nasom ,,skvelom,, ,meste nemaju absolutne nic!!!!!!! ma to poriadne stve aka je tu ponuka detskeho tovaru ☹
@mirka2010 No uz je neskoro, vcera sme ju ostrihali a vobec sa jej to nepacilo, ale vobec, chuda male revalo na cely dom. Zvolili sme najvacsi nadstavec a sama som prekvapena, ze vyzera celkom v pohode. Taky maly chlapcek, musim ju odfotit, ale je taka sladka, vsetky vlasky rovnaka dlzka, keby si do nich chela dat celenku, alebo maslu, tak niet krajsej kocky, ale ona odmieta vsetko dievcenske.
Na Slovensku este nemame plan, aj tak nam najradsej vsetci planuju vsetko. Vsetci nas chcu vidiet a potom sa oduvaju ked nemame cas, ale vsetkym hovorim, ze tam ideme kvoli Maximovim vysetreniam a podla toho sa zariadime. Samozrejme budem musiet absolvovat povinnu navstevu svokry, ale inak chem mat pohodicku, chodit na zmrzku, mozno do ZOO, ale ja mam predstavu a bude to uuuuuplne inak a ja pridem domov unavena ako kon. 😝
@mirka2010 tak tie presuny nie sú na nejaké extra veľké vzdialenosti, max. niekoľko 100 metrov. Keď sa presúvame po vlastných, tak je problém sa pri niekomu alebo niekde pristaviť, nebaví ju to, behá okolo a za chvíľočku sa začne nudiť. Keď je v kočíku, tak problém nie je, keď je tam už raz nasadená, tak sa von nepýta. Je ale problém ju do kočíka dostať, to fakt musí už byť unavená.
Tá dovolenka nás všetkých 3 vyšla 1200 EUR, vrátane poistenia (my dvaja + Natálka). Ešte som zabudla, ten hotel má na streche pri bazénoch také malé wellness centrum s viacerými saunami, je to v rámci toho light All Inclusive. Tak mám takú predstavu, že mm zanechám pri bazéne s Natálkou a ja si budem užívať aj v tomto smere. Odkedy sa Natálka narodila, tak sa mi nepodarilo sa ani vymáčať v napustenej vani, tak sa teším 🙂
Inak posledné dni som K.O., Natálka si presunula ranné vstávanie na 5:30, vstáva tak už týždeň. Neviem, čím to môže byť, že by ju budili vtáci svojím spevom? V izbe má na okne vonkajšiu roletu, tak svetlo ju budiť nemôže. A cez deň ten rozdiel v spánku nedospáva, spáva tak, ako predtým.
A navyše sme včera mali teplotu, boli sme 10.-ty deň po očkovaní MMR, cez deň mala 38, večer 38,2. Asi je to z toho, nemá žiadne príznaky nejakého prechladnutia alebo virózy. Ani na správaní nebadať, inokedy pri teplote je umrnčaná, nervózna. Neviete, ako dlho môže takáto teplota trvať, kedy je to ešte OK?
@mirka2010 aha, a ešte ten letný tovar, tiež som sa pobavila v našom meste v tomto smere, chcela som Natálke dokúpiť nejaký letný klobúčik (jeden síce máme, ale to je málo, druhý nám je trochu veľký) a dajaké 3/4 nohavice najlepšie z tričkoviny (také ľahké na ihrisko). Klobúčik som v 2 obchodoch našla len 1, aj ten bol dosť besný. Nohavice tiež len 1, oranžové, z látky ako 2 krát preložená montérkovina. Predavačka to nazvala "baloňáky" 😀
@mirka2010 ahoj, MMR ešte nemáme, ako to sledujem, bude to zo slín taká vyštípaná pokožka asi....tlačia sa jej teraz zúbky....a rada chodí so mnou na záhradu, hrabká sa v hline, prekladá kamienky, tak asi aj špina čo sa jej tam dostane, než ju doma umyjem....uvidíme.....
@jankaja netlačí sa vám tiež nejaký zúbok? naša terezka máva tiež také obdobia skoršieho vstávania, keď ju viac tlačia (bolia) zúbky....potom sa to po čase znova vráti k tomu, že vie pospať dlhšie....inak, včera mi cez deň spala 15 minút....ach....dni predtým už som videla, že sa to zhoršuje, bolo to 40 minút, potom 30 no a včera 15....nestihla som si ani zohriať obed 🙂
@zuzulienkaaaa tak vam prajeme nech to rychlo prejde 🙂
@jankaja joooj,mrzi ma ta teplotka, nech rychlo prejde!!! asi to je naozaj reakcia, ach, tieto ockovania....,my sme ho odlozili kvoli tej ceste co ideme...ale ten dalsi tyzden asi dame aj my ockovat...no a co sa tyka tovaru, tak nas vcerajsi zazitok, isli sme do ZA co je od nas z MT 30 km kvoli letnej ciapke...samozrejme, v H&M som nakupila vsetko mozne, ale nie ciapku...dalsi obchod sme sa do neho museli presunut autom a tam mali ciapku s napisom Chicco a 15,90!!!! ja som nechapala...na tej ciapke nebolo materialu ani za 4 eura, nieto za skoro 16!!! taka som nastvana...ale co uz, nejako to vymyslime....
@mihouk tak jasne, ze vas chcu vsetci vidiet...urcite ste pre nich vzacni 🙂 ale je super, ze idete kvoli Maximkovi a hlavne dufam, ze sa podari pre neho spravit maximum, aby sa dostal z tych chorobok ktore ma....tak TIluska je uz ostrihana??? vlasky si si odlozila??? urcite je kocka 🙂 pridaj fotky, neviem sa dockat 🙂
@zuzulienkaaaa tlačí sa jej dolná stolička, už je čiastočne prerezaná, ale kúsok jej ešte chýba, aby bola vonku celá. Dnes sme zasa vstávali o 5:30, tuším si na to pomaly začínam zvykať, ale teda vo všeobecnosti je tento čas pre mňa zabijacky. Nehovoriac o tom, že takto prejdeme na 1 spánok denne asi v 5-tich rokoch 😒
Cez deň našťastie spí 2 krát po hodinke, hodinke a pol. 15 minút je brutálne, aká bola večer? Kdesi som čítala, že spánok kratší ako 30 minút nemá vôbec žiaden efekt, to ako keby dieťa ani oko nezatvorilo 😒
@martinka8 ďakujem, teplotu už našťastie včera nemala, ale asi začína intenzívne obdobie vzdoru, jačí za každú hlúposť, prehýba sa ako luk a hádže o zem seba aj všetko okolo. Napr. včera v materskom centre, keď som jej nedovolila odkryť šmýkačku 😖
@mirka2010 tak to je na porazenie, že cestuješ tak ďaleko a aj tak nekúpiš. A tiež nechápem z niektorých cien, ako keby si mysleli, že tým, že sú matky malých detí doma na rodičovskej, tak totálne ohlúpli. Ja som kúpila 2 pack čiapok z tričkoviny od HM a ešte máme tie 2 klobúčiky, tak dokúpenie nie je pre nás nevyhnutné, nejako sa premotáme s tým, čo máme. Ale ešte by som chcela nejakú 1-2 šatky na hlavu, ale tie, čo sú pekné, sú malé a tie, čo sú dobré, nie sú pekné 😝
@jankaja ona je ten typ, že stačí pár minút spánku na to, aby vedela ďalšie hodiny fungovať...nejako sme to prežili, bola na mne nalepená ako prísavník, keď som ju pustila, tak mrzutosť a vešanie sa po mne....no ale dnes spala 2,5 hodiny....to je tiež extrém, jej štandard je 1-1,5 hodinka....tak snáď už nám svitá na lepšie časy 🙂
@lua my chodíme v podstate do Vánku len na to cvičenie pre detičky, do herne len vtedy, keď je otvorená poobede (Natálka ešte doobeda spí). Na cvičenie chodíme od novembra, najprv sme chodili 2 krát týždenne na cvičenie pre nechodiace deti a teraz chodíme na cvičenie pre chodiace deti. My sme tam veľmi spokojní, hodiny sú raz týždenne vždy v pondelok o 17,00 hod, trvá to 45 minút. Sú to aktivity zamerané na hrubú aj jemnú motoriku, pri pesničkách a riekankách, rôzne "tanečky", cvičenie na fitloptách, hry, prekážkové dráhy a pod., je to fajn 🙂 Od 06.05. by sa mal otvárať nový kurz - dúfame, že sa otvorí, lebo momentálne je to tak na hrane, niektoré mamičky, čo s nami chodili do kurzu, ešte rozmýšľali, či sa zapíšu aj do ďalšieho kurzu. Keby ste sa chceli pridať, boli by sme radi 🙂
@lua a ešte som zabudla odpovedať na prvú časť otázky... herňa je fajn, veľa hračiek v dobrom stave. Ale tým, že sme tam boli vždy len poobede, sa neviem vyjadriť k doobedňajším aktivitám, ktoré sú určite organizovanejšie, čo sa nejakého programu týka (aspoň usudzujem podľa fotiek na FB stránke). Poobede to bola vyslovene len herňa. Čo mi len trochu vadilo bolo to, že mamičky väčších chlapcov na nich veľmi nedávali pozor (jednu som nevidela ináč, len že sedela na zadku a vykecávala sa s kamoškami, sms-kovala alebo telefonovala, na syna prehovorila za vyše hodinu asi 2 slová a on tam bol viac-menej bezprizorný, mlátil sa s druhým chlapcom a tak), o to viac som musela dávať pozor na Natálku, aby nedošla k ujme 😒
@jankaja ďakujem za info; a to chodíte už na to cvičenie od 15 mesiacov, že? Lebo ja som na to pozerala, že to býva tuším pondelok aj štvrtok. Bohužiaľ, my máme v pondelok ráno cvičenie v Saltatrixe a poobede o 17:00 má zase staršia tanečnú v Saltatrixe, takže ten deň je pre mňa zabitý. Jedine, keby sa dalo vo štvrtok.
@jankaja tie tvoje ranne casy prispevkov 😀 och, snad sa Natalka uz coskoro nauci spat "normalnejsie" 🙂 🙂
@kajkovajanka posledné dva dni spala do pol siedmej, tak snáď svitá na lepšie časy 🙂 Kedy vstáva Beki?
@jankaja je to rozne. podla toho, kedy sla spat, ci bola unavena vecer velmi,... vacsinou vstava medzi siestou a pol siedmou. velmi vynimocne, ked potrebuje dospat, spi dlhsie - aj do pol osmej. ale to asi tak raz za mesiac 😀
@jankaja posledne dva dni o tristvrte na 6 😀 . ale teraz uz dospava, lebo bola divoska 😝
Ahojte dievcata, tak uz sme doma z nadherneho vyletu...( boli sme v Novom Sade- Srbsko 🙂 )bolo nam uplne fantasticky, cesta tam trvala skoro 7 hodin, ale maly ju zvladol uplne perfektne, prva noc bola velmi tazka, bal sa v novej izbe, tak som ho krasne hladkala aby zaspinkal, ale bol vela krat hore, asi bol velmi rozruseny z toho vsetkeho...pritom sme byvali v panelaku pri hlavnej ceste kde bol semafor, takze bolo tam velmi hlucno, cize stale sa budil na nejake zvuky...mimo tohto, uzili sme skvele pocasie, 34 stupnov 🙂vsade same preliezky pre deticky, perfektni ludia, ci uz rodina svagrinej, alebo samotny srbi, su velmi mili a usmievavi....chodili sme na cele dni von, cize Marosko spaval v kociku a vracali sme sa okolo osmej domov, cize 10-11 hodin mimo domu...na mna to bolo aj dost narocne, ale mm velmi pomahal, uzival si maleho, aj moji rodicia, takze super...ked budu fotky, urcite pridam 🙂 ako sa mate vy? a co nove maju vase deticky?

@kajkovajanka u nas je to podobne ked malemu dačo nedovolime čo chape tak začne všetko čo mu pride pod ruku hadzat o zem i seba.... ked je pri mne začne ma kopat alebo štipat...včera dokonca chytil taier zo stola a hodil o zem...tanier v čudu.ale ked to porovnavam tak je teraz to ich trucovite obdobie ktorym si musi prejst každe dieta..neboj ona s toho vyrastie za taky ročik.ja dam malemu po zadku ale taku mamičkovsku a rozplače sa ale hned sa ukludni že aha asi som dačo zle urobil.....tak asi tak