Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mirka2010 Jaj ako super, tesim sa na fotky. Ja musim tiez nejake poriesit, ale u nas je tiez nadherne a dnes sme mali dokonca volno, tak sme tu mali kamosov a opekali si. Neviem ako vy, ale ti nasi ked su vonku, tak ciganske deticky su oproti nim ako reklama na cistotu. Tilka odkedy chodi, tak chodi a stale a vsade, uz zvladla aj schodiky na terase, takze uz si vykracuje po zahrade, je nezastavitelna a vsetko chce robit tak ako Maxim. Uz po sebe aj upratuje oblecenie, vecer ked ide do kupelne. Taka je zlata, aj ked ju musim niekolkokrat denne dolovat z prachu, nech vidim moje krasne dievcatko aspon na minutku. 😀 😀 😀
@mihouk ahojky, tak Tiluska je krasne dievcatko, ked si po sebe uz upratuje...co sa tyka vonkajsia, tak my sme na tom podobne...skoda len tych peknych veci, bud su nenavratne zamazane, alebo musim prat kazdy den!!!! my sme tak nejako uponahlani v poslednej dobe, po tom Srbsku sa stale nejdem spamatat, dohanam to, co som musela odlozit...takze mam toho vyse hlavy, este nejake fotenia do toho, takze narocne!!! nechcem sa stazovat, som rada, ze je toho tolko, lebo keby som sa mala nudit, to by bolo horsie...a co uz Tiluska vie povedat???
@mirka2010 To upratovanie oblecenia, je asi jedine upratovanie co robi, s hrackami a ostatnimi vecami je to hroza. Este rada podava uterak ked sa sprchujem, ale problem je, ze mi ho dava hned ked vstupim do sprchacu a trva na tom, ze ho musim mat, esteze som mala a mozem ho mat prehodeny cez vrch a nezamoci sa. A zacala pouzivat nocnik, prinesie si ho do obyvacky a sedi, ked ju skusis vyzliect, tak krikuuuuu, ona na nom iba sedi...
Hovorit nevie, aj to mama, tata, baba, dede co vedela, tak prestala, sem tam povie mama, ale tak isto bolo aj s Maximom. Ale po svojom si brble normalne vo vetach a hrozne bonzuje, hlavne ked sa Maxim vykaka do nocnika, tak to musi oznamit vsetkym a ked nahodou pipne telefon, ignorovat to ani nahodou, proste ta donuti sa kuknut.
A tu su nejake fotky, ked sme boli pri mori (vsimni si stylove gumaciky), Tilka ostrihana a s cim prisla na hlave a tesila sa o 106. A prepac za neotacanie fotiek hnusny windows 8, neznasam ho!!! 😠
@mihouk jemine, aka je zlataaaaaaaaaaaaa, bozinku, okana krasna 🙂 gumaciky maju kraaaasne 🙂ja som tiez pred chvilou vytvorila novy album s Maroskovimi fotkami, tak si kukni 🙂 taky mix som spravila 🙂 nas Marosko inak nocnik pouziva presne tym istym sposobom, pekne si nan sadne, pokuka, pohra sa na nom, ale keby som mu dala dole nohavice a plienku, tak to teda nieee!!!! to je krikuuuuuuuuuuuuu, ani za svet...myslim, ze my pojdeme rovno na zachod...Marosko je uz tiez velky pomocnik...z umyvacky vybera zasadne len on 🙂 pradlo do pracky vklada vylucne len on 🙂 poupratuje si aj hracky, ked mu poviem....ale narostahovat na druhej strane vie jaaaaj az vyse hlavy 🙂 hlavne s jedlom vie chodit po celom dome a trusit....fakt, ja uz som z toho upratovania na nervy.....
@mirka2010 s tým rozťahovaním to je strašné, u nás to vyzerá, ako všetko pomiešané veľkou varechou, ledva niečo spracem v jednej izbe, môžem ísť rovno pokračovať do druhej 🙂 A narozťahované jedlo presne to isté, a hlavne ju neviem odnaučiť vyhadzovať jedlo, keď je vo vysokej stoličke. Potom keď dopapá, nastáva vždy veľké upratovanie pod stoličkou 🙂 Ale tak snáď to nebude robiť navždy 🙂
ajojte maminy dlho som tu nebola.co mame nove?nechce sa mi to vsetko spatne citat tak sa mi pochvalte mi sme mali v stredu meninky.s tym placom nas poslali na neurologiu tak 31maja sme objednany inak nemame nic nove len behame a kecame o dusu,chodime sem tam na nocnik a mame dva ocne nove zubky 🙂
@mirka2010 Ahoj, prepac nejak som ta zanedbavala. Bolo pekne pocasie, tak sme to vyuzivali. My sme uz momentalne na Sk, vcera sme boli u Dr. a zistila ze ma zvacsene mandle a to moze byt jeho problem, inak sa jej zdal v pohode. Ale trapas, lebo sa ma pytala na logopeda a je jej, ze on tak divne hovori iba slovensky, tak som s nim kecala anglicky a pochopila.
No a dnes rano sme sa zobudili a 39 teplota, tak naspat k doktorke. Zatial nam poradila vitaminy a homeopatika a v pondelok ideme na krv a ku krcnemu a rovno nas skontroluje. Nie som velmi nadsena, ale asi si nevyberiem ☹
Do toho mm znamym sa po dlhom snazeni narodilo dievcatko, ale v 28tt a ma len 580g, tak mi to je tak luto, taketo veci by sa nemali diat.
Ale Tilka si to tu uziva, aj ked dost na mne vysi, ale ona stale iba zere, to sa neda ani povadat ze papa, lebo ona je ako bezodna diera, kde vsekto mizne, ja neviem co z nej vyrastie. A stale by bola len zavesena dolu hlavou, ale ked bude taka tucka, tak ani barova tanecnica z nej nebude 😝 😝 😝
A vy ako sa mate??? Marosko uz lepsie s tym plakanim a vynucovanim???
@mimuska2 Nechcem vyzvedat, ale aky plac??? Snad nic vazne. Nasa tatarka beha, ale nechce sa jej rozpravat, len blaboce a ked uz je to vazne, tak povie mama.
@mihouk ahojky, ale pozeram celkovo ze nase maminky sem nejako malo chodia! a to co tak???? tak ste na SK? tak super, ste s rodicmi, urcite si to velmi uzivate...aj ked smola, ze Maximko ma zase teploty...ach, chudatenko male...ale naozaj to moze byt tym, ze ma problem v tych mandliach...tie byvaju zdrojom kadejakych problemov...tak dufam, ze vam dr poradi co dalej...a hlavne nech sa mu polepsi celkovo....a inak, ste vystihli akurat take zle pocasie...my vsak chodime stale von, lebo Marosko len tam, tam a tak sa mu rozviazal jazycek? co Tiluska uz rozprava???
@jankaja ahojky, nooo, Marosinko sa zacina polepsovat a pekne mi s upratovanim pomaha...sice keby som tu pridala jednu fotku co narobil za jeden pre mna velmi dolezity skype hovor, tak by ste ani neverili, ze to vobec jedno dieta dokazalo za taku chvilu...ale co uz....ved je to prirodzene a mamickam co tvrdia ze ich deti krasne papaju, neroztahuju, nepobrizgaju sa pri jedeni, vsetko po sebe upracu neverim...proste detska zvedavost je nadherna a maminky uz len upratuju, co uz...inak mate co nove???
@mimuska2 ahojky, tak uz mate ocaky??? a ako to mala zvladla??? mala aj teplotky??? inak, sa mate ako??? nooo, my mame 9 zubkov a dnes som objavila akurat dalsie dve dolne stolicky ze sa deru, takze chapem jeho obcasnu nervozitu...ale aj tak to zvlada dobre, pokladik nas 🙂 behame, lietame, musime chodit pozerat sliepocky ku susedom, miluje zvieratka, je to velky sikovnicek...dnes bol prvy krat na nocniku bez slziciek, takze som stastnaaaaa, prestastnaaaaa 🙂🙂🙂
@mihouk ahoj no nasa mala strasne ked place tak uplne zmodria tak nas nasa dr poslala na neurologiu
@mirka2010 my mame 14 zubkov a tlacia sa nam dalsie dva ocne uz su poamali vonku 🙂 teploty nemala vobec skor mam pocit ze stolicky a ocne ani nevnima.kecame uz vseetko mozne vela uz vie povedat,na nocnik chodime ale ked je teplo len.inak sa mame fajn. 🙂
@mihouk @mimuska2 @mirka2010 uz ste tu nejako asi len vy tri 🙂 To bude tym pocaqsim asi, ze clovek radsej ide vonku ako sedi za PC, a aj ti nasi drobci su uz taki akcni 🙂 Teda Lili je urcite. Ale som rada ze sa mate dobre. Ivy vy sa drzte s tymi vysetreniami, nezavidim. Ale hadam sa to da do poriadku, nech uz Maxik nieje tolko chorucky. A kolko ma Tilka kyl? Ked tolko stale papa?????
Mirka super ze Marosko uz chodi na nocnik, aj sa vypyta???? *Ci len ked ho posadis??? A zubky nezavidim, sme na to podobne, mame 10, a 11ty je na ceste. Som zvedava ked pojdu ocne... to len bude sranda.
Majka a kedy idete na tu neurologiu???? Daj potom vediet ako to dopadlo, verim ze z toho casom vyrastie 🙂
My inac nic take nove.... Lili uz zacina rozpravat ... par slov a snazi sa opakovat (ale len ked sa jej chce) 🙂 S nocnikom narovanako, nepyta sa ale ked ju posadim spravi co treba 🙂 A o tyzden ideme na dovcu.... tak sa uz celkom nevime dockat, dufam ze neochorieme dovtedy a ze to tam zvladneme.... hlavne cestu 😝
@martinka8 Praveze ma iba nejakych 12kg, ona sa totiz cely den nezastavy, nohy do O a pochoduje ako pani veduca, vsetko ju zaujima, ved to poznas.
Maxim mal vysoke teploty aj dnes a rano sa dokonca cely vyhadzal, myslim ze tie hopmeopatika, tak uz mu ich nedavam, tak mi ho je luto. Aspon Tilka je v poriadku, ta isla na prechadzku s dedkom a on nadaval, lebo som mu nedala kocin nech chodi a ona len na rukach, nebol nadseny 😝 Snad uz zajtra bude lepsie, lebo dnes uz aj trochu jedol, tak ako vzdy dufam..... 😉
@martinka8 ahojky, veru, nejako je nas tu malo....ale urcite je to tym, ze sme radsej vonka a je aj menej casu, ked tie nase deticky tolko santia 🙂 ale verim, ze sa tu urdrime, ved je tu tak super s vami kockami 🙂 Marosko mal vcera s nocnikom prvy pokus, nic do neho nespravil, pre nas to bol hlavne uspech, ze tam vobec chcel sediet...doteraz to bolo len s placom a na silu som ho tam nechcela davat...takze o pytani este ani reci...on len povie ze kakal, ukaze na ritku a povie,,kak kak ,, 🙂 inak, tolko co si on blaboce tou svojou hatlaninkou 🙂 na spapanie nie laska nasa...opakuje tiez uplne vsetko, takze tie komoleninky su nieco nadherne ked ich hovori 🙂 inak vie velmi vela zvieratiek, krasne odpoveda na niektore otazky, rozoznava ludi, je to nas milovany tulko....a kam to idete na dovolenku? mozno si mi to uz aj pisala, ale pozabudla som....
@mimuska2 tak vasa mala az tak vie plackat az zmodrie??? to som nevedela...aj sa uz zasla? co vtedy robis? pri akej pricine sa jej to stane? zubkov uz mate pekne, nam teraz idu dolne stolicky, teploty tuk, tuk, tuk nema, ale ma svoje dnicky, ked ho to asi ´musi poriadne boliet, takze ho uplne chapem a beriem to tak ze ked je nervoznejsi, tam ma na to pravo 🙂
@mihouk Lili ma okolo 10, musim ju postavit na vahu ci uz vobec ma 10, na 14 mesiacov este nemala a odvtedy sa poradne nerobia. Mas aspon radost ze ti spapa vsetko, Lili uz dost vymysla, a niektore veci ani neochutna.... ani pusinku neotvori.... a to jej niekedy vyvaram... ze ma nieco super napadne, vytesena a ani to do nej nedostanem, to ma ide slak trafit. Preto som uplne prestala varit jej zvlast 🙂 Ale jedno sa tesim, ze papa vela ovocia, uplne sa mi podarilo vyradit piskoty... a podobne hluposti. Medzi hlavnymi jedlami ma vzdy nakrajane jablcko, hrusticku... a pod. a stale si to pojeda pri hre, aj vonku. A nemozte ist na nejake imunologicke vysetrenie s Maximkom? Aby sa poriadne zistilo preco je tolko chory? A to kolostrum vtedy pomohlo?
@mirka2010 zlate su tie baba nase, ked kecaju nie? Ja uz sa neviem dockat kedy bude normalne rozpravat to bude super.
Uz mala s tatikom taky rozhovor: Vytiahla metlu, a
tata na nu: Lili odloz metlu,
Lili: NIEEEE,
Tata: Lili prosim odloz metlu,
Lili: NIEEE,
Tata: Kto vytiahol metlu?
Lili: JIJI (Lili),
Tata: A kto odlozi metlu?
Lili: TATA 😀 😀 😀 😀
Mylsela som ze ma rozpuci ako som sa smiala, neskutocne.
A na dovolenku ideme do Turecka.
A s tym nocnikom mame cas, ked budu deticky na to zrele pojde to rychlo. Mam znamych, maju dcerku o rok starsiu, niekedy vo feb. mala 2 roky a len teraz na jar zacali s nocnikom a za dva tyzdne oducena uplne..... bez akychkolvek problemov. Bola uz na to zrela 🙂
@mirka2010 Maxim este stale teplotuje, v noci mu naststie klesla a trochu sme pospali. Rano zase 39 a vracal, lebo mu bolo teplo a rychlo sa napil vody, ale darmo ja mu hovorim nech pije pomaly. Teraz mu zase klesa, takze IBA 38,5, ale uz je zivsi, tak snad.... Doktorka presne nevedela co hladat, lebo teplotu mal iba par hodin, takze zajtra na kontrole bude dufam mudrejsia. Ja uplne nenavidim ATB, to vies a mal ich pred mesiacom a daco 2x. Aspon viem ze su to mandle a aj ked by sme nestihli ziadne ine vysetreia, tak viem na co sa zamerat a nieco najdem na nete, nejake babske recepty 😉
@martinka8 Tilka zje vsetko co nezie ju, tiez sa sanzim aby mala vela ovocia, dnes zjedla dokonca to svoje a pustila sa aj to Maximovho, lebo on nechcel, mala kyselina. Kolostrum snad Maximovi pomohlo, len som ho musela vysadit, aby nemal skresnelne vysledky krvi, ale prideme domov a nasadime znova. A v podstate ked som hovorila Dr, co vsetko robim, tak povedala, ze je to dobre a nech pokracujem, sand z toho vyrastie, vyberanie mandli by bola asi az ta posledna moznost, aj ked ju nevylucujem. 😒
Lili aka zlata, uz su to mala osobnosti, co sa vedia prajavit. Tilka raz urcite dostane oscara, lebo ked jej moj tato povie nieco co nesmie, takz rev a taaaake velke slziska ste este nevideli. 😀
@mirka2010 @martinka8 Tak dnes sme boli na kontrole u doktorky a mame sarlach. Nasadila nam ATB, nemame nikam chodit, takze som zavreta doma s detmi, taaak sa tesim. Len pozorujem ci to nema ja Tilka, lebo uz ma zvysenu teplotu. Maxim uz nastastie teplotu nema a doktorka povedala, ze ak este kojim, tak teoreticky by to Tilka nemusela dostat, tak dufam. Ja nejak stale v nieco dufam a verim. Idem sa napchat cokoladou, lebo je toho na mna vela ☹
@mihouk ciiii sarlach??? Som si o tom musela normalne precitat, lebo nieco mi to hovorilo, ale s istotou som to teda nepoznala. A kde ste to prepana dostali???? Ked to je taka infekcna choroba. Velmi dufam ze Tilka to nedostane. Mate s tym Maximkom fakt smolu.... chudak tolko je chory od kedy sa Tilka narodila. To je hrozne. Velmi na Vas myslim drzte sa a liecte sa, verim ze je to lahsia forma a budete coskoro fit 🙂
@martinka8 Maxim je uz lepsie, Tilka zatial tiez v pohode, teplotu ma miernu a hrdlo ju neboli, lebo stale do seba tlaci. Ako by toho nebolo dost, tak pre zmenu ja mam teplotu a boli ma cely colvek, zivot je taky krasny.
Tipujem ze to dostal v lietadle, lebo mama ked bola u nas v marci, tak tiez dostala sarlach, aj ked sa hovori, ze na nabytku ti vydrzi virus sarlachu aj niekolko mesiacov, tak stale tipujem lietadlo, lebo u nasich by sa pred nami nakazil synovec a on bol v pohode. Aj pred mesiacom co bola u nas na vikend, tak ochorela v tom hnusnom lietadle.
A co ma ide porazit, je to pocasie, lebo v UK je krasne teplo a tu nic, samozrejme ze tu mame vacsinou letne oblecko, ale aj tak nikam nechodime 😝 😝 😝
@mihouk cozeeee???? sarlach???? pises ze to mohol dostat v lietadle?ach, je toto vobec mozne???? vobec neviem ako sa tato choroba prenasa, ani neviem ako sa poriadne prejavuje...musim si o tom precitat nieco, nech viem viac...takze Maxomko ma atb? nie je to nic moc,ale aspon sa prelieci zlaticko...a najdolezitejsie je, aby to nedostala Tilka, musis sa priserne o nich bat...ach moja, mas to veru tazke....ako to Maximko celkovo zvlada???
@mimuska2 ale to sa musis o nu velmi bat, vsak? ja som to zazila dva krat co ma kamoska dcerku a naozaj je to nieco priserne....tiez viem ze treba fukat, triast, ale ze aj chlad velmi pomaha,v zime otvorit rychlo okno a v lete ak ste doma, tak mraziak....moja zlata a to najprv zacne plackat tak normalne a az potom to prejde to takeho placu, ze sa az zajde?
@mirka2010 podľa mňa to rozťahovanie jednoducho patrí k veku, nebude to robiť večne. Niekedy to na mňa ale troška doľahne, hlavne keď si potrebujem efektívne niečo porobiť a pomedzi to 4 krát upracem rovnakú vec, inak to moc neriešim. Natálka momentálne fičí na navliekacích korálkoch, kúpila som drevené, cca. 3 cm v priemere. No ale nebaví ju to navliekať, ale ukladať do dózy a zasa vysýpať - páči sa jej, ako sa kotúľajú na všetky strany. Od piatka, kedy som ich doniesla, to spravila asi 200 krát 😀 A určite nemusím hovoriť, že stav, keď sa s korálkami nehrá, nie je taký, že sú uložené v dóze, ale že sú rozsypané na zemi

@lua aha, lebo pondelkový kurz sa nenaplnil, tak sa nekoná. Ale možno ten štvrtkový (keby sa presunul) by sa dal naplniť, keby nás bolo 5 (zatiaľ sme 4). Mala by si záujem? Štvrtky o piatej?