icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

majaon
18. okt 2016

@zuzuk22 No ako? Si v pohode? Prosim ta,este sa chcem spytat,ze v com je najlepsie prat tieto hackovane veci z vlny a ci rucne alebo na tom setrnom programe aj v pracke? dakujem 🙂
Uz mam hotove aj ponozky pre malu princeznu a zacala som ciapku,len neviem aka bude velka,este to neviem vyratat 😀

veronikanellka171
18. okt 2016

@zubrienka1
@sandri
a chcete ten zoznam?

zubrienka1
18. okt 2016

@veronikanellka171 Ano, poprosim 🙂

veronikanellka171
18. okt 2016

ZOZNAM VECÍ DO PORODNICE
DOKLADY
-občiansky preukaz
-preukaz poistenca
-tehotenská knižka + všetky papiere z vyšetrení ktoré som podstúpila
-kontakt na pediatra (nemusí byť ja som dostala takz radu že radsej zobrať)
- doklad o priznani otcovstva z matriky !!!! Dolezite!!!!

HYGIENA
-toaletný papier !
-vlhčené utierky
- poporodne vložky !
-uteráky (aj2ks) najlepsie co najtmavsie
-nepremokavé podložky, tzv. Inkontinencne podložky (10 ks)
-zubná kefka a pasta
-tekuté mydlo v dávkovači
-šampón, kondicionér, hrebeň
- gel na intimnu hygienu ! (Lactacyd)
-šľapky gumenné do sprchy
-papuče na izbu
-tampóny do podprsenky
-hyg. vreckovky (najlepšie v škatuľke - prskrické)
- balzam na pery (budes mat vysusene pery, ja som mala to vajcko z avonu)
-bežne používanú kozmetiku (pleťový krém, vlhčené kozmetické obrúsky na odlíčenie pleti, krém na ruky, krém na telo proti striám)
-jednorazovú žiletku
-lieky keď užívaš
-pohár, príbor, misku na polievku (na antolskej som dostala ale nie vsade davaju)
-nočá košeľa na dojčnie ( ja som mala 3ks a frajer mi ich este pral - opat co najtmavsie)
-staršie dlhšie tričo na pôrod-môže sa usmpiniť (ja som mala ciernu nocnu koselu dlhu)
-ponožky
-podprsenka na dojčnie (neni treba, najlepsie je chodit bez podprsenky budes mat citlive prsia z kojenia)
-nohavičy sieťované popôrodné, + bavlnené
-župan (ja som nemala)
-oblečnie na cestu z pôrodnice
-mobil + nabíjača !
-hroznový cukor na dobitie energie pri porode + flasa vody aj ked pit nemozes mne bolo strasne teplo tak som si aspon vyplachovala usta
-vankúš na sedenie po pôrode (nemusí)
-fľaša s cucakom na oplachovanie intimnych miest po cikani
-gumičky do vlasov

BÁBATKO
Prebaľovanie
-plienky najmenšej veľkosti, vlhčene utierky na zadoček
-krem na zapareniny (nam davali)
-pár bavlnených plienok (6ks)
-cumlík (nepouzila som ale zijde sa pre istotu)
-na cestu z pôrodnice si pripravte oblečnie pre bábätko – v novembri uz potrebujes toho viac - body s dlhym rukavom, pancusky, ponozky, dupacky, sveter, nejake teplaky alebo co, prip. Takeho toho macika tepleho, zavinovačku či klasickú perinku a v prípade potreby i deku (mozes nechat frajerovi v druhej taske nech ti donese pred odchodom)
@zubrienka1

fronili
18. okt 2016

@cookiee su 50ky 56ky a 62ky ja osobne som mala pri simonkovi kupene len 56 a manzel dokupil 50ky ked sa narodil nakolko mu boli 56 velke.Do porodnice zbalim oblecko len to v com bude malinka odchadzat aj to mi manzel donesie potom nakolko zbytocne vela veci v taske som mala zbalene ktore hned nepotrebujes v nemocnici.

sandri
18. okt 2016

@cookiee stacia ti veci velkosti 56. V pripade, ze sa ti narodi male babo a 56 bude velke, posles manzela kupit par ks body velkost 52. Priamo v porodnici budes mat babo oblecene do erarnych veci, takze casu na nakup veci velkosti 52 bude habadej (pre manzela alebo pre babky). A hlavne, babo rastie strasne rychlo, cize tych 52 veci fakt vela potrebovat nebudes... Mne sa maly narodil s vahou takmer 4,5 kg, takze u mna veci velkosti 52 nehrozili 😀

majaon
18. okt 2016

@verunqha23 aj mna neskutocne bolia krize,az do nohy mi to vystreluje,ale nedavam si nic,to by som musela byt permanentne na liekoch,musime to vydrzat,po porode bude dobre,kedze to babenko nam tlaci na rozne nervy,drz sa 😉

kwr
18. okt 2016

Baby dnes som mala sono, maly meria ukazkovo presne na den 29.tt (zacinam ho dnes), hlavou je dolu (co by vysvetlovalo preco permanentne beham na zachod), podla obvodu hlavicky, bruska a stehennej kosti je uplne v normale a vraj vazi 1,3kg! Fuha uz sa to krati, sice toto tehu ide pomerne hladko, urcite mi nebudu chybat poslickovia, bokesti krizov a behanie na zachod🙂

zuzuk22
18. okt 2016

@fronili no zvladla som to nakoniec 🙂 chvilu mi ostalo tak cudne trochu v cakarni ale to bolo v norme potom uz ok ....ale este teraz ma striasa ked si spomeniem ako to chutilo ...ble..😄 zajtra mam dojst po vysledky hadam budu ok. Nam kazala pred tym ako pojdeme prec v bufete nieco ziest aby nam neprislo zle este nahodou. Tak sme sli 🙂 a potom som sla soferovat este do tesca pokukat co maju a potom pre maleho a domov 🙂 nebolo mi uz zle takze super 🙂 len teraz ma akosi zaha pali hnusne

zuzuk22
18. okt 2016

@majaon jej nadherne 🙂 sikovna si ide ti to ;) no ja periemna 40 normalne s ostatnymi vecami a v pohode 🙂 no nakoniec som to zvladla dako dakujem 🙂

zuzuk22
18. okt 2016

@majaon inak mozno ti pomoze trochu tato tabulka ;)

veronikanellka171
18. okt 2016

ked sa uz ozaj nudim a najdem v skrini kozusinku z bundy :D tak som nasila gombicky, gumu a tadaaaa

zuzuk22
18. okt 2016

@veronikanellka171 waw to je nadherne 😍

veronikanellka171
18. okt 2016

lahka vyroba ked mate kozusinku z bundy 🙂
len som nasila na kozusinu 3x gombik a gumu...
omotala gumu na bokoch a hore na strieske a prevliekla cez gombik.. hore to das za 30sekund, dole za 10sekund a do kocika a latky ziaden zasah 🙂 lebo chcela som take objednat ale kozusina stala 18e u jednej baby

nikolienkaa
18. okt 2016

@veronikanellka171 Prosím ta neodfotila by si mi ako si to pripevnila na kocik ? Ja mam totiž od jednej Zienky zatiaľ požičané lebo sme sa dohodli ak by mi to sedelo tak si to nechám ale mam to na zips a nesedia mi tie zipsy dokopy ... tak žeby som to len priložila na striesku tak ako ty ale neviem vymyslieť

syska171
18. okt 2016

@veronikanellka171 a to ai ako našila ? Gombičky na kočík??? lebo ja mam tiež z kožáku taku ale ja neviem ani za toho pána ako to tam dať lebo ja tam mám na strieške koženku

veronikanellka171
18. okt 2016

Takto a pripevnila o tu tycku, mne trci aj v strede hore ta tyc tak som to mala super inak by som musela rypat do latky na kociku.. ak nerozumiete odfotim zasa

veronikanellka171
18. okt 2016

ale ked nemate latku na kozusinke ako ja, staci ked gombik nejako omotate okolo kozusiny, aj to sa da

syska171
18. okt 2016

@veronikanellka171 aha no tam tu tyčku mam len neviem ako jore tp iúevnit tam sa mi to bide klzať z tej koženky

veronikanellka171
18. okt 2016

hore nemas tycku? vies co myslim za co kvazi tahas striesku.. ak nemas bude sa smykat ani mne by to nedrzalo, jedine nasit gombik do latky a nasit gumicku na kozusinku.. ale s gombickom neurobis skodu na kociku podla mna 🙂

veronikanellka171
18. okt 2016
nikolienkaa
18. okt 2016

@veronikanellka171 Jaj taaaak no ja mam striesku takto to mam este staršie fotky dneska som to nefotil ja mam zabalený kocik este tak som to len rychlo vyskúšala ale skúsim to dako ked sa mi začne materská 😁 Ale zas na športovú sedačku ( na nabudúcu zimu )mi to je o 15 cm krátke tak to si dám vYrobit nové 🙂

syska171
18. okt 2016

@veronikanellka171 🙂 mám tam tu tyčku ale ona je cela potiahnuta ako aj strieška koženkou nie látkou to nechcem do toho zasahovať ,už ozaj neviem ako to spraviť ,mám tento

veronikanellka171
18. okt 2016

@syska171 aha ano fuuha neviem ako teda :( hej do kozenky urcite nebabri

syska171
18. okt 2016

@veronikanellka171 no dačo budem musieť vyšpekulovať 🙂

zuzuk22
19. okt 2016

Tieto skore ranne budiky ma zabijaju 😁😁😁 ale tak co uz ked potrebujem auto musim najprv rano hodit priatela do prace . aj oli si uz zvyka pomaly ....😄😁

gulocka7888
19. okt 2016

@zuzuk22 kto skoro vstava dobre sa mava.Poznas Zuzi nie?prve 4 mesiace dom vstabala kazdy druhy tyzden o 4.To bolo trapenie.A stat 9 hodin v stresse.Teraz davam budik na 6 lebo aj drobec v brusku sa mrvi ked moj manzel vstava do prace tak vstanem uz aj ja.To moj manzel vzdy povie ze ten jeho syn uz teraz vie ze treba ist pracovat Potom by som uz aj tak nezaspala.Robim aj tak len 4 a pol hodiny tak pohoda.Zelam pekny den...

fronili
19. okt 2016

@syska171 jana bonova kyselova na fb robi kozusinky za 35 eur ale ja som sa nakoniec dozhodla ze to neham tak robi to na patent s gumou bez zipsu

zuzuk22
19. okt 2016

@gulocka7888 dakujem si zlata ale dnes mam hrozny den :( este teraz revem....ked som uz vyhodila tomasa v robote a sla uz domov na jednej krizovatke kde som davala prednost pozeram nic nejde tak sa rozbieham a zrazu neviem ani odkial auto uz dalsie na hlavnej za mnou .... Chvala bohu sme sa len suchli...moja chyba to bolaja vystresovana rychlo som na bok odparkovala on za mnou . este ze bol v pohode ziaden debil. Tak som hned volala tomasovi nech rychlo dojde . stalo sa to v tej dedine kde robi tak o 5 min prisiel. Ja som nevedela ani kto som v strese . tomas zlaty vobec nic mi nepovedal vyriesili sme to cez poistovnu este napisal ze on soferoval. Odysli aj tomas do roboty a nech si davam pozor ze nie ze mu budem o chvilu volat zas . ale s usmevom. Odysiel a ja som sa v aute este na parkovisku rozrevala.... Musela som sa ukludnit a sla som domov a revem zas . vodicak mam od januara tak ma to mrzi ale aspon ze sa nestalo nic vazne. A to mam ist este o pol 11h do zm pre vysledky ....😰