Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@weroneeka ahoj ja tam budem, pozret som nebola, to sa da? a lekara si nebudem zazmluvnovat zevraj je to zbytocne.. a co chodis na tie poradne do nemocnice, ja sa spytam mojej lebo ona chodi aj na antolsku ze koho mi odporuci
@cookiee ja kavu pijem skor z nutnosti - mne nechuti nikdy (ani ako netehotnej 😀 ) Ale vobec nie som schopna bez nej fungovat - mam pracu, kde musim byt kreativna a vela vymyslat texty, takze ked mi klipkaju oci, nic dokopy nespravim... No a po praci, ked pridem domov a nedam si este jednu (vacsinou uz len slabu z dolce gusto kapsule), tak nemam vobec trpezlivost na maleho - on je zive striebro a nedovoli mi sa zvalit na gauc a oddychovat 😉 ked som bola s prvym tehotna, tak som kavu nepila cele tehotenstvo 😉
@veronikanellka171 ahoj 🙂 ano, da sa tam vraj zavolat a dohodnut si s nimi termin a bezne robia prehliadky porodnej saly, izieb a podobne... len som sa este neodhodlala 🙂 Zazmluvnovat si nechcem ani ja, kedze som citala, ze vsetci su tam dobri...
Ja zatial chodim k svojmu lekarovi a vobec neviem ako to funguje potom... od 36/38 tt by som uz mala zacat chodit na poradnu do nemocnice, kde budem rodit, ale to pridem len tak? ku hociktorym dveram? ved tam je viac lekarov asi...
@veronikanellka171 @weroneeka urcite odporucam predporodny kurz u pani Jezikovej. Clovek sa tam dozvie kopec veci, aj si trosku zacvici. Chodila som tam pocas prveho tehu. Kurz trva cca 8 lekcii, cize treba zacat chodit cca v 30 tt. Len je tazke sa tam dovolat a prihlasit (treba volat okolo 7.00). Mne to dalo velmi vela.
Konecne som doma. Dnes cely den na nohach, v aute. Rano poradna-vysledky dobre, a potom vybavovacky, behacky po obchodoch, po manzela z roboty, na obed k rodicom a teraz huraaaa nohy vylozenie.
Dnes som kupila osusku v KIK-u, velka a prijemna tak sa tesim.
V sobotu sa zeni svagor tak miminkovske veci moc neporiesim, skor budem riesit saty 😄😃
Baby tak ako je to s tou materstkou? Ked mi zacina napr 24nov mi pride uz v decembri nieco?
@veronikanellka171 toto by aj mna zaujimalo, mne zacina 21.12. a tiez ma zaujima ci do 20.12. mi to pride este ako pn plus od 21.12. zvysok materska, alebo ako vlastne.
@lalia87 hej mam to tak isto kedze som pn 🙂
Baby nemate niekto uplny lahucky navod na pretenie deky? Co najdem na nete tak tomu nechapem
Aj ked ste pn tak na matersku sa chodi vacsinou 6 az 8 tyzdnov pred terminom porodu ;)
Inak vsade citam ako vsetky tehulky beru magnezium, ja od leta neberem nic.. co myslite mam ho brat?
@veronikanellka171 zas ti ja odpovedam :D neviem kde mame zvysok zien 🙂 ja som tiez brala tak hala bala, potom nebrala.. a opytala som sa gyndy ci sa ma magnezko brat stale alebo len ked su problemy a ona sa cudovala ze a vy neberiete? ja ze nie.. tak pokrutila hlavou a ze 2x si mam davat..ale nedavam..len 1x denne
@veronikanellka171 ja pijem magnezko tri krat za den odlorucenie lekara kvoli krcom a tvrdnutiu brucha a to od poslednej kontroly mi zvysil davku.pomaha mi to.Ale zda sa mi ze od 30-32tt sa ma davka pomali znizovat a uplne vysadit ale nepamätam si to presne to uz je skoro 2,5 roka musim sa na poradni opytat dokiho ked pojdem.
Lebo ja akurat pisem s kamoskou a jej lekar povedal ze pokial nemusi nech nebere ak jej netvrdne brucho alebo tak.. lebo ze to utlmuje aj poslickov atd a maternica sa teda prirodzene nepripravuje..
Ja som magnezium nebrala ani raz :D ... Vobec za toto tehotenstvo
@veronikanellka171 ja tiez neberiem nic 🙂 a tehu vitaminy mozno tak raz-dva krat do tyzdna 😀
Ja som ani jedno tehu nebrala ziadne vitaminy a vzdy som mala idealne vysledky, vratane tlaku, na prekvapenie vsetkych, co ocakavali same problemy kvoli.mojej vahe. Lenze teraz za posledny tyzden mam htoznych poslickov a rozne bodave bolesti a tlaky az mam.pocit ze malemu kazdu chvilu vykopne zo.mna nozicku tak som si dala sumive magnezium a uvidim.co bude. Inak.mi babice nic specialne neodporucaju ale tu zase beru tehu ako prirodzenu sucast zivota a veci koc neriesia...
@veronikanellka171 ja magnezium vobec neberiem ani pri oliverovi som vobec nebrala
Neberiem ani som nic nebrala len zelezo 🙂
@veronikanellka171 ak nemas krce v nohach a netvrdne ti brucho, nie je dovod brat magnezium. Ja mam jedno aj druhe, pokial ho neberiem. Ale staci mi 1x denne.
@sandri to je dobre na krce v nohach ? Ja mavam krce v nohach ale magnezium neberiem
@verunqha23 aj ja som mala krce v nohach,hlavne v noci,aj dva,trikrat,ale dr mi odporucal magnezium brat,krce prestali,tak vyskusaj,mozno ti pomoze 🙂
ano baby ked idete v polke mesiaca na materskú tak nasledujúci mesiac vám príde aj PN za tie dni čo ste PN a aj Materská za tie dni čo ste už na materskej, aspon ja som to tak mala 😉
Baby,
ešte sa Vás chcem opýtať na kočíky? Kupovali ste si kočík tu na SVK či niekde inde?
Zaujíma Vás, kde je Váš kočík vyrobený?
Pretože cca 80% kočíkov, ktoré sa mi pozerám sú vyrobené v Poľsku.... 😒
Neviem, niesom s tým nejako stotožnená ale zase drahý kočík kupovať nechcem 😉
Máte niektorá tiež takýto kočík či už kúpený alebo vyrobený v Poľsku?
A ste spokojné?
Hmmm.....

@sandri
ja už síce beriem železo čo mi predpísala dr. ale opýtam sa jej, budúci týždeň mám poradňu.
Ja ako som otehotnela tak mi úplne prestala chutiť káva....aj som skúšala, že si urobím a aspoň jednu denne ale jednoducho mi nechutí....už som si za tých pár mesiacov zvykla no čo už lebo ja kávu ľúúúúbim, môžem ju....hocikedy 😀