Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@zuzuk22 to je pravda, od nás to všetci berú ako samozrejmosť 🙂
@zuzuk22 nevadi...mozno je to tak lepsie. Poznala som chalana, ktoreho zena donutila tam ist a on mal potom z toho riadnu traumu
@lenkavalkova sak jasne. Potesilo by ma to ale urcite ho nebudem nutit 🙂
U nas je prave ten opacny problem manzel velmi chce ist k porodu ale ja ho tam nechcem.. povedala som sice ze branit mu nebudem ved je to aj jeho drobec a ma na to pravo 🙂 ale asi by som bola spokojnejsia sama alebo s mamou.. nie ze by som nemala v mojom chlapovi oporu, ale on je na mna taky haklivy mna niekde pichne a on uz sleduje co sa deje a vidim ze je v strese.. a to je tak uz od zaciatku ako sme spolu.. takze sa bojim aby z toho fakt nemal potom daku traumu.. on je z tych co by najradsej rodili za manzelku 😀 a aj lekar co som sa s nim rozpravala povedal ze preferuju matky pri porodoch.. ze partneri zavadzaju a znervoznuju rodicky 😀 tak som zvedava
Zienky, ja som si vcera isla vytahovat bradavky. Pri malom som sa velmi natrapila, nevedel sa poriadne prisat, pretoze mam velke dvorce ale male skoro nevytrcajuce bradavky. Vytrca sa len ked mi je zima 😂 ... pouzivala som aj vytahovace bradaviek a nepomohlo. Z bradaviek mi isla krv a strasne to bolelo. Mlieka som mala dost, no po 600nedeli sa stratilo uplne... Ale prejdem k veci... kupila som si tu pumpicku na bradavky od Lansinohu... Vcera som ju vyskusala... Stacilo, ze som 1x bradavku vytiahla a kolostrum zacalo doslova striekat... Je to dobre? Nemalo by ist zatial len po kvapockach, kedze rodime az v januari? Vsak sa tym nemoze privolat porod ci?
@fronili 🙂 tak pamiatka to bude velika.. ja mam zatial tiez iba tieto este ani upravene niesu to som hned iba od nej vyprosila ze nech mi posle aspon par 😀 novorodenecke to je tak krasne! Mne tiez fotografka ze mam uz aj napady na novorodenecke pre maleho a ja som iba kukala ze sak naozaj uz je to zachvilku a mame ich pri sebe! A ked sa potom po porode budes kukat na seba s bruskom mozes si aspon hovorit ako si pekne uz schudla 🙂 ked ich teda uvidis az po porode 😀
@zuzanadringus fu tak s tym skusenost nemam ale v osmom mesiaci sa mi stalo pri simonkovi ked som snim bola tehotna ze mi doslova vytieklo velke mnozstvo z prsnika ale na ostatne ti nevim odpovedat veru.Co viem ze su maminky ktore nadalej koja aj ked su tehotne s druhym babatkom
Naby ja mam niekedy pocit ze porodim skor ako mam termin ....hlavne pri tomto mojom oliverovi ...tie nase prechacky a decke ihriska mi davaju niekedy zabrat 😂
@majkavid
Ahoj, ak Ti v pôrodnici nepôjde kojenie a nikoho to tam nebude zaujímať (čo je dosť pravdepodobné ale nejdem predbiehať situáciu) tiež Ti odporúčam si hneď zavolať laktačnú poradkynu....ona Ti určite pomôže, ver tomu.
A nám na kurze hovorila naša lektorka, že každá matka dokáže nakojiť svoje dieťatko, je to tá najprirodzenejšia vec pre matky a ich detičky.
A hlavne sa nesmieš toho kojenia báť a stresovať, že to nezvládneš 🙂
Baby uz o 5dni poradna 🙂 prosiiiiim ja uuz chcem vediet ci budeme mat dievcatko alebo druheho chlapceka 😍😍😍
@zuzuk22 ty kokso ja by som tolko nevydržala čakať 😂👌
Ja mam zajtra poradňu sa teším dufam ze bude sono 🙂
@fronili pri prvom mi vytekalo len po kvapockach... a teraz taky prud ... no sama neviem... snad do januara budeme 2in1, nech sa drobec ponahla von az po odteceni plodovej vody 😊 trapit sa dalsich 11 hodin dufam uz nebudem 😊
@zuzuk22 No uz aj ja chcem, aby si to uz vedela :D :D :D Najvyssi cas! :D
@sandri nie si sama ja som akurat vcera v posteli rozmyslala.ako to preboha dame ked stale vstavame k Ozzymu 2-3krat za noc, a cez den krmit mimco.kazde 2 hodiny ked starsi je super aktivny a este prilis.maly na to aby pozeral nieco v telke viac ako minutu...ale dali to ine mamy tak dame aj my🙂 mne na zaciatok asi.prileti sestra s 3-rocnou.neterkou na pomoc cize v nasom mini byte budeme 3 dospeli, 3 deti a 2 psy🙂
Baby, rozoberali sa tu planovane cisarske, tak ani u mna to nebude take jednoduche ☹ Tesila som sa, lebo moja gynekologicka mi povedala, ze to, ze prve bolo cisarskym neznamena automaticky, ze aj druhe bude cisarskym... No a vcera som volala s mojim porodnikom (je to rodinny znamy), ktory je vsak uz v dochodkovom veku - cize nejake moderne postupy a pristupy nehrozia, a ten ma uplne zotrel, ze nech zabudnem na prirodzeny porod, ze po cisarskom sa prirodzene podari rodit len 10% zien (zaujimave, ze Koch na svojich strankach uvadza, ze u nich rodi 70% zien po prvom cisarskom druhe prirodzene) a ze kedze moj maly bude mat cez 4 kg, tak to je privelke riziko a zase to bude planovany cisarsky (rozumej tyzden pred terminom). Co vam poviem, prerevala som vcera cely den aj vecer - nie kvoli tomu, ze cisarsky, ale kvoli tomu, ze mi ho uz naordinoval cez telefon, ani ma este nevidel a do porodu je este dost daleko. Nehovoriac o tom, ze som v dosledku skoreho cisarskeho mala pri prvom synovi obrovske problemy s laktaciou... proste ja chcem pockat minimalne kym sa nespusti porod sam. A tak mam teraz hlavu v smutku, ci sa mam rozhadat s celou rodinou a primarom v nemocnici a ist do Kocha rodit (nehovoriac o tom, ze ma to bude stat 1400 eur), alebo drzat hubu a krok a nechat sa rozrezat (nie, toto nechcem!). Drzte mi palce, nech sa mi podari nejako slusne si postavit hlavu a dupnut nohou a donutit primara to so mnou aspon skusit... 😒
@zuzuk22 moja drzim palce nech uz sa dozvies co budes mat😊a ani nehovor ja mam tiez ten pocit pri simonkovi tie decke ihriska a jeho energia na rozdavanie mi dava tiez zabrat.Dufam ze pojdem aspon o tyzden skor ako mam termin.Pri simonkovi som isla o 9 dni skôr to bolo super.domou z nemocnice sme isly dva dni pred tym ako som mala pôvodny termin😅
Ahojte dievčatá, mám otázočku. Dnes nám prišla postielka a neviem sa dočkať kedy ju postavíme, lenže v mojej rodine vládne povera, ze postieľku chystá chlap keď je žena v pôrodnici. Ma niektorá z vás už postieľku prichystanu??????
@balee ja mam uz postielku uz mesiac.. v podstate vsetko co sme kupili mam uz nachystane a postavene.. a tiez u nas idu rozne povery.. moj dedo dokonca nakrical na babku ked chcela kupit dupacky ze to sa setko nakupuje az ked je male na svete a v poriadku.. ja ale tvrdim ze pre mamicku a teda samozrejme aj pre babatko je najlepsie ked je vsetko nakupovane bez stresu postupne a pripravene popredu.. takze ti radim spravit hlavne tak ako ty chces aby si bola spokojna 🙂 a ja napriklad cakam prve a som na rizikovom a casto si idem len tak sadnut do detskej a mam taky dobry pocit a mozno si to iba nahovaram ale myslim ze aj maly to citi ze sa na neho pripravujeme a tak..
@balee áno my mame uz postieľku 👌
Pre mna je zatiaľ este skoro prat vecicky 😋 A neudržím sa žiadnych povier ,lebo keby som mala tak asi stojím len v sklenenej vitrínke este aby sa mi aj nič nestalo .... ja som este stale pracujúca žena 😁 Ved kto by mi dával tolko na míňanie 😂
Dievčatá kedy sa to ma chystať taška do pôrodnice 😂😂😂 pre mna je všetko este tak ďaleko 😁
Ale uz by som chcela začať pot tie čaje na lepší pôrod ale to je asi az od zakončeného 35tt 😁
Dakujem Vám veľmi pekne 😊
@sandri Ahoj, ja tiez rodim v Kochu. Co sa tyka prirodzeneho porodu po porode sekciou, ma ten tvoj pan "primar" naozaj zastaraly nazor. Nie je dovod, preco by ta mal strasit uz teraz, ze babo bude mat viac nez 4kg (ako to dokelu vie bez vysetrenia odhadnut?) a ako ti tiez moze tvrdit, ze prirodzeny po sekcii je mozny iba u 10%zien? HLUPOST!! Ja 1400€ neolutujem, pretoze viem, ze v Kochu sa o nas s malinkou dobre postaraju 🙂 V Kochu ti urobia sekciu iba ak mas nejaku diagnozu vylucujucu prirodzeny porod. Pri prirodzenom ti sekciu urobia pocas komplikacii taktiez bez problemov

@lenkavalkova no myslim ze si to uz nerozmysli🙂 ani s olim nechcel . ze on sa na to neciti. Tak nevadi uz co uz 🙂 len skoda ze mna sa nik nespyta ci sa na to citim 😂😂😂