icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

veronikanellka171
8. nov 2016

@aandreja ja na antolskej

aandreja
8. nov 2016

@veronikanellka171 a ako si sa rozhodovala? Mas tam porodnika ci odporucanie? Ja som bola vcera pozriet na kramaroch a celkom dobre to tam na mna posobilo.. tak uvazujem

aniko_h
8. nov 2016

@aandreja ja budem rodit v ruzinove 🙂 rodili tam kamosky a boli spokojné. Ale aj tie co rodili na kramaroch boli spokojne :D podla mna su vsade odborníci 🙂

veronikanellka171
8. nov 2016

@aandreja 1.vsetky kamosky mi tam rodia a povedali ze tam je dobre ked narazis na dobru smenu
2. Vyrastala som aj mam rodinu vsetkych v petrzalke
3. Frajer tam robi policajta a ma nastarosti antolsku tak moze kedykolvek prist + ma tam znamych tak snad sa az hore dostane nech su na mna ludsky 😀Ja som nad inou ani nerozmyslala

aandreja
8. nov 2016

@veronikanellka171 tak hej to mas super aspon ti odpada jedno rozhodovanie 🙂
@aniko_h tak ja verim ze vsade su odbornici a budu nam chciet pomoct co najviac 🙂

petulik1991
8. nov 2016

@aandreja ja rodim v bratislave 🙂

sandri
8. nov 2016

@veronikanellka171 @aandreja ja zvazujem Antolska alebo Koch. Koch len kvoli tomu, ze su pristupni prirodzenym porodom po cisarskom. Muz vobec nie je nadseny, ze by sme mali za porod zaplatit 1400 eur, ale som mu akurat dnes vravela, ze radsej dat 1400 eur a mat cele brucho, alo mat porod zdarma a but rozrezana... ☹ uvidim, ako sa k tomu nakoniec na antolskej postavia, ale uz som volala s mojim porodnikom, co ma rodil prvy raz a ten sa tvaril akoby som chcela nieco takmer nemozne, ked som povedala, ze chcem prirodzeny porod...

aandreja
8. nov 2016

@sandri chapem ze nechces sekciu.. ja som sice prvorodicka ale tiez sa desim sekcie.. drzim palce aby si mohla rodit ako si predstavujes a vsetko prebehlo v poriadku 🙂

sandri
8. nov 2016

@aandreja dakujem. Zial, pri prvom prirodzeny porod neprichadzal do uvahy kvoli polohe plodu. Na jednej strane bolo super nemat ziadne kontrakcie, proste si len nakracat tyzden pred terminom na sal a za chvilu byt mamou. Na druhu stranu potom clovek musi 24 h lezat, potom ma velke bolesti (hoci aom ich celkom dobre znasala), nevie si najst polohu na spanie, dieta mu prvy den len nosia (niekolkokrat som ziadala o dieta a odbili ma, ze spi a ja som nemohla nic robit). Toto su veci, ktore uz nechcem zazit. Preto pokial to bude len trochu mozne, chcem ist prirodzene. A hlavne, teraz ma po navrate z porodnice doma bude cakat male tornado a starat sa o dve deti s rozparanym bruchom - radsej ho necham v celku a odtrpim si 20 hodin kontrakcii...

misinkad
8. nov 2016

@mirka8492 ahoj. ja mam termin okolo 10.1., tak zhanam spolubyvajucu

adad23
8. nov 2016

@lalia87 krásne tričká máš 🙂

adad23
8. nov 2016

@misinkad ja tiež mám termín okolo 10.1. 🙂

petulik1991
8. nov 2016

@sandri Ja som od zaciatku rozhodnuta pre porod v Kochu 🙂 Som ich pacientka, takze neni o com

vuvi
9. nov 2016

@fronili presne toto riesim momentalne aj ja...kupila som si gel z dubovej kory a avenoc mast,tak som zvedava,ci pomoze teraz nieco...minimalne po porode som vybavena :D a brat tiez uzival faktu,velmi si to chvalil,mne v lekarni odporucili ten avenoc,je to homeopatikum,vhodne pre tehu

lalinka18
9. nov 2016

@aandreja ja na kramaroch

sandri
9. nov 2016

@petulik1991 mna odradza ta strasna cena ☹ ale pokial to bude jedina moznost ako sa nedat rozrezat, pojdem do toho.

aandreja
9. nov 2016

@lalinka18 a kedy mas termin mozno sa tam stretneme 🙂 bola si uz na tych pripravach?

lenkavalkova
9. nov 2016

@fronili skus Faktu mast +cipky. Mne to pomaha, ale uplne sa toho zbavit neviem... Gynekolog mi povedal, ze Faktu mozem a ta sa mi zda, ze najlepsie zabera, hlavne tie cipky.

petulik1991
9. nov 2016

@sandri Cena je to velka, ale 98% zien ti povoe ze to stoji za to 🙂 Tym zvysnym 2% neulahodi nic 😂

kwr
9. nov 2016

Porod tu v Holandsku plus 2 dni v nemocke a lieky od bolesti vychadza 4krat drahsie....:( teda bez poistenia....

fronili
9. nov 2016

@vuvi
Bola som v lekarni a odporucila mi homeopaticke cipky yak uvidim ci zaberu.

fronili
9. nov 2016

Babi ja som tu asi jedina s Trenčianskeho kraja ale hadam to dobre dopadne s manzelovou podporou keby som nemala manzela pri sebs kaslali by namna neviem kde ziskali tie najlepsie hodnotenia porodnice v TN ale uvidime.Ja pevne dufam ze vsetko dobre dopadne.Spoluziacke odtiekla vcera plodova voda rano o 6:30 a nemala ziadne kontrakcie porodila az dnes rano maly mal 54 cm a 4440 gramov🙉riadny chlapisko

veronikanellka171
9. nov 2016

@fronili to sa mi zda alebo sa nejako zacali rodit take velke deticky?

petulik1991
9. nov 2016

@fronili Ja som z Trencina 🙂 Ale zijem v BA

sandri
9. nov 2016

@petulik1991 ja som bola velmi spokojna aj na Antolskej pri prvom porode, co sa tyka starostlivosti. Ale teraz sa uz na mnohe veci pozeram inak - to ako som si musela ziadat dieta a aj tak ma len odbili... ☹ potom mi ho doniesli, ale podpora kojenia nulova. Potom som si vyziadala laktacnu, lebo som nemala mlieko - laktacna sice so mnou sedela asi 45 min a ukazovala mi ako dat maleho na prsnik, ale za cely cas si nevsimla, ze maly sa nevie prisat!!! Prisla na to az laktacna, ktoru som si zavolala domov (ta to zbadala okamzite). Cize jedna vec je, ze sa ku mne spravali milo a slusne, druha vec je, ze taketo veci, kde som skutocne potrebovala ich podporu, tak nehrozili 😠 ale ako vravim, teraz by som vobec nemala problem tam ist rodit, ak by mi umoznili ist prirodzene... uvidim, ako to cele dopadne. Prvy raz sa urcite pojdem ukazat tam a podla toho co mi definitivne povie porodnik sa rozhodnem... Mrzi ma, ze muz sa na to pozera cez peniaze - vcera som mu uz dala velmi konkretny priklad (jemu vyberali kedysi krcovu zilu a bola to velmi neprijemna operacia): ak by si si mal dat znova vybrat krcovu zilu (co mu aj realne hrozi) a dali by ti na vyber: velku operaciu s bolestami zdarma, alebo nejaky minimalny zakrok za 1400 eur, co by si si vybral? A bolo ticho.... 😉

julinka88
9. nov 2016

@veronikanellka171 ahoj nezda vela deti sa rodi doslova ako mesacne dieta okolo 4 kg aj ja som mala prveho syna 4100g ale zas ja som bola jak slon a pribrala som 30 kg a jedla som za dvoch no jak slonik proste

kwr
9. nov 2016

@sandri suhlasim s tebou...ja som mala skvelu starostlivost v nemocke aj porod bol relativne hladky ale laktacnu som nemala.len sestricky a ked sa mi nespustalo mlieko a maly sa nevedel spravne prisat chvilku sa mi venovali tak 10min a potom mi povedali aby som.ho hadickou dokrmila.sunarom....a ja vtedy hlupa som to spravila....az doma ked som bola sestra mi poslala klobuciky na bradavky a vdaka nim.som kojila ako tak 3 mesiace ale stale som ho dokrmovala aby priberal kedze bol.predcasny tak ho prisnejsie sledovali...tera uz viem svoje, mam nachystane klobuciky, odsavacku aj caj na podporu kojenia a som odhodlana robit veci inac...vsetko je o skusenosti...

kwr
9. nov 2016

@julinka88 mne povedal gynekolog ze vela zavisi od toho aki velki boli rodicia ked sa narodili...Oscar mal 3 kila, ja 3,3 a muz 3,6....ale zase poznam vela prikladov super stihlych mamiciek ktore mali vacsie deti a potom mamicky ako ja co mali take 2,5-3kilove...tiez netusim preco a ako sa to deje...

fronili
9. nov 2016

@veronikanellka171 nezda veru pocujem to velmi casto ze maju deticky pri narodeni nad 4000 gramov🙉😊

lalinka18
9. nov 2016

@aandreja nebola,ja mám termín až 30.1.