icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

veronikanellka171
9. nov 2016

chcem sa opytat, kde vsade je zelezo? Mam malo zeleza a tabletky ktore mam su mi neskutocne tazke, vecer som sa do 20min povracala ako nikdy, a ked sa nepovracam som malatna a slaba no citim sa velmi zle.. viem ze v spenate atd ale ci nie su aj nejake vitaminy alebo tak..

lalinka18
9. nov 2016

@kwr ale veľké deti sa rodia ženám,ktore majú tehotenskú cukrovku,no ale porodit prirodzene 4400g dieťa no to musela byť pecka

kwr
9. nov 2016

@lalinka18 no to teda muselo bolet riadne...ja poznam vela z mojej generacie (30+) kde sa narodili velke deti aj zdravym zenam...preto nechapem...a hovori ze sa ze aj zeny s nadvahou maju velke deti a tiez to nie je vzdy pravidlo, kazdopadne nadvaha a cukrovka veci naozaj komplikuju...vraj idealny vek pre zenu mat deti je 22-25 rokov ako nase mamy mali ale doba sa meni...

julinka88
9. nov 2016

@kwr no ja som mala 2,90 a manzel 3, nieco musim spytat svokry😀
Ale som na pnke od zaciatku a len sedim a jem asi tym to bude zacnem chodit na dlhe prechadzky a tak nech sa to na mne tolko nedrzi😀😉

jetotu
9. nov 2016

@veronikanellka171 v tehotenstve je všeobecne známa anémia, dostatok železa nemá žiadna tehulka 🙂 ja som vždy mala malo železa a veľmi nebezpecne nízku hodnotu hemoglobínu, preto ma sledovali na hematologii. V listovej zelenine, cvikle atď je železa dosť ale ak máš naozaj veľmi nízku hladinu Fe, to zhodnotí tvoj lekár a predpise ti niečo... Ako mne Ferofolgamma... To som musela brat aj pri dojčení.

julinka88
9. nov 2016

@veronikanellka171 ahoj ja mam anemiu aj bez tehotenstva a tiez beriembtabletky ake po obede hned mam tardiferon na predpis je v pohode ani tazky neni inak doplnam stravou hlavne zeleninka a masko ale na nete som pozerala najdes vselico kde ho je dost dezimnpalce 😀😉

kwr
9. nov 2016

@julinka88 hlavne na seba davaj pozor maminka, bude cas zhadzovat kila este, som.zvedava ci budes mat babo podobne velkostou tebe a muzovi🙂 urobimr si tu potom.prieskum ci sa teoria osvedcila;)

veronikanellka171
9. nov 2016

Rozmyslam nad 100% cviklovou stavou, ze by som kazdy den aspon liter vypila.. to si ustriehnem

julinka88
9. nov 2016

@kwr dakujem budem 😀😉

jetotu
9. nov 2016

@veronikanellka171 ale riad si ju, lebo je to sila a môže sa ti točiť hlava. A nezlakni sa keď budeš mať červený moč :D

fronili
9. nov 2016

@kwr no ja som veru zvedava kolko bude vazit malinka nakolko sa hovori ze druhe dieta byva väcsie ako prve tak uvidime ci je to pravda.Simco mal 3630 gramov ked sa narodil.Mama mi vravela ze bracho moj prvorodeny mal 49 cm a 3500 gramov a ja som mala 50 cm a 3650 gramov.Kamoska mala prvorodeneho 53 cm 4200 gramov a druhy sa jej narodil prednedavnom 54 cm a 4250 gramov😅

veronikapodolska
9. nov 2016

ja som tiež počula to že velkosť dieťaťa závisí od toho aký velký boli rodičia pri narodení a určite tam sú aj iné faktory a nezáleží to ani veľmi od toho kolko žena priberie, moja kamoška pribrala takmer 30kg a malá mala okolo 2,5 kg, ja som pri prvej pribrala 10kg a mala mala 3,7 kg a pri druhej som pribrala 16kg a mala 4,3kg rodila som prirodzene bez epi a bez nástrihu a poviem vám, že to bola jedna radosť aj napriek tej váhe, ale zasa som sa na to pripravila ako sa len dalo, lebo som bola zhrozená z prvého pôrodu ktorý bol dlhý a vyčerpávajúci 😉 tak som zvedavá teraz ako to pôjde ale všetko je na nás ženy ako sa na to pripravíme, nespoliehajte sa na lekárov tý tam sú len keby dačo bolo zle, vy musíte porodiť a ulahčiť si to čo najviac 🙂 inak ja som si aj sledovala váhy počas tých ultrazvukov, malá mala v 30tt váhu 1800g a v 36tt mala 3200g tak som vedela že bude mať okolo 4kg a to som rodila na konci 38tt ani nechcem vedieť ak by som rodila v 40tt alebo nebodaj prenášala 🙂 aj táto bambula je o 1,5 týždna napred, čiže asi pôjde skôr ako v 40tt a uvidíme budúci týžden v 30tt aká bude váha 😉

majaon
9. nov 2016

@fronili aj ja som z trenciaskeho kraja,ale Partizanske 😉 no tie vahy babatiek su niekedy prekvapive ako u mna,som chuda dlha a chalani mali - prvy 3500g a 50cm,druhy 3810g a 55cm,co som ani necakala,ze budem mat take velke deti 😀

veronikanellka171
9. nov 2016

@jetotu hej mam riedit? A este ze ma varujes s tym mocom lebo by som infarkt dostala 😂

majaon
9. nov 2016

Inak baby ako dlho ste sa pokusali o tychto drobcov v brusku? to len zo zvedavosti,ci sa vam podarili na prvy sup,alebo dlhsie... 🙂 U mna boli synovia na prvy pokus,ale tato princezna trvala trochu dlhsie,vlastne sme zacali hned ako som prestala kojit Simiho - minuly rok v oktobri,no byvali sme u nasich a je pravda,ze sme to "snazenie sa" flakali,kedze drahy bol stale na domceku a v praci,takze az ked sme sa prestahovali do svojho,hned v ten mesiac sa nam postastila nasa babulka 😀

fronili
9. nov 2016

@veronikapodolska ja som mala prvy pôrod 7-8 hod odkedy praskla plodova voda.kontrakcie silne a nechcela som sa najskôr otvorit.Az ku koncu sa to rozbehlo.Da sa na pôrod pripravit a ulahcit si to?mne sa zda ze ani nie az na to ze ma sestricka zdzubkala ze nemam byt v krci ze si to zhorsujem.to pomohlo celkom ale inak neviem ako sa vopred pripravit.supni niaku radu 😊

fronili
9. nov 2016

@majaon nam sa Simonko podaril na prvy sup.A potom som zacala pocuvat vela od inych maminiek ze sa im nedari z druhym babatkom alebo vela potratov zo zaciatku v mojom okoli tak som zostala laknuta trosku a dufala som ze to moj pripad nebude.Ked sme planovali malinku necakala som ze opät na prvy sup bola som prekvapena zaroven stastna a bala som sa aj nakolko moja kamoska bola v 16 tt zrovna ked o malinke prisla.Do toho sme mali 2 pohrebi tak to bol pre nas hrozny rok.Ale v januari nam zacne krasne novy rok a vo stvorici.😍aj ked koncom januara ale nevadi.Babi hrozne sa neviem dockat.urcite aj u vas je to tak 💖

zuzuk22
9. nov 2016

My sme Oliho na prvy šup urobili 😄 a teraz druhe nam asi 4 mesiace trvalo 🙂 oli mal 3450g dufam ze toto druhe nebude vecie moc 🙂 kedze by to malo byt dievcatko aj 3 by stacilo 😄😄😄

majaon
9. nov 2016

@fronili Veru naozaj co clovek pocuva,alebo cita,ze kolkym sa nedari babo,alebo on pridu,som vdacna a stastna,ze u nas je to tak ako je...o jedno babo som tiez prisla este s byvalym v 9tt (asi to tak malo byt),tak som mala strach aj pri Simim aj teraz hlavne na zaciatku tehu a uz sa tesiiiiim na drobatko,uz nech je januar 🙂

elisebah91
9. nov 2016

@sandri odporucam ti v tvojom pripade porodnicu v Ruzomberku, kde nechavaju vacsinu pripadov prirodzene aj po sekcii. Niekedy sa zda, ze sa musi zena az vytrapit a potom zindikuju sekciu.

@anikk_h aj ja sa velmi tesim na spanie na bruchu...to je moje, uz ma nebavi striedat pravy a lavy bok, ale vzdy lepsie ako nespat vobec

Tak dnes kontrola uspesne za nami, nic nam nedorastlo a vazime 1600gr. Tak akurat, magnerot znizeny na 1x denne co je fajn. Ale este lepsie ze som doma(bala som sa ci nebude hospitalizacia)

majaon
9. nov 2016

@zuzuk22 😉 no mne uz doki naznacil,ze okolo 3,5kg bude mat a to som tiez dufala menej,ale tak hlavne je zdravicko 😉 akurat vecicky co mam najmensie jej mozno neobleciem 😀

sandri
9. nov 2016

@elisebah91 dakujem za odporucenie, ale z BA do Ruzomberka je to prilis daleko 😉

zuzuk22
9. nov 2016

@majaon presne zdravicko je najdolezitejsie🙂 ja idem teraz 23.11
Malo by byt velke sono tak hadam uz budem vedoet aj ja viacej 🙂 mieri nasej modelky 😄

lalia87
9. nov 2016

Ahojte maminy. My sme skusali od min.roka maja a tento rok v maji mi uz vynechala ms,takze mi presne rok 🙂 ja som zas pocula ze babatka sa velke rodia ked maminy papaju vela vitaminov,tak bohvie 😀
@veronikapodolska. A ako si sa pripravila? Porad neskusenym 🙂

kwr
9. nov 2016

@veronikapodolska pravdu mas.pozeram ze nase maju oodobnu vahu, moj mal v 32.tt 2 kila ale mam malo plodovej vody a tipujem ze sa tiez narodi skor ako aj jeho bracho a dufam ze druhy porod bude jednoduchsi, uvidim ako odtecie voda kedze uz aj tento je velice nizko...tak si budeme drzat palce;)

veronikapodolska
9. nov 2016

@fronili tak môžem napísať moje rady, možno niekomu pomôžu 😉 ja som sa na prvý pôrod vôbec nepripravovala, mala som trochu obavy či to zvládnem a ako to všetko bude, pýtala som sa len mamy a tá mi hned hororové scény z jej pôrodu so mnou rozprávala kedy nam išlo o život, nemala som ani internet ani MK čiže som si len povedala že ked to zvládlo tolko žien tak určite to zvládnem, pre podozrenie na odtekanie vody som bola v nemocke už den pred pôrodom, na čakačke, v noci ma prehnalo asi 2krát a začali bolesti, ktoré sa stupnovali, jasné že som nemohla ležať, boli sme 3 na izbe tak som sa išla prechádzať, hned ma sestričky zrušili že musím byť v posteli, a dali mi niečo, povedali že bud sa to rozbehne alebo nie, no fasa zaspala som ako tak, nadránom bolesti ustali, ráno som išla na ranajky a potom kontrola u doktora, ten skoro skolaboval skríkol preboha ved vy rodíte, ja kukam na neho čo ved ma nič nebolí, bola som síce otvorená na 8cm čo spôsobila tá tabletka v noci asi, ale malá bola veľmi vysoko, vôbec nebola zostúpená v pôrodných cestách ani som nemala kontrakcie, to bolo o 8h00 ráno, išla som rýchlo na pôrodnicu asi o 10h00 mi praskli vodu, začali kontrakcie ale malá bola stále vysoko, nakoniec asi o 14h30 už som sa celá triasla od vyčerpania, my malú museli pomôcť vytlačiť lebo už som nevládala a poviem vám, že ešte 3dni potom som bola hrozne unavená a vyčerpaná, ani som nevládala sa ku nej postaviť 😒 našťastie som mala len malý nástrih a vonkajšie šitie asi 5 stehov. Na druhý pôrod som si povedala, že sa nenechám takto vyčerpať a pripravim sa, tak som hladala info, všetky možné, čítala čo sa dalo, objavila som aniball balonik, lebo predtým som si len masirovala hrádzu ale to nebolo až tak účinné, dostala som sa aj ku knihe hypnopôrod, tú som prečítala asi 3krát, naučila som sa z toho tie relaxačné techniky a dýchanie, išla som rodiť po 7,5 roku čiže to bolo akoby prvýkrát, a bolo to uplne iné, cvičila som s tým balonikom, poobede my odišla zátka,už som vedela že sa to blíži, večer asi okolo 18h začali kontrakcie a začala odtekať voda, tak som si skákala na fitlopte, relaxovala, manžel už stresoval vedla mna kedy už pojdeme do nemocnice, ja som si ležala pred telkou relaxovala v kontrakciách ktoré boli uplne slabučké, pretože som bola uvolnená, potom o polnoci že tak podme radšej lebo som už cítila občas tlaky na konečník, no v aute som sa nevedela dobre uvolniť, a tam som teda cítila riadne kontrakcie, uf, v pôrodnici ma hned zvozili medzi dverami že som mala prísť skôr, skontrolovali ma, otvorená som bola na 8cm, dali ma na pásy a spisovali so mnou záznam a ja som si relaxovala, uplne slabé kontrakcie som mala, pozerali na mna ako puk, že mam zavreté oči a nevzdychám, a nevedela som už ležať na chrbte to mi už aj teraz vadí, potom my sestrička povedala že na lavú stranu lahnúť, spodná noha natiahnutá a vrchú nohu si pokrčnú držíte za koleno - odporúčam, skoro som zaspala, zavreté oči som mala a relaxovala ale už telo samo začalo dýchať a zrazu len skrikla sestra rodíme a do 20 minut bola malá vonku, kukali na mna ako puk že tam nekričím, nevzdychám a ked vytiahli placentu tak lekárka skríkla druhýkrát, že ty kokos to je aká placenta kolko má tá malá, a malá mala 4250g 😉 a ja usmev na perách, a baby po 4 hodinách by som aj dom mohla ísť upratovať, taká som bola odýchnutá a plná energie, to bolo pre mna dôležité 😉 čiže žiadny stres, obavy, strach, ani zatínanie zubov - to všetko spôsobuje že sa pôrodné cesty uzatvoria, su stiahnuté a to dieťatko tadial neprejde - celý pôrod sa tým predlžuje a stáva sa vyčerpávajúcim, často končí cisárskym z dôvodu nepostupujúceho pôrodu, alebo dieťatko nasilu vyťahujú a vytláčajú a ženu musia veľa zašívať. Pekne sa treba uvolniť, relaxovať, predýchavať a myslieť na niečo krásne, sánku treba povoliť a celkovo byť uvolnená 😉 Možno to niekomu pomôže, mne keby takto niekto napísal pri prvom, verím že by to bolo inak 😉
sorry za preklepy,písala som v rýchlosti 😉

jetotu
9. nov 2016

Baby ako to funguje? Mala ma 18mes, dnes začatý 32.tt.... Poberam rodicak... Už mi v podstate začína materská však? Mam zase odniesť zamestnávateľovi ten papier či čo mám robiť? 😂

kwr
9. nov 2016

@majaon tehotna 3krat, vsetky na prvy pokus, de facto nechraneny sex asi dve noci v mesiaci a bolo;)
O prve sme prisli tak, ze ma nechali potratit doma (uz som to tu pisala myslim), cize o strasnych bolestivych kontrakciach viem svoje kedze som.bola.skoro v 12.tt....a preto na zaciatku porodu s Ozzym som prve 4 cm dala bez problemov.len na lopte...len potom sa veci skomplikovali ale vyseldok.dokopy 15-hod.porodu bol uzasny aj tak;)

veronikapodolska
9. nov 2016

@majaon u nás prvá bola na prvý šup, druhá asi po pol roku snaženia a pri tejto tretej som si už merala BT aj sledovala ovuláciu tak sa podarila na druhý pokus 😉

kwr
9. nov 2016

@veronikapodolska velmi inspirativne, dakujem🙂 asi si knihu objednam, a budem dufat ze mi voda praskne araz a nebude odtekat 3 dni ako s Ozzym kedze vtedy som musela.lezat v nemocke a aj rodit na pasoch a umely oxytocin a epidural ale maly bol vonku na 3 zatlacenia, a o 24 hod sme.boli doma a.hned som.isla.varit:) vraj druhe idu rychlejsie tak uvidim;)