Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@veronikanellka171 moje teraz v 30. týždni malo 1660g, som zvedavá, koľko bude mať v januári pri pôrode ale nemyslím si, že bude nejaké veľké. Dúfam v to. :D
Ju uz mi koncia zlate casi niak som dufala ze toto tehu to nebude take zle ale kazdy vecer hrozne palenie zahy.Esteze nieco na to vymysleli inak by som ozaj zosalela.Ako sa inak citite?Tiez ste take unavene?Ja som dnes klbko nervov maly ma obdobie vzdoru a ma svoju hlavu no proste cela mama😭dnes bol ozaj narocny den.Niekedy idem vyletiet s koze aj ked nechcem.A niekedy zabudam na to ze aj ja som bola dieta.Hnevam sa potom sama na seba.😕
@fronili hovoris mi z duse!!!! Malemu idu zuby, navyse sa mu snazim.obmedzit.mlieko a skusam.uplne stopnut nocne krmenie...vcera reval od 23 do polnoci...a vtedy ma zlomil a dala som mu mlieko...momentalne reve asi 25 minut...potom si pripadam ako najhorsia matka...ale ked nebudu pravidla tak si vychovam rozmaznancov...a ked citam ze inym mamam deti spia celu noc tak logicky ja robim nieco zle ked ostatnym sa to dari...aj sa snazim obmedzit dudel len na postielku... niektore dni je to jak o zivot...
@kwr je to o vydrzi mne mali nespaval az kym zuby vsetky neboli vonku kazdych 15-20 min hore od piateho mesiaca uplne ta chapem.ako mama pochybujes o sebe ako ja ale presne ide o to aby sme mali pevne nervy a snazili sa ich vychovat tak ako najlepsie vieme😉som prisna niekedy ale vim ze casom to pochopia ako som to pochopila aj ja 😊
Ahojte mamicky a budúce mamicky....tak pridávam aj ja aktuálnu foto 😊 sme 31tt+3dní....dnes 3D ultrazvuk,máme 37,2cm a 1780gr....krásné rastieme,len sa herečka zase skrývala takže sme ju ani poriadne nevideli....ale nevadí,ideme ešte 28.11 tak snáď sa nám už krásné ukáže....už teraz ju luubime a tešíme sa na ňu 😍.
U nas bude vesela noc - maly kasle a hori. Ma 38,9 C ☹
@kwr moj nespal prvych 6 mesiacov takmer vobec - teda, aby som bola presnejsia, potiahol najprv 3 -4 hod (20.00-24.00), potom 2 hod, a potom uz bol hore kazdu hodinu. Ak bola fakt zla noc, bol hore kazdych 30 min (vacsinou ked isli zuby). Teraz rok spaval celu noc a ako nastupil do statnej skolky, je kazdu noc raz hore. Mam pripravu na druhe 😀
@sandri @fronili nas spava dobre, aj som ho naucila zaspavat sameho, bez hraciek, ale kazdu noc o 11 a o 3 vstava na mlieko...spat chodi.medzi 6 a 7 vecer...aj ako babtko ked mu presli koliky tak spaval dobre...ked vidim mamicky co sa chvalia ze deti im od 5 mesiacov spavaju celu noc tak sa mi chce plakat...a ano aj ja som prisna mama, ako bola aj moja mama a jej mama...vychovali nas dobre a tak planujem aj ja vychovat mojich...doteraz som o sebe nepochybovala...az teraz mam pocit ze malemu dosiel spankovy regres co vacsinou prichadza v 18 mesiacoch...ale nas ma.len 13....:((((
@kwr zo spankom skus mozno este jednu vec spravit.iba mala rada vela maminkam to pomohlo.skus mu znizovat v noci davky mlieka potom mi to zamen za caj a nakoniec za vodu.a stale mensiu a mensiu davku
Malo by to zabrat.je nauceny na ten cas vstat telo si navyklo ze vredy nieco dostane.aj my sme skusali a z casti zabralo ale u nas bol hlavny dôvod zuby
@sandri juj a z coho ma horucku?skore uzdravenie drobcovi a difam v dobru noc pre vas
@sandri moj maly bol chory prvy krat cez leto v auguste normalne som nechapala.ale tiez sa teraz zatial drzime dufam ze aj budeme.Ale ked pojde do skolky mozme cakat same.pliagy ako to byva.
@kwr ja som skusala tiez nakolko to bolo hrozne vycerpavajuce v noci a cez den fungovat normalne nemozne chodila som ako zombik.ale teraz uz prespinka tiez mi bolo vzdy do placu ked vsetcia hovorili ako im deturemce buwaju celu noc.a teraz som sa aj ja uz dockala.a nocne zacnu odznova s malinkou 😅vyspime sa na dôchodku mozno😂
Baby ked moja mama ma porodila o 3tyzdne skor, myslite si ze aj ja budem rodit skor? Nenahnevala by som sa keby to prislo v 37tt
@veronikanellka171 neviem ci to tak je moze aj nemusi zalezi od babatka kedy sa vypyta.Ale Simonko sa narodil o 9 dni skôr a ani tento krat by som nebola proti😅nakolko nevladzem uz som doma rezignovala a mame dalsiu vec naviac doma.Maly uz kocik vôbec nevyuziva ked tak chodime iba na peso preliezky su ladove na odrazadlo je zima skoro je tma a mna ide porazit neviem co mu vymysliet.
Strasne chcem mech to je skor asi budem chodit po schodoch 😂
@fronili aj ja už som zbalená 😀
@veronikanellka171 no ja keď som pri prvom chcela ísť skôr , kôli maturitám..mala som ten istý termín pôrodu, tak som pekne krásne vyskočila na chlapa asi dva večery a bolo, ževraj treba ukázať cestičku...a ráno som už mala bolesti ako na menzes. 😅
@veronikanellka171 jansom chodila vela s manzelon na vecerne prechadzky a pila ten cajik s ostruziny.
@marusia_81 to je super podla mna nikdy neni priskoro na zbalenie tasiek radsej skr ako neskor :-P
@marusia_81 pocula som o tom zevraj to vyskocnie na chlapa je ucinne ale nie u vsetkych kamoska prenasala a uz bola zufala nic nezaberalo a nakoniec jej vyvolali
Ja dufam ze nebudem aspon prenasat 🙂ale moze aj skor nenahnevam sa XD
@veronikanellka171 toto mne pomohlo v nemocke som lezala na 5.poschodi tak som povedala sestticke ze idem.do bufetu a vysla som 5 poschodi 2krat;) za 3 hodiny to zacalo;)
@fronili ako chuti ten caj? Je to hnusne? - od kedy sa pije vlastne?
@veronikanellka171 vela tehuliek sa ho boji pit skor ako v 35-36 tt neviem preco nakolko by ho museli vypit hektolitre aby nieco prislo skor.Ja som ho pila pri simcovi od 34 tt sa mi zda ale neni som si ista.Neni nechutny v pohode sa da pit.je to nieco ako bilinkovy caj podla mna ma svoju chut.Ale nic strasne. 🙂
Baby mam velmi malo zeleza.V pondelok mam infuziu.Ma to nejaky vplyv na maleho ?
@fronili tak to uz pomaly mozem aj zacat 🙂

Ja mozem.len odporucit Medela elekticku pumpu, ja mam konkretne verziu mini, maximalna spokojnost, jrdna z najlepsich na trhu...