Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@veronikanellka171 myslim ze konik to rata na zacate tyzdne. Napr.mne pise 34.tt a realne som v 33+2, cize ukonceny 33.tt a zacaty 34.tt- na gynde sa vseobecne pozera na ukoncene tyzdne, co je v mojom pripade 33. Dufam ze dava zmysel- vychadza tot tak.aj ostatnym?
@veronikanellka171 ale ako 33tt? 33tt+? Lebo ak nahodou si 33tt+1 napr.tak kon ti to ukazuje uz ako 34tt. Ja.som teraz 29tt+4 a kon ukazuje 30tt. A to oblecenie,neviem kto dal foto,ale sa mi to zda malo,jedine ak by islo este do overalu. Ja budem davat dlhy rukav body,na to dlhy rukav,asi.pancuchy,dupacky,svetrik,do hunateho overalu,dve capicky,rukavicky,do autosedacky a deka.
@veronikanellka171 tak si mozno zadala zle datum v prihlaseny.Ale mne to sedi.Ja dom dnes 29+5 a konik mi pise ze som v 30 tt.A aj doktorka mi to tak vysvetlila.No prekontroluj si vsetko este poriadne moja.A potom si nad tym uz nelam hlavu.Nech sa len narodi zdrave babetko ci uz tyzden skor alebo neskor.
@jetotu wauna take odporucania sa tiez pousmejem ked mi povedia mamicka oddychujte- pri mojom sidle nemozne- ale je fakt ze posledny tyzden ma chytila unava z 1.trimestra:) cize ked maly spi bud si porobim a uvarim alebo pospim s nim- tak robim dni na striedacku🙂
No sup sup davaj tam tu vsadku;)
Ja mam s bundou opacny problem- kupila som si tu na konovi tehu bundu zimnu ale o cislo vacsiu nez normalne nosim lebo som myslela ze do mrazov dorastiem do nej- a praveze nie: vmestili by sa mi tam este obe deti v pohode🙂
@nikolienkaa aj ja sa chystam s nim cvicit, ale cakam ci najdem lekara ochotneho so mnou skusit prirodzeny porod, kedze prvy bol cisarsky.
No dnes som kvazi 33+0 a konik dnes ukazuje 34tt ale tak to sedi co pisete kazda 🙂
@kwr poznam odporucanie doktora oddychujte.a ako pri simonkovi sa da podla moznosti-cize vôbec skoro😅
@jetotu necitaj veru na nete je tam vela bludov popisanych ktore ta vystrasia zbytocne
@kwr ja mam uz zbalene pre malinku do nemocky a to dlhe body ponozticky 2 capicky teple dupky a zimny overalik hruby a vo vajcku fusak.rozmyslala som aj nad pancuskami ale nakolko pojdeme autom nechcem prehanat.keby bola moc velka zima tak nsm tatinko prinesie este.clovek nevie ako bude koncom januara😊
@sandri ja som snim necvicila pri simcovi tak som nad nim nerozmyslala ani teraz.
@veronikanellka171 Aj mne na mk ukazuje skor dalsi tyzden.Zajtra estelen zacinam 30+0 a ukazuje 31tt od stredy.ale ja sa skor spolieham na moju poslednu ms nakolko som vzdy mavala presnu a samozrejme na to co doki povie 😊
Ahojte 🙂 Chcela by som sa Vás opýtať, či už máte nakúpenú výbavičku? Ak áno, nemáte nejaký zoznam podľa ktorého ste sa riadili? Som prvorodička a mám z toho všetkého totálny chaos a strach..🙂 Po koľko ste z jednotlivých kúskov oblečenia kupovali? A od akého čísla začať zháňať vecičky? Co všetko treba bábätku do pôrodnice? Ďakujem Vám za akékoľvek rady 🙂
@nikolienkaa aj ja uzpomaly zhromazdujem 🙂 pri zojke som šla s kufrom😂 teraz sa zbaliť aj do ruksaka :D mala slušne odovzdala stokkac braskovi, ale ešte jazdíme s ním sem tam, prepnem vaňu a je to... Ale jeho plánujem opäť viac nosiť v šatke. To pre babky chystám kočiarik 🙂 ešte zohnať papuče a nejaké nohavicove pyyyzo 🙂
@nikolienkaa prenadherny kocik!!!!! To bude stylove mimi;)
@nikolienkaa ja zajtra alebo cez vikend dam dokopy tasku do porodnice, kupene uz mam vsetko
@veronikanellka171 iba jednu vrstvu dlheho rukavu? To sa mi zda malo
@katuska810 ahoj maminka, ja som pri prvom nesla podla zoznamu a veru som mala nakupeneho kopec veci, ktore boli neprakticke a maly ich vobec neponosil. Pocty neviem.odhadnut ale co sa tyka typu oblecka, ja osobne som mojho mala vacsinu casu v pyzamkach (neviem ci sa nevolaju aj bodynka, dlhy rukav a dlhe nozicky), pod to maval bodynka s kratkym rukavom a bez noziciek. Co som mala zbytocne boli tricka s dlhym rukavom lebo sa vyhrnali na krizoch a vseobecne sady tricko-nohavice a podobne lebo sa vyhrnali. Ocenila som dupacky so vstavanymi ponozkami (polodupky), veeeela tenkych ciapociek tie nosil aj po dome, na von hruby fusak s ovcim runom htubu ciapku a mala som aj vela tensich diek ci uz fleecovych alrbo co som usila z jednej strany minky a z druhej bavlna cista. Takisto latkove plienky keby grckal a zavinovacku klasicku, tu zboznoval. Nevyuzila som rukavicky lebo sa moc neskriabal. Mne sa osvedcil prebalovaci pult so vstavanou vanickou lebo mame nizku postel aj gauc na prebalovanie ale to je na kazdej mamicke. Takisto tehu vankus som pouzivala aj na kojenie a ked lezal na sedacke ako zabranu. Inak vacsinu veci som mala zdedenu alebo kupenu z ebay iba minimum kuskov som mala novych. Jeden obyc rektalny teplomer, Bepanthen a Sudocreme. Dudliky, antikolikove flase a to je asi vsetko. Moj sa narodil o.mesiac skor cize obliekol 56tku velkost ale velmi rychlo z nej vyrastol. Ozaj aj z najmensich plienok rychlo vyrastol a tak mi ostali teraz pre druheho. Urcite Ti aj druhe mamicky tu poradia, toto je super skupinka;) vela stastia a lahky porod prajem;)
@katuska810 keď zadáš do googla výbavička zimná pre novorodenca nájde ti toho veľa...a do porodnice mám zoznam , ale v každej nemocnici je to inak...
@veronikanellka171 to ti budev pohodke stacit 😉
@nikolienkaa stokke je môj 5.kovik :D mala som aj bgb aj joolz ale xplory u mňa 1 🙂😍 určite sa bude bábätku páčiť stoky 😘👌
@jetotu ja som najprv aj rozmýšľala nad joolz alebo mima xari , ale mima ze počasie vŕzga Atd proste stokkac vyhral a ja mam trailz 🙂
@katuska810 ahojky, ja som tiez prvorodicka 🙂 a veci pre babatko zatial nemam nachystane vobec, len som dostala kopu oblecka od znamej, je tak taka zmes vsetkeho do cca 1. roku, potrebujem to este vyprat, vyzehlit, malo je tam vsak veci pre novorodeniatko... tiez mam vo vsetkom chaos, ale co sa tyka oblecenia, tak planujem nakupit bodycka s dlhym rukavom, dupacky tiez s dlhym rukavom, polodupacky do istoty a pancusky... co sa tyka tych vrchnych vrstiev, tak mam zatial dva kabatiky a jeden overal... myslim si, ze viac zo zaciatku ani netreba, ved babatka nam rycho vyrastu 🙂 a potom je lahko dokupit, co pochybne... zatial mam veci vo velkosti 50, 56 a veci tychto velkosti budem kupovat aj do porodnice, aby som mala... tiez si myslim, ze vela veci podostavam, takze zas nestresujem s tym :D a hlavne je, aby som mala do coho babatko obliect cestou z porodnice (body dlhy rukav, dupacky, kabatik, overal, fusak/perinka, popripade deka navrch a sup do vajicka)... co sa tyka babatka a porodnice, tak si len zoberiem vlhke utierky, sudokrem, plienky, rukavicky... ostatne veci sa daju dodatocne doniest 🙂
co sa tyka vybavy na doma, tak nemam ani speci prebalovaci pult, ani komodu, ani stojan na kupanie... nic... mam postielku s mantinelmi a to mi staci... planujem dokupit antikolikove flase, cumle, sudokrem a ostatne tiez podla potreby dokupim..
pamatam si este spred 10 rokov ako moja mamka cakala bracha... proste nepanikarila, neriesila kocar, antikolikove flase, fusaky, cumle.. nepoznala modreho konika a predsa vsetko zvladla... mozno aj nam by trebalo trosku nadhladu 🙂
Ja uz mam postielku v aute, zajtra ju dufam postavime 😊
@veronikanellka171 aj mne konik zle rata tyzdne.pridava + jeden od zaciatku.ja to uz ani neriesim.zizaciatku som stale pozerala,ze ci som nieco zle zadala,ale nie.

@fronili
@kwr no baby k dr som sa včera nedostala... Normálna cesta autom u nás trvá tak 25min k nemu.... Včera mi to trvalo cca dve hodky vďaka našej úžasnej premávke.... Tak som to nejako,, prehodila,, večer som spala už o ôsmej malý sa blázni stále viac začala som sa ukludnovat že to možno je ešte citlivá maternica a preto to tak boli.... Na nete už radšej nič nikdy hľadať nebudem🙈 som vydesena :D no a keby nestačilo... Dnes mi volá sestričkya od lekára že mi presúvajú kontrolu na 25. Tak som rýchlo zo seba vysypala čo má trápi povedala.. Nenamahat sa a oddychovať... Tá reku pani zlata vezmite mi Zoju a umyté okná :D apropooo ráno sme boli v obchode a malý má tak kopol pod rebro že sa mi rozišiel zips na bunde 🙈😂 už je čas na tehotensku vsadku 😂