icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

sischa
20. sep 2016

@fronili ďakujem za povzbudivé slová...🙂)) na toto teda určite nezabudnem ...:( veľa zdravíčka prajem...

veronikanellka171
20. sep 2016
veronikanellka171
20. sep 2016

baby vidite tu nieco? uz dva dni na to kukam a nevidim nic, ale mam to na cd od lekarky tak to musi nieco znamenat 😀

majaon
20. sep 2016

Ahojte,niekto sa tu pytal na pupok,ze kedy vylieza,tak mne takto vyliezol 😀 😀
A prva vec pre nasu princeznu,samozrejme "jen ruuuzova to muuuze byyyt" 😉

majaon
20. sep 2016

@veronikanellka171 ja tam vidim machulku 😀 ale lekari sa v tom vyznaju,hlavne ze je vsetko OK,no nie?

veronikanellka171
20. sep 2016

baby staci mi zavinovacka ci treba aj perinku? uz som objednala takuto, samozrejme ruzovu 😀

zuzuk22
20. sep 2016

@veronikanellka171 ja som mala ldn perinku🙂

veronikanellka171
20. sep 2016

inak aky mate nazor na povery atd.. zomrel mi dedko ale moc som sa s nim nestretavala tak kvazi pre mna ziadna tragedia a v piatok ma pohreb a uprimne neviem ci ist alebo nie nakolko plakat budem urcite ked vsetci budu a hovori sa ze tehotna by nemala vidiet mrtveho..

zuzuk22
20. sep 2016

@veronikanellka171 krasne brusko 🙂

fronili
20. sep 2016

@veronikanellka171 ja som pri Simonkovi nesla ked umrel manzelov dedko nakolko som sa na to necitila.tento rok umrela mamina naj kamoska ktora bola aj mne velmi blizka a nesla som sice nikto nevedel preco ale nezvladla by som to bola som v 2 mesiac tehu a bala som sa aby to nemalo vpliv na babo

fronili
20. sep 2016

@veronikanellka171 krasne brusko naozaj 😊

fronili
20. sep 2016

@veronikanellka171 co sa tyka perinky a zavinovacky mala som oboje ale podla mna je perinka praktickejsia nakolko zavinovacka je volnejsia podla mna.urcite budem kupovat perinku 😉

lalia87
20. sep 2016

@veronikanellka171 ja mam aj aj,ale mam asi 4 zdedene perinky a urcite budem davat do tej lebo v tom je babo tak na pevnejsie 🙂 moja sestra ked som jej to ukazala tak ona hned ze: no mne babo budes do tohto balit nech mi nevypadne :D ako do perinky 🙂

majaon
20. sep 2016

@veronikanellka171 ja som zase mala pri Simonkovi len zavinovacky a budem aj teraz 🙂
co sa tyka pohrebov,asi ako to kto citi,ja osobne by som nemala problem s tym,ale isla by som tak aby som nevidela mrtveho a tomu,kto mi bol ozaj blizky...

veronikanellka171
20. sep 2016
lenkavalkova
20. sep 2016

@sischa aj mne je to velmi luto. Vela sil ti prajem, aj celej tvojej rodinke. Tak ako baby pisali, take veci by sa nemali stavat, zial zivot vie byt velmi bolavy... Drzim palce, aby si to zvladla a raz urcite bude vsetko ako ma byt.

elisebah91
20. sep 2016

@veronikanellka171 ja by som pohreb riešila asi ako sa cítiš, priznám sa asi cca pred 2-3 týždňami som bola na pohrebe, nebola som pozrieť zosnulú, mala som flek na sedenie, tak som nestála (aj ked bol pohreb veľký, hotové sardinkovo a babky si možno mysleli prečo ja mladá sedím, no čo). Je to na tebe, či sa chceš ísť rozlúčiť, odprevadiť, podakovať....ako to berieš, ja som s tym problem nemala, bolo mi snutno, áno odišla skvelá mamina a manželka, ale nemyslím, že by som to nejako prenášala na babo. ja som sa išla len na čas rozlúčiť. Riaď sa intuíciou ( ževraj u nás žien funguje dobre 🙂)

@sischa je mi lúto čo sa ti prihodilo, naozaj som si nemyslela(alebo som o tom málo počula), že môže k tomu dôjsť aj vo vyšších týždnoch. Mnohé veci, ktoré sa dejú okolo nás teraz nechápeme. Sú bolestivé, nelogické, ruinujúce...ale časom nám bude dané pochopiť, všetko do seba sadne a dá zmysel. Som mláda, dalo by sa povedať, ale v mojej skromnej histórii som si všimla, že naozaj mnohé veci -ked sa zahojí srdce - pochopíme v pokoji 🙂

gulocka7888
21. sep 2016

Zdravym vas mamulienky.Mam taku otazku.Co piju mamicky na lepsiu tvorbu materskeho mlieka?Tie co uz mate deti myslim ze viete co myslim.

adriana101
21. sep 2016

@gulocka7888 ja ti môžem posunúť len info, čo mám od kamarátiek alebo z internetu - najlepšie a najúčinnejšie sú ževraj senovka grécka a benedikt lekársky, a dosť, že pomáha aj odbublinkovaná vinea, to je z tej prírodnej formy a potom sú aj iné prípravky. dúfam, že niekto poradí, tiež ma to zaujíma 🙂

lalia87
21. sep 2016

@gulocka7888 presne ako napisala adriana. Mam v plane si davat senovku a benedikt,caj pre kojace matky,vineu. Tiez mi toto vsetci radia a dufam,ze mi to bude zaberat 🙂

veronikapodolska
21. sep 2016

@gulocka7888 : veľa, veľa tekutín by sa malo piť, bylinné čaje na podporu laktácie, dobrý je jeden čo obsahuje jarabinu, má oranžový obal ale neviem si spomenuť výrobcu ani názov, potom je ešte dobré homeopatikum Ricinus communis 5CH 🙂 Aj senovka grécka je fajn ale je drahšia a treba jej veľa jesť vraj by si po nej mala voňať 😉

fronili
21. sep 2016

Maminky dnes Hlohovec taka som nervozna ci je drobcek oki.Ta cast kde pozera doktor organy a chrbticku.A potom som strasne zvedava co sa nam v brusku skriva.Mam tam byt na piatu a od rana od siestej nemozem spat.Tiez ste boli take nervozne pred screeningom?Urcite dam vediet ako to dopadlo😊a ci zvytazi modra alebo ruzova😍

zuzanadrabikova
21. sep 2016

@fronili držím palce nech všetko dobré dopadne ja idem 12.10 a dúfam že nám oznámi chlapčeka.. včera nám naznačili že dievčatko ale len 50 na 50

zuzuk22
21. sep 2016

@fronili drzim palce 🙂

felinda
21. sep 2016

Dievčata, vyskočili dakomu hodnoty cukru po teste? Mne volala doktorka, že mám isť na dalšie vyšetrenia, až ma bere panika

majaon
21. sep 2016

@gulocka7888 ahoj,ja som pila pri malom vysumenu vineu,uz v porodnici a potom este caj pre kojace mamy,maju ho aj v Tescu,no a samozrejme prikladat babo vzdy ked si pyta,vtedy sa najlepsie tvori mliecko,ziadny rezim,ze po dvoch - troch hodinach...a kojili sme sa 19 mesiacov a aj by sme sa dalej,mliecka bolo dost,len maly mal brusne problemy,tak sme odstavili,ale aj preto,ze sme chceli dalsie babo a ja som nemala vobec cyklus...nastastie to zvladol super a presli sme hned na kravske mlieko 🙂

julinka88
21. sep 2016

Ahojte baby,dnesne velke sono za nami vsetko ok mame 500 gramov a termin nam posunuli az na 28 januara

sandri
21. sep 2016

@gulocka7888 hroznova stava (biela) od matysaka. Lepsie ako vinea, lebo tam nie su bublinky 🙂 a z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze hlavne vela stimulovat tvorbu (caste prikladanie + odsavacka) a hlavne vydrzat! Ja som po porode bojovala o mlieko dlhych 8 tyzdnov, kym som zacala kojit. A bol to skutocne boj, ma zaciatku som mala tak 10 ml mlieka z oboch prsnikov...

ivana2301
21. sep 2016

Ahojte žienky,citam vás od začiatku,len nechcela som prispievat...mám problém takto verejne vystupovať..Mám už dve dcérky a teraz čakáme tretie bábätko.Som veľmi šťastná že boh nam doprial ešte jedno,len mám veľký strach aby všetko dobre dopadlo.Nechcem vedieť či dievčatko či chlapček necháme sa prekvapiť..A včera som bola v poradni tak glukózu budem piť v 28tyzdni t.j. 18.10 teraz som 24+3 a termín 8 januara.pekny dnik vam

gulocka7888
21. sep 2016

@ivana2301 vitaj medzi nami.