Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
baby ja vam tak v dobrom zavidim, ze uz ste maminy a viete co s tym mrnatom robit 🙂 lebo ja absolutne netusim do coho idem, neviem si predstavit ako bolia a prebiehaju kontrakcie, nic 🙂 a ako budem chytat babo, ako budem kojit, no nic nic, je to pre mna take nepredstavitelne a vy uz aspon viete co a ako 🙂
@majaon to je akee chutnee 🙂
@lalia87 wau to mate teda podrobny rozpis. u nas nic take nie je. co kamoska chodila tak hovorila, ze stale brali dokola to iste a, ze nema zmysel ist na viac ako 5 hodin. a ze cele to je o tom ci si to doma budes skusat a opakovat. tak uvidim ako to mne pojde a podla toho budem chodit.
a ja mam tiez taky strach ako ty, ze co budem s babom robit. ved je take malinke ked sa narodi. ako ho obleciem? a ako okupem? prezivam to iste. ale kazdy mi hovori, ze to bude ok. tak v to verim.
Co sa tyka porodneho kurzu nechodila som ani pri simonkovi.
A ako prvorodicka som mala tu istu obavu.ako s drobcom narabat co kedy bude potrebovat.ako ho okupat prezliect kedy bude chciet papat a pritom ked sa narodil prislo to tak samo ze instinktivne som vedela co mam robit je to zvlastne ale ako keby si vedela zrazu co mas robit.
@lalia87
@lalia87 neboj sa, dobre bude 😉 ja zase stresujem, ze ako zvladnem dve deti, ked uz teraz pri tom mojom jednom tornade som vecer uplne vystavena... 😀 takze kazda z nas ma tie svoje obavy... Ako ti tu baby pisu, nieco ta naucia sestricky, vela veci budes robit sama od seba - lebo ti tak srdce kaze - a pri niektorych si povies, ze pri druhom to uz urobis inak 😀 😀 😀 Ja chcem urobit inak len jednu vec - nenecham sa po porode odbit, ze dieta spi a donesu mi ho neskor, ale si ho budem aktivne ziadat... Lebo pri prvom, zial, nejake prve prisatie do 2 hodin absolutne nehrozilo ☹
@sandri mne pri prvom ho dali skusit prisat ked ho uz zababušili ale nechcel .rodila som vecer o 20h a na izbu mi ho potom doniesli az okolo 4-5 h rano ze aby som sa vyspala trochu este 🙂 ale dokopy som toho moc nenaspala kedze som rozmyslala len kde je moje babo a co robi a pozerala na hodinky kedy ho uz donesu 😂
Tiez mam obavy ako to bude s Olim ked sa mu barodi surodenec.....hlavne koli tomu lebo on je taky blazonko maly a sa bojim ze staci chvilka ze nahodou nebudem davat pozor a volaco mu vyvedie .... Ale tak hadam to dame nejako ...ked to aj druhy dali 😂
@fronili @zuzuk22 mne sice maleho doniesli po par hodinach, ale presne, tiez som si stale hovorila, ze "to uz som mama?" Planovany CR, ziadne kontrakcie, dieta nikde... divny pocit... snad to uz nezazijem.
A co sa tyka dvoch deti - ja sa hlavne bojim, ze odkial naberiem vsetku potrebnu silu a energiu. Mne prvorodeny v noci viac nespal ako spal, strasne problemy s kojenim som mala, bojovala som o kazdu kvapku, do toho maly sa narodil s vahou 4460g, cize v kuse hladny... Za noc som bola 10-15x hore, po par tyzdnoch som vyzerala ako chodiaca mrtvola... no a teraz si neviem predstavit do toho nahodit usmev a ist so starsim sa hrat, lebo ved aj on potrebuje mamu! Viem, ze nikde nie je povedane, ze mladsie bude rovnake ako starsie, ale ja sa radsej prirpavujem na ten horsi variant a potom budem milo prekvapena 😀
@sandri ja som to az take hrozne nemala nastie a dufam ze aj teraz to tak bude . maly sa sice v noci budil ale tak mozno zo 5x a to som ho dala na prso nakojit aspal o chvilu dalej.vzdy na prsniku mi aj zaspal 🙂 som ho len prelozila a spalo sa dalej 🙂 som kojila asi 5 a pol mesiaca potom som uz musela zacat aj umele davat lebo uz som mu ja nestacila....stale bol hladny a mala aom mlieka menej a menej ale som rada aj za ten pol roka 🙂 verim ze aj teraz budem aspol 6 mesiacov kojit 🙂 a porod som mala spontany prirodzeny🙂 cakala som nieco horsie 😄 tak dufam ze to teraz nebude horsie 😂
@zuzuk22 ja som nakoniec kojila rok! 😉 povazujem to za jedno z najvacsich vitazstiev vo svojom zivote a veruze velmi tvrdo vybojovanych. Ale UM som davala stale, po 2 mesiacoch uz len pred spanim, lebo po celom dni boli prsia prazdne a vdaka tej jednej prestavke v kojeni sa mi zase na noc naplnili... Neskor, po zavedeni prikrmov som mohla UM vylucit a uz stacilo len moje mlieko... Ale mne nic na tvorbu mlieka nezabralo, ani homeopatika, ani lieky, ani strava... nic. Niekde som minule citala, ze mlieko je, ak je mama oddychnuta - mozno tu bol problem, lebo ja som fakt padala na hubu. Ale ako si ma clovek oddychnut, ked je dieta stale hladne? A nema mu co dat jest? A ma stimulovat tvorbu mlieka neustalym prikladanim? Zacarovany kruh... veruze som si parkrat v noci aj s malym poplakala, ked som ho prosila, aby spal aspon 3 hodiny v kuse... nevypocul ma... 😀
@sandri ja som na tvorbu mlieka nebrala nic . stacilo mu moje ale po tych 5tich mesiacoch uz som videla ze ma malo a prsia sa uz tak nenaplnali a on stale chladny na prsu pricicnuty plakalze ma malo ....tak potom som musela uz aj umele zacat davat . ale kedze mam male prsia bola som rada ze som aspon ten pol roka kojila 🙂 a nemala som s tym ziadne problemi🙂 ak neratamze hnedod zaciatku som sa musela naucit kojit po leziacky lebo som asi 10 dni po porode si nedokazala sadnut 😂
@zuzuk22 mnam, to by si nebola ty, keby si nenavarila nejaku mnamku 🙂 ja som mala na obed slivkove pirohy z lidla.. vcera som dostala na ne chut, v zivote som to nekupila lebo som myslela ze to je same cesto..a tam toolko lekvaru, perfisne boli.
zajtra idem vyvarat vo velkom zem.salat, zapecenu fasirku s vajkom a kremovu brokol.polievku. drahy pride po 5tyz.takze hostinaaaa 🙂
Ahojte chcem sa vas opytat myslíte si že ked mužovi diagnostikovali chronicku prostatidu budeme moct mat ešte babo dostal druhe antibiotika a Uro Vaxom? Ma 30 rokov
Ved to som chcela ale vyhybal sa odpovedi
@mojezlate skus u ineho.Nemoze ta kazdy odmietat ale tvoja otazka fakt do nasej temy nepatri.
@sandri presne aj ja sa pripravujem na ten horsi variant u nas to bolo podobne sice az od piateho mesiaca do roku a pol som bola hore s malym kazdych 10-15 minut a to kvoli zubkom kazdu jednu noc sme si uzili.tiez som chodila ako mrtvola manzel ma musel niekedy cez vikend aspon na noc vystriedat ked mal volno nakolko som mala pocit ze spim uz postojacky takze viem sa vcitit do tvojej koze.ale mozno nas druhe deturence prekvapia a bude lepsie(hadam horsie to uz nebude )😉
@fronili inak este ku kojeniu ja som kojila iba dva mesiace bohuzial a pritom start s kojenim v nemocnici bol na vybornu ale zrazu som mala stale menej a menej mliecka a to ma este viac stresovao a do toho aj rozumi druhych.teraz uz by som si do toho kecat nedala.skoda ze som nemala väcsiu odvahu otvorit si usta ako teraz😉ale to sa clovek nauci casom

@zuzuk22 kujem 😀 akoze nech ma nieco aj cisto nove babika moja 🙂