Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
babenky s Ba kam mi poradite ist rodit hmmm?
@lenuska2604 ja mam tiez meno pre babu Nela 😀
@petuska123 @lenuska2604 jeeeej,to je aj nase dievcenske top meno 🙂 priatelov bratr 🙂 anec dal teraz dcerke meno Bianca,tiez chutne.....
@mirka35 ahoj mirka.....podla mna to je asi tak 100 ludi,100 chuti.....pocula som vaicero nazorov,jedna kamoska mi napr. Kramare brutalne ospevovala a dalsia povedala,ze nikdy viac,takze si vyber 😉 ja zatial budem rodit asi v Ruzinove,lebo tam mam doktora,ale mozno aj na Antolskej,lebo tam mi robi svagrina anesteziologicku a vybavila by si smenu tak,aby bola pri mojom porode.....tak isto to je s Antolskou,niekolko kamosiek mi vravela,ze super a pocula som aj negativne ohlasy.....viem,ze som ti nepomohla,ale proste na kazdu nemocnicu som pocula dobre,aj zle.....
@lenuska2604 ahojcek a ty si prosim ta aj videla,ako to srdiecko bilo?,lebo vsetky to tu pisete a mne to nie je akosi jasne,ja ked som bola,tak som videla iba machulku-teda moju lasocku,co mi doktor ukazal a povedal,ze srdiecko bije.....ja osobne som nic nevidela.....
žienky, ale sme šikovné, už sme zapísali 100 strán 😀
@barborka27 no gynekolog ti prstom na monitore neukazal ze kde??
@didlinka3368
no presne to je nas problem, my mame opacne Rh a ja mam ku tomu vsetkemu este Rh-....robili mi testy a musim poklopat zatial (a dufam,ze to tak aj ostane) nevytvaram protilatky. A ako si dopadla? Ake sono ti robili?
@petuska123 tak to si nepamätam veru 🙂 ,ale zda sa mi,ze mi len povedal-tu bude hlavicka,tu bude chrbatik a plod je vitalny.....zabila by som ich za tie ´´nazvy´´ 😉
@zuzi241
to by bolo super 🙂 kukam,ze aj v rovnakom tyzdni sme 🙂 kedy mas termin?
presne tieto sny mavam aj ja zhodou nahod sa mi tiez snivalo,ze mi ocko no toto nechcem to ani napisat...a v noci tiez furt chodim a kukam,lebo mam blby pocit...Nech uz ubehne aspon mesiac dva nech sme pokojnejsie 🙂
@lenuska2604
to zrejme hej ale ja som sa pomylla a mysela ze 11cm preto mi to doslo take divne :D lebo lebo v mojom tyzdni ma primerne babatko 2.3cm, chapes tak som nechapala ja :D
@mirka35
nie si sama, aj ja som hotova z tych skusenostiiii
@lenkajankova
neboooooj nemaju to vsetky tak zle.. a moju skusenost vymazte, lebo som rodila v uk! 🙂
@daniwaugh
ahoj prosim ta nedoplnis moje udaje? rodit by som chcela v Šaci a mena mame zatial Simonku, Oliver, Filipko.
Dakujem 🙂
@daniwaugh
ale nielen ty tak pises,viacereee :D asi sa sama s dacim ovalim po hlave a nech si robia zo mnou co chcu :D
@lenkajankova
Lenka neboj, keď na teba prídu kontrakcie, zabudeš sa aj ovaliť 🙂 a budeš sa tešiť na mimčo ... všetko bude ok 🙂 NAOZAJ 🙂
@sophina
dufam dufam 🙂 cakame prve a po precitani som sa rozhodla,ze babo ostane dnu aspon do 18tky :D
rozoberali ste pôrodnicu v Ružinove. Tak moja sestra tam rodila a bola spokojná. Naopak na novorodeneckom nemala šťastie na personál. Mne osobne prišlo divné, že my, ako návšteva, ale aj sestrin manžel, sme malého videli len cez sklo 😕 U nás si normálne všetci mohli malého pohladiť a podržať. Možno by som to pochopila pre ostatnú rodinu, ale pre otca dieťaťa...?
Čo sa týka CS, tak je to operácia, veľký zásah, dobrovoľne by som ju nikdy nepostúpila a už vôbec nie len preto, že sa bojím pôrodu, kto nemá obavy, že? V prípade komplikácií je to samozrejmé, o tom žiadna... Som šťastná, že som mala to šťastie a mohla rodiť prirodzene, dúfam, že tentokrát to nebude inak. 😉 I keď som rodila 26h, bolesti som mala veľké, pomaly som sa otvárala, napriek tomu mám z pôrodu nádherný zážitok, na ktorý často spomíname 😉 Hlavne na tú poslednú fázu, samozrejme. Tie bolesti až taký super zážitok neboli 😀
a vítam všetky nové budúce maminky 😉
Babulky, boli ma strasne zub, mozem si dat aspon paralen ? 😨 😨 😨
No na paralene som nasla, ze len po porade s lekarom, tak si asi nedam ... ale z nicoho nic to zacalo boliet :( hnusna bolest ... radsej tri porody ako toto ,,,
@sophina
no ja by som sa jedneho asi velmi nebala, mne povedali ze paracetamol je jedine co mozem (cize paralen po svk) tak jeden babatku neublizi.lepsie ako trpiet. tam podlamna po porade s lekarom pisu len keby nahodou mas bud nejaku reakciu/alergiu lebo uz mas ine zdravotne problemy..
@lenkajankova
nebooooooooooooooooooj to je len nahoda ze sa tu zislo par bab co to nemali uplne super, ale kopa mamiciek to ma lahke a moja dalsia kamoska povedala ze by hned sla rodit zasa 🙂 fakt, treba na to mysliet pozitivne.. plus ked ti daju epi tak to nebude take hrozne :D mne ju davali az ked som bola na 7ci8cm ale to uz som bola na rajskom plyne komplet zdrogovana (v uk je rajsky plyn normalna anesteza) tak som si uzila rajsky plyn, epi a potom celkovu anestezu :D srandy kopec 🙂

@daniwaugh môžeš prosím aj mňa doplniť do tabuľky? bydlisko - žarnovica, kde budem rodiť - banská štiavnica, vek - 25, meno pre bábatko - Nela, Šimon/Sebastian, termín - 26. 06. 2012
ďakujem pekne 🙂