Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@genialna ... chcem sa spytat, ci ta bolelo sitie, ked si mala epi?
@lenkajankova Nemaj strach, dnes to už naozaj vedia odsledovať a vidíš, zatiaľ je všetko ok.....
Tak som bola včera na sono, robili mi vaginálne sono, podľa PM som dnes 9+4tt a drobček podľa veľkosti má 9+0, takže v norme.....tak som ho konečne včera videla, mala som čo robiť, aby som udržala slzy radosti, videla som krásne byť srdiečko a mala som aj to šťastie, že som ho videla sa hýbať a sme úplne v poriadku 🙂...neskutočne upokojujúci pocit, keby som mohla, tak si taký prístroj kúpim domov 🙂 ... za dva týždne mám poradňu, odber krvi a znova UTZ, tak už teraz odrátavam dni, len škoda, že manžel nemohol byť so mnou a nevidel to na živo ako ja, lebo mám síce fotečku, no aj ja som si ju musela dať lekárke vysvetliť....ale radosť bola aj tak 🙂 ... takže pridávam fotečku z UTZ, takže mám dôkaž, že mi v brušku rastie malilinkatý zázrak, síce máme zatiaaľ iba 2,2cm, no pevne verím, že vyrastieme v zdravé bábätko 🙂 .... no nejde mi pridať fotka sem do našej komunikácie, neviem prečo, ale hádžem si ju do albumu....želám všetkým krásny deň... 🙂
@firstbaby ano ale sa asi nepozname kde byvas??sasova??
@den22 Ja nad tým rozmýšľam, že tam pôjdem pozrieť, aj keď ešte nad tým stále uvažujem, lebo zbytočne ma budú lákať všetky tie vecičky, ktoré ešte nemôžem nakupovať 🙂 ... ja som tam bola minulý rok s mojou sestrou, ktorá bola v tom období tehotná a bola som tam s ňou na tom 3D ultrazvuku, kde sa dozvedela, že čaká dievčatko...inak sme si to len tak zbežne prešli, ale mali tam podľa môjho názoru drahšie veci ako v obchodoch, aj keď tam mávali zľavami....ale možno druhá to vidí inak...uvidím 🙂
@firstbaby ja som spala uz o 21 hod a vstavala som 5:20 😠 trebalo mi cikat tak uz som dalej nepokracovala v spanku bo 5:50 mam budika
@petuska123 nie, byvam na THK na Foncorde a ty? a chystas sa rodit v BB?
vy ste ale ukecané hneď z rána 😉 Mne je teda zle celodenne, ale dnes je mi relatívne dobre, v porovnaní s poslednými dňami. Dala som ale variť vývar, tak som zvedavá, čo so mnou tá vôňa urobí 😝 Inak toto je pre mňa najťažšie, že musím denne malému variť, niekedy mám problém len otvoriť chladničku. Stále čakám na lepšiu chvíľku a snažím sa všetko urobiť. V pondelok mám poradňu a odbery na NT screening, tak sa teším, že uvidím maličké 🙂
dobre ranko 🙂
@firstbaby no ja sasovcanka ale ked som sa vidala byvam v brusne a na foncorde pracujem a chystam sa rodit v bb v tej nasej krasnej rozpadnutej nemocnici 😀 😀 ale ze vraj s najlepsimi odbornikmi ..normalne som citala ze zena z ba isla rodit do bb kvoli odbornikom 😕
@kostka211
Aj keď si ani neviem predstaviť aká ohromná bolesť to musí byť - pôrod, nemám žiadne skúsenosti, čiže nemôžem porovnávať, no plne s tebou súhlasím...nikdy ma ani nenapadlo, že keď raz budem tehotná tak by som mala rodiť inak ako prirodzene...prirodzený pôrod sa preto nazýva prirodzený, lebo tak to má byť....a ja dúfam, že Boh dá a nebudem mať žiadne komplikácie a tiež absolvujem prirodzený pôrod....ale sto ľudí, sto chutí a názorov a samozrejme chápem aj tie, ktoré zažili hrozný prvý pôrod a stoja si za cisárskym....viem, že aj samotný lekári u ženy bojujú za prirodzený pôrod, aj nie sú žiadne komlikácie....
@z.vrablova asi by ma nebolelo ale.. ja som porodila o osmej, kedy sa prave menili smeny.. Takze ked som porodila aj placentu a mali mi pichnut poslednu davku epi, nevedeli sa dovolat anesteziologicke.. Takze mi pichli len lokalnu anesteziu, kt. vobec nestacila.. Ked mi prisli konecne dat tu poslednu davku epi, uz ma davno Dr. sil, cize nez zabrala, uz som bola aj zasita..
Epi sa totiz picha v davkach, pricom kazda davka ucinkuje cca 30 min az 1,5 h (u mna ucikovala jedna davka tak hodinku). Je to preto, lebo pred konecnou fazou (tlacenim) by ti epi nemala ucinkovat aby si citila kontrakcie...
@sophina
@mirka35
Aj mne tam rodilo pár kamarátok a všetky boli max. spokojná, preto som sa aj ja rozhodla rodiť tam....a minule dávali, že na Kramároch je najlepšia pôrodnica....ja osm skôr počula veľa zlých vecí na Antolskú....ale tiež budeme múdre až keď budeme mať po tom, lebo nikdy nevieš čo sa môže stať a hlavne na akého lekára, či sestričku natrafíš...
@petuska123 no ja to po predoslej skusenosti dost zvazujem, poporodna starostlivost je velmi zla, na zaplakanie 😉 my sme si tam s malou presli peklom ☹ ale zase porod bol ok, aj vsetko co tomu predchadzalo, ja som mala akutny cisarsky rez v hodine 12-tej 😅
@firstbaby tak zvazujes bansku stiavnicu??? no ja som tiez nad nou uvazovala len ak by dosli dake problemy pri porode okamzite prevazaju do bb
@zoozkha aj moja sestra zije v Prahe uz treti rok a velmi sa jej nechce vratit na SVK a ani sa jej velmi necudujem....ja som dlho zilo v USA a navrat na SVK bol pre mna sok ale kedze som prisposobiva, tak som to prezila, aj ked to trvalo dlhsie zzit sa so starym prostredim. Kde v Prahe zijete?
@firstbaby a koho mas gynciara??
@petuska123 ano, velmi intenzivne...dokonca som to uz aj manzelovi povedala a schvalil mi to...pokial bude tehu v pohode prebiehat, tak asi pojdem tam. Po Novom roku chcem ist na prehliadku nemocnice a popytat sa nejake info ohladom porodu samotneho...ty by si isla?
@petuska123 Fruhwalda a ty?
@petuska123 len nedavno prestal chodit ku porodom, inac by nebolo co riesit a jeho by som si zazmluvnila...
@firstbaby 😀 ja tiez
@firstbaby tak kedy mas kontrolu??mozno sa stretneme a mozno ak teda bude rodit v bb sa aj tam stretneme 😀
@petuska123
@barborka27 Moja sestra dala dcérke meno Nela, je to prekrásne meno, keby sme neboli rodina, tak ho dám aj ja v prípade, že by som mala dievčatko 🙂 ... Meno Bianka je u mňa na prvom mieste pre dievčatko, lebo aj moje priezvisko sa začína na B, tak by sa to aj krásne hodilo, no u manžela mi to meno nie a nie prejsť 🙂 ... takže máme ešte pár mesiacov na premýšľanie 🙂

@lenkajankova ano.. ja jednoznacne s epi... 😉