Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@monuska342 to iste si myslym i ja moja uz aby to konecne skoncilo lebo inac moja domacnost pride do krachu 😀 ach jaj nesmeje sa mi velmi lahko manzel v praci a ja sama este ze mi deti pomahaju ako mozu 🙂 kazdy ti povie neboj to prejde ale ja mam pocit ze to ani neprejde ☹ no uz len dufat ...tak napis ako sa drzis moja pa 😉
ja fakt neviem kde mam rodit. ☹ ty uz vies kde?
@marianax to iste si myslim aj ja a ja mam este maleho synceka ktory sa chce stale hrat a ked som s nim sama je to fakt tazke...ake mas stare deticky?u nas to tiez vyzera hrozne navarit je pre mna hotovy boj a umyt riad tiez o ostatnom ani nehovorim...este ze manzel statocne pomaha...blizia sa vianoce a ja dufam ze dovtedy to snad skonci 😒
@monuska342 no moj najstrasti syn bude mat 14, dcera 12,dalsia bude mat 9 a najmladsia bude mat 5rokov 🙂 ano cakam 5-te babo a manzela mam zlateho velmi mi pomaha ale je velmi malo doma ☹ tak i ja dufam ze mi tie nevolnosti coskoro prejdu lebo mam pocit niekedy ze to uz nevydrim 😒 tak drzim nam palce aby sme mali pekne tehotenstvo hlavne bez nevolnosti 🙂
@stela01 dobre, uz mi nebyva zle, ale byvam velmi unavena. a stale by som len jedla a jedla a jedla je to hrozne. urcite som uz pekne pribrala ale bojim sa postavit na vahu. 😲 zaujimave ze nemam vobec chut na sladke ale na maso a to som byvala vegetarianka. a strasne mi rastu prsia stale. plet mam no to je jedna katastrofa a vlasy ani nehovorim, mavala som pekne kucery, vobec sa mi nemastili vlasy no a teraz co mam na hlave to nijak nedrzi tvar, splasnute, bez kucier, to je tiez des 😔 a ty ako?
@marianax jeej to mas uz doma riadne posili na babo 😉 tesia sa?ja som schudla 3 kila a bojim sa postavit na vahu lebo predtym som mala 51kg...to je super ze mas takeho sikovneho muzicka moj tiez dost pomaha ale je tiez malo doma ☹ aj ja drzim palce aby to coskoro preslo...to je super ze mas taku velku rodinku urcite mate doma veselo 😉 a co by si chcela chlapceka alebo dievcatko?
@briana Teba este nevazil ? Mna uz doktor vazil a na kazdej kont. ma bude nech viem ,o kolko to ide hore 🙂Aj ja som unavena strasne dlho spim vecer o 20 :00 tej uz spim a vstanem po 7 mej rano samozrejme cez noc xy x idem na WC 🙂
Mne zle nieje ,nevraciam,len mam po jedle taku tazobu v zaludku ,mam dojem ze som sa prezrala ,a pri tom jem normalne .....🙂Mne ,len strasne schne plet ,a aj koza .....
teší ma, že táto diskusia celkom nezanikla a babule píšete aj sem.
ja trocha odbočím od bežných vecí týkajúcich sa tehu, ale malinký súvis to predsa bude mať.
včera som bola v robote. na odd. prišlo maldé dievča 22r, na UPT, v sprievode svojej matky a ,,priateľa". očividne bolo vidieť, že malinké si chce nechať, lebo plakala a hľadala v nás podporu a pomioc presvedčiť matku, aby nemusela ísť. nemohli sme nič robiť. cítila som sa strašne bezmocne a zúfalo, že jej nemôžem nijak pomôcť a nikto z nás jej nemohli pomôcť. chcela som navrieskať na jej mater.... nedalo sa .
jak doktori, tak my sme to trocha rozoberali.
keď už bolo po všetkom, dievča bolo ako vymenené, akoby sa absolútne nič nestalo. nemalo žiadne depresie, nič. prišli sme na to, že to bola strašne divná osoba a hlane jej matka,. ktorá sa ráno hrala na veľmi dôležitú a potom sa celý deň neukázala.
@stela01 nevazil ma 😒 asi ho fakt zmenim. ved uz som tam bola tri krat a ani tehotensku knizku nemam ☹ a do roboty chodis normalne? ja rozmyslam nad PN-kou kedze robim v kasine tam sa vkuse fajci 😠
@silvia0201 ja mam o par dni 20 rokov a tiez som nad potratom rozmyslala. nakoniec som sa rozhodla takto.. priatell je odo mna o 15 rokov starsi a uz spolu zijeme v jednej domacnosti. sme spolu 4 roky. len mama to este nevie ta ma dorazi. musime jej to s priatelom spolu povedat
@monuska342 no vies co je to uplne jedno co to bude aj ked ja tak citim ze to bude zase dievka 🙂 ano veselo mame uz od sameho rana xix ale ta druha v poradi majka mi velmi pomaha i ked aj najstarsi syn sa snazi ale Majka mi aj navari aj uprace tak mam velku pomoc od nej...no niekedy je to aj na nervy ked sa zacnu hadat a vies dievcata len pistia och vtedy by som najradsej niekde utiekla a kedy mas termin ja zatial na 20.juna. no idem na poradnu teraz 29teho tak uvidim ci sa nieco zmeni ja budem rodit cisarakom kvoli srdiecku tak uz teraz mam strach ako to bude ale ved nejak uz bude 🙂 zelam ti pekny dnik a hlavne bez nevolnosti 😉
@silvia0201 no teda tak prv po mne prechadzal mraz ked som to citala a potom som len oci vytrestila z reakcie toho dievcata a jej matky niekedy su ludia fakt divny 😒 ja som inac svoje prve dieta porodila v 19-tich a vydavala som sa v 4-tom mesiaci no vlastne to bolo planovane lebo tam bol problem s mojou mamou ktora teraz uz svojho zata nechcela prijat a som rada ze som si postavila na svojom lebo mam skveleho manzela ktory sa o nas velmi dobre stara i ked je malo doma no a teraz cakame nase 5-te dietatko mam hrozne nevolnosti hoc nevraciam ale je mi hrozne zle no verim ze to prejde a nakoniec nas caka odmena 🙂 vsetkym babulkam zelam krasne tehu a zdrave deticky 😉
@briana ja som tiež otehu v 20. a tiež mi to hlavou prebehlo, že pôjdem na potrat, ale nešla som. hoci som nemala manželstvo ako prechádzka ružovým sadom, dala som sa aj na druhé. teraz som rozvedená-šťastne.
je to každého osobná vec ako sa rozhodne, ale musí byť sama vnútorne o tom presvedčená a nie spraviť niečo pod nátlakom. ja na jej mieste, by som určite nešla, lebo to mater chce!!!!!
a ty si sa dobre rozhodla. držím palčeky, nech vám to víde a nech sa tešíte z malého uzlíčka 🙂
veď nás je aj tam málo 😀
@marianax tak si len so svojim rozhodnutím vyhrala 🙂
klobúk dole pred tebou, že čakáš už 5. bábo. takých je tu málo na sk. sú, ale tie majú detičky len preto, aby dostali sociálne dávky. včera sme to aj nadhodili v robote, že nie biele by si to mali dávať preč.
@stela01 no nic vzdy ma len prezrie vnutornym ultrazvukom a to je vsetko. ani mi nepovedal ze by si mala brat kyselinu listovu tak len dnes to musim rychlo kupit dufam ze to nebude velky problem ze som ju nebrala ☹
@silvia0201 dakujem pekne 🙂 len ja sa strasne bojim ci zvladnem tu starostlivost o dieta. 😒 stresy mam z toho ze to nebudem zvladat ze nebudem vediet co robit ked bude plakat a tak podobne
@briana 🙂 🙂 🙂 ale budeš presne vedieť, čo máš robiť a čo tvoj drobec potrebuje. neboj sa nič. každá z nás, čo máme deti sa to naučila a niečo intuitívne vedela.
@silvia0201 dakujem ti 🙂 ale som vdacna za tuto skupinu a za MK 🙂
ja som sa ho opytala a on mavol rukou aj na tu kyselinu listovu ze nemusiiiiiiiim. no je mini, ja ani neviem vlastne jak vyzera taky normalny ultrazvuk 😀
@marianax aj ja by som chcela dievku no uvidime co sa podari...dnes rano o pol jednej som sa zobudila na zapal mechura a museli sme utekat s manzelom na pohotovost hrozne nieco 😒 dali mi aj antibiotika a bojim sa aby to neublizilo babetku....ja mam termin 18.6 no uvidime kolko babo vydrzi lebo prvy sa narodil o 2 tyzdne skor...budem drzat palceky aby vsetko dobre dopadlo...to mas super ze mas takych pomocnikov 😉 drzkaj sa aj ty 🙂
@marianax nemáš za čo. keby sa tak viaceré z nás nebáli mať toľko detičiek ako ty 😉

@marianax kupila som si v lekarny zazvorovy cajik aj ochuteny lebo samotny zazvor mi nechuti a pomoze iba na chvilocku.. 😒 ja som radsej ked sa vyzvraciam aspon je mi nachvilku dobre a mozem sa normalne najest inak ma napina pri kazdom hlte....ach jaj uz aby to bolo za mnou ☹