icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

indys
2. jan 2012

@marianax dakujem tesim sa ako mala 🙂

stela01
2. jan 2012

@indys Prvorodicky to maju cca 20 tt + - 1 tyzden ....v ktorom si ty ?

chelonka
2. jan 2012

@indys som veľmi rada že si položila túto otázku, bo ani ja som netušila ako rozoznám, či sú to pohyby babatka alebo niečo iné, inak v ktorom si týždni? Bo ja včera večer keď som ležala v posteli som presne mala také pocity a presne som cítila ako keby také jemné sťahovanie, hmmm len neviem či je to už ono ? hm....

indys
2. jan 2012

@stela01 a @chelonka no podla vypoctu by to mal byt 19.tyzden ale podla ultrazvuku som asi v polovici 17-teho, ale pri kazdom ultrazvuku sa im to tam hybe tyzden hore dole 🙂

marianax
2. jan 2012

@indys mne tiez tak ukazuje ze na sone o tyzen menej 🙂

timus252
2. jan 2012

@marianax ;) ahoj a ďakujem ti. No mne bolo len trošku 🙂)) No ja zatial ešte nemám pohyby,ale hádam čoskoro sa objavia. Som čítala na nete,že prvorodičky to začínajú cítiť až okolo 20teho týždna 🙂 Teraz 5.januára idem na poradnu,možnoo mi už povedia aj pohhlavie.. teškám sa na too.,... A zas uvidím naše maličkeee. No tak ja som pribrala 6kg. 🙂)) takže určite ešte priberiem.. :P nevadí hllavne nech sme zdravý 🙂) 😉

timus252
2. jan 2012

@marianax pozerala som si tvoj profil.takže ty čakáš skoro tak isto ako aj ja? kedy máš termín???? ako som čitala tak mas 4deticky?? 🙂))) 5te je na ceste??? 🙂 tak to potom si skúsená :P

monuska342
2. jan 2012

ahojte baby ked ste boli v poradni v 18 tyzdni robili vam aj ultrazvuk?

danka.chomka
2. jan 2012

ahojte zienky, prepacte ze vam sem leziem, len ak tu mate nejake tehulky z vychodu tak sa v KE chysta velmi zaujimava akcia. 14.1.2012 sa ma v KE uskutocnit velmi zaujimavy seminar o Zdravom materstve s licencovanymi porodnymi asistentkami pre samostatnu prax- Hostia:
- Viceprezidentka komory pre pôrodnú asistenciu Mgr. Iveta Lazorová
- Pôrodná asistentka s licenciou na výkon samostatnej praxe Mgr. Anastázia Furmanová.
Bude sa preberat vela zaujimavych veci o tehotenstve, porode a sestonedeli. Je to pre kazdu zienku, ktora by chcela vediet trosku viac o fyziologii tehotenstva, porodu a chcela by sa o svojom tehotenstve a porode rozhodovat informovane. Budu sa preberat u nas pouzivane praktiky v ramci starostlivosti o tehotnu zenu, aj pocas porodu- ich vplyv na priebeh tehotenstva a porodu, ich rizika a benefity pre dieta. Zacina to o 10:00 v materskom centre stonozka na Hviezdoslavovej 7. Vstupne 3,5€ na cely den. Predpokadany zaver o 17:00. Tak ak by to niektoru z vas oslovilo ste urcite vitane. 😉

majulosa
2. jan 2012

@monuska342 ahoj mne za každým ked idem do poradni mi robí doktorka ultrazvuk 🙂

anulienka_nr
2. jan 2012

Ahojte, nájdem tu nejakú babenku čakateľku z NR, júnový termín, čo chodí na profylaxiu k Jahnátkovej, alebo plánuje ísť.(ja ešte len plánujem 🙂 )

indys
2. jan 2012

@silvia0201 prepac, ja som si az teraz vsimla, ze si sa ma pytala na matrace. My mame od firmy Vegas kupovali sme tastickove (to su pruzinky samostatne zabalene v tastickach a podla poctu tasticiek je odvodena aj cena.tvrdosti su rozne, zalezi aku maju upravu) zalezi aj na tom, aku mas postel. My mame klasicky dreveny rost a preto sme volili tieto, pretoze tie celopenove a altexove by mali byt na lamelach a nie drevenom roste. Pri vacsine penovych a latexovych je tiez dolezite aby sa dodrziavala hlbka zapustenia matraca do postele. Tych moznosti je nekonecne vela,ale my sme natrafili na uzasnu predavacku, ktora nam vsetko pekne vysvetlila.

indys
2. jan 2012

@timus252 jasne ze prvorade je zdravicko a kila pojdu dole aj potom 😉 ja som stresovala, ze som doteraz nepribrala ani pol kila, ze asi neni nieco v poriadku ked sa vsade pise ze zeny priberu aspon 2-3 kg za prve tri mesiace a to jem vsetko na co mam chut aj vecer a nezvracala som ani raz,tak ja nechapem kde to ide?

@monuska342 aj mne robi ultrazvuk pri kazdej poradni (ale to som si za to priplacala na prvu polovicu tehotenstva,kedze som mala mensie problemy, tak som chcela nech to mame pod dohladom) . Druhy ultrazvuk by sa mal robit medzi 19. a 23. tyzdnom.

stela01 a mozes mi poslat link na tu stranku co si nasla cvicenie a masaze? Inak s masazami opatrne , v tehotenstve sa velmi neodporucaju a ked, tak to musi robit riadny odbornik.
Co sa tyka matracov, isto je dobre ist si aspon lahnut do predajne, neviem si predstavit objednat len tak cez net.My sme ich poskusali niekolko a na niektore ked som lahla, tak som hned vedela ze ani zadarmo.To neznamena ze boli zle, ale to, ze nevyhovovali mne.No pocitaj s tym, ze aj ked sa ti v predajni bude lezat dobre, predsa len lezat na tom celu noc je ine a treba si na to zvyknut. Nezabudi sa pytat, ktore matrace na aky rost a do akej postele, lebo mozes mat 20 rokov zaruku, ale napriklad pri danom matraci je podmienka mat ho napr. 7 cm zapusteny v posteli a 10 nad okrajom postele,inak sa deformuje alebo nedycha a pod.Ja som z toho bola na nervy,je toho prilis vela na vyber 🙂

silvia0201
autor
2. jan 2012

@indys ďakujem ti pekne za odpoveď. budeme musieť aj my pobehať po obchodoch a poskúšať matrace, ale len tak slušne 🙂 a tá záruka ma dostala 😅

majulosa
2. jan 2012

Tak a dnes vcháidzam do 5masiaca ale to beží ale mohlo by aj rýchlejšie 😉 🙂

timus252
2. jan 2012

@indys tak to má asi každá budúca mamička inak 🙂 ked doktor povie že je všetko tak jak má byť tak sa netreba báť a hovoriť že bude všetko v poriadku. 😉 Ja sa už tak teším na Jún 🙂 🙂 Keď už budem naše malinké držať v rukách 🙂)) s tým priberaním... Ako tu pozerám niektorých báb fotoalbumy,tak su chudučké a len bruško rastie 🙂 a ja mám taký pocit že všetko 😝 nevadí. Keď nám chutí tak treba papať :P

monuska342
2. jan 2012

@majulosa
@indys takze asi kazdy dr to robi po svojom lebo mne hovoril ze druhy ultrazvuk bude v 20tt ale robil mi aj na poradni ale neviem ci bude aj teraz...ja len preto ze som hrozne zvedava co to bude 🙂

majulosa
2. jan 2012

@monuska342 no to sa asi každá neviem dočkať aj ked je to jedno len nech je to zdravé ale zvedavosť je zvedavosť 😉

majulosa
2. jan 2012

🙂 @timus252 tak tak treba papať na čo máme chuť.. 😉 nič si netreba odopierať

marianax
2. jan 2012

@timus252 ahoj moja no termin mam podla sona na 26teho juna ale bude to skor lebo by som mala rodit cisarakom ale aj podla mojich vypoctov bude skor 🙂 ano ano cakam 5-te no este pred par mesiacmi by som nepovedala ze budem v takejto teme 🙂 a skusenosti no nejake mam 😀

marianax
2. jan 2012

@timus252 presne tak hlavne nech mame to zdravicko a stastlivo porodime zdrave babetka 🙂

timus252
2. jan 2012

@marianax tak to áno 🙂))) Hlavne nech je zdravučké.

majulosa
3. jan 2012

Ach ešte presne 3týždne do sona ja to hádam nevydržím ☹

milacik0106
3. jan 2012

@majulosa Drž sa .. ja už len 5 dní ... tiež som čakala 4 týždne ... prajem Ti, aby ubehli veeeeľmi rýchlo ... ideš na ten morfologický usg?

monuska342
3. jan 2012

@majulosa mas uplnu pravdu aj ja si to hovorim ale vydrzat nieje take lahke ja uz som sa objednala aj na 3D ty nepojdes?

monuska342
3. jan 2012

@marianax tak ako sa mame?citis uz pohyby mne sa zdalo ze uz som citila a teraz nic...je to normalne? 😕 mam stresy ze ci je vsetko v poriadku a ake budu vysledky na poradnu idem 12.1 tak uz sa mi to krati dufam ze uz sa dozviem aj pohlavie lebo pri malom som sa dozvedela az v 23tt na 3D....dnes mam pokojne rano prisiel svokor a zobral mi maleho von tak si uzivam pohodicku a to ticho 😀 😀 😀

majulosa
3. jan 2012

@milacik0106 no ja idem na 4D 🙂

lenkaks
3. jan 2012

@silvia0201 Caves Silvia,ako sa mas,ako sa citis? Uz vies,co to bude?? 🙂

majulosa
3. jan 2012

@monuska342 no ja idem teraz toho 24.1 na 4D lebo ho má moja doktorka tak ja sa nemusím objednávať 🙂 ešte že tak lebo že na to sa niekedy dlho čaká

silvia0201
autor
3. jan 2012

ahojte dievčatá. tak dneska som si odsedela 2 hodiny u dr. testy na vrodené chyby dopadli na jednotku, krčok je pevne zatvorený, čo sa dr čudovala. čakala, že bude aspoň na 1cm otvorený, lebo som treťorodička. aj som jej povedala, že pri obidvoch chalanov som bola na 1cm otvorená.
no a čo sa týka sona, pozerala malé, už nie je hlavičkou dole ale riťkou, kopklao nožičkami a nevedela pozrieť čo to bude. a termín sa posúva na 27.5. zajtra idem do NR na genetické konzílium.