Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lenka_x ....ale ber to len ako môj subjektívny názor.A čo by ste chceli, aspoň sa trafil? 🙂
@anulienka_nr oproti malému Tescu, som spokojná. zatiaľ som mala len 2x sono. Zvláštne, to sú aké rozdiely. A na kontroly chodíš ako často? ja každé 4 týždne, ale teraz mi dala sestrička až o 5 týždňov.
@anulienka_nr praveze sa trafil, tak dufam ze videl dobre, a ked len hadal, ze ma dobre jasnovidecke schopnosti 🙂
@riela ...už viem kde ordinuje, v nemocnici so mnou ležala jedna babenka ktorá k nemu chodila,predtým so o ňom vôbec nepočula.K tým kontrolám, ja som zistila že som tehotná veľmi skoro,na prvom vyšetrení som bola keď mi meškala menštruácia iba 7 dní.V októbri som bola u Dr.-3x, v novembri , 2x a decembri 2x.Tehu knižku mám ale iba od 24.novembra.A ako tak počítam tuším som nezapočítala sono v nemocnici (2x).-a to je viac ako dosť...
@lenka_x Tak držím palec aby to sedelo! 🙂Ja by som rada dievčatko, takže mne by vadilo keby mu tam niečo trčalo 🙂
@silvia0201 Tak, tak trošku si vytrpíme, ale tá radosť potom, že hneď zabudneme čo to je bolesť. 😝 Ja budem tiež rodiť spontánne. Pri prvom to prišlo nečakane skoro 3 týždne pred termínom takže som nevedela čo ma čaká, ale teraz už viem 😎
@anulienka_nr ďakujem... no ja som tiež vždy chcela dievčatko, ale priateľ má dve netere a chcel by pokračovateľa rodu, a dievčatko si môžeme prirobiť aj neskôr 🙂
@lejla808 ja mam zase hranicne hodnoty, vraj to moze byt sposobene tym, ze som v 15-16tt krvacala, bola som aj v nemocnici...nemala si tiez taky problem?....inak, hladala som na fore, a vela mamin pise, ze tie testy su velmi nespolahlive...mna posielaju pre istotu na konziliarny morfologicky UZV...drzim palce, nech to mas plany polach🙂
@silvia0201 no tak to dufam lebo hovorim ak vsetko dobre pojde mala by som rodit uz v cechach 🙂 len dufam ze fakt nic citit nebudem a asi budem aj vystrasena ze si nohy nebudem citi no je tych obav viac ale ved nie som ani prva ani posledna co takto budem rodit 🙂 a daju mi aj nejaku oblbovacku lebo vsetky tie pristoje och ja mam strach len ked mi tlak meraju 😅
@marianax neboj nič. určite nebudeš nič cítiť. ja som bola tiež na nervy, keď som šla na operáciu. a najhoršie alebo najlepšie bolo to, že som sa dala operovať na mojom oddelení a v mojej nemocnici. 😝 pozitívum bolo to, že som bola medzi svojimi 😀
@silvia0201 tak to ano ja tu uz tiez poznam lekaroch a sestricky hlavne z gyndy 😀 len hovorim dufam ze nejak nezostresujem ked budem pocut vsetky tie pristroje ale ved to ani dlho netrva ze? 🙂
@marianax joj, no tak to neviem, ale tipujem, že ak nenastanú žiadne komplikácie, tak by to malo trvať asi 30min. no len to, že keď pôjdeš v celkovej anestéze, budeš ešte asi 2hod. na prebúdzarni a tam ťa budú sledovať áristické sestry.
akú anestézu ti doporučujú??
@silvia0201 no spat asi nebudem 🙂 takze to nebude celkova
@silvia0201 Silvi ja somtu stale na tvojom fore aj ked neprispievam lebo nemam cas ale citam stale co sa deje 🙂 neutiekla som do sukromnej 😉 uz robim iba dokonca januara tak budem tu s vami cestejsie 😵 kocik sa chystas kupovat novy alebo z bazariku ???uz mas ajnejaky vykukany ???
@marianax nie to nebude. bude to spinálna anestézia, kde ti pichnú do miešneho kanála anestéziu, aby si nič od pol pása necítila. ono to naozaj funguje, neboj nebudeš nič cítiť. aspoň hneď uvidíš malé 🙂
@slavka1212 pekne si to napísala, tže "moje" fórum, ale nie je to moje fórum 😉 , je to NAŠE fórum a to, že neprispievaš, nevadí. veď nie vždy máme čas sedieť za pc a vypisovať 😉
ja som tu teraz dosť často, lebo už som na PN. ale tobude fajn, budeš častejšie písať. kočík kúpim určite nejaký použitý z bazošu. nepolatí sa mi kupovať nový. ešte nemám žiadny, len viem, že chcem trojkombináciu, lebo ja dosť často chodím autom. a ty??
@silvia0201 hehe no nase ale ty si tu bosska 😀 kukam ze sa pekne rozrastlo ...kocik rozmyslam ze novy sa asi neoplati ....to jedine zeby mi niekto kupil 😀 teraz je tolko znaciek ze nechapem ako si ma clovek vybrat ... 😒
@slavka1212 veru pekne sa to tu rozrástlo, aj rozbehlo ale len dovtedy, pokým zas polovica nezdupká do súkromnej témi 😝
tak v tomto ti neporadím, lebo tiež nepoznám žiadne značky a pravdu povedať, ja budem hlavne kukať na kombináciu a cenu.
@silvia0201 no tak to ano aspon uvidim to male 🙂 a po porode ako dlho este nebudem nic citit?
@silvia0201 ano ano aj ja si myslym ze si tu booska ako napisala slavka1212 🙂 a este lepsie ze si zdravotacka a mozeme sa ta opytat aj na veci ktore my nevieme 🙂
@silvia0201 neviem preco sa bojim...asi preto, ze mi nic viac nepovie k tomu ked mi robi utz..... ozaj som mala strach ked som bola naposledy....pustala tlkot srdiecka potom si to dala hlasnejsie a hladala babatko a tvarila sa tak cudne pri tom....vazne som ho nevidela iba hlavicku na konci ale to az ked som vstala z kozy...tak neviem ci nema az taky dobry utz alebo netusim preco....asi si to fakt nahovaram a vela pozeram fotky ostatnych mamiciek z utz a porovnavam a potom mavam obavy...to bude asi moja chyba....ale aj tak by som cakala ze mi povie dr ked budem u nej viac...aj vysledky z testov mi oznamila ze su v poriadku to bolo vsetko....a uz sa pre istotou ani nepytam )) ja budem asi kludna tiez ked uvidim babatko na 3D utz predsa je to kvalitnejsie a budem mat srdce na poriadku....🙂)) ja som proste taky strachoput zo vsetkeho....
@silvia0201 no v mojom pripade sa ani za 20 tyzdnov s najvacsou pravdepodobnostou nic nezmeni, lebo pri sakroilitide mi to reumatolog vobec neodporucal.Mozem si viac poskodit ako pomoct a to mi este hovoril, ze by si nevie predstavit ako by som pri tych bolestiach vobec odrodila.Teraz sa mi to v tehotenstve este zhorsilo. Takze sa uz len pomaly pripravovat na cisarak
@anulienka_nr ja som si do urcitej miery na bolest zvykla(bohuzial musela som 😔 ) a strasne rada by som menila, ze by s som si odtrpela porod, ale mohla by som sa bez zdravotnych problemov pohybovat. Ale kazdy mame nejaky svoj udel.Neplacem beriem veci ako fakt a robim vsetko pre to, aby bolo len lepsie, pretoze je vela krasnych veci a ja sa tesim hlavne na naseho fazulka 😀
@milacik0106 no tehotestvo ak nepocitam vecerne nevolnosti, ktore uz pomaly utupuju len obcas sa objavia je fajn. Tesim sa ze maly rastie aj ked ja som este nepribrala ani kilo.Keby boli este nohy a chrbat v poriadku bolo by mi sveta zit
@indys Držím palčeky si silná žienka a zvládneš to určite 🙂 to maličké stojí za každú bolesť ... zvládneš to určite 🙂
ak si niekedy najdete čas tak si toto video určite pozrite som zvedava na vás nazor
@marianax ja ti neviem povedať presne, koľko asi po spinále nebudeš cítiť bolesť. to záleží od anestézy akú ti dajú-slebšiu, alebo silnejšiu. ale cca také dve hoďky určite.
ale no. žiadne bosska, som taká istá ako vy všetky tu. a keď viem, poradím 🙂
Dobre ranko mna od vcera tak hlava boli s tohto pocasia :( otrasne ........
@stela01 dobre ranko - mna tiez boli hlava - uz par dni... ale mam pocit, ze to mi vraza z bolesti krizov az do hlavy ☹ zacinam byt zufala... este ani v polovicke niesom a som uz teraz hotova - neviem si pomoct... hlavne, ked mi niekto povie, ake mal bezproblemove tehu - ja som uz vyse 4roch mesiacov ako spita, zavreli ma do nemocky s vysokym tlakom a teraz krize a hlava ☹ uz neviem, co mam robit 😕
Dobre ranko vsetkym.

@lenka_x v 15 týždni to má potom asi super schopnosti, podľa mňa v 15 týždni sa dá pohlavie iba hádať.Čo ak to bol pupočník 🙂