icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
6. jan 2012

@lulu1988 s toho si nič nerob. ani mne nikdy nič nehovorí. mne úplne stačí, keď vidím malé ako sa mrvý a bije mu srdiečko.to asi preto, lebo obidvoch čo mám som vôbec na utz nevidela. vtedy takéto soná ešte neboli a dr am vyšetrovala len palpačne a to od spodu. na utz som bola asi len 2x a to som malých nevidela vôbec. neviem aký má utz, ale čo som tiež tu na koni videla, asi nemá nejaký kvalitný. čo sa týka výsledkov, mne tiež povedala, že sú dobré, ale len vtedy, keď som ja opýtala. mne na sone stále pomeria len hlavičku a to je všetko. neviem ani koľko malé meria a koľko váži. takže tak. a ja si s toho nič nerobím. počkám si pekne na 3D. a potom na samotný pôrod 😉

marianna28
6. jan 2012

@chelonka mne to video nejde spustit 😕

silvia0201
autor
6. jan 2012

@indys aha. takže takto to je. no tak potom fakt sa len pripraviť na SC.

marianna28
6. jan 2012

@silvia0201 😅 vravi z teba uz skusena maminka - ze si pockas na 3D a samotny porod 😅 ja aj citim klopkanie v brusku, beztak sa bojim a som zvedava co a jak s krpcom 😅 jemine - a ked volakedy este neboli taketo sona - to neviem, ako by som to cele prezila - ja ledva cakam ten mesiac, nech ho konecne zbadam zase 😅 tiez ked mi moja mamina hovorila, ze cele tehu bez sona a ani nevedela, co to bude a neviem co - no to ja zvedavec by som si nechty poobhryzala 😅

marianna28
6. jan 2012

@lulu1988 no neviem, myslim, ze by si mala mat doveru vo svojom lekarovi - nieje to nic moc, ked ta takto neha rozmyslat... mali by ste mat skor priatelsky kontakt ako takyto studeny, ako opisujes 😕

silvia0201
autor
6. jan 2012

@marianna28 nepoobhrýzala, určite. brala by si to športovo a vnímala by si len pohyby a verila, že všetko je ok. 🙂

marianna28
6. jan 2012

@silvia0201 ja fakt obdivujem taky optimizmus 😅

silvia0201
autor
6. jan 2012

@marianna28 no keby si mala prvé skôr o 10 rokov, určite by si mala aj ty taký optimizmus 😀 nie??

marianna28
6. jan 2012

juj neviem, pred 10timi rokmi som bola asi egoistka, ale nechcela som deticky tak skoro - aj som na to doplatila ☹ , ale neviem, naozaj neviem - ja som strasny zvedavec a isto by som chodila minimalne po vescoch, len nech viem, co to bude a ake bude 😅

silvia0201
autor
6. jan 2012

@marianna28 vieš že aj ja som chcela ísť k veštici, aby mi vyveštila budúcnosť? no lenže som iba chcela, nejak som sa nedokopala k tomu. lepšie nevedieť ako vedieť, ja si myslím. o tom je predsa život. nikdy nevieš, aké prekvapenie ti nachystá.
stalo sa ti niečo zlé? teda ak sa môžem opýtať.

silvia0201
autor
6. jan 2012

dievčatá, kuknite si toto videjko http://www.stv.sk/online/archiv/reporteri?date=...

milacik0106
6. jan 2012

@silvia0201 fuuuuhaa ešte som sa nad tou témou nezamýšľala ale už ani nebudem 😒

marianax
6. jan 2012

@silvia0201 a my sme ti za tvoje rady velmi vdacne 😉

silvia0201
autor
6. jan 2012

@milacik0106 ja som nad tým uvažovala, ale po tomto videu, už neuvažujem.
@marianax toto som šlohla so súkromnej -kecárne. mali by aj sem takéto volačo zaujímavé dávať, nie len pre seba 🙂

marianax
6. jan 2012

@stela01 ahoj aj mna vcera bolela hlava a rano este tiez uz teraz ustupila ale nie som vo svojej kozi 😒 presne tak to pocasie hnus ☹

marianax
6. jan 2012

@marianna28 ou moja zlata ty si v nemocnici? aj moja sestra mala vysoky tlak no asi trochu neskor ale tiez sa s tym pasovala ........a ta nemocnica tiez neposobi na cloveka dva krat pozitivne 😒 ale velmi ti prajem aby sa ti tlak upravil drz sa 😉

natalia777
6. jan 2012

caute kocky pozeram ze podobne terminy ako mam aj ja 🙂 inac ja mam zase nizky tlak a strasne ma z toho bolieva hlava a to dost casto a potom to prechadza do migreny ☹ takze ja beriem paralen, doktorka vravi ze mi to neuskodi a ze mozem aj ibalgin ked uz je zle velmi ale ten som zatial nebrala

marianax
6. jan 2012

@natalia777 ahoj si tu nova ze? 🙂 vitam ta tu 🙂 ja mam tlak tiez skor nizky a az tak ma hlava neboli ako teba ale ked ma boli snazim sa to len vyspat no viem pochopit ked mas migrenu to musia byt hrozne bolesti 😒

natalia777
6. jan 2012

@marianax no veru je to hrozne a este ked som s malu sama doma a ona sa stale chce so mnou hrat nenecha ma ani chvilu polezat a ani sa jej neda vysvetlit ze nemozem teraz lebo potrebujem lezat, takze teraz ked ma zacina boliet hlava hned beriem paralen 😅 a diky no ja vas sledujem uz dlhsie a sa porovnavam no uz nacase sa k vam aj pridat 😅 a ake stare su tvoje deti? a dievcata ci chlapci? 🙂

marianax
6. jan 2012

@natalia777 no tak som rada ze si sa k nam pridala 🙂 no takze ja mam jedneho chlapca ktory bude mat v marci 14rokov a dievcata 12, 9 a najmladsia bude mat 5 o par dni 🙂 no a teraz este nevieme co to bude 😅

natalia777
6. jan 2012

@marianax tak to mate doma veselo 🙂 moja bude mat 2 roky teraz v nedelu 😵 inac ja som bola teraz na sone a som sa pytala ci nevidno co to je a povedala mi ze zatial medzi nohami nic nevidi 🙂 ze asi baba ale tak ja si stale myslim ze skoro 😅

marianax
6. jan 2012

@natalia777 a tak podla toho v akom si tyzdni mohla aj nieco vidiet ved uvidis na dalsom sone 🙂 ano ano vseleo mame a este bude veselsie ked sa narodi malinke 🙂 pred par mesiacmi by som neverila ze sa pridam k tejto skupine 🙂

natalia777
6. jan 2012

@marianax a bolo planovane? u nas aj hej ale prislo necakane skoro 😅

marianax
6. jan 2012

@natalia777 kdeze moja nebolo to planovane a bola som z toho v riadnom soku lebo aj ked antikoncepciu brat nemozem kvoli zdravotnym problemom ale davali sme velky bacha a chranili sme sa ale vidis nejak sa to tam zatulalo 😅 na zaciatu som prezivala soky a stresy bola som aj v nemocnici lebo sa zdalo ze je to mimomatenicove a den pred operaciou sa ukazalo ze je to normalne tehu 🙂 no i ja som mala taky maly rozdiel medzi prvorodenym a dcerou syn mal len 1,4mesiacov a uz sa narodila dcera 🙂

marianax
6. jan 2012

@marianna28 ahoj ty uz citis pohyby? mne tu vychadza ze som v 17tt no na ultrazvuku o tyzden menej a pohyby citim len velmi malo niekedy aj dva dni nic ...mala by som uz vediet co a ako ked som uz 5rodicka ale kazde tehu som i tak mala ine 😅

chelonka
6. jan 2012

@marianna28
tak skús cez tento link jedna sa tam o očkovanie a jeho skrytej pravde

http://www.badatel.sk/index.php?option=com_cont...

indys
6. jan 2012

@chelonka super video. Este som to nedopozerala cele, je to dost dlhe , ale to ockovanie je zalezitost ktoru prave aktualne risi moja znama a tiez je zasadne proti. jej manzel je velmi dobry obvodny lekar. prave preto do toho vidi o nico viac ako my ostatny. zatial som nestudovala ake su u nas zakony ohladom ockovania, ale ked sa to bude blizit urcite to budem riesit co aa na ake choroby je ockovanie povinne. v nemocnici vam babatko naockuju ani neviete kedy. aspon tak mi hovorila ta kamoska. budem sa musiet tomu povenovat blizsie

@silvia0201 krasna reportaz ohladom pupocnikovej krvi. ja som bola od zaciatku zasadne proti vlastnemu uskladneniu. nie preto, ze by som svojmu dietatu nechcela dat to najlepsie ved kazda matka by dala aj zivot za to aby jej dieta bolo zdrave, no este pred otehotnenim som sa dostala k podobnym informaciam ako bola tato. nic nepodlozene,vyuzitie pre sukromne ucely takmer ziadne. je to hra na city. buduce mamicky su obzvlast citlive a ked sa dopocujete ze mozete zachranit zivot svojmu dietatu....

indys
6. jan 2012

@milacik0106 dakkujem. mna ani tak neptrapi tehotenstvo, to este mozem lezat a oddychovat ked je najhorsie, len verim ze do porodu tomu este pomozem a budem sa moct sama stara o babatko a co najdlhsie kojit.Moje prognozy su totiz taketo: kojenie maximalne sestonedelie a potom nasadenie silnej liecby, lebo stav sa pravdepodobne zhorsi. Nic si z toho zatial nerobi, pretoze tie prognozy su aj tak na prd makovy, pretoze mi lekari trdili, ze v tehotenstve sa 90% zenam stav a bolesti zlepsia a maju sa ako nikdy predtym. U mna to bolo uplne inac. Bolesti sa mi znasobili a ustupuju len veeelmi pomaly a aj to len vdaka mojej poctivej praci- cviceniu. esteze mam take stastie, ze moja svokra je fyzioterapeutka ktora sa venuje aj pilatesu a precvicuje tiez SM system. Len vdaka nej som aspon tam, kde som. Lekari totiz liecia choroby len liekmi a do papierov napisu pravielne cvicit na chrbat a spravne polohovat na lozku. No co to cvicenie znamena a ako sa k tomu vobec dostat a podobne veci to uz je ina pesnicka. Moja prva doktorka mi dokonca to cvicenie ani len nespomenula iba napisala do papierov a ked som sa opytala po case ako to je cvicit, len mi dala nejaku malu brozurku s par cvikmi, ktore ak by som zle cvicila tak si este pohorsim. No z nicoho nemam strach, pretoze mam uplne najuzasnejsieho manzela, ktory kolo mna lieta ako vcielka kolo pupavy a mamku na dochodku, ktora keby mohla tak by sal odrodit za mna. Aj ked bude zle mam kolo seba ludi na ktorych sa mozem spolahnut.To si dodava neskutopcne vela sily a optimizmu 😀

Mat tu spravnu a dobru rodinu je uzasne 🙂

chelonka
6. jan 2012

@silvia0201 pekne pekne, ja som síce toto čo si dala ty videla po prvý krat, ale už ide som o tom počula, čítala a aj videla a ja už som dávno rozhodnutá, že pupočníkovú krv budem len darovať, nebudem ju dávať odoberať pre seba.

chelonka
6. jan 2012

@indys no veru aj ja som zásadne proti očkovaniam, boha keď som pozerala to video tak som mala pocit že hovoria o mne, presne po prvom očkovaní sa mi ako batolatu objavil atopický ekzem a silné alergie, ktorých sa neviem zbaviť do dnes a ktomu všetkému mi ešte pribudla astma - popri tom obidve vyššie uvedené choroby boli sústavne liečené.

No a s tými zákonmi u nás sa budem musieť aj ja poriadne oboznámiť, myslím že do teraz si mohla odmietnuť a aj budeš mocť ale chcú zaviesť register, kde bude evidovane kto a aké očkovanie odmietol.
Ja čo mám obvodného lekára tak som mala byť pred 2 rokmi preočkovaná tetanovkou a sám povedal, že si stým nemám lámať hlavu a nemám sa do toho hrnut a ani sa nehrniem.

A určite si to dokukaj do konca krásne tam hovoria na čo služia destké choroby a aké je dôležité tie choroby normálne prirodzene dostať a prejsť si tým. Je tam velmi vela pádnych faktov prečo neočkovať.