icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

danuskap19
8. jan 2012

ahojte dievcata chcem sa opytat mavate aj vy vytoky?je taky obycajny biely az priesvitny.ja ho mavam dost casto.nezapacha a ani ma nic nesvrby.niekde citam ze je to neskodne ale niekde ze by to nemalo byt.

stela01
8. jan 2012

@michelle1984 Ked pojdes do poradne mu to povedz .... ze mas az krce ...

lenka_x
8. jan 2012

@michelle1984 ahoj ja mavam tiez take krce, alebo stahy, doktora som sa nepytala, ale som si aj myslela ze je to to, co si napisala, ze sa roztahuje maternica.

michelle1984
8. jan 2012

@stela01 No jemu som to povedala, že ak by som to mala nonstop tak mám ísť na pohotovosť, ale nemám to vkuse. Občas, ale teda riadne.

lenka_x
8. jan 2012

ahojte, mam par otazociek na skusenejsie mamicky. cakam prve babo a chcela by som vediet, ze kde na bruchu, teda v ktorej casti by som mala citit prve pohyby? a este, v akom obdobi sa robi prvy 3D alebo 4D ultrazvuk? a co je to ten velky ultrazvuk co tu spominate? to si treba vyziadat ci? je to dost otazok, viem, ale budem rada za kazdu odpoved 🙂

stela01
8. jan 2012

@michelle1984 Tak to bude asi iba maternica 🙂 Aj ja to mavam sem tam niekedy ako keby ma ihlicou zo spodu niekto trafil 🙂

stela01
8. jan 2012

@lenka_x 1 pohyby su cca 20 tt +- tyzden vravi sa cca 7 cm pod pupkom ,ale asi kazda inak urcite ....a to budu len take motylikiky zblnkotanie 🙂,
20 tt sa robi morgologicky ultrazvuk ten sa robi automaticky ....tam dokt. premeriava dokladne babetko 🙂
3 D Si mozes dat urobit kedy chces ,ale su vybrane tyzdne kedy je to najkrajsie 🙂

michelle1984
8. jan 2012

@lenka_x ohľadom 3D ultrazvuku ja sa pýtala, mne povedali že v 28. týždni sa robí ale kamoška mala už v 22. t.

michelle1984
8. jan 2012

@stela01 Hej, presne tak, juj len dúfam že to prejde :(

marianax
8. jan 2012

@marianna28 nie nebola som moja aj som ti pisala ale mi to urobilo akoby som si sama sebe napisala 😀 male ma akoby vypoculo a vcera bolo aktivne velmi mi odlahlo 😀

riela
8. jan 2012

@marianax možno to bolo niečo podobné, u mňa tie bolesti netrvali tak dlho ako u teba. vtedy som bola "netehotka". pomohlo mi, keď som si ľahla na fitloptu, troška sa na nej pogúľala 🙂. držím päste, aby ti to prešlo čo najskôr.

marianax
8. jan 2012

@danuskap19 ano ja take nieco mam v tehu je to bezne 🙂

marianax
8. jan 2012

@stela01 a hlavne sa nedaj odradit a pytaj sa 🙂

marianax
8. jan 2012

@riela dakujem ti moja zatial je to ok neboli nic ale vlastne som este nic poriadne nerobila ani neviem co varit 😖 a nasnezilo nam tu vsetko krasne biele 🙂

lenka_x
8. jan 2012

@stela01 no tak na zblnkotanie si musim este pockat, len som chcela vediet, co mam sledovat...moze sa aj v 19-tom?....a kedy su tie najlepsie tyzdne na 3D, pritom moze byt aj priatel ze?

riela
8. jan 2012

@marianax ja som dala nedeľnú "klasiku" kura a ryžu. tak aspoň u vás je pravá zima. tu v NR ráno pršalo. my ideme po návštevách, večer ešte možno nakuknem. zatiaľ sa tu majte júnovky 🙂

marianax
8. jan 2012

@riela ja tiez kuracinu a ryza a zeleninova polevocka s haluskami 🙂 a inac ja som doma zas xixi ale deti sa isli vysaliet von 🙂

indys
8. jan 2012

@michelle1984 bolesti som mala aj ja. asi nie take silne ako ty, ale bol to pocit akoby pred silnym menzesom niekedy dole v podbrusku a niekedy vyssie.Moj doktor mi predpisal magnezium na uvolnenie maternice a asi to pomohlo, lebo teraz mavam tie bolesti uz len malokedy a aj to len slabucke a vacsinou v oblasti podbruska. Nerobim si z toho nic je to naozaj taky pocit, akoby sa roztahovala maternica

@lenka_x 3D alebo 4D ultrazvuk ti urobia vtedy, kedy si ho zaplatis. Ked ides iba 1x, tak je najkrajsie vidiet babatko medzi 25-28 tyzdom.Mne robil klasicky ultrazvuk uz od prvej poradne (7.tyzden) a prvy 4D robil uz v 12-tom tyzdni, dalsi v 16-tom a cakam aj na 20-ty tyzden. Ja som si pri prvej poradni priplatila aby mi robil tieto ultrazvuky, pokial viem bezne sa to nerobi, poistovne preplacaju len 3 ultazvuky za tehotenstvo a aj to len klasicke a nie 3D ani 4D. Ja som ale rada,ze som si zaplatila pretoze ako prvorodicka som bola zo vsetkeho vystrasena a takto som spokojna , ze je vsetko OK.

sandy80
8. jan 2012

ahojte, tak dneska som trocha nešťastná, už som v 17. týždni, druhorodička a tie pohyby vôbec necítim ešte ☹ Podľa mojej maminy nemám panikáriť, ono to príde, nech kvôli tomu nie som nešťastná🙂 Ja som dneska varila hovädziu polievku, kysnuté knedle a parené buchty som spravila, kapustu a mäsko k tomu - niečo ako knedlovepšozelí🙂 akurát som sa najedla, som plná🙂 uložím malého spať a idem piecť tortu sestre na zajtrajšie narodky (karamelovú), tak sa majte zatiaľ🙂

marianax
8. jan 2012

@sandy80 jaaaaj moja tak ty si riadne rozbehana mozno aj preto necitis tie pohyby lebo ani nemas kedy ich vnimat 🙂 ale nie neboj sa moja ja som v 16tt v stredu vojdem do 17tt a som piatorodicka a tiez som sa obavala lebo moje pohyby su minimalne no vcera som konecne citila malinke ale potom zas nic dnes napr. vobec nic a hovorim ak su aj pohyby tak len velmi jemne 🙂 A na poradnu kedy ides?

indys
8. jan 2012

@sandy80 nebud nestastna. Najhorsie je, ze toho vela citame a potom sa chceme riadit podla toho , ze niekto napisal "prvorodicky citia pohyby od 20.tyz., druhorodicky skor". Da sa to ale takto zovseobecnit? Toto je moje 1. tehotenstvo prve pohyby (nazvem to steklenie) som zacala citit 1.1. co som bola podla ultrazvuku 17,4 tyzdni. Odvtedy asi este 2x. Na zaciatku tehu, som stresovala pre vsetko, lebo moje 2 svagrinky mali do 10.tyzdna dost velku smolu,ale teraz uz nestresujem - bolo to len horsie.Nevadi, ze to este necitim kazdy den. Ved priroda robi veci za nas.Ani raz ma nenapadlo, ze ba nemalo byt nieco v poriadku. Myslim si, ze staci aby bol tvoj drobcek kludas a mrvi sa len ako mravcek a uz nic necitis.Nie som v tomto smere sice skusena, ale uz si z drobnych odchyliek nerobim hlavu, ved kazda sme jedinecna tak ako su jedinecne nase drobcence 🙂 takze hlavne "nenormalna pohoda, cigary idu do neba ... 🙂 "

marianax
8. jan 2012

Vyhladajte si na google cinsky kalendar poceti 🙂 ci vam vyjde pohlavie dietatka 🙂

marianax
8. jan 2012

a chcem este dopisat ze som si vypocitala aj tie co mam doma a vsetko vyslo uplne presne 😀 no uvidime co bude teraz lebo teraz mi ukazalo dievcatko 🙂 tak ak aj toto vyjde asi tomu budem verit 😀

marianna28
8. jan 2012

@marianax to iste robi aj mne - pisem tebe a ukazuje, ze pisem sebe 😕 aj ta sprava, kde som sa ta pytala, ci si bola u dokiho mi ukazalo, ze som sebe napisala... 😀 co spravis s nami Mariankami? 😀 😀 😀 😵 😵 😵 ked chces, aj nabuduce ti ho pomozem vyprovokovat k pohybom 😉 😵

stela01
8. jan 2012

@lenka_x 25 -az 27 tt 🙂

sandy80
8. jan 2012

@marianax díky za ukludnenie, akurát som dokončila tortu🙂 na poradňu idem až 26. 1.🙂

sandy80
8. jan 2012

@indys ďakujem aj tebe, aj ja si myslím, že to, že všeličo čítam na nete aj vo fórach, ma ovplyvňuje v tomto smere, mala by som byť kľudnejšia, brať veci s nadhľadom troška🙂

silvia0201
autor
8. jan 2012

@danuskap19 výtok v tehu je normálny. dokým nezapácha a nerobí galibu. v tele ženy sa dejú hormonálne zmeny a preto má aj výtok. ja mám tiež. niekedy je biely, niekedy ťahá do žlta. moja kamoška mala až taký, že si musela dávať vložku. najprv si myslela že jej tečie voda, ale dr ju ukľuknil. takže žiadna panika a ke´d nie, tak sa opýtaj svojho dr. mal by ti to lepšie vysvetliť 🙂

indys
8. jan 2012

@marianax ja mam od zaciatku tehu pocit, ze to bude chlapec,potvrdil mmi to aj lekar a teraz mi to vyslo aj podla cinskeho kalendara. Tak to uz musi byt pravda 😉

lenka_x
8. jan 2012

@marianax mne podla toho vychadza chlapec (tak ako mi povedal aj doktor), dufam ze to tak je :D