Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@anulienka_nr tento týždeň mi majú dať výsledky z AFP testov, zatiaľ mi nevolali. a teba posielali kvôli veku? mme lekár hovoril, že po 35 roku posielajú. mám kamošku, 35, a tú ani na genetiku neposielali, výsledky mala v poriadku.
@riela Ja som tam bola pre výskyt Downovho s. v rodine partnera (partnerova sesternica má chlapčeka s DS, rodila však ako 37 ročná).Tripple test mi vyšiel v poriadku ale aj napriek tomu ma tam gynekológ poslal, aby vraj niečo nezanedbal.....(poistil sa..), ale ako hovorím či som tam bola alebo nie je to šum a fuk, lebo celé vyšetrenie bolo o ničom....Baby tu spomínali morfologické sono a dr. na genetike sa o tom vôbec nezmienila iba o amnio...a tú mi z hľadiska rodinnej anamnézy nenavrhla (...ani by som ju neabsolvovala)
@anulienka_nr aha, už chápem. No poviem Ti vystresovaná som dosť z toho čakania 😖 . Neviem ako to tam funguje, ale aj silvii0201 tuším rozprávala len o amnio. ale zas keď ti ju nenavrhla, to je dobre si myslím. asi tam nevidela dôvod.
@riela Ja mám 35 a doktorka povedala, že len kvôli veku mi amio nebudú robiť .. a našťastie aj všetky výsledky dopadli dobre .... nestresujte babenky ... škodíte sebe aj bábatku
@milacik0106 tak to máš fajn, ako som písala, kamošku ani neposlali na genetiku, tiež mala 35, výsledky mala dobré. to už u mňa nezmeníš 🙂, ja som stresmen. vieš, keď ti gynekológ povie, že keď si bola na ivf, či rátaš s tým, že môžeš mať aj postihnuté dieťa ti veľmi nepridá na pokoji.
@riela Ivf - je umelé oplodnenie?
@milacik0106 ano
@riela aha .. a to som netušila, že aj po ivf je možné, že sa narodí postihnuté bábatko .... tie vajíčka a spermie neprechádzajú nejakými testami?
Prepáč, že sa takto pýtam .. toto je pre mňa novum
@riela... aký je osud nevyspytateľný, mňa bábo zaskočilo a Ty mám bábenko doslova vymodlené asi.A dvojičky a iné ičky..🙂nehrozia, predsa pri IVF, alebo ste vkladali jen jedno embryo?
@milacik0106 môžeš si dať spraviť predimplementačnú genetickú diagnostiku, mne embryologička povedala, že nevidí na to dôvod.
@anulienka_nr podarilo sa na prvý šup, 🙂 "hrozia" aj -ičky, ja som si dala vložiť jedno.
Inak baby ako sa cítite?, som v období kedy by to malo byť už lepšie, po nevoľnostiach, únave atď. ale ja mám stále pocit že som ako zbitý kôň 🙂, ešte ma aj sem tam bolí v podbrušku ako pri menštruácii(posledné dni), neviem to porovnať s pocitmi pri naťahovaní úponov maternice, lebo čakám prvé bábo, ale vôbec sa necítim ok, nie som nabitá energiou, plná očakávaní skôr naopak...Možno je to vekom,alebo neviem.(možno počasím 🙂)
@riela ja som z toho v šoku .. ale držím ti veľmi palčeky, aby všetko vyšlo čo najlepšie a si sa tešila z krásneho zdravučkého bábatka ... a mysli pozitívne a neprivolávaj si nič .. a doktorke dokáž, že sa veeeľmi mýli v tvojom prípade.... iné to dokázali v pohode a ty duplom to zvládneš v pohode 😉
@anulienka_nr Tie bolesti v podbrušku mávam teraz aj ja ... ale myslím si, že je to tou rozťahujúcou sa maternicou .. predsa bábatká sú už väčšie a už aj ťažšie a aj tá maternica sa viac a viac musí rozťahovať .... cítiš už aj pohyby?
@marianax to som si všimla aj ja. asi kúpim nový a potom ho strelím na bazoši 🙂
@silvia0201 no uz len vybrat 🙂 budes kupovat skor ci pockas do porodu?
@marianax ja by som aj hneď, len ešte musím počkať na drahého. ani neviem čo skôr kúpiť, lebo by mi trebalo aj skriňu pre malé. ale určite nepočkám do pôrodu.
@slavka1212 tak kupuj 🙂 ja len také lacnejšie kukám. našla som aj za 800 evri. to hádam sám kočíkuje malé.
načo drahý. dieťa ti aj tak rýchlo z neho vyrastie a ty ho potom za takú istú cenu už nepredáš. to je ako s autom. každým dňom stráca svoju hodnotu.
@silvia0201 Este skoroooo🙂 ...a nemali by kocik kupovat nahodou krstny rodicia ?? 😀
@silvia0201 no hej lebo potom je toho naraz vela 🙂
@milacik0106 neviem,netuším..., niekedy keď ležím, hlavne večer mám pocit akoby sa mi bruško na určitom mieste trošku hýbalo, ale možno je to len brušná tepna alebo moja fatamorgána🙂.Žiadne bublinkovanie ani motýlikovanie necítim :( a Ty?
@slavka1212 hééééééééééééééééj. no ja ti neviem. ja som si aj pri chalanoch kúpila sama. 🙂
@marianax presne tak. ty asi veľa vecičiek kupovať nebudeš, alebo??
@silvia0201 Ja tiez tak podobne ....a uz aj nieco nakupujes vecicky nejake ???
@milacik0106 neprivolávam, len som nervózna 🙂
doktorko mi nepovedal, že na mám s tým rátať na 100%, to vôbec nie.
@anulienka_nr aj mňa sem tam zabolí, niekedy mám pocit ako keby som mala svalovku na bruchu po cvičení vo vnútri. niekedy sa k tomu pridajú aj kríže. to už bude tým vekom 😀
skúsené baby čo už pozeráte kočíky, aký je vhodný pre letné dieťa? aj mi je to blbé sa spýtať, ale ako dlho bude v hlbokej vaničke? niektoré vaničky sú také malinké čo som videla.
@anulienka_nr ja pociťujem od soboty pohyby ... a niekedy mám pocit, že si žúruje v brušku a keď si ho pohladkám vtedy a poviem malému, že aj ja chcem, tak prestane na chvíľku 🙂 a už cítim sem tam aj kopanček .. ale je to jemnučké ešte ....
@slavka1212 ešte nie. čakám na sono, čo povie dr. 😉
@silvia0201 🙂 Tiez si myslim ze je este cas aj ked ma to uz laka ....draheho mamka sa pustila do nakupovania tak nechcem zas nakupovat do bludu uz potom iba doplnim co bude treba 😵
@natalia777 Ahoj som tu nová ja chodím tak raz za dva týždne, a na tie testy som bola aj ja. Mám polovicu hotovú a na druhú čakám jedna hodnota v poriadku druhá zvýšená a teraz musím čakať na tretiu podla tej sa ukáže či musím isť na genetiku to čakanie je hrozné nemali mi povedať radšej že mi ešte nič neprišlo. Ale jedno pozitívne lekár povedal, že to bude asi baba.... tak sa teším je to moje prvé bábätko.

@silvia0201 Silvi ja tiez nie som na isto rozhodnuta ze ci novy alebo bazar ...ale za taku cenu ako si nasla ty by som kludne brala aj novy ...paci sa mi ten kocik velmi 😉