icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lenuska2604
15. okt 2011

ahojte dievcata.. byva vam zle? mimi2811 pises, ze ti nevolnosti zacali v 5tt? ako casto ti byva zle?
ja neviem co cakat.. som na konci 5tt a zatial som v pohode.. teda zle mi nebyva, len obcas ma pobolieva v podbrusku.. viem, ze je to individualne.. kedy najneskor mozu prist nevolnosti? hmm? dufam, ze ma obidu 😎 a samozrejme, kazdej z nas to prajem, aby ju obisli 🙂

mimi2811
15. okt 2011

@justonka , áno viem ktorá lebo ja som z MT a ambulanciu má na pešej zóne, len škoda, že poisťovne s ňou neuzavreli zmulvy a tak si u nej musíš v Martine všetko zaplatiť - keď som s ňou volala tak základný odber + sono stojí cca 33,- eur. Čo je ako aj dooosť. Ja som chodila ku Kentošovi ten mal ambulanciu v memocnici v MT v utorok a štvrtok a inak bol Ľubochni. Lenže nemocnica sa rozhodla zrušiť tú ambulanciu...načo šakže 😠 , a keď som volala lekárke ktorá tu ostala či by ma vzala k sebe lebo že som zistila že som tehu, tak sestra mi:
v žiadnom prípade Vás k nám na amblunciu neprímeme...mne je to jedno nech vám krv vezmú aj v márnici a nech vám riaditeľ nemocnice nájde lekára......" ako mala som dosť, viem že táto práca je náročná ale ktorá nie je, a takéto jednanie.......no proste kopa do zadku je málo

mimi2811
15. okt 2011

😖 @lenuska2604 ahojky, no mne to začalo v 5tt. v prvom tehu vôôôbec nič a teraz mi je stále zle od žalúdku, mám hroznú ťažobu, že každú chvíľku asi pobežím zvracať....ale nič len mi tam sedí,pregrgáva sa mi a je úplne že ble . Včera napr. si malé povedalo, že mi dá voľno ale dnes si to vynahrádza.....júúj dúfam že to časkoro prejde.

lenuska2604
15. okt 2011

@mimi2811 juuj, tak to ti drzim palce, aby ti to cim skor preslo.. dufam teda, ze mna to obide.. len aby som to nezakrikla 🙂 kamoska ked bola tehotna, tak mala tiez riadne stavy.. najprv by doslova zozrala aj slona a hned na to to uz bolo vonku 😒 na zaciatku aj dost schudla.. ale nastastie to netrvalo dlho, zaciatko druheho trimestra to prestalo.. no potom ju zas trapilo caste krvacanie z nosa ☹
tak pevne verim, ze aj tebe sa to coskoro napravi a bude fajn 🙂 krasne a kludne tehulkovanie prajem 🙂

mimi2811
15. okt 2011

@lenuska2604 jooj ďakujem 😉 ako je to otras čo žiaľ patrí k tomu a šťasná žena čo to neprežije 🙂 , ale vieš v marci som potratila takže som vďačná aj za to že je mi ble len nech je bábo v poriadku a donosíme sa v zdraví 😉

blackswan75
15. okt 2011

ahojte babulky, mozem sa pridat? k lekarovi idem 21 ale mam zatial 2 pozit testy na prvom slaby duch a dnes uz o nieco silnejsia ciarocka, tusim ma chytila testovacia mania a budem testovat kazdy den 😀 😀 podla kalkulacky mam termin 27.6.2012 ale uvidim co povie doki v piatok 😉

lenuska2604
15. okt 2011

@mimi2811 tak to urcite ano.. ja som tiez toho nazoru, ze nech mi je ako chce, len nech je male v poriadku a hlavne zdrave.. je mi luto co sa ti stalo a prajem ti nech sa to uz nikdy neopakuje.. ja som tehotna prvykrat po niekolkomesacnom snazeni, tak tiez sa z toho velmi tesim, no zaroven sa bojim ked tu citam kadejake osudy.. ☹ no ale ako mi doktor povedal, hlavne je pozitivne mysliet a vsetko bude fajn 🙂

petuska123
15. okt 2011

@monuska342 ano uz som bola u dokiho

mimi2811
15. okt 2011

@lenuska2604 áno to je pravda, pozri mne napr. povedala lekárka nakoľko mám nepr. menzes, že nikdy mať deti nebudem a o pol roka nato som zistila že čakám 1.dcérku, skoro som tam na prehliadke skolabovala a potom sme chceli snažili sa roky a nič....až teraz 🙂 takže ak všetko dopadne dobre budem mať odstup medzi nimi 8 rokov necelých.
ja začínam v pondelok 7tt a v 9-10tt idem na sono že ako malé prosperuje,nakoľko knižku mi doktorka ešte nedala, že až po tom druhom sone ak bude všetko dobré.

lenuska2604
15. okt 2011

@mimi2811 inak, dnes su ti doktori hrozni.. teda poniektori.. ako mozu zene povedat, ze nebude mat nikdy dieta bez nejakych podlozenych faktov?! presne aj tej mojej kamoske doktor v Sliaci povedal, ze nema ovulaciu a nikdy nebude mat dieta.. o rok neskor porodila zdravu dceru.. a to tvrdil na zaklade jedneho obycajneho vysetrenia na sone.. to je sila.. ona bola z toho hotova.. ale nastastie to dobre dopadlo..
dnes to zial maju niektori doktori na kusy a zalezim im len na svojom prospechu a na tom ake benefity dostanu od farma firiem.. 😒 bohuzial..
este stastie, ze ja mam super lekara 🙂 jedneho z toho mala, ktori su ludski 🙂

mimi2811
15. okt 2011

@lenuska2604 ako táto lekárka bola zo začiatku veľmi dobrá ale žiaľ v MT. si nájsť dobrého gynekológa je ako hľadať mikro ihlu v kope sena ☹
Ja som na jar k nej šla s tým, že mi vyšli 2x testy s // ale pobolieva ma dosť podbruško, urobila sono ako z vrrtulníka..nič tam nie je kontrola o mesiac, ani krv mi nevzala nič....a dva dni nato ma chytili ukrutné bolesti a v nemocnici som na chodbe potratila. Tak, po tomto som si povedala dosť už k nej nemám vôbec dôveru a šla som k druhej a u nej je to 100 a 1. Som jej povedal čo sa stalo tak ma vyšetrila tak opatrne, že som ani nevedala že niečo robila....sono tiež ako bola som dnu viac ako pol hodinu čo chcela všetko vedieť.

lenuska2604
15. okt 2011

@mimi2811 tak teda to je fakt sila.. takyto pristup.. dobre, ze si ju hned vymenila za lepsiu a ochotnejsiu lekarku..
ja mam lekara v Banskej Stiavnici a tiez som ich uz vystriedala viac.. predtym som mala taku doktorku, ktora nic nevedela a ked som sa nieco opytala, vzdy mi to vysvetlila sestricka.. takze odbornicka ako vysita.. 😒 este stastie, ze som pri nej neriesila take vazne veci ako je tehotenstvo.. 🙂

mimi2811
15. okt 2011

ako pravdu povediac táto si nabrala toľko žien, že to je otras ak si sa k nej chcela dostať tak už ráno o 5. alebo 5.30 tam bolo 6 žien čo čakali vonku a AK TI KARTU NEVZALA DO 10.00 tak si mala smolu, mohla si prísť na druhý deň 😠
Po tom čo zistila že som tehu 1x tak pribrala takého starééého pána doktora na výpomoc a v poradni knemu nik nechcel ísť, ja som to riskla a neľutujem celé tehu som chodila už len k nemu a aj vďaka nemu sa nám narodila malá zdravá a v poriadku.

natalia777
15. okt 2011

ahojte kocky ani mne zatial nie je vobec zle ale mne nebolo ani u prvej, tak dufam ze to tak zostane 🙂 tesim sa ze nas je tu tak vela 🙂

mimi2811
15. okt 2011

@natalia777 ahoj natalia - no vyzerá že v júni nás tu bude hóooodne 🙂 ale len nech je, nech sme všetky zdravé a už nech máme tých našich brobčekov pri sebe 🙂

monuska342
15. okt 2011

@natalia777 ahoj mne zas bolo hrozne zle pri malom teraz mi este nieje tak dufam ze to tak ostane 🙂

danuskap19
15. okt 2011

mne teraz konci 4tyzden od pondelka zacina 5 a dnes mi bolo hrozne zle.prislo aj prve zvracanie.len dufam ze mi tak nebude casto.ale co vsetko nespravim pre moje babetko.chcem sa opytat uzivate vitaminy materna?ste s nimi spokojne?

patomaja
15. okt 2011

@silvia0201
@zuzi241
Ahojte, pridavam sa k vam do klanu zdravotnych sestier 🙂 tiež som robila na chirurgii, presne ako zuzi na ambul. a večer to bola pohotovosť, som si tiež užila, najmä tých opilcov fuuuj, potom som ostala tehotna s prvym synom a myslela som si, že vydržim pracovať aspoň do 6mesiaca, ale hned na začiatku som začala krvacať, tak som bola PN a už sa nevratila....teraz ked čakame druhe tak silno pochybujem, že sa tam ešte niekedy vratim.... ale na druhu stranu ma tato praca na chirurgii naplňala, len keby mi ten plat naplnal peňaženku 🙄

lucy125
15. okt 2011

@danuskap19
@mimi2811 Ahojte baby, tak aj sa k vám pridávam k nevoľnostiam. Ja v pond. začínam 8 tt a už vyše týždńa zvraciam asi 3-4 krát denne a k tomu žalúdok ťažký a ako na vode stále. Prišlo to z ničoho nič, nemôžem vidieť tekvicu, kávu, niektoré zákusky a niektoré druhy šunky, inak chuť mám na smotanu alebo tresku 😉 😉 a hlavne na ovocie.Ja idem na sono srdiečka v utorok do BA, tak uvidím ako to dopadne, ja dúfam, že dobre snáď. 😉 😉 Holky držte sa, lebo viem ako vám je, mne je teda dosť mizerne ešte aj zimnica ma po každom chytí, je to moje prvé bábo, tak neviem čo mám čakať.

silvia0201
autor
15. okt 2011

@patomaja vitaj medzi nami dievčatami 😀 sestričkami. veď to, keby aj peňaženku napĺňal....pochybujem, že sa finančná situácia zdrav. sestier zmení ešte v tomto storočí... ale vieš čo? minule sme mali na odd leták že ,, sestra milonárka" nedalo mi to a prečítala som si to. no tak bolo tam, že v arabských štátoch zdrav, sestra zarobí 43000eur ročne. no. kebyže nemám deti, neváham a cestujem 😅

silvia0201
autor
15. okt 2011

@blackswan75 vidím, že aj ty si ideš trocha spestriť život malým drobcom. a vitaj 😵

cleo55
15. okt 2011

ahojte baby,tak mne je dneska strasne zle zaludok mam na vode (ale nezvraciam)a neskutocne sa mi hlava toci.uz ked som v noci vstavala k malemu tak som poobijala vsetky zarubne co som nemohla trafit do detskej.a mam stavy ze by som vsetko zjedla na vsetko mam chut a o 5 minut sa mi zo vsetkeho dviha zaludok 😢 je to pre mna nove lebo pri drobcovi som ani nevedela ze som tehotna az ked som nenosila poriadny " kotol " pred sebou 😀

blackswan75
15. okt 2011

@silvia0201 dakujem, veru neuveritelne sa tesim 😉 🙂 🙂 🙂 a ty mas kedy termin?

cucuc
15. okt 2011

Tak neda mi nereagovat na zle skusenosti s lekarmi. Ja ked som po roku marneho snazenia o mimi prisla za mojim Dr. s prosbou o pomoc, jeho odpoved bola ze som este mlada (a to mam 27) a mam dost casu takze ziadne vysetrenia nie su potrebne. A pri odchode mi nezabudol zazelat "vela stastia"...skoro som odpadla...a kamaratke jej doktorka po zisteni nizsieho mnozstva spermii u manzela povedala ze aby sa o mimi ani nesnazili, lebo sa im to nepodari a ak aj ano, tak bude postihnute. Tak to uz bolo privela aj na mna a donutila som ju prejst k inej a ta nechapala na zaklade coho jej to ta prva povedala. Nemusim asi opisovat, ako to zaposobilo na psychiku kamosky.

genialna
15. okt 2011

Aj ja mam jednu nemilu skusenost s mojim exgynekologom.. S manzelom sme sa zacali snazit o mimi.. Zadadrilo sa nam hned na prvy pokus, ale asi po tyzdni som zacala dost spinit, bezala som k nemu, on mi urobil sono a skonstatoval, ze ziadny zarodok nevidi ci som si ista vysledkom testu. Urobil zo mna totalnu kravu, kt. si v 27 rokoch nevie urobit tehu test.. Poslal ma domov s tym, ze ak zacnem krvacat, mam okamzite bezat do nemocnice.. Samozrejme, ze som zacala. V nemocnici mi potvrdili ze sa jednoznacne jedna o missed abort a urobili kyret. O tri mesiace na to som otehotnela znova.. Opat som isla k mojmu uzasnemu lekarovi.. urobil mi sono a namiesto: "gratulujem" z neho vyslo: "len sa moc neteste, toto je veeelmi malicke tehotenstvo". Nebudem tu ani popisovat ako takato veta zaposobi na zenu po nedavno prekonanom kyrete.. V kazdom pripade toto bolo poslednykrat co som u tamtoho lekara bola.. Dnes mam lekara, kt. je rovnako stary ako ja a som maximalne spokojna.. Prve tehu som nemala prechadzku ruzovym sadom.. Ale za to ako to nakoniec dopadlo vdacim jedine jemu a tomu, ze absolutne nic nepodcenil...

silvia0201
autor
16. okt 2011

@blackswan75 ja pokdľa kalkulačky 3.6. ale ak sa nič vínimočné nestasne a všetko bude tak ako má byť, porodím ešte v máji, lebo obidvoch som rodila skôr. 1. len o jeden deň, ale 2. o 9.dní.

justonka
16. okt 2011

@mimi2811 to fakt?? to je hruza... fakt hrozmý prístup. Nuž ja so s tou lekarkou spokojná, ja som bola na prvom vyšetreni v MT, aj ked som si to platila to bolo po potrate. mne to bolo jedno kolko zaplatim. Lebo v ZA mam termím ten prvý až na januar 2012 .... a minule ked som tam bola, tak som počula že sestra povedala cca 5 tim pacientom, že už nebere nových žial maju toho strasne vela ved su tam každý den od 7 dmen do 16 oficialne a doktroka vravela že velakrat aj dlhšie.. v MT je len pondelky. Ale každého odporucali do lubochne... ach jaj to naše zdravotníctvo len si plať odvody ale že by tu niečo bolo ked si chora tak zabudni na to...
Mne napr povedala že krv mi vezme v ZA aby mi to preplatila poisťovna... takže bola fakt zlata....

držím palce...

justonka
16. okt 2011

@lenuska2604 no mne byva zle už cca tiež od 5 tt potom mi to na par dni prestalo a od piatku mi je totalka zle... fuj...nemožem jesť ked som hladna tak mi je zle ked len na jedlo pomyslim, smrdí mi všetko, zaha ma pali no des... tak si užívaj že ti nie je zle 🙂 ja by som brala tehu pohodove aspon toto 🙂) ked to prve som prevracala do 6 mesiaca

a stale ma boli podbruško tak vo štvrtok idem na gyndu a spýtam sa ho či je to stale normalne... bojim sa potratu lebo to brucho ma trapilo aj v aprili ked som bola tehu skončilo to zle... :(

justonka
16. okt 2011

@genialna bože to čo je toto za pristup... poviem Ti teda ale, že ja v juni som si to tiež odtrpela a odrevala v nemocke... ked som začala krvacať nechali si ma tam, že ešte nevedia čo z toho bude, može to byť ešte OK ale aj nemusi. Chodila som stale na sono denne a bola tam jedna taka mlada lekarka poviem ti že bola desna.. inak ako vulgarne na nu neviem ani najsť slovo
sa ma spytala na sone, doslova že či to decko vlasne chcem, lebo že to aj tak bude potrat, takže ona by to ukončila už aj teraz.... akože ta jej otazka či to decko vlastne chcem ma neskutočne ranila... nakoniec to dopadlo zle... ale ten jej pristup bol hrozny... a počula som na nu vela zleho
ale povedzte mi ako može jedna mlada žena možno mala malo cez 30 možno ani to nie byť taka bezcitna??

lenuska2604
16. okt 2011

@justonka tak dufam, ze ti to skoro prejde, tie nevolnosti.. to musi byt brutal ked ti bolo zle az do 6. mesiaca.. teda to je fakt dost dlho, si neviem predstavit sa tak dlho trapit.. nech ti to rychlo prejde.. 🙂
a s tou lekarkou co si pisala to je teda hrozne.. keby sam bola na tvojom mieste, tak by som sa asi nezdrzala.. to ako moze povedat zena zene??? ja by som jej teda velmi vynadala.. ale clovek asi zostane po takom niecom zaskoceny a neveri vlastnym usiam.. to naozaj s tym nasim zdravotnictvom to ide dole vodou.. teda cest vynimkam.. ale ver tomu, ze tej super citlivej pani doktorke sa to raz urcite vrati.. aj s urokami 😀