Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@ ahojte, maminy co stale kojite mate menstruaciu? lebo ja stale nemam (mala ma 1 rok a mesac ) 😨
@4divokakocka ahoj ja mam uz tusim ked mal maly 7mesiacov to nevadi ze este nemas 🙂
@4divokakocka ja tiez kojim a mavam, ale nepravidelne
ahojte zienky. ideme domov na dovolenku. chcela by som s malym teraz neviem ci k ocnemu, alebo k detskej mam ist. slzi mu oko a dost vela kaprov sa mu robi. teraz uz to ma lepsie ale stale ho ma cervene. viem ze na ocne sa objednava(aspon u nas) a este aj dovolenky su tak co by ste mi radili. aby som dala svokre ho obednat.
@lubi ja by som šla tiež. my sme to mávali ako novorodeniatko - dostala kvapky pamycon (antibiotické). len budeš potrebovať k očnej výmenný lístok od pediatričky.
naposledy som chcela ísť priamo so zápalom očných spojiviek k očnej, ale pre istotu som najprv behla k detskej. tak tam mi povedali, že bez výmenného lístka by ma nevybavili.
ahojte dievčatá. trocha som sondovala po nete ohľadom práce popri rodičáku. našla som toto http://www.ermail.cz/link/eamVVeJeeXCmTl7JJlXNe... skúste si kuknúť, či vás to osloví. 😀
Ahojte mamicky, potrebovala by som poradit. Chcem dceru odstavit len neviem ako sa to robi. Poradte. Mala ma rok a dva mesiace. Problem je, ze doma cez den a aj vecer zaspava len na cicicku. Dakujem
@lenka_x ahoj aj ja uz premyslam ze odstavim len neviem kedy sa k tomu odhodlam :-! Predposlednu dceru som kpjila 2,5 roka no to uz bolo vela mala som zdravotne problemy kedze mi v noci vstavala aj 10x tak som sla k nasim na 2dni a aj po mojom prichode som pri nej nespala ale mm ja som bola dole natraci a zvlastne ze odomna ani nepytala 🙂
@marianax vidis ja zas viem kedy ale este neviem ako. Uz som si co to nastudovala. Najmenej drasticke je vraj postupne ale najjednoduchsie pre mna je ako pises ty, len neviem ci by som mala to srdce jej to spravit a babke tiez 😒 a tiwz sa bojim zapalu, ked sa prestane kojit, tak odrazu
@lenka_x ja som teraz prestala kojit a to tak ze maly uz sem tam ani kuknut na prsnik. a tym padom sa mi robilo menej mlieka a nakoniec som mu zacala davat iba z flase. skusala si malej davat flasku, ze ci sa jej to bude pacit? mojmu malemu sa to tade veeelmi pacilo ze co to on ma 🙂 a ani som si nezviazovala prsniky tak dufam ze nevadi ze som to nerobila. uz necitim ze by som mala mlieko.
@lenka_x no ved to ale ja co som kojila dceru 2,5 roka tak som prestala uz zo zdravotnych problemoch ona sa mi v noci vkuse budila a Luky ked ma dobru noc vstane tak 3-4x inac castejsie takze niekedy uz rano vstanem unavena jak kon ale keby som prestala a mala chodit este aj flasou tak to by som nevydrzala prave o to mi ide aby mi noci pekne spal no to neviem ako bude ked prestnem toto je na figu
@marianax
@lenka_x nas maly sa tiez budil viac krat za noc a myslim ze odkedy mu davam umele mlieko ta spi dobre. ale ved skus jej dat ine mlieko par dni po sebe a uvidis. a cez den jej davaj materske. ja malemu cez den davam kravske(chcela som davat kokosove, sojove.... ale nic mu nechuti tak mu s nimi robim kase) a na noc koli lenivosti umele mlieko. to si pripravim do flasiek prasok a do termosky vodu a uz len zalejem 😉
@ aj ja stale kojim, mala spi s nami tak ani neviem kolko cucka cez noc! 🙂 prveho syna som kojila do 14 mes, potom som mala rizikove tehotenstvo. bojovali sme mesac az kim zvykol na flasu, UM nechcel pil kravske. 2 syna som kojila do 2,5 roky az jedneho dna povedal FUUUUUUUJ! 🙂 malu chcem kojit tak dlho ako sa len da, milujem nadovsetko ked sa na mna usmeje a povie 'cici'!!!
ahojte maminky! tu to nejak seklo 😅 ako sa mi mate? nam sa pokazil spanok aj ked sme ho nikdy nemali nejak super no tlacia sa mu stolicky mame len 8zubkov zatial takze niekedy tahame nocne bud sa normalne hra v obyvke co spat nechce aj 2,5hodiny alebo chodi po posteli a kazdu chvilu cicik pyta no pocas dna je to zivanisko 😀 riesime zas byvanie teda stahovanie sa do ciech a ja mam z toho riadne nervy mm sa tesi lebo tam ma firmu a je tam viac ako dost domov chodi len na navstevu a takto zit nechce no ja sa bojim predsa tu som 35rokov je to moje rodisko deti tu maju zazemie ale zial financne je to hroza mm da vela na cestu tam na ubytko na stravu a potom to dost citime a dalej rozmyslame do buducna co tu? praca ziadna detom buducnost hm aka? ja to vsetko viem no aj tak sa bojim ako to budeme zvladat utesujem sa tym ze vsak chodia aj ostatne rodiny s detmi stahuju sa ludia hore dole a zvyknu si tak snad aj my si nejak zvykneme 😅
Ahojte 😉 tak medzi vami som veru nebola hrozne davno 😉 akosik nestiham.... a to mam len jedno dieta 😅
@marianax nieze by si ma potesila, ze aj vy nespavate.... ale aspon utecha to je.... Moja Lil bola doroka poslusne zdrave dietko... odroka je bud chora, alebo hrozne neposlusna.... az nezvladnutelna 😒 robi len to, co vie, ze nemoze (napr. trieskanie hlavou o sklenene vyplne dveri, vypratavanie smetiaka, najnovsie kreslenie farbickami na stenu.....).... po nociach.... mno zaspi o osmej, zobudi sa o desiatej a je hore az do stvrtej..... a o piatej vstavam ja uz do prace.... 😢 pediatricka povedala, ze jej mam davat kazdy vecer cipok.... jedinky raz som uz zo zufalstva ten cipok v noci dala.... absolutne nezabral.... keby sa ale hra.... ona strasne place, az sa zajakava a nevieme preco.... 😖 sme zufali a hladame rady, pomoc, kde sa len da..... mne visi jazyk az po zem od unavy....
... do ciech kam? Mozno budete blizko pri nas 😉 rada sa stretnem s konikovskymi maminkami 😉
@marianna28 ahoj moja fuha tak to je teda riadna zmena verim ti ze si uplne rozbita 😒 moje deti ani jedno nebolo nejaky velky spac bud som po nociach a aj pocas dna kocikovala alebo na rukach ukladala alebo cicikovala ako aj teraz niekedy som tak vycerpana zeby som najradsej niekam utiekla ale kam? hm no len pockat kym vyrastu ale v tvojom pripade no neviem neskusala si ist za nejakou babou alebo zoci odrobit alebo ja neviem ale vraj sa deti menia do roka kazdych 7tyzdnov a od roka kazdych 7rokov teda ich povaha snad sa to u vas cim skor zlepsi posielam srdco aspon tolko mozem urobit 🙂 a maly by sme ist bude do Jablonca nad Nisou alebo Liberca to by bolo super keby sme sa stretli uz teraz mam nervy ze tam budem sama tu mam taku malu komunitu mamiciek 😅
@marianax no sak to, ze ona fakt doroka aj prespala celu noc, aj cez den spala co to.... rano kolkokrat aj do obeda vyspavala.... a teraz? Asi si predspala 😨 a to som sa smiala ze je spachtos po otcovi 😠 teraz ma slak triafa.... skusala som jej davat cervenu snurku na rucku, aj ocikanou plienkou pred tvarickou - ale tiez nezabera.... bud som zla bosorka, alebo je to secko slabe.... ine nepoznam 😔 ona bola fakt decko do roka - moja mamina mi vravela, ze ja som bola strasne mrchava, urevana, ze som jej nespavala.... a ze mam stastie, ze mam take poslusne dieta..... a teraz moja mamina nestaci menit ani nazor a to nas vidi len cez skype ☹ Odporucili mi osteopatiu na vyrovnanie energii u dietata, zrejme zavolam v pondelok a dame sa na to - topiaci aj slamku chyta 😅 alebo zeby som bola tak nemozna a nevedela zvladnut jedno dieta? 😕
Prosim ta kam by si utekala - a to este od deti? Ja ked som v praci, furt myslim na tu moju malu buchtu a chyba mi.... 😅
Uj, ja zijem skor v blizkosti Breclavu - to az tak daleko idete? V Liberci zije moja sesterka, ktoru som nevidela uz asi 12 rokov.... Ja tu v okoli nemam ziadnu maminku, ktoru by som poznala z konika a tieto hlupe rakusacky - no nebudem to dalej rozvadzat.... 🙄 som vsak rodena nitrancanka a minuly rok som mala moznost spoznat naostro dve maminky z temy, kde som pravidelne (sme tam baby, co si presli ma - missed abortion) - neskutocne sme sa vsetky tesili 😉
Tu som fakt total sama - aj na malu sme len my dvaja... moji rodicia ziju v nitre, moja sestra nedrzi so mnou kontakt, lebo hold odsudzuje zeny, ktore potratili, lebo su si same navine - teda tot jej vyjadrenie 🙄 , mojho otec uz nezije a jeho mama je tak trochu sama na seba vela - viac v nemocke jak doma....
Mna akurat zacli bolet cele dutiny, sa tesim, jak som zase nezdrava.... a to ma mat lili vo stvrtok ockovanie - prve - mmr - ko..... bojim sa toho velmi, neviem ani preco - vela som o tom citala 😠 ako reagovali tvoje deticky na to ockovanie?

@slawka222 ahoj, my sme tiez take ranne vtacata s mojou Emily, no my vstavame uz medzi 4-5 tou, spat ideme medzi 19.00-20.00. Cez den spime rano a poobede po 40 minut, no v noci aj tak nevie dlhsie prespat. Vzdy vstavala tak zavcasu, takze uz som si aj zvykla.
@marianax ahoj moja, ja tiez este stale kojim, no cez noc uz nie. Pekne mi Emily prespi celu noc. Od cca 19.30-04.30, no proste som sa odhodlala jej nedat a odvtedy je dobre. Nebolo to o hlade, len si chcela pocuckat. No ked to uz bolo kazdu hodinu, povedala som si dost a stalo to za to.... 3 noci boli trochu horsie, nosila som ju na rukach, cicikala, no mliecko nedala a potom uz bolo dobre a aj lepsie zacala spat... Teraz uz druhy den co som vynechala obedne kojenie, tak uz jej budem davat len rano a vecer. Povodne som myslela, ze budem kojit len cca do roka, no akosi citim, ze prestat nechcem, tak uvidime... 🙂 Nastastie Emily nie je taka, ze by mi vytahovala tricko alebo tak,..