icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lienocka23
6. nov 2011

@sophina mne podla toho grafu vychadza chlapec. Aj si myslim ze to bude chlapec, sice by som chcela viac dievcatko, ale budem sa opakovat ako mnohe, ale prve babatko mi to je jedno, hlavne nech je zdravucke 😉

daniwaugh
6. nov 2011

@sisa.b
no moj Max je podla cinskeho kalendara dievca.. takze si s tym kalendarom mozu ist... okrem toho na nete je asi 5 roznych cinskych kalendarov a ktory je ten spravny? podlamna je to cele blbost, pohlavie sa neda vypocitat podla toho, ani pravdepodobnost, lebo pohlavie predsa zalezi od toho, kedy bolo babo pocate - pred, pocas a po ovu 🙂 ci nie?🙂 ja som skorej na tie vedecke veci 🙂 a z krvi ti to zistia na 100%, ci je daco ine o com neviem? myslis to cistenie krvi po 7r? to sa mi tiez zda blbost :D ale tak niesom sova mudra, tak to neznamena ze mam pravdu, len tomu ja osobne neverim 🙂 moj muz mal napr nehodu dost vaznu v 20tich a stratil vela krvi takze to nie je sanca ze by to bolo presne 🙂 ale dam vam co mne vychadza, lebo tomu ani zamak nerozumiem :D chape to dakto???? :D

daniwaugh
6. nov 2011

haha tak som pochopila ze nie je ani minimalna sanca ze by som mala dievcatko :D LOL diiiiik :D

alenka.k
6. nov 2011

@mishela ja som dostala 5tt+4d 😉

sisa.b
6. nov 2011

@daniwaugh podľa toho grafu mi nevyšli dve deti z troch 😉 A podľa krvi to je tých 7 rokov, ale poznám takých, ktorí mali podľa toho aj podľa Jonáša vypočítaných synov a majú aj tak dievky 😀

daniwaugh
6. nov 2011

@sisa.b
no mne uplne komplet vsade vychadza chlapcek, ale my sme sa milovali hlavne pred ovulaciou, tak sa uvidi 😎

alenka.k
6. nov 2011

@lenkajankova Leni ahoj, ja som tiež teraz v KE... To vyšetrenie nám až 30.11. volá sa prvotrimestriálny skrínig- tiež ultraz. vyšetrenie šijového prejasnenia, objednávala som sa Šace, nie je to povinné vyšetrenie, vykonáva sa medzi 11-1čtt a stojí to 30€. Ultrazvukom zmerajú šíjový záhyb v záhlaví, odmerajú mnoťstvo tekutiny v tom priestore, podľa toho vedia stanoviť genetické vrodené chyby, napr. Downov syndróm vedia zistiť podľa nosnej kostičky. Presnosť je na 75%, ak k tomu urobia krvné testy tak 95%. Za krvnými testami sa čaká páru dní, z ultrazvuku ti povedia hneď. Povedali mi, že to trvá páru minút a hoci budú odoberať krv, môžem sa kľudne najesť. Ak sú výsledky v poriadku, potom si nemusíš robiť starosti s amniocentézou, toto vyšetrenie stačí.

alenka.k
6. nov 2011

Zlé som napísala... medzi 11-14tt 😵

blackswan75
6. nov 2011

@daniwaugh ver na vnutorny pocit,,,, ten ta nesklame 🙂 😉 🙂

blackswan75
6. nov 2011

inak ja tiez sa nejak stranim tej amniocentezy som po 35 takze sa odporuca ale moj doky povedal ze ak budu krvne testy aj morfologicky v poriadku tak sa netreba stresovat.. ja hlavne si ani nic podobne nepripustam, beriem ze babatko je v poriadku a stastivo a zdrave ho privediem na svet... treba mysliet pozitivne.... 😉 😉

daniwaugh
6. nov 2011

@blackswan75
no ale ja som s Maxom bola na 100% presvedcena ze to je dievcatko a dokonca som kupila par ruzovych veci a potom som plakala:D takze sklame :D
ak budes mat testy ok tak tiez podlamna netreba stresovat..nie je dovod aby bolo cokolvek zle 🙂

alenka.k
6. nov 2011

@blackswan75 samozrejme, že budú naše detičky zdravé 😉 ... ja tiež nepripúšťam nič zlé, hoci deň predtým budem stresovať... doktor ti tiež povedal, že ak budú tieto vyšetrenia v poriadku, tak je amniocentéza zbytočná?

alenka.k
6. nov 2011

@daniwaugh ja chem asi chlapčeka 🙂 stále som chcela, keď budem mať deti, nech je to prvé chlapček a druhé dievčatko, aby sa on on staral o mladšiu sestričku a ona bola hrdá na staršieho bračeka... ak sa vám teraz narodí dievčatko, budete to mať presne také... už je to jedno čo bude, len nech sú zdravé a šťastné naše detičky v živote 😉

daniwaugh
6. nov 2011

@alenka.k
no je pravda ze zdravie je prvorade, ale to neznamena, ze si nemozem silno zelat :D
ja som hlavne chlapceka nikdy nechcela.. ale teraz samozrejme by som ho za nic nevymenila 🙂

mishela
7. nov 2011

mne to podla tohoto cinskeho kalendara vyslo na chalana co aj mam 😀

genialna
7. nov 2011

@blackswan75 vdakaaa.. 😉

genialna
7. nov 2011

@katus193 neviem to uplne presne, ale isli sme na noc az dolu na Makarsku, takze takych 8 hodin nam to urcite trvalo...
Neboj sa tej cesty.. podla mna pokial nemas ziadny iny problem (nap. krvacanie a taaak), tak sa nemusis absolutne nicoho bat..

z.vrablova
7. nov 2011

Dobre ranko.... tak ja som na PN, Kristinku uz mam od dnes v skolke, min tyzden bola so mnou doma, chora.
Dnes som sa milo potesila, od zaciatku tehu som takmer nic nepribrala (+300g).... sledujem si vahu, pred tehu som schudla za pol roka 20kg, ale aj napriek tomu som stale xxl tehulka... Kolko sa vam podarilo doteraz pribrat, resp. schudnut? Inac mam pocit, ze som nabrala aj 5kg, brusko ako balon, uz ho mam riadne vypukle, ale kedze je to 2. tehu, dalo sa to cakat... 😉
@daniwaugh... tajny sen mojho mm je tiez chlapcek, ale uprimne by som bola stastna aj z druheho dievcatka, nemusela by som dokopy nic dokupovat, kedze po Kristinke by som aj 5 dalsich deti vyobliekala... 😉

toxity
7. nov 2011

Ahojte babenky,prosim vas,co pijete,ked vam je zle? Mna natahuje uplne zo vsetkeho:( mozem si dat cocacolu?

firstbaby
7. nov 2011

@toxity ano mozes, kamoske takto velmi zle byvalo a ked si dala colu, tak je bolo omnoho lepsie. Jasne, ze nie liter denne ale kludne mozes. Ja zas nemozem prezit den bez kavy, tak denne jednu vypijem 😉

z.vrablova
7. nov 2011

@toxity ... teoreticky ano, ale ozaj len malicko.... Ja pijem len cistu vodu z vodovodu, resp ochutenu citronkou... mne kysle robilo na ranne nevolnosti dobre. Ak ta nezvykne palit zaha, vyskusaj, mozno pomoze. A dievcata tu uz skor radili caj zo zazvora, ja mam dokonca original citonovy caj so zazvorom.... 😉

lenkajankova
7. nov 2011

@alenka.k
aj ja pevne verim,ze bude vsetko, stresovat budem tak ci onak :D v saci si objednana ku p. Dosedlaovi al daco podobpne :P? Myslela som,ze aj ja pojdem tam,ale to som nevedela,ze to robi aj moj lekar, tak pevne verim,ze je v tom dobry. Vraj v KE su dvaja na to odbornici ten v saci a Dankovic....Ale tak svojmu verim,takze verim,ze vsetko bude ok a hlavne ten nas drobcek. .. Uz chcem mat po vysledkoch,vediet,ze je vsetko ok a fakt sa nestresovat, aj ked viem,ze to nieje 100%. Ja by som chcela velmi dievcatko,ale uz som v takej faze ,ze je mi to uplne jedno,len nech je zdravucke 🙂

toxity
7. nov 2011

Dakujem babenky,skusim aj to aj to,uvidim ktore zaberie :D a to som sa smuala,ze mi nic nie je a uz tyzden sa idem vygrckat z podoby :D

mishela
7. nov 2011

@mishela tabulku mam aj vo foto albume tam je lepsie vidiet ak niekto chce 🙂

katti77
7. nov 2011

ahojte, ja chcem byt tiez v tabulke ale az ked zmenime temu na sukremne alebo az po prvom trimestri...tiez sa mi stalo, ze niektore dobre duse ma tu hladaju ako sa mi "dari" aby potom boli velmi mudre, tak isto sa mi to stalo aj na modrej streche tak si pekne pockam

daniwaugh
7. nov 2011

@mishela
no mne prave tato tabulka nevysla 🙂 mala som 24, pocali sme vo februari a je to Max 🙂

murka_75
7. nov 2011

ja som tie tabulky nasla v dvoch variantach.. jedna bola negativom tej druhej 🙂 takze podla jednej to vzdy sedi :DDD

den22
7. nov 2011

@daniwaugh ja som simyslela, ze moj drobec bude dievcatko az do porodu, tak mi to tvrdili. nebola som na 3D ani nic podobne a az ked ho vybrali, tak sme zistili, ze je to chlapec a to sme ani meno nemali vybrane...

klobucik
7. nov 2011

baby mne podla tych grafov vysiel chalan 🙂 dufam ze sa nemylia 😀 aj pri bambulke mi to vyslo , ked som si to tak pocitala dozadu 🙂 inak co sa tyka nevolnosti tak ja ani nezijem 😖 maximalne mi je dobre pol hodinku a potom som zasa tam kde som bola 😒 uz som schudla 4,5 kg co nic nemozem dat do ust okrem sucheho rozka a sem tam nieco zobnem ☹ akonahle zacitim nejake jedlo letim za mojou kamoskou zachodovou misou ... ale ja verim ze to coskoro prejde a uz sa budeme len vytesovat 😉

klobucik
7. nov 2011

@daniwaugh pozri si to podla tohto grafu ci ti to tu vyjde 😉 http://mimino.kvalitne.cz/index.php?file=uvodni...
mne to podla tych cinskych tiez nevychadaza ale podla tohto ano 🙂 aj kamoskin manzel mi to pocital nejako podla krvi a datumu narodenia tak tam mi tiez vysiel na jun chlapec a maj a jul uz vychadzalo dievcatko 🙂