icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

daniwaugh
7. nov 2011

@mirka35
no to chapem ze po takej skusenosti je to jedno, len nech je zdrave..

lenkajankova
7. nov 2011

@didlinka3368
so mnou chodi manzel na kazde jedno vysetrenie a pri poslednom ked mi robil sono cez brusko tak som sa ho normalne spytala...najprv povedal,ze tam nebude mat co vidiet ale nakoniec no bezte po neho :D dopadlo to tak,ze manzel videl viac ako ja :D

lenkajankova
7. nov 2011

@sisa.b
ja som tiez citala,ze cerstvy zazvor tehotna vobec nemoze,lebo vyvolava kontrakcie...

lenkajankova
7. nov 2011

@didlinka3368
ja som svojho vybehla zavolat do cakarne plnej zien a sedel samozrejme uplne na konci :D
inak k nasmu chodi dost vela chlapov so zenami co som si vsimla 🙂 aj ked moj na zaciatku o tom nechcel ani pocut a teraz chodi so mnou stale

sophina
7. nov 2011

Dievčatá ,,,, neodolala som už ani ja .... varím si segedín práve teraz ! 🙂 Musím 🙂 Jednoduch musím 🙂 😀 😀 😀

anicka1981
7. nov 2011

ahojte, drzim vam palce babulky, ja som vam len chcela zazelat vela stastia, a posmelit, ja som sa porodu bala strasne, nakoniec to dopadlo super, rodila som bez epi(dalo sa to vydrzat, aj ked to boli, ale ta bolest k tomu patri 😉 )a je to krasna bolest, to pisem s odstupom casu, lebo, ked som mala kontrakcie, tak to take krasne nebolo 😀 , ja len ze ja my sme mali krasny porod. a chcela som vas posmelit, neviem ci ste poculi o prirodzenom porode bez nastrihu, ja som taky mala, z porodneho stola som zisla sama dole, hned som sedela, lezala, vstavala, niaka bolest po siti, niaka jazva, fungujem ako pred porodom,, uplne normalne 😉 ,, ked tak sa pozrite na temu epo-no, a rovnako je dolezita pred priprava -lanove semienka a caj z malinovnika, ku tomu epino,+ manzel+ vase babetko a vy a mate krasny porod,,,, drzim palce 😉 inac ja som rodila tiez v juny,mame krasneho blizenca-betara 😵

lenkajankova
7. nov 2011

@alenka.k

niee este musim pockat tyzden 🙂 dalsi pondelok idem. Inak v poradni som bola teraz 4.11., 14.11. idem na tie testy a potom 2.12. idem zase do poradne. Cize aj celkom fajn,ze tak casto. Ale potom asi az po novom roku...Tiez som pocula len o tych dvoch,aj ked na pana D. horsie veci,ale tak ktovie no. Zase ja sa trosku bojim,ze idem "iba"ku mojmu aj ked mu fakt velmi doverujem...Dufam,ze to nikdy neolutujem

z.vrablova
7. nov 2011

@anicka1981 ... velmi ma zaujal tvoj prispevok.... ako sa ti podarilo v PO rodit bez nastrihu, mala si osobitnu poziadavkeu este pred porodom? A ked sa mozem spytat pri kom si rodila... dakujem

zoozkha
7. nov 2011

@anicka1981 aj ja som prvého synčeka rodila bez nástrihu, bez medikamentov a za pomoci epi-no. Teraz to určite nebude inak 😉 Pôrod bez nástrihu je na nezaplatenie, bola som fit praktocky hneď a to som nemala jednoduchý pôrod, trval 26h, krížové bolesti a v najhoršej fáze (napriek všetkým plánom) by som všetými desiatimi brala sekciu 😀 No nakoniec záver prebehol presne podľa mojich predstán, bez poranenia, malého mi dali hneď na bruško.. 😵

zoozkha
7. nov 2011

@z.vrablova ak môžem odpovedať na Tvoj dotaz ja, tak ja som mala pôrodný plán, kde som mala napísané, ako si predstavujem, aby, v ideálnom prípade, môj pôrod prebiehal. Samozrejme, ak by nenastali akékoľvek komplikácie. Manžel mal inštrukciu dohliadnuť na to vo fáze, keď už ja nebudem schopná 😀 a nakoniec to bol on, kto rozhodol, že to zvládneme, keďže práve vďaka môjmu cvičeniu s Epino vedel, čo som schopná vytlačiť, tak pri tlačení hlavičky a poslednom uistení PA, že to skutočne chcem, nabral manžel odvahu, nakukol 😅 a povedal, že to zvládneme. A zvládli sme, bol to krásny pocit a bola som tak trochu rarita.. prvorodička bez nástrihu 😉

zoozkha
7. nov 2011

@sophina "akcia" segedínsky guláš u nás prebehla minulý týždeň 😀

majuska29
7. nov 2011

@z.vrablova , moja kamoška rodila obe detičky bez nastrihu, pri oboch tehotenstvach mesiac pred porodom kazdy den robila masaz hradze. a nemala problem vytlacit bez nastrihu.

lenkajankova
7. nov 2011

@katti77
inak tiez sa mi zda,ze nejak neskoro ta objednava...ja som uz bola 3x na sone, 14.11. idem na screening. Jedine co si pamatam je ,ze nepovedal dokedy sa to robi ,ale,ze babo musi mat minimalne 4,5cn. Snad nepojdem zbytocne kedze drobec mal v piatok 3,1 🙂 a este co sa tyka toho vysetrenia, neviem ci to nemusis ist s papierikom od svojho lekara. Ale zavolat mozes aj skor, je tam cakacka aj 2-3 tyzdne...

alenka.k
7. nov 2011

@lenkajankova ja som sa nezaoberala tým ktorý aký je, myslím si, že obaja sú odborníci a vedia čo robia... ja si myslím, že nie je zlé, keď ideš ku svojmu, možno ešte lepšie, lebo ťa pozná... držím pršteky 🙂 Ja som mala poradňu 27.10. ďalšiu mám 24.11, myslela som, že je to veľa 4 týž., no som spokojnejšia, že aj ty máš tak... no a do Šace idem 30.11... už sa neviem dočkať, kedy zas uvidím drobca 🙂

anicka1981
7. nov 2011

@z.vrablova , no ved to, ze po skusenosti z ctg pasov z presovskej porodnice, kde som mala povodne rodit,, som nakoniec utieka do sace 😀 , bol tam neporovnatelne iny pristup, nemala som vybavovaneho niakeho lekara, rodila som pri mladej doktorke, bola velmi zlata a PA bola super tiez,, PA som pri prime povedala, ze chcem rodit bez nastihu, ked to bude mozne, ze som sa pripravovala,, som im to este pripomenula na stole, ked som uz lezala, a v pohode, nestrihali nebolo treba, maly mal 3800g, takze sa vsetci cudovali, ze sme zmakli porod bez nastrihu,,,, mali sme nadherny porod, rada spominam, krasna skusenost,,, a nelutujem tu dialku, v presovskej som musle nahanat doktora 4 hodiny po chodbe za vyhodnotenim ctg pasov, a nakoniec to vyhodnotil tak, ze ja som prakticky v zarubni , vo dverach stala, a on od stola podpisal a , ze dovi,,,,, ziazny rozhovor, nic, ja ako prvorodicka, som sa chcela popytat neake veci, ale vobec som nemala ani len sancu,,,, a to sa opakovalo 2x, tak som zdrhla do kosic,,, a nelutujem,, ked by sme mali druhe babo tak urcite zase tam a s epinom 😉

lenkajankova
7. nov 2011

@alenka.k
to ti verim cas ide pomaly teraz :P a v ktorom si tyzdni? pomalicky koncim 11 tyzden. Naposledy co sme videli drobca,tak srdiecko bilo, babo sa hybalo a dokonca aj rucky uz bolo vidiet 🙂
uz nech je aspon jun nie? 😉

anicka1981
7. nov 2011

@zoozkha jaj, tak to si mala co robit, mna moj trapil 15 a pol hodiny, a tiez som uz mala silne kontrakcie, najhorsie to bolo, ked som uz lezala na stole, vtedy boli kontrakcie neznestelne, ziadna ulavova pozycia, a rovnako ako ty som uz mala pocit, ze to nezvladnem, ze nech ma uz aj rozrezu, len sa to uz skonci,,,,,, maly nechcel zostupit a ja som sice mala kontrakcie jedna za druhou, ale nemala som tlak na konecnik vobec, az potom mi kazali zatlacit, raz druhy raz,,, a potom sa tozbehlo, maly bol vonku asi na 4 kontrakcie,a v kazdej som stacila 2x silno zatlacit,,, citila som ako prechadza hlavicka, a potom aj zvysok telicka, a to je to, ze v tejto faze vobec necitit bolest, tlacenie uz vobec neboli,, len taky pocit, akoby ta malo rozpucit,,,, ale naozaj krasny porod , vtedy na tom stole mi velmi pomohol manzel,,,, a aj do pododnice som isla s vedomim, ze som pripravena, ved ked vytlacim balonik o velkosti hlavicky vytlacim aj babetko, vedela som ake priblizne to bude,,,, ako po psychyckej stranke som bola v pohode a pripravena,,,, a este maly sa narodil presne na muzove narodeniny a 2 dni pred terminom, muzik dostal krasny narodeninovy darcek,,,, 😉 tiez som rodila bez oblbovakov, a mzono aj vdaka tomu maly nemal vobec zlatcku 😉

zoozkha
7. nov 2011

@anicka1981 tiež som necítila tlak na konečník a čo sa týka tlačenia, mala som to presne ako píšeš, žiadna bolesť, krásne som cítila ako postupuje a na asi 2 zatlačenia bol von 😉 a tiež bez žltačky 😵 inak krásny darček k narodeninám. 🙂
Pridávam fotku môjho malého, čerstého miláčika 😵 na pôrod veľmi rada spomínam a na druhý sa teším. Verím, že záver prebehne rovnako.

alenka.k
7. nov 2011

@lenkajankova podľa MS 12tt, ale podľa veľkosti 10tt... keď som bola naposledy tak bilo srdiečko o stošesť, doktor ukazoval ručičky, nožičky, ale ja som stále len videla veľkú machuľku 😀 preto sa teším na najbližší ultrazvuk, určite bude chrobáčik krásny 🙂

daniwaugh
7. nov 2011

@zoozkha
kraaaaaaaaaaaasna fotka!!

lenkajankova
7. nov 2011

mne to nejak vychadza aj podla MS aj podla velkosti. Kedy mas zatial termin vypocitany? Kde by si chcela rodit? Ja v saci,ale ani neviem kedy sa to vybavuje...

zoozkha
7. nov 2011

@daniwaugh ďakujem 🙂 moja obľúbená 😵

lenkajankova
7. nov 2011

@alenka.k
mne to nejak vychadza aj podla MS aj podla velkosti. Kedy mas zatial termin vypocitany? Kde by si chcela rodit? Ja v saci,ale ani neviem kedy sa to vybavuje...

alenka.k
7. nov 2011

@lenkajankova ja som mala posunutú ovulku skoro o 2 týž. 🙂 ani sme nečakali, že nám to vyjde... termín mám v tehu knižke podľa MS 29.5., podľa ulrazvuku 10.6. 😉 Ja robiť budem pravdepodobne v Nemecku, tam žijeme od mája... predtým som mala zdravotné problémy, tak som prišla radšej tu- som na rizikovom, ale koncom januára, chcem ísť už tam...aj mi je tu samej smutno, hoci drahý má prísť každú chvíľku 😒 Ani ja neviem kedy sa pôrod vybavuje a ako, určite doktor bude vedieť poradiť, alebo už nejaké mamičky 😉

lenkajankova
7. nov 2011

@alenka.k
uz som sa pytala asi hned pri prvom USG :D ma vysmial,ze mam byt trpezliva :D ze na to coho som sa ja dockala, niekotre cakaju roky tak nech spomalim :D este ked som mu povedala,ze to vyslo na 1x tak iba poklopal po dreve. 🙂 a kde chodis ku lekarovi?

lienocka23
7. nov 2011

@elys @cleo55 moja segra si ho kupila, rano jej vyslo ruzove,tak sa vytesovala, ze super bude to baba, a nechala ho na vecku. A ked som sla na vecko ja, uz to bolo fialovo modre, tak som sla za nou, ze super svagor bude rad, ze bude mat syna a segra mi na to povedala, ze vsak to bolo ruzove. A nakoniec budu mat chalana. Neviem, ci sa skutocne oplati dat tolko eur za test, ktory si myslim, ze nie je az taky presny ako garantuju.

anicka1981
7. nov 2011

@zoozkha drzim palce aj pri druhom, urcite to dopadne rovnako dobre 😉
, ja tiez velmi rada spominam na porod 😉

alenka.k
7. nov 2011

@lenkajankova super, že na prvý krát, nám sa podarilo až po 1,5 roku... chodím k Hoppanovi...

lenkajankova
7. nov 2011

@alenka.k
ved to,ze mne sa stale tomu ani nechce verit 🙂

alenka.k
7. nov 2011

@lenkajankova si šťastná žena Leni, vieš čo by niektoré dali zato, aby im to vyšlo na prvý šup 🙂 užívaj si to... je to pravda o sedem mesiacov budeš mamička 😀