Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@didlinka3368 takze, reba zacat epinom- zacina sa cvict v 37tt(ja som zacala v 35tt, bala som sa, ze nestihnem navicit, keby sa maly vypytal vonku uz v 40tt), ja to vlastne balonik s pumpickou, ktory si vsunies do vnutra(nie cely, iba 3/4 asi), a dofukujes ho- takto sa ti vlastne napina svalo posvy a aj hradza, tym postupnym nafukovanim si percvicujes aj vnutorne svaly a predides tym natrhnutiu vo vnutry, a balonik nafuknes, pokial necitis, ze mas dost a vytlacis ho von, cim napynas aj hradzu,,,, vyslodok -porod bez nastrihu,,, ja som mala nacvicene za 2-3 tyzne, a potom som cvicila uz len kazdy druhy den, a cakala, kedy to pride,,,, max je 31 cm-priemer co mozes nacvicit, takze ked vytlacis balonk co ma 31cm, vytlacis aj hlavicku babetka a pri porode funguju hormony, takze si dole este viac elasticka,,, moj drobec mal obvod hlavicky 36 cm, a jedinu trhlinku nemam,,,, ja som svoje epino kupovala na poslednu chvilu uz som bola 34 tt, http://www.branakdetem.cz/epi-no-balonek-na-pri...
su aj slovenske stranky, kde sa da OBIEDNAT, a aj na na mk https://www.modrykonik.sk/forum/3-trimester/epi-no-balonik-2/ baby predavaju svoje, uz puzite epino, tak isto si porovnaju kto da viac, ja som bola na tejto teme stale pocas cvicenia a potom aj caknia na porod,,,,,
dobre ja jest lanove semienka, ktore urobia slizkejsie porodne cesty, a aj ti pomozu so zapchou, 😉, tiez je dobre pit caj z malinovnika,,,,,a rovnako, pred terminom je dobre nejest magnezium, alebo prestat brat tehotenske vitaminy a jeho obsahom, lebo magniezium posobi proti stahom maternice, tak moze zastavit porod, a mozes prenasat, ale to si postupne pozistujes, ja som mala bezproblemove tehu, nebrala som nic okr detralexu posledne 3 tyzne, lebo maly mi tlacil na vsetko dole a vyhodila sa mi zlata zila,,, to je asi vsetko 😉
keby si mala dalsie otazky kludne napis,, a pri prime na porod som iba povedala, ze chcem bez nastrihu,a oni to respektovali, ale keby som bola rodila tu v presovsej dostrihana by som skoncila urcite, takze ono je to na porodnici,,, dobre si vyber,,,,a budes spokojna, ja som bola na 1000% aj strostlivost na 6nedeli super, nemenila by som nic
baby aj vy ste tak zarevane ako ja?uz 4ty den placem pri piesni ktorej ani nerozumiem..
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Fuuuuha, tak teda o tom balóniku počujem naozaj prvý krát....ale niečo na tom bude...ešte mám síce čas, ale určite si všetko okolo toho preštudujem ... ešte stále to vstrebávam, ale naozaj veľká vďaka za popis, keby niečo tak si ťa dovolím opýtať 🙂 .. ďakujem ešte raz 🙂
Predsa jednu otázočku mám a to ohľadne tých ľanových semienok, nakoľko problém so zápchou mám už teraz...kde sa to dá bežne kúpiť a ako a ako často sa to užíva....? ďakujem ...
@didlinka3368 lanove semiacka jem odkedy som zistila ze som tehotna ,jedla som ich aj pri malom a vobec som nemala problem so zapchou alebo so zlatou zilou.ja ich kupujem z kauflandu mali by byt v tom oddeleni kde su musli a cerealie.jem ich rano a vecer a to tak ze stale si dam trosku vody do pohara(vecer)a 2lyz.semiacok do rano trosku napucaju a su take slizke cize rychlo ich prehltnes.no a hned si napustim druhu varku a vypijem vecer 😀
a k tomu nastrihovaniu ja mam na porod velmi dobre spomienky az na ten nastrih-sitie ma neskutocne bolelo,som povedala ze radsej 3deti naraz odrodit ako jedno sitie preto teraz uvazujem ze ci by to nebolo bez nastrihu ale mam jeden problem maly ked sa narodil mal 4300g a 54cm takze aj teraz mi "hrozi" take velke babo a neviem ci je mozne odrodit bez nastrihu takeho valibuka 😀
inak sa aj hovorí že keď tehulka opeknie tak caka chlapca, a ked "oskaredie" tak si vsetku krasu berie baba ktoru caka🙂)))
@majuska29 a ked zena pribera do zadku a do bokov vaka dievku 😀
Babule dnes sono, srdiecko nam pekne bije, foto hodim ked nascanujem , dalsia kontrol a 2.12 😉
@blackswan75
supeeeeeeeeeer🙂 tesime sa na foteckuuuu
@cleo55
Ďakujem za postup...určite vyskúšam.... 🙂 ...
Fúúú, neviem si ani predstaviť aká to musela byť obrovská bolesť a tiež sa toho veľmi obávam, ale tak čo žena narobí, každá je iná ... som zvedavá ako dopadnem ja, no stále si hovorím, že keď to zvládli ostatné, tak musím aj ja....a asi rozmýšľala nad tým balónikom čo tu bol opisovaný ten epi-no? som si to študovala a stojí to okolo 100€, čo sa mi zdá veľmi veľa....
@blackswan75
UUUzasne, ja idem na kontrolu v pondelok, tiez si chcem vypytat fotku 🙂 Uz sa aj ja tesim na drobca ako za dva tyzdne vyrastlo 🙂
@didlinka3368
No mna zasivali na 7 stehov, a 8 steh asi po par minutach, ked zistili, ze este krvacam, a to uz bolo do ziveho ... :- 😠 tak ja len dufam, že teraz to bude iné ... za tych 10 rokov sa čo to pomenilo 😅
@blackswan75 super tesime na foto.ja mam kontolu az 8.12.strasne neskoro neviem preco tak neskoro mi ju dal 😠
ahojte, dufam ze sa mozem pridat 🙂 Uz som vas chvilu sledovala ale povedala som s,i ze sa pridam az po dnesnej kontrole... Mohla som aj skor, lebo doktorka dnes len skontrovala krvne testy, povedala mi ze vysledky su uuuuuplne v poriadku, az na to, ze mam zvysenu glykemiu a prekonany cytomegalovirus a nejake bakterie v moci, ale inac je vsetko uuuuplne v poriadku 😀, ze zopakujeme testy koncom novembra a uvidi sa, tak ja neviem, hadam ano 😒 Zijem v Taliansku a tu to doktori tiez velmi neriesia, ako uz pisala tusim @kaciatko215 o UK, takze babatko uvidim az na 1. ultrazvuku 7.12, vaginalny nehrozi, tak snad bude vsetko ok
ahojte baby rada by som sa k vam pridala termin mam 2.juna no zijem v UK a prvy ultrazvuk mam az koncom novembra preto som sa nenahlila ku vam pridat. Pevne dufam ze je vsetko v poriadku lebo je to nase prve babetko a podarilo sa nam az po 8 rokoch. rada vas citam a porovnavam moje pocity s vasimi na pohlavi babetka mi nezalezi hlavne nech je zdravucke
@nikkia vitaj medzi nami dievcatami 😉
inac ani mne nebyva zle a mavam hororove sny, sniva sa mi ze krvacam, alebo predvcerom sa mi snivalo, ze napriek tomu ze som tehotna pijem ako duha a fajcim jednu od druhej 😅
Baby, tak to potom nepoznáte poriadne pôrodné bolesti, keď vás šitie bolelo 😀 Ja už som pri šití spokojne oddychovala - a to som pri prvej mala 17 stehov!!! Pri nej ma automaticky nastrihol, 13 rokov dozadu to bolo normálne 😠
Pri synovi ma tiež nastrihol doktor, ale syn mal 4700g a hlavu ako glóbus 😅
Najmladšia šla bez nástrihu, ale to už po synovi asi vytlačím všetko 😀 Epi-no som nepoužívala, len som pri malej masírovala hrádzu.
FUUU ha dnes same pozbudive slovaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 zacinam sa tesit na porod . 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ja budem pravdepodobne rodit cisarskym rezom ked su to dvojicky, ale bojim sa toho viac nez porodu aj ked prvy porod som mala velmi bolestivy. Ale videla som zeny po cisarskom a bolo to horsie potom. Ale nech su len babatka zdrave a nech vsetko dobre dopadne. Vraj staci ked vydrzim do 35 tyzdna. 😉
@petra93 tak uz mas len 25 tyzdnou 🙂
@petra93 ahoj, ja som aj prvy rodila cisarskym a podla mna je to uplne v pohode. ja neviem ako to boli pri normalnom porode, ale mna pri cisarskom nic nebolelo ani potom ako som sa zobudila, lebo som im na stole zaspala. Trosku boli brusko, ale podla mna je to ovela menej bolestive ako normalny porod.

@anicka1981
@zoozkha
Ja osobne vám ďakujem žienky za vaše príspevky s vašimi skúsenosťami a musím povedať, že ma veľmi zaujalo to čo ste písali o prirodzenom pôrode bez nastrihnutia hrázy a musím povedať, že kedže som, alebo teda budem prvorodička som veľa o tomto nepočula ani v mojom okolí nemám podobnú skúsenosť...ak sa všetko podarí a ak Boh dá, tak budem rodiť na Kramároch bez zazmluvňovania lekára, tiež si plánujem z pôrodu urobiť príjemný zážitok a ak sa dá tomu ešte nejako pomôcť okrem toho, že si to psychicky vsugerovávam, tak budem rada ak mi, alebo nám bližšie objasníte ako to funguje s tým nenastrihovaním...lebo ja som bola doteraz v tom, že to je taká povinnosť ako prevencia pred natrhnutím...a to môžem normálne lekárovi povedať, že si to neprajem? ... alebo ma len prosím nasmerujte na nejakú tému, kde by som sa o tom dočítala viac....ďakujem....