icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

mirka35
8. nov 2011

@daniwaugh na cisarak je bespecne mat ale len 2babatka uz viac nebudes chciet?

daniwaugh
8. nov 2011

@mirka35
vraj do troch je to ok.. a na viac ako dve asi aj tak nebudu peniaze 🙂

katti77
8. nov 2011

@kostka211 ja ti verim vsetko, ale ja mam na toto zase opacny nazor, jednak sa bojim ale na druhej strane nie som presvedcena, ze prirodzeny porod je bezpecnejsie pre dieta, vela krat som uz citala, ze prave tym, ze nechali zenu rodit prirodzene az kym im dobreze neskolabovala tak poskodili dietatko, tak toho sa bojim este viac...alebo nezistili, ze je nieco v neporiadku nespravili cisarsky a potom uz bolo neskoro...ale vsak mam este casu o tom rozmyslat a urcite sa poradim aj z lekarom

daniwaugh
8. nov 2011

@katti77
ja som nemala absolutne ziadnen z tych problemov co kosatka211 popisuje, ani s chodenim ani s bolestani ani s kojenim ani s nicim inym, ale kazda sme ina sazmorejme, takze kazda to moze mat inak. a myslim ze mam rovnake citove puto po 14hod porodu a cisarskom ako keby som maleho normalne vytlacila 🙂

katti77
8. nov 2011

@daniwaugh aj ja si to myslim, citove puto nevznika len porodom...moja segra mala jeden porod tak jeden tak a jasne, kazdy ma svoje vyhody aj nevyhody, ja radsej asi vytrpim tu bolest po cisarskom, a myslim si, ze viac krat ublizili lekari babatku pri prirodzenom porode ako pri cisarskom...

kostka211
8. nov 2011

@katti77 :
akoze chapem, jasne, ze ak su v tehotenstve problemy, alebo sa zena neotvara a trapi sa viac ako 12 hodin tak jasne, ze je lepsi cisarsky rez, ale ak je vsetko oki, tak je lepsie rodit prirodzene.

sophina
8. nov 2011

@kostka211
Úplný súhlas. Ja som síce rodila zatiaľ len raz, ale nechcela som ani epidural, a rodila som normálne, na prvorodičku 2 hodiny, takže to bola bleskovka. KeĎže som sa od 6 mesiaca otvárala, museli ma zaštuplíkovať, a potom po odštuplovaní to už išlo ako po masle. A tiež čo ležali mamičky po cisaráku mali presne to čo opisuješ ... neskoro kojili, mali problémy s kojením, s chôdzou ... atĎ ale asi je to individuálne ... Teraz tiež nerozmýšľam ani nad epiduralom ani nad ničím iným ... uvidíme ako to dopadne 🙂

daniwaugh
8. nov 2011

@kostka211
no ja som mala taky nazor ako Ty a mala som naplanovany porod doma.Myslela som si ake to bude super, take intimne atd... Ale mala som tak neprofesionalnu midwife ze sme skoncili v nemocnici na cisarskom. Keby som hento nezazila a nebolo to take priserne, tak by som urcite chcela prirodzene, ale trapila som sa priserne dlho a hrozne to bolelo takze uz to tak nechcem 🙂 keby mi praskla vodu hned na zaciatku tak moj nazor by bol uplne iny ..a skusenost 🙂 som si ista ze by mi cisarsky ani len nenapadol, ale hento bolo vela aj na kona 🙂

katti77
8. nov 2011

ved o tom to je, aj sestra rodila "len" 2 hodiny to sa potom hovori, kamoska 14 hodin, odpadla im tam, a aj tak ju donutili rodit normalne, kliestami, tlacili na brucho a neviem co vsetko robili a potom este ratovali babo a bolo to v poslednej chvili... keby som vedela ze budem rodit pohodicka 2 hodky tak sa hned nehrabem na cisarsky... 😀

sophina
8. nov 2011

@katti77
no mne aj pri "len" tych dvoch hodinach stihli zlomit pri tlaceni na brucho mostik medzi rebrami 😀

katti77
8. nov 2011

@sophina no aka krasa co by ti stihli spravit za takych 20 😀

sophina
8. nov 2011

@katti77
dobre že to neviem 😝 ale čo viem, že do Ružinova rodiť nepôjdem 😎

katti77
8. nov 2011

lucim sa s vami, idem domov, tak zajtra rano majte sa

mirka35
8. nov 2011

@sophina preco?kamoska tam pred mesiacom porodila a bola max.spokojna

maxii
8. nov 2011

pridavam sa k nazoru @daniwaugh
ja som mala tiez prvy porod CS, pretoze malicka nepostupovala dole, a nakoniec mala snuru okolo krku, bola som rada ze ma dali vcas na CS a mala je ok, poznam 2 pripady trvalych nasledkov po "dodrbanom" porode, kedy dali neskoro na CS, a deticky dodnes nie su ok 😔 😔

ale samozrejme, ked je prirodzeny porod bezproblemovy, tak je to to naj...

ale po CS som bola za 2 dni relativne ok, akurat tie 2 dni to bolelo dost...asi aj druhe pojdem CS kedze je to tak tesne po 2 rokov

daniwaugh
8. nov 2011

@mirka35
kamoska rodila v ruzinove, napriek tomu ze mala zaplatenu epi ju nechali bez nej, zevraj maju len 1 anesteziologa a ze ho treba k dakej nehode, tlacila tak silno ze mala modriny pod ocami a po porode ju nechali lezat na operacnom stole, lebo nemali miesto!!!!! a to mala vsetko zaplatene. uz ziadne dieta nechce, nikdy v zivote. a to rodila len 4hod. boli k nej arogantni a neprijemni..

daniwaugh
8. nov 2011

@maxii
no vdakabohu ze mala je zdrava.. ja som mala maxa nov2009 takze teraz by to malo byt relativne bezpecne ale tak neviem, asi to radsej skratime.. jasne ze porod bez komplikacii je krasny a super, ale tiez odtial potial.. 🙂 a mozno si to este rozmyslim, bohvie..

mirka35
8. nov 2011

@daniwaugh ach joooo udala by som ich hovadaaaa 😢 😢 😢

mary78
8. nov 2011

@daniwaugh fuuuha to musel byt iny brutal ☹ hlavne ze to nakoniec dobre dopadlo a mas krasneho chlapceka ako pozeram, ale uz by si asi v UK nerodila ci?

sophina
8. nov 2011

@mirka35
mala som dohodnutú lekárku a o polnoci keď mi VYVOLÁVALi pôrod, tak mi ju nezavolali , lebo veď je polnoc ..
potom mi zlomili ten mostik ...
zle ma zasili...
a kedze sa dcerka narodila o polnoci a porod mi vyvolali oni, lebo som bola otvorena na 7cm a nemala som kontrakcie, tak sa narodila v 37.tyzdni a 15 min jej chybalo do 38tyzdna a oznacili mi ju za nedonosenu .... 😖
--> cize len zlá skúsenosť ... preto nie .....

daniwaugh
8. nov 2011

@mary78
no budem zasa rodit v uk, ale tentoraz to bude planovany cisarsky.. takze sa nebojim. Zatial vysetrenie a vsetko na svk, ale napr. ludsky pristup slovenskych lekarov a sestriciek dovi dopo, asi by som sa tam pobila. lenze su profesionali, ma to uroven, zato v uk su milucki na teba a vedia hovno :(
rozhodne to nebola prijemna skusenost ani premna ani pre manzela a ja si pamatam ze som im tam plakala jak ma viezli na salu ze nech zachrania babatko.. bolo to priserne! a to cele tehu som mala absolutne bez problemov,, ukazkove..
@mirka35
no ona bola rada ze to ma za sebou, bolo to hrozne, ale najhroznejsie je ako ju to poznacilo, ze uz nechce dieta
ale je to asi fakt o okolnostiach a ludoch co su tam, nie ze sa teraz vsetky baby budu bat ist rodit do ruzninova, poznam aj kopu bab, ktore boli spokojne 🙂

daniwaugh
8. nov 2011

@sophina
jezisikriste, tak to bola tiez "super" skusenost.. ale tentoraz to uz bude lepsie, uvidis!

sophina
8. nov 2011

@daniwaugh
Hej hej presne ... i keď pôrod trval len dve hodiny, prežili sme si "svoje" .. ale aj ja verím, že po 10 rokoch to bude DOBRÉ a LEPŠIE 🙂

mary78
8. nov 2011

@daniwaugh boze to mi je luto, to fakt radsej ten cisarsky aspon budes kludnejsia. toto je na tom najhorsie ta bezmocnost, ked je vsetko ok a potom zlyha ten hlupy ludsky faktor=neprofesionalita zdravotnikov

daniwaugh
8. nov 2011

@sophina
bude to uplne ine, nielen dobre a lepsie ale uplne ze hop sup tralala, dnes uz je technika aj ludia inde, tak vsetko bude bez problemov! ja tomu verim a drzim palce! ale to si budeme drzat ked uz budeme blizko k tomu vytuzenemu dnu 🙂

daniwaugh
8. nov 2011

@mary78
no ved toto.. ze clovek tym lekarom jednoducho musi verit, nema na vyber. a ked su takito.. ale tak sak je to za nami, vdakabohu :( vsetci zdravi a spokojni. co bolo bolo. a verim ze aj vy to tam v tom Taliansku budete mat ok! v najhorsom si to odrodis na dakej sukromnej klinike, ci to sa neda? (len treba uz zacat setrit asi :o))

mirka35
8. nov 2011

@daniwaugh baby som nejaka vystrasena po tych vasich skusenostiach ach ☹ ☹ ☹

daniwaugh
8. nov 2011

@mirka35
no ale miliarda bab rodila a mala vsetko ok, krasny porod a vsetko. vacsina bab to ma ok, neboj sa! to bola moja sprostost ze som chcela rodit doma a poslali mi hentaku sprostu sedivu mys co by som jej ani skrecka nezverila, ked nevedela ze mi ma prasknut vodu. vobec sa Ty neboj, vsetko bude ok! jasne ze obcas sa daco vyskytne, ale naozaj sa to nestava az tak casto! a vidis ze sme to prezili, sme vseetci zdravi a dokonca cakame dalsie dietatka! takze to nemohlo byt az take priserne (mozno v tej chvili, ale teraz sme do toho sli zasa!) tak sa neboj! :*

genialna
8. nov 2011

@kostka211 uplny suhlas.. Mne ked kamarat Dr. popisoval co to vlastne cisarsky je a kolko krvi pri tom strati a hlavne ake vsetliake komplikacie mozu vzniknut.. To nie je len rana po reze..
Jednoznacne si myslim, ze prirodzeny porod (ak je mozny) je pre obidvoch najidealnejsi.. 😉

sophina
8. nov 2011

@mirka35
Mirka nebuď vystrašená, všetky sme prežili a naše deti sú rozkošné ... 🙂 všetko a všetky budeme OK