Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Dievcata a nad moznostou Duly premysla niektora ? 🙂
baby a kedy sa uz uzavrie skpinka? 🙂 🙂 🙂 uz nech sa pytam aj nieco intimnejsie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@mirka35
to je to iste co midwife v uk. akurat na svk urcite bude ovela profesionalnejsia a sikovnejsia a bude mat viac v hlave nez tieto tu :D
http://www.duly.sk/
ahojte tak sa teda pridavam 🙂
@mirka35
dulu som v zivote nestretla ale myslim ze to stoji za zvazenie. moja povodna midwife bola super, povzbudila, poradila, lenze sla na dovku a ja som rodila tyzden pred terminom a poslali mi taku chuderu, co vyzerala jak mniska a cely cas sepkala a ked som chcela anestezu tak mi davala cokoladu z ktorej som potom aj vracala (pocas kontrakcii!) ale verim ze slovaci su ovela lepsi! podlamna uk ludia su hlupi, cca jak americania, aj ked o troska menej (NIE VSETCI, nic sa neda povedat o vsetkych) ale proste mam svoje skusenosti tak mam o nich nevalny nazor.. 🙂 podlamna sa treba zoznamit a vypocut si co ma dula na srdci/starosti a uvidis, zda sa to ako celkom mile riesenie. skus si aj precitat co o nich je na nete, na tej stranke
@stela01
a pojdes? ja by som sla ale mne sa to neoplati ked viem ze budem v inej krajine rodit 🙂
Tiež sa pridávam k tým, čo sú za prirodzený pôrod. Ak je mamička v poriadku, tehotenstvo aj bábo bez problémov, tak je to pre oboch to najlepšie, tak to zariadila príroda. Samozrejme ak sú komplikácie, tak cisársky jednoznačne. Ale poznám jednu, ktorá prvé rodila cisárskym a druhé prirodzene. Dokonca patrila medzi tie rýchlovky, tak sme jej všetky závideli 😀 a ona si pochvaľovala.
Ja na prirodzený pôrod nedám dopustiť a dúfam, že budem tak rodiť aj teraz. Celá tá atmosféra, keď bol MM pri mne, držal ma za ruku, hladkal ma, spolu sme potom malú pestovali, ja som si ju prikladala... 😵 😵 😵 A keď obaja odišli, tak som zliezla zo stola, šla som sa rovno osprchovať a z pôrodnej sály som si po svojich odkráčala na izbu. Ktorá to tak mala po cisárskom? Ja sa ho zas bojím ako čert kríža. Čítala som tu pár príspevkov, ako zrejme nedobre napichli injekciu a mamička to cítila - takmer operácia zaživa 😝 bleee
Moja kamaratka mala dulu len musela ist rodit do Dunajskej stredy lebo ze v Blave (neviem v ktorej nemocnici) nechceli dovolit aby bola dula pri porode
Mladá sa mi nechcela otočiť do 36.tt 😝 už som bola odhodlaná, že ju vytlačim aj zadkom napred 😀
žienky, tak sme po kontrole.. už sme videli aj srdiečko, krásne bilo a máme 11mm 😀 veeeľmi sa tešíme, že je všetko ok, a modlíme sa aby to tak ostalo až do pôrodu.. mimochodom, tiež som za prirodzený pôrod pokiaľ je to možné, cisársky až v nutnom prípade.. veď keď tú bolesť prežilo toľko žien pred nami, musíme aj my.. 🙂
@lenuska2604
11mm? to si v ktorom tt?
@daniwaugh podla poslednej ms som 9. tt, ale podla sona a ovulacie to sedi na 7. tt.. myslím, že veľkosť zodpovedá tomu týždňu.. čo ty na to?
@lenuska2604 Myslim ze to sedi 🙂 vela stasticka ,prajem ......

@daniwaugh no sukromne kliniky tu velmi na okoli nemame zato tu mame (v Terste-Trieste, na hraniciach so Slovinskom) vyvchyrenu pediatricko-gynekologicku kliniku, vlastne jedina porodnica v meste, ale sa specializuju na neonatologiu a na asistovanu reprodukciu a porodnicke oddelenie pokulhava. Ten system je taky mix verejneho a sukromneho zdravotnictva. Vsetci hovoria ze sa oplati chodit sukromne k nejakemu lekarovi co tam pracuje, aby bol potom on pri porode alebo si zaplatit porodnu asistentku okolo 1500€. Lebo ze inac sa o teba velmi nestaraju. Tak si to este rozmyslim lebo mam panicky strach z tych moznych komplikacii a hlavne to bude moje prve 😖 Len sa ideme akurat davat na hypoteku tak uvidime ci bude za co 😅