icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

kmihi
10. nov 2015

@bluebarablue ja som tiez v robote musela o tom povedat skor ako presli 3 mesiace i ked som nechcela a to bolo presne kvoli nevolnostiam a ziadaniu o viac Home office-ov. Tak samozrejme ked mi je blbo, kludne mozem robit z domu a nemaju namietky...najma ked som im povedala, ze uz jeden potrat mam za sebou, tak su velmi ustretovi.
No a na kyselinu fantasticky pomaha mineralka Fatra. Len si davaj pozor ktoru kupis - ta co ma taku tmavomodru etiketu je vhodna, ale ta s tuo bledsou (Extra) nie je vhodna pre tehotne kvoli vysokemu obsahu sodika. Fakt skvelo zabera na kyselinu.

kmihi
10. nov 2015

@katykat ja som aj pri prvom tehu na zaciatku schudla, i ked toto je podstatne horsie tehu lebo pri prvom som aspon nevracala tolko. teraz neustale, pcoas celeho dna, aj v noci. Schudla som uz 4kg. Ale je to vraj normalne...pocas zaciatkov, ked su nevolnosti, zena moc nepribera. To sa zacne neskor.
Pri prvom tehu som dokonca mala nevolnosti 5 mesiacov....snad to tentokrat tak nebude a s druhym trimestrom odidu tazkosti 😖

katykat
10. nov 2015

@kmihi no tak ja som pri prvom ziadne nevolnosti nemala, tak som dufala, ze ani teraz, ale asi je naozaj kazde ine. 5 mesiacov...to si ma nepotesila....dufam, ze do konca prveho trimestra a skonci to....lebo je to hrozne...

kmihi
10. nov 2015

@katykat uplne presne viem o com hovoris...ja tiez ledva prezivam a dufam, ze to nebude tak dlho trvat... 😖
ale este vela zien vravi, ze na ukludnenie zaludka pomaha zazvorovy caj... ak nelubis, tak celkom prezitelne su aj zazvorove cukriky/lizatka z lekarne. Skus, mozno pomoze.

bluebarablue
10. nov 2015

@katykat ... no ja som tiez schudla a neviem ci sa mam toho bat ... sice len kilo, ale som na zaciatku 9teho tyzdna a mam obavy ... najhorsie je ze vsade citam ako sa mam zdravo stravovat, co jest a co nejest no a ja som rada ked daco vobec zjem a nie este pozerat ci je to vhodne ... inak trosku mam dojem akoby mi zacalo brusko vykukat ... hlavne ma stale otravuju nohavice na pase (nosim stale skôr leginy), ale nie ze by ma tlacili, ale skor mam tak otravuju :-P ... ja mam celkovo 52 kg a 172 cm vysku takze na mne je vsetko vidno, cize aj to brusko mi hned vykuklo ...

bluebarablue
10. nov 2015

@kmihi no Fatru uz pijem .. teraz na nu pozeram a ma tmavomodru etiketu ... su tam take tatry a napisane zasadity ucinok ... ani som si nevsimla ze by boli dva druhy ... musim si dat na to pozor ... mne zas tak moc nezabera ze proti nevolnosti, ale ja som vobec nic nepila lebo mi bolo aj z cistej vody zle, aj caje som skusala a vobec nic som nemohla a toto je fakt jedina mineralka ze mi z nej neni zle ... takze pijem len fatru, nic ine nezvladam ... no ja sa tiez obavam ze skoncim na home-office-och ... ale som dufala ze oznamim tehu az po vianocich, ale neviem ci vobec dam vianocny vecierok, lebo kadzy vecer chodim spavat o osmej so sliepkami 😀

katykat
10. nov 2015

@kmihi zazvorovy caj pijem bezne, mne chuti, aj ovocie celkom mozem...len co sa tyka vareneho jedla...tak bleee....a mam rada aj cerealne zazvorky...sem- tam si dam... A najhorsie, ked mam nieco varit....manzel uz ma nervy....ale co...musi vydrzat 😉

katykat
10. nov 2015

@bluebarablue ja som tiez len dve kila a viem, ze to dobehnem... pockaj, ked nam zacne chutit.... to bude zdrava strava na haku...na mne zatial nevidno nic, chcela by som v praci az po novom roku povedat....ale uvidime dovtedy este daleko ... A v piatok idem prvy krat k Mudr.tak som zvedava...

kmihi
10. nov 2015

@bluebarablue ani ja neviem ci zvladnem vianocny vecierok 🙂 tiez chodievam skoro spavat...a to treba..ked si telo ziada, netreba sa presilat...

A este pre vsetky baby v skupinke:
absolutne nic, co tu pisete, si nevycitajte, ani to, ze ste v tieto tyzdne schudli, je to normalne, pri prvom tehu som schudla 1kg a teraz 4kg... vtedy mi nebolo az tak nevolno, teraz je to ovela horsie... Aj napriek tomu sa treba snazit jest to, co vase telo prijme a co najdlhsie vo vas zostane. A ked sa podari vyvracat, tak co...vyvracas...a potom sa znova najes... postupne si najdes co ti najviac ako strava vyhovuje a o chvilku bude urcite lepsie.... no a hlavne treba pit.
Ta vaha sa coskoro zacne hybat inym smerom, presne ako @katykat pise... a ani z toho si netreba hlavu robit, chudnut budeme ked budeme mat zdrave deticky pri sebe.
Ako som vyssie spominala, ked si telo ziada oddychnut, tak si treba oddychnut.
Taktiez chapem obavy cokolvek povedat zamestnavatelovi, ale je 100x lepsie povedat nadriadenemu co sa deje a poprosit ho/ju aby si to nechal zatial pre seba...hlavne nech respektuje, ze ak treba oddych, tak si hodame, ked treba ostat doma, tak nech povoli a nerobi caviky. Vsetko je to o vzajomnej dohode.

Pisem toto vsetko preto, lebo som si uz jeden potrat zazila, je to to najhorsie, co sa moze tehotnej zene stat a preto sa netreba zbytocne stresovat tym co spominam vyssie. Takze, ziadny stres, treba si uzivat vsetko co tehotenstvo prinasa..ano, aj tieto otrasne nevolnosti...urcite to stoji za to! a predsa, nebudu nafurt. Sme silne, to dame a o par mesiacov sa snad vsetky budeme len a len radovat! 🙂

kvikina087
10. nov 2015

Dievčatá,
pridávam sa do skupiny aj ja. Dnes som bola druhý krát u lekára, termín mi potvrdil na 12.6.2015 a teda patrím medzi vás Júnovky 2016. Som v 10tom týždni a bábätko je veľké na 9ty. Mala som dnes pred kontrolou veľký strach lebo v januári tohto roka som bola na kyretáži po MA, tak sme dnes aj s priateľom boli veľmi radi keď sme videli bábo aj so srdiečkom a mávajúcimi rúčkami :D
Čo sa týka nevoľností tak je mi nevoľno skoro stále, ale nie až na nevydržanie, únáva stále a taktiež bolesť hlavy... ale všetko v takej norme.
V práci by som chcela oznámiť novinu až v novom roku... Zatiaľ sme nepovedali nikomu, bojíme sa. Vy (júnovky) ste vlastne prvé :D
Hlavne veľa zdravia všetkým.

bluebarablue
10. nov 2015

@kvikina087 ahoj, tak držím palce, ja som tiež ešte nikomu okrem manžela samozrejme o tehu nepovedala 🙂 ... tiež len tu v skupinke 🙂 ... prvý krát som bola u lekára včera, takže som drobca už videla a rozmýšlam že to poviem mame, mám už aj foto, ... inak v práci ak nevolnosťi neprinútia skôr, tak tiež chcem až po novom roku 🙂

maajushka
10. nov 2015

@bluebarablue
@kvikina087 my sme rodicom oznamili, aj ked tiez mame jeden potrat za sebou.. Som nevzdrazala.. Tak snad to dokopeme vsetky do konca...

A teraz az som sa pousmiala dievcence, u kolkych znas to bolo planovane a velmi chcene? Tak na co sa mi tu do kelu furt stazujeme? 😀 ja viem sa mi to hovori, ked mi je docela dobre, ale stejne nadsvam ze tu ma boli obcas jak po opici som ale no... To prejde, takze ako jedna moja 80 rocna zakznicka vravi kazde rano: TREBA VYDRZAT 🙂 takze drzim nam vsetkym palceky atesim sa az budeme si citat o pohyboch, fotkach aa vybavickach 🙂 😅

kvikina087
10. nov 2015

@bluebarablue Aj my máme foto :D priateľ sa chodí každú chvíľu pozrieť zas a zas. :D

kvikina087
10. nov 2015

@maajushka Pekne si to napísala :D

sue04
10. nov 2015

@kvikina087 aj ja mám zatiaľ termín na 12.6. tak uvidíme budúci týždeň či to bude sedieť podľa USG...neviem sa dočkať, príde mi to ako večnosť.... no musím vydržať :D

bluebarablue
10. nov 2015

@maajushka mas pravdu ... ja ked mi je zle tak si predstavím ako kocikujem a už sa neviem dočkať ... už pokukujem po kocikoch aj ked viem že je este skoro 🙂

nikijur
10. nov 2015

@adrianita1 ja pracuhem v skole s detickami poviem ti pravdu mam co robit aby som ustala den a aj deti nieco naucila ☹

maajushka
10. nov 2015

@bluebarablue hej skoro, ale tiez som uz nejaky ten kukla 🙂 noaco 😀

maruskamolny
11. nov 2015

@adrianita1 dakujem...trosku som bola sklamana, ked to boli na zaciatku dvojicky..ale uz som sa zmierila a tesime sa na to jedno tiez silno 😉

adrianita1
autor
11. nov 2015

@kmihi uplne suhlasim. Dakujem za tvoj nazor. Treba mysliet na toho maleho cloviecika v brusku. 😃😍

katykat
17. nov 2015

Caute baby.... este stale vam je zle? Mne stale, hlavne poobede a ku veceru a je to coraz horsie.
Inak v piatok som bola na prvom utz, takze som videla nasu fazulku a za tri tyzdne som objednana na screening a krv... Vy ste ako na tom?

kvikina087
17. nov 2015

@katykat Ahoj, no mne ani zle moc nieje, skôr mám len takú celodennú ťažobu a občas bolesť žalúdka, ale úplne v pohode. My ideme 1.12. na screening, tak už teraz som trošku nervózna aby bolo všetko v poriadku. Ale bude fajn, že si poobzeráme bábo :D

nelly0212
17. nov 2015

Ahojte baby 🙂 No, my sme už v 11 tt (presne 10tt + 3) a musím skonštatovať, že je to už ooooveľa lepšie, akoby sa mi už nejako ustálili hormóny. Ráno, ak si dám aspoň niečo malé ešte v posteli, teda nevstanem hladná, je to celý deň v pohode. Mám taký pocit, že viac vydržím a vládzem viac ako počas prvých týždňov. Neviem, ako ste na tom vy, ale mne veľmi chutí a aj pomáha jeden ajurvédsky čajík (Dhanyaka), odkedy ho pijem, prestali tráviace problémy.
Vo štvrtok idem na prvú poradňu, viem, že mi minimálne budú brať krv, neviem, či hneď bude p. doktor robiť aj merania - uvidíme 🙂
@kvikina087 a @sue04, už sme tu tri s termínom 12. 6. 😉 Kedy idete na poradňu a merania vy? 🙂

zoy3
17. nov 2015

babeny tiez som junovka, termin mam 7.6. ale teraz je vacsi o tri dni tak som zvedava 🙂 inak ani som nevedela ze je skupinka aj tu, hlavne to spolu dobojujme, aj nevolnosti prejdu a ochvilu sa budeme pravom vytesovat z krasnych veci ktore pre nunu kupime 🙂

kvikina087
17. nov 2015

@nelly0212 Ahoj, tak to je fajn, že nás tu pribúda :D. Na poradni som bola 11. 11., všetko bolo ok a dostali sme aj foto. :D teraz idem na poradňu 1.12. a rovno aj na prvotrimestralny screening. Je fajn, že ti už nevoľnosti ustupujú, isto pomáha aj to malé jedenie ešte v posteli.

dragoste
20. nov 2015

@kvikina087
Ahojky...chcela by som sa spytat ...pisala si ze ste na sone uz videli a rucicky?jej..to je uz vidno? Ja som v 8tt a za 2tyzdne mam ist tiez na kontrolu ....cize to bude 10ty tyzden ako ty....spravia mi tiez znova sono? Moze sa robit sono kazdy mesiac ked ide zena na kontrolu?

bluebarablue
20. nov 2015

Ahojte baby, tak ja som asi 9-10 tyzden a teda stale cely den mi je zle od zaludka ☹ ... pijem aj Fatru aj vsetko mozne ale neustale mam pocit jak na vracanie ... stale to neustupuje a aj v noci mi je dost zle ... nic mi ani nechuti jest, to co som predtym mala rada ☹ ... dufam ze to coskoro skonci. Prechadzaju vam uz niektorej pomaly nevolnosti (tym co nimi trpite) ?

kvikina087
20. nov 2015

@dragoste Ahoj, áno mala by si vidieť už aj ručičky a nožičky.... Je to už celý človiečik. Neviem či ti bude robiť sono. Ja som bola 2 x a 2 x mi robil sono. Teraz idem 1.12.2015 tretí krát na ten screening, takže opäť uvidíme mimi. Čítala som na nete, že to už sa dá zistiť aj pohlavie... Tak uvidíme :D Držím palčeky nech vidíš aj ty krásne miminko.

dragoste
20. nov 2015

@kvikina087 aha..tak to sa vola screening?Ja mam termin 29.6.☺

kvikina087
20. nov 2015

Ahojte dievčatá,
ako sa máte? Mňa už niekoľko dní bolí žalúdok, hlavne večer keď ležím v posteli, ako keby som bola hladná, ale som plná... a mám pocit, že je to čoraz horšie. Navyše dnes ráno ma začali bolieť zuby! :( Tak som z toho dosť nervózna. Kaz by som mať nemala, skôr mám pocit, že je to bolesť pod plombou... tak uvidím ako to bude pokračovať. Dúfam, že je to len nejaké precitlivenie.