icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

vika7
6. nov 2015

Ahojte.tak uz aj ja mam zaludok na vode.som v kludovon rezime a mam za sebou 10dni v nemocnici so spinenim.aktualne som 7tt+2d a termin je 23.6.2016.drzim vsetkym palce 😉

nikijur
6. nov 2015

Ahojte baby pozeram kociky aj ja ale od dnes sa moje natahovanie zmenilo na zvtacanie prazdneho obsahu zaludka. Popravde v robote trpim ako pes a aby mi nahodou luto nebolo strasne ma skriabe v krku. Vyzera to na anginu. Netusim co idem robit. Teplotu nemavam. Asi budem nutena zajst na pohotovost. Nemate skusennost co si mozem dat bez rizika?

lucinda13123
6. nov 2015

Ahojte, s radosťou sa pridávam k vám. Som na konci 8tt, srdiečko bije, všetko je v poriadku. Termín pôrodu by mal byť okolo 18.6.2016. Tak sa neskutočne teším a pevne dúfam, že všetko bude v poriadku až do konca 🙂

lucinda13123
6. nov 2015

@nikijur ahoj pred týždňom som mala tiež nádchu a škrabanie v krku a v lekárni mi dali septilen, skús vyskúšať 🙂

maajushka
6. nov 2015

@adrianita1 jeej velmi pekne vyzera, inac prosim mozes mi vysvetlit ten ochranny faktor na leto? musim amt taku vanicku nomrlane? ci mozem v lete len vo vojicku ? tam asi bude vela slnka ked tak rozmyslam... aaa vanicka je dost velka aj na zimu ? som citala, ze ak mas letne dieta treba kupit vacsiu vanicku, aby sa aj v zime tam babatko zmestilo, vies mi poradit ? 🙂 budem veeelmi vdacna 🙂

kmihi
6. nov 2015

@lucinda13123 Ahoj.... no ja som akurat teraz doma s nadchou. teraz je take blbe obdobie ze vela ludi je chorlavych, tak sa snaz vyhybat preplnenym priestorom. Ak je mozne, ostan doma, nechod do prace, oddychni si. Pi vela caju, doplnaj si vit.C!!! Ja som si davala do nosa Pinosol kvapky, tie urcite mozes. Vraj pre tehotne je vhodne aj occiloccoscinum (ci ako sa to pise).... ale to sa porad v lekarni. Vyuzi tento vikend na zotavenie sa, nezabudaj ani na cerstvy vzduch. Ak mas horucku, velmi dobre zabera ak si nakrajas na kruzky cibulu a na noc prilozis pozdlz chodidiel, samozrejme, daj si ponozky aby ti to tu cibulu drzalo. Rano bude horucka urcite nizsia. Je to taky prirodny like, ktory fakt pomaha a nemesis sa ziadnou chemiou dopovat.
Drzim palce

adrianita1
autor
6. nov 2015

@maajushka Ahoj, no ked si pozries popis toho kocika, oni maju ochranny faktor v latke toho kocika, co je super. Velka vanicka je dobra, lebo nevies ake velke bude babo. A bude tam aspon do 5-6 mesiacov. Vajicko nie je vhodne pre babatka, to je len na prevoz v aute. Nie je to dobre na chrbticu. Tento kocik mal aj vyberatelny matrac a vsetko sa dalo oprat. Hlavne aby mal dostatocne krytie pred dazdom, slnkom atd. budeme predsa casto kocikovat a po mojej skusenosti... za kazdeho pocasie 🙂 ....

mihalocka
6. nov 2015

@lucinda13123

jeej, rovnaky termin mame 🙂

lubica285
6. nov 2015

Ja mám 3.6. Je tu niekto z mt na jún 2016? 🙂

lucinda13123
6. nov 2015

@mihalocka jeej tak to je super, dufam ze bude vsetko v poriadku az do konca 🙂

lucinda13123
6. nov 2015

@lubica285 ahoj, ja som z mt 🙂 mne vychadza cca 18.6 2016

mihalocka
6. nov 2015

@lucinda13123

urcite bude vsetko v poriadku. bude to tvoje prve babatko? U mna ano aj ked mam uz 31 rokov. S muzom sme chceli mat bezstarostny bezdetny zivot, ale teraz sa tesime z toho, ze priroda to inak zariadila ;)

mihanka
6. nov 2015

tehulky z BB 😉

lubica285
6. nov 2015

@lucinda13123 super. Tak verím že všetko dobre dopadne a možno sa aj stretneme v unm. Držím palce. Ja som 9 tt 😃

lucinda13123
7. nov 2015

@lubica285 vsetko je mozne ja zacinam 9tt zajtra 🙂

nelly0212
7. nov 2015

Ahojte 🙂 Chcem sa Vás spýtať, má niektorá z Vás overený prípravok (krém, olej, iné) na natieranie tehotenského bruška? Moje teda zatiaľ nie je veľké (v oblečení ešte nie je vidieť, dnes začíname 10 tt), ale mám na ňom už jazvičky po 2 laparoskopických operáciách (bodky po bokoch, pri bedrách, čiarky nad a pod pupkom). Chcem podporiť elasticitu pokožky už teraz a myslím, že telové mlieko, ktoré bežne používam už postupne stačiť nebude. Čítala som niekde na internete, že dobré sú prírodné oleje, len ako sa v nich vyznať? Za každú radu ďakujem 🙂

januvia
7. nov 2015

@nelly0212 ahoj cakam druhe a opat nedam dopustit na klasicku obycajnu modru indulonu... nie je to bohvieaka vona ani pohodlie pri nanasani no efekt je super.

avokinagic
7. nov 2015

@vika7 aj ja mam zatial termin 22.6. ale iba podla sona, Podla MS sa ani nedalo vypocitat 😀 Uz si bola u doktora? Ako sa citis?

aneisse
8. nov 2015

@nelly0212 ahoj, ja som si pri prvom tehotenstve v lekarni pytala nieco na natieranie bruska a dali mi olivovy olej, natierala som poctivo a ziadne strie nie su 🙂 Tak zopakujem aj teraz v druhom tehotenstve 🙂

adrianita1
autor
9. nov 2015

Ahojte junovky 😊, tak ten co tvrdi ze tehotenstvo nie je choroba sa poriadne myli. Ja sa posledne dni citim akoby ma presiel valec. Hnava, nevolnost a zavraty. Spala by som non stop. Pri dcerke som taketo nic nezazila. Tehotenstvo som si cely cas uzivala. Teraz sa tesim aby som bola v druhom trimestri a nevolnost ustupy. Aspon dufam. 😄 ako ste na tom vy?

maajushka
9. nov 2015

@adrianita1 ja myslim, ze som na tom ovela lepsie ako ty, ale tiez nic moc 😀 vadia mi strasne pachy, zima mi je furt, spat chcem len tak na hodku dve naviac denne taze v poho. Vona chladnicky ma zabija a furt by som len jedla :-/ inak docela fajn 🙂

bluebarablue
9. nov 2015

@adrianita1 Ahoj, no ja to mam tiez tak isto ... som z toho celkom prekvapena, lebo pri prvej dcerke som cele tehotenstvo ani nevedela ze som tehotna a teraz mi je strasne zle cely den, sice nevraciam, ale je mi hrozne nevolno, nic mi nechudti jest a ma strasnu kyselinu ... stale rozmyslam nad tym ci to neznamena ze to bude chlapec, ked je tehu celkom ine ako pri prvom - dievčatku 🙂 ... inak ja mam termin 20.06.

nikijur
9. nov 2015

@adrianita1 ahoj tak ha sa citim rovnako...denne sa citim ako po opici. Zaludok boli nonstop, chladnicka mi vadi. Jest mi chuti aj nechti. Cely den keby som nechodila do roboty tak prespim. Vetry otrasne. Citim sa uplne pod psa. Zajtra ukoncujeme 8 tt takze snad tieto stavy nebudu trvat vecne.

maruskamolny
10. nov 2015

Ahojte júnovky...tak dnes som po ďalšej kontrole...srdiečko bije, bábätko v poriadku..termín podľľa ultrazvuku na 11.6... len trošičku som sklamaná, lebo na prvom ultrazvuku to boli dvojičky... 🤐

vika7
10. nov 2015

@avokinagic ahoj.jasne uz som bola.aj v nemocnici 10dni so spinenim.raz mi je lepsie a raz horsie..ako s pokazenym zaludkom a neusrale unavena...

adrianita1
autor
10. nov 2015

@bluebarablue AHoj, ved prave to aj mna zaskocilo, ze prve tehotenstvo som ani nevedela, ze som tehotna. Pracovala som, citila som sa skvele, i ked som potom od 20 tyzdna bola na PNke na rizikovom ale nemohla som doktorovi uverit, lebo som sa citila fantasticky. Teraz, no ledva prezijem den. Neviem, co by som uz zjedla, lebo nic normalne mi nechuti a je mi rovnako zle ci som hladna alebo najedene a ta unava. Nuz dufam, ze to pominie. A tiez, dufam, ze babatko bude okay. A mas pravdu, mozno budeme mat chlapceka 🙂. Idem k doktorovi 15.11. Tesim sa 🙂 Hlavne aby sa nasim malym fazulkam darilo, pekne rastli a my aby sme boli zdrave 🙂

adrianita1
autor
10. nov 2015

@maruskamolny Tak to je fakt zvlastne, ze doktor videl dve srdiecka. Ale hlavne, ze je vsetko v poriadku 🙂 drzim palce... 🙂

adrianita1
autor
10. nov 2015

@nikijur Aj ja som ako po opici, problem mi robia aj bezne cinnosti .... uf uf ... este, ze oja dcerka rada cita knizky v posteli 🙂

bluebarablue
10. nov 2015

@adrianita1 Ahoj, no presne, mne je zle nonstop, normalne som sa vyplasila ked to tak zacalo, lebo sak vsade sa pise ranne nevolnosti a ja som sa aj tuto noc zobudila o druhej v noci (no mladsia dcerka ma zobudila ze ide cikat) a potom som dve hodiny potichu stenala v posteli co ma tak akoby bolel zaludok (ale nie klasicka bolest), skor taka ako kyselina ... aj banan som jedla a nic nepomohlo ... najhorsie ze chodim do prace a to je strasne vydrzat ... fuuu ... v robote som nechela o tehotenstve nic hovorit do tretieho mesiaca, ale ked to pojde takto tak asi budem musiet s farbou von, lebo neviem ako to tam vydrzim ... ty mas kedy termin?

katykat
10. nov 2015

Ahojte dievcata, tak ja som na tom tiez hrozne zo vsetkeho mi je zle, aj ked som hladna, aj ked som najedena... vcera som dokonca uz aj vracala...no ja neviem kedy sa to zlepsi... ale dufam, ze coskoro, lebo takto sa existovat neda. A tym, ze maloco jem som este aj schudla....ale je mi jasne, ze to dobehnem. A vy ako uz priberate? A inak spala by som tiez stale.