Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
@paloma76 jaj tak to je super, že teraz takto prespal 🙂 náš Oli prvé 4 mesiace spal celkom dobre, vlastne super to bolo pre mňa, lebo sa zobudil len 3x na papanie. Som myslela, že sa to horšie nebude, že sa potom bude napr len raz budiť. No čo, aj so starším sme si užili, ten pravidelne do 7 mesiacov býval 6-8 x hore a reval aj keď sa najedol. A potom sa to už zlepšilo.
Ano presne, do 4 mes.to bolo super, ale od vtedy katastrofa. Sem tam sa podari noc ako tato, ale to je mozno tak raz za 2 tyzdne. Inak sme hore 4-5x . Sice neplače, ale aj to je unavene. No nic, musime si to prezit😄😄😄, ved su to nase zlatícka😄😄😄😄
@paloma76 presne tak 😀
👶👶😍
U nas to je naopak,prvych 5mes hroza,potom sa to zacalo zlepsovat a ako oslavila 7mes,tak sa zobudi iba raz v noci 🙂
No caute dievčatá 🙂
Tak naša Eli bude mať 5.2- 7 mesiacov.
Keď spomínate tie noci, tak u nas je tiež veselo. Odkedy sme sa 1.x zaočkovali máme divočinu. Večer kým zaspíme tak to trvá od 30 minút do 2 hodín. Niekedy to vzdám a vyberiem ju a je s nami ešte hore aj do 23.00. A keď aj zaspí úspešne ,tak je za 30-40 minút opäť hore. A zasa si chce podudkať prsník. A v noci sme hore od 4-8 x. Spinká s nami od tretieho mesiaca, lebo som nevládala vkuse k nej vstávať. Ale už som si nejak na to zvykla, proste je to dudkoš. Zeleninku a strukoviny papa celkom pekne. Kasičky, ovocie a biely jogurt s ovocím jej chutiiii 🙂
Vie tapkať, baran buc a sem tam aj pá pá sa jej podarí 🙂
Guľa sa a trošku aj plazí takým prevalovaním. No uuuzasnaaaa je ❤
@azurmanka1 kraaaaasna ❤
Náš Timinko bude mať 8ho 8 mesiacov. Štvornožkuje ako drak, gúľa sa do všetkých strán a sám sa posadí A sedí. Dokonca sa už prichytáva O nábytok aj stavia sa. Ale žiadne tapušky, ani papa ani baran buc. 😢 pritom ho to učím A každý deň opakujem. ... Tak snáď to dobehne.
@kvikina087 my podobne. Plazí sa od 5. mesiaca, štvornožkuje ako profik od 6. mesiaca, už si aj sadne, ale ťapušky ani pápá nerobí, iba sa smeje, keď to robím ja 😊
No a s tým spaním sme to my mali do 5 mesiacov aj 6 krát v noci papať, niekedy aj hore a vymýšľal. No potom sa to začalo zlepšovať a teraz sa už iba raz v noci napapá väčšinou okolo 3.-4. a potom tak okolo 6. vstávame.
Mam 3 otazky, zienky:
1. Ako casto teraz kupete drobcov?
My 2x do tyzdna, a to placeme stale vo vanicke, ako zacala viac vnimat. Ked bola mensia, neplakala. Tak neviem, ako postupovat.
2. Ake zmeny u Vasich drobcekov nastali po ockovani? Nie su viac chorlavejsi? A co spanok, ekzem, alergia?
3. Chodite von s malymi na prechadzku aj v tychto minusovych teplotach a na ako dlho?
Dakujem.
@77laura nasa mala ma 7mes.,kupem ju vzdy v nedelu na nejakych 5min,zacina sa jej voda pacit,predtym moc vo vode nechcela byt.
Po ockovani sa mi zdala viac podrazdenejsia,placliva,ale aj to sa uz upokojilo,tak neviem ci to bol suvis s ockovanim. Chora chvala bohu este nebola.
A vonku sme kazdy den,rano a poobede,ked boli tie velke mrazy,to sne von nechodili,ale inak chodime za kazdeho pocasia,ci prsi,snezi. Sme von dovtedy kym spi,co je cca 2hod ☹
@77laura mame 8 mesiacov, ja kúpem malú každý druhý deň, a kupe sa velmi rada. Po očkovani sme nepostrehli ziadne zmeny. Von chodievame, tak do mínus 8 a max na hodinku, ked je nad nulou, tak aj na hodinku aj pol chodievame, nechce mi ležať v kočíku, tak je aspoň v polosede a kuka vsetko naokolo 🙂
kniha24
renyreny
Dakujem za odpovede. ;) Snad sa nam to kupkanie zlepsi casom. Moja mala je vonku v kociku v kombineze a fusaku a ked sme von napr.tych 45 min., pridem domov a ona je uplne prepotena. A oblecene ma iba body,pancusky a tensi dupackovy overalik. Tak uz neviem, ako ju obliekat a ci to nie je na chorobu, ked sa mi takto vonku spoti. Samozrejme ju hned prezleciem do sucheho, cize ju chtiac-nechtiac musim zobudit. Resp. zobudi sa.
kniha24
Nemozem ju nechat spinkat v kociku, ani ho v byte nemam, kto by ho tahal na 3.poschodie. 🙂
Prideme domov,vyberiem z fusaka,zobleciem kombinezu,ciapku a mozem prezliekat vsetko,lebo je spotena.Takze malokedy sa mi pri tom prezliekani nezobudi,to musi byt fakt velmi unavena a tvrdo spinkat.
Oblecena je tak akurat a aj tak sa spoti. Spoti sa mi aj v autosedacke, kym pridem do mesta,a to mam 15 min.autom,kurenie len minimalne na jednotke.,hmmm.
@77laura Timino má skoro 8 mesiacov. Kúpeme sa každý deň a úplne to miluje, vyblázni sa, napapá a zaspí hneď ako ho položíme do postieľky. Po očkovaní asi nič... Predtým lepšie v noci spával... ale to môže byť náhoda. Von chodíme každý deň, aj keď boli tie mrazy... aspon na 30 min. Ale keď ho vytiahnem s kočíka nieje spotení a je teplučký...
Mňa skôr trápi že od narodenia spí cez deň veľmi málo. Teraz spáva 3x po 30 minút... no už to vychádza, že bude chodiť len 2x... bo ten tretí krát už ho uspávam dosť nasilu..... Ako spia vaši drobci cez deň?
@kvikina087 skús prejsť na dva spánky, dávaj ho spať po 3 -4 hodinách od zobudenia a uvidíš či pomôže. Naš zle spával cez deň a raz bol u svokry ona ho takto dávala a spinka teraz 1,5-2 a niekedy aj tri hodiny.
@kvikina087 nasa od narodenia cez den spala dokopy hodinu ☹ vobec nechcela spavat,teraz ma 7 mes a spi rano max hodinu a ked sa naobeduje max dve hodky,potom uz nespi a ide spinkat medzi 18-19,zobudi sa dvakrat max a vstavame medzi 5-7. Nikdy nespala cez den v kuse tri hodky,som sa smiala ked mi vsetci hovorili,ked bude spat ona mam aj ja,ale kedy ked ona nespavala? 😁 teraz sa uz konecne ako tak naucila spat aj doma,aj ked je to boj ju uspat,predtym len v kociku.
@77laura po očkovani bol u nas veľký zvrat v spánku. Presne od toho dňa sa večer ťažko uspávame A budime sa často v noci. Keď bola maličká vždy pri kúpaní plakala. Teraz kúpanie zbožňuje A kúpem, tak každý 2-3 deň
. Tie ostatné dni len opláchnem pod tečúcou vodou zadoček, ručičky, tvaričku.
Von chodíme d
@77laura von chodíme do -10. Do vacsich mrazov sa nedoporucuje....
@kvikina087 vôbec sa netráp, že neťapká, alebo podobne. Aj tak je sikuľko, keď už sa sám posadí a stavia sa. Úžasné 😉
Ďakujem za rady, zajtra ideme na tie dva spanky A uvidíme. .... 🙂 asi maly už na mňa kričí mama! Nie také to blabotanie mamama, ale keď zájdem normálne zakričí. ... 🙂 jooooj baby to je radosť.
@kvikina087
Moj maly chrobacik spinka iba 2x denne, jeden spanok doobeda od 11tej priemerne do 13tej, ako kedy,raz spi hodinku,inokedy aj 2,ba aj 3 hodky hoci zriedka,ale pospi. 🙂
Poobede ide spinkat okolo 16:30 a spinka hodinku a pol vacsinou.Len v noci potom ide spinkat podla mna neskoro,o 22-23tej. A spinka do rana pol 8 az 8mej. Ten nocny spanok by som jej chcela upravit na skorsiu hodinu,len nie vzdy to ide,lebo aspon 3 hodky musi byt medzi spinkanim hore.Mam takeho maleho zivana,a to je baba. 🙂
3x by mi asi nespala a aj ked dlhsie cez den pospi,v noci ju nie a nie uspat...
Ahojte. Nas Dominik ce:z den zvycajne spi 2x po 1-2 hodky. Vynimocne ide 3x ak spi kratko. Von chodíme obycajne na druhy spanok, ale sme vonku tak polhodku (aj v mrazoch) a potom mi spinka v chodbe. Vecer chodi spat medzi 18:30 a 19:00 a predtým sa zvykol budit az okolo 1-3, ale teraz sa budi uz okolo 22-23 a potom iste 1-2 x a vstavame po 6.
Chcem sa opytat, ci mate odskusane nejake tie obchodne prikrmy Hipp a pod. My zatial iba doma varene, aj kase, vsetko, ale cez jarne prázdniny sa chystame na lyzovacku a nebudem mat moznost mu varit - tak s cim mate dobru skusenost?
@mala_dracica áno máme odskúšané hip ovsena kaša s jablkami na dobrú noc ale tu som dávala aj cez deň a je bez cukru, kukuričná kaša a ryzova kaša ktorú som kúpila v jednote ale dostať aj v bio obchode,zalejes horúcou vodou a je, sú bez chuti ja len ochutim ovocim 😊

@janullka1...😀😀😀😀aj u nas zmena, spali sme od 1 do 6,20 hod. To je rekord !!!!😄😄😄😄. Normalne som vyspata. Konecne.
...mas dobre úplatky, obaja su uzasny😘😘😘😘