Kto bude rodiť v pôrodnica v Čadci vo februári?
sú tu nejaké tehuľky, s ktorými sa mám šancu stretnúť aj v pôrodnici v CA? 🙂
@ka.jo. - gratulujem.... prajem hlavne veľa zdravíčka...
@martinkatinka Ďakujeme 🙂
no pôrod...
prišla som tam s kontrakciami po 7 min. lenže účinné veľmi neboli, doktor konštatoval, že to do polnoci nebude. No po jeho vyšetrení sa mi čas kontrakcií skrátil na 5 min. po 2 hod. mi dali nejakú injekciu (že buď sa to rozbehne alebo zastaví) samozrejme sa to rozbehlo, nabralo to dosť rýchly spád, dali mi injekciu na spotrebovanie čípka a rýchle otvorenie. škoda len, že som nevedela vždy dobre tlačiť, ale myslím, že to býva aj horšie. no a po pôrode ma zašívali asi hodinu ☹ daň za to, že sa telo nepripravilo samo - podľa mňa.
inak Doktor, sestrička a pôr. asistentka boli super. hneď po pôrode mi dali malého nachvíľu podržať - silný zážitok - manžel fotil cez slzy ako divý 😀 .
@ka.jo. xixixi.. takže manželíka si mala pri sebe.. aspoň aká taká opora.. 🙂 keď to takto píšeš tiež by som to už mala najradšej za sebou, aj keď mám po pravde dosť veľké obavy.. a dali ti alebo si si pýtala niečo na umrtvenie, keď ťa zašívali? Ja mám po pravde najväčší strach z toho... 😖
super, že ste to takto zvládli.. a ešte raz gratuľujem ku krásnemu synčekovi... 😉 my budeme mať dievčatko..
@ka.jo. Velmi pekne ste to vystihli - telo sa nepripravilo samo, myslim, ze z toho vyplyvajuce aj hodinove sitie.
Urcite ste tlacili najlepsie ako ste vedeli. Pocuvali ste svoje telo a tak je to spravne.
Gratulujem k babatku a prajem vsetko dobre
@mianc Ďakujeme - manžel bol pre mňa obrovská opora - som šťastná, že tam bol a aj on je šťastný. No bolesť pri pôrode sa nedá opísať - lebo je to špecifické a spoznáš ju až na mieste činu - pri tlačení hovoria že to už tak nebolí - ale ja to tvrdiť nemôžem, lenže mne chrobáčik nemal úplne dobre natočenú hlavičku - tak mi ju tlačil na moje kosti a má tam teraz aj taký - hematómik - ale vstrebe sa mu to. A pri tom ma vo vnútri potrhalo. pri šití mi tam do zadku aj čosi pichol na znecitlivenie, ale nezabralo. Šitie som ani tak necítila (iba vonkajšie stehy po nástrihu) ale mňa hrozne bolelo to čo mi tam pchali aby ma mohli šiť.
ALE NEBOJ SA! 🙂 kôli babätku všetko zvládneš a každý pôrod je iný. a keďže som tu tak sa to všetko dá zvládnuť. 🙂
@barboragondova Ďakujem. Bola som im aj vďačná, že niečo so mnou robia, lebo by som už tretiu noc nespala a na pôrod by som veľa síl asi nemala. ale vypýtalo si to svoju daň. Teraz sa mi tie vonkajšie stehy aj zapálili - ale som namočená v repíku ako v octe - tak sa mi to začína pekne liečiť.
@ka.jo. no som zvedavá ako to dopadne nám.. 🙂 my sme dnes boli na poradni, tak nič nového.. stále rovnako, otvorená na 2 cm.. malej sa asi moc nechce.. 😀
to ti verím, že manžel ti bol veľkou oporou.. už len pri predstave, že si tam není sama, je dobre tam mať niekoho.. uvidíme, či náš tatino naberie odvahy a pôjde s nami.. nejdem ho nútiť.. len je škoda, že ľudia (viac menej chlapi) ktorí to v živote nezažili, hovoria zážitky, zrovna nie príjemné.. a odpudzujúce.. a strašia tým tých ktorí by za normálnych okolností nad tým ani neuvažovali.. keď niekedy počúvam tie reči.. tak mám chuť sa ich spýtať či to zažil na vlastnej koži, keď to vie tak presne.. 😀
na tie vonkajšie štichy je aj sprej dá sa kúpiť v lekárni.. vraj to pomáha pri hojení.. neviem ako sa volá, ale v lekárni ti isto poradia.. a nie je ani drahý..
@ka.jo. no môj je tiež na tieto veci dosť citlivý, len sa strašne bojí toho, že sa bude cítiť bezradný, keď ma uvidí v bolestiach a takéto.. a ešte k tomu tie sprotosti o pôrodoch čo mu hovoria.. že odpadne tam a takéto.. no ja sa na tom smejem.. že potom čo mi chudiatka, čo to celé musíme absolvovať.. 🙂
vysvetli mu, že bude pri tvojej hlave a jediné čo uvidí, bude vaše dieťatko. jasné že ti bolesť nezoberie ale ten pocit, že tam máš svoju lásku... a nech nedýcha ako budú tebe kázať a vše bude ok, lebo môj predýchaval kontrakcie so mnou a nachvíľu mu prišlo zle, tak si chvíľu ľahol, kým som bola v sprche a potom bolo už dobre.

@mianc
Ahojte 🙂 Tak ja som už domka od 2.3. 😀 . Taaak a pôrodnicu v CA môžem ohodnotiť na 1. Okrem toho, že je tam pekné a konfortné prostredie - a to som nemala nadštandart,všetci doktori a sestričky sú veľmi dobrí. najmä dve sestričky by vám aj modré z neba dali. Jedna tmavovlasá - výrazne sa maľuje (tú neprehliadnete) - tá všetko vysvetlí a veľmi rada poradí. A jedna kratšie vlasy - špinavý blond a okuliare - rám dočervena - tak tá tam nemá konkurenciu (tá by sa rozdala).
všetkým držím palce 😀