icon

Ktorá mamina pochádza z Čiech a žije na Slovensku?

saallen
31. jan 2012

Ahojte pochádzam z ČR,a bývam na Slovensku 3roky.Mám to tu rada,ale občas mi chýba i ta čeština.tak ak by sa nejaká ta česká mamička našla budem rada. 😉

Strana
z2
saallen
autor
14. sep 2012

@trudka4 pres Lidecko jsem nedavno jela,🙂 ja pochazim Frýdku-Místku,na SK jsem skoro 4roky,Žilina

aknelka22
Autor odpoveď zmazal
saallen
autor
14. sep 2012

@aknelka22 ahoj,tak uplne presne nevim jak to je,ale vsebhno urcitetdostanes,ja tady mam teda,trvaly pobyt,vedena jsem na cizinecke policii a porodne jsem normalne dostala.🙂

aknelka22
Autor odpoveď zmazal
saallen
autor
15. sep 2012

@aknelka22 nie obcanku mam stale ceskou a v ni trvaly pobyt,ktery mam v cechach,ale tady na sk jsem hlasena na cizinecke policii a od nich mam kartickxu "povolenie k trvalemu pobytu cizince(platnost ma 5let),cize ja mam dva trvale pobytxm .v ČR a na SK,tenkrat mi bylo povedane ,ze to tak mohu mit,s tim ze vsechno si platim tady a vcechach na zaklade toho ze jsem byla na uradech a tam jsem dala cestne prohlaseni ze se na uzemi cr nezdruzuji.no a buduci rok si chci zazadat oslovenske obcanstvi.

jfd
30. sep 2012

@trudka4 Tam je krááááásně!!!! Jezdívám tama domů. Nádherná cesta. My měli na Vsetíně chatu. Na Hovězí. A v dubnici mám kamaráda. Líbí se ti tam?

market26
30. sep 2012

ahojík kočeny, já jsme taky ten případ, češka žijící na slovensku, pokud tu máte odpracovaáno, tak máte naárok na porodné, mateřské i rodičovské dávky bez problémů

tercakucek
1. okt 2012

ahojky, i já se k vám přidám 🙂 Pocházím z Tišnova (kousek od Brna) a bydlím v sr od května tohoto roku. ....jinak bydlím v Bratislavě...zdravím všechny 😉

market26
5. okt 2012

ahojík tak se můžeme sejít,,,,a comáš kluka nebo babu???

tercakucek
17. okt 2012

@market26 ta otázka byla na mě? 🙂

martinahru
10. apr 2013

Ahoj,moc prosim o radu jsem češka je mi 24 dalkove studuji v Praze v Bratislavě bydlim s prítelem mám udělený pobyt na slovensku na 5 let. Pojištění za mě platí stát v česku..Chci se zeptat jestli nevíte kde mám nárok na mateřskou dekuji

trudka4
20. apr 2013

@jfd Mně se na Slovensku celkově nelíbí. Nejšťastnější bych byla, kdybysme se přestěhovali do ČR.

jfd
22. apr 2013

@trudka4 já už to nevydržela a jsem zpátky v civilizaci. A je to tu moc príma 😀

trudka4
22. apr 2013

@jfd jak jsi to myslela ? Že jsi se vrátila do Česka, do civilizace ?

jfd
6. máj 2013

@trudka4 přesně tak jsem to myslela

trudka4
6. máj 2013

@jfd trošku ti závidím

turcanko
9. júl 2013

Ahoj Saallen, tak ty jsi tu? nevím či si mě pamatuješ, zaučovala jsi mě v Teleperformance nebo v Lione, to už je jedno na Tesco. A ted jsem tu narazila na tohle téma, tak super, a jak se mas?

pampelisatko
14. aug 2013

Ahojky, najdu tu stale zijici Cesky? Jsem na Sk rok, puvodne pochazim z Prahy. Momentalne, jeste v BA, ale pak v okr.Nitra.
Budu moc rada, pokud semi holky ozvete, potrebuj rady a zkusenosti, co a jak.. na uradech mi vsude rekli neco jineho 😀 Tak jsem z toho dost jelen🙂

jancozubka
24. okt 2013

Ahojte holky,ja jsem taky Ceska a stehujeme se s manzelem do Partizanskeho v cervnu🙂Ja se vrac z Anglie takze mam pocit ze asi nedostanu nic kdybych otehotnela:-Mame taky ctyrletou holcicku ta ma SK I CZ obcanstvi🙂Jinak si myslim ze se musis zaridit podle toho co ti reknou na urade kde budes bydlet,Ono je to fakt na kazdym jinak:-0V Cechach to same:-0

Strana
z2