icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

nurili
25. máj 2012

@bis co som sa ja informovala ohladom bolesti v podbrusku, na tom nic nie je to su ztahy maternice a to sa pripravuje na porod....nie ze by prisiel teraz to nie ale to patri to k tomu....ale v poradni to mozes spomenut....a co sa tyka magnezka tak mozes aj viac ako jeden za den, ja pijem sumivy.......

stinna
25. máj 2012

@liviana1111 ja som tiež myslela na to, že to by sa kopec detí potom rodilo predčasne. A tiež by som to uvítala nejaký ten týždeň skôr, ale keďže asi pôjdem na tú sekciu, tak to budú rovné dva týždne skôr. Ale aj tak mám obavy, že keď to na mňa príde, nebudem vedieť čo a ako - to vieš, prvý pôrod predo mnou.. a krásne fotky máš z malého 🙂 . My sme neboli na 3D USG, lebo som bola na amniocentézu, tak som to potom nechala tak a moja dr. má celkom dobrý USG. Teraz ako pôjdem na poradňu, tak si ho dám odfotiť, už sa neviem dočkať. A nohy ti ešte neopúchajú? Ja mám servítky na riťku kupené z babylove z DM biele sensitiv a kamarátky s nimi mali dobré skúsenosti a plienky som kúpila pampers premium care, ale len 3 balíčky zatiaľ, lebo si myslím, že malý potom vyrastie a čo s nimi narobím. Aj keď mi odoporúčajú zobrať si do pôrodnice dva balenia. No nie je to nejak veľa? Ja neviem ako často sa prebaľuje taký malý špuntík.. 🙂

liviana1111
25. máj 2012

@stinna no jasne ze to je vela ako prebalovat ho budes mozno kazde tri hodiny,apson ja som tak Tanicku ,ale to ti plne staci jeden balik ne tych par dni co tam budes sak ich je tam cca 70 ks nie? no a preco si sla na amniocentezu? to sa picha ta ohla do plodovej vody? neni to tiez rizikove? alebo ti vysli zle geneticke testy tak ti to preistotu overovali? ☹ no a fotky neries hlavne je aby bol zdravucky 🙂

cerealka
25. máj 2012

@kikuska_nr nie prirodzene pokial nebudu nejake komplikacie

ika33
Odpoveď bola odstránená
stinna
25. máj 2012

@liviana1111 na amnio som išla preto, lebo som mala pozitívny test na downov syndróm a tak ma dr. poslala, aby som nebola potom celé tehotenstvo v strese. Má to aj riziko, ale asi len 0,9%. No strašne som sa bála a hlavne to 3 týždňove čakanie na výsledok bolo hrozné, ale chválabohu sa to nepotvrdilo. Sama od seba by som na to nešla. . pekný večer 😉

nurili
25. máj 2012

Babenky davate si niektora robit odber z pupucnikovej snury?

liviana1111
26. máj 2012

@stinna no to jase ze to by asi ziadna zena nesla sama od seba...no chvalabohu ze sa ti to nepotvrdilo ,to som moc rada 🙂 ja si to teda neviem predstavit hoci som to videla tie odbery kopec krat na videach,ale vyzera to tak desivo ze aj ja by som bala,ale hlavne ze to vsetko ok a ze ste v poriadku obaja 🙂 to je fajn 🙂 tak uz to len musime dako dokopat do toho porodu a potom nastanu ine starosti okolo babatka 🙂 tak ti drzim palce nech ti to vsetko dobre dopadne a dnes krasny slnecny dnik prajem 😉

liviana1111
26. máj 2012

@nurili ahoj ja som si to davala robit pri prvom porode ,ale pri druhom uz nejdem,je to velmi drahe a este aj ten poplatok za uskladnenie kazdy rok a pritom je male percento toho ze to v zivote svojho dieta vyuzijes ☹ preco sa nato pytas?

veraba
26. máj 2012

@nurili Ahoj ja budem davat odber pupocnikovej krvy nikdy nevies a nahodou sa nieco stane a potom si budem vycitat preco som nedala ten odber. je to drahe ale pre babatko vsetko a moze to pomoct

bis
26. máj 2012

@nurili uvažujeme aj my,aj ked je to dosť drahé.

stinna
26. máj 2012

@nurili my si nedávame, lebo žiadna z mojich známych už mamičiek si to nedala a aj v nemocnici mi niektoré sestričky hovorili, že je to len firemný ťah ako zarobiť. Tak sme sa nakoniec rozhodli, že tie peniažky použijeme ináč. Dúfam, že si toto rozhodnutie raz nebudeme vyčítať ...

nurili
26. máj 2012

@liviana1111 pytam sa preto ze zvazujem nad tym ze by som si to tiez dala......

jul12
26. máj 2012

@majcika 😅 noooo, 🙂 zaver je: neradno behat so svokrou po nakupoch 😀 !

nurili
26. máj 2012

@veraba ved toto, clovek nikdy nevie.....

nurili
26. máj 2012

@bis ved to ale co neurobis pre zdravie miminka.....no ma si to clovek potom vycitat, tak to radsej nie....potom by sme boli schopne aj sto nasobok zaplatit...

nurili
26. máj 2012

@stinna myslis ze tie kmenove bunky su na nic?alebo ako to mam tomu rozumiet?

liviana1111
26. máj 2012

@nurili no ked mam popravde povedat,tak to poviem takto, keby cakam prve dieta asi tez zvazujem ,ci si to dam odobrat ako som si aj dala nakoniec odobrat...no tiez by to zaviselo od financnej situacie,lebo je to fakt predrazene a ked som si to davala odoberat ja, tak to bolo este drahsie ako teraz,ALE kedze ja cakam uz druhe dieta, tak som si povedala ze kaslem nato ,lebo ono ako strasne to ospevovali aj ospevuju ,ale my s tym mame len trampoty kazdy rok platis 50 eur skladne a po novom neviem ci to neni aj vyssie no nechcem tarat,ale pre nas sa to uz chvalabohu zvysovat vraj nebude,no chlapik hovoril ze sa to da vyuzit aj pre druhe dieta,tak snad ten jedne odber stacit bude aj ked som sa zabudla opytat ako to je v pripade inych krvnych skupin u surodencov...no kazdopadne je FAKT,ze je minimlane percento, ze to raz tvoje dieta bude potrebovat,druha vec je ta, ze nidky nevies kolko sa podari tvojim doktorom pri porode odobrat,u ma sa podarilo odobrat len do 30 kil vahy dietata,takze zachvilu to uz bude nas aj nepouzitelne ,pretoze dieta ma uz teraz 14 kilov,tak o par rockov to uz bude na nic a neviem co s tym budme robit uz nam ostane do konca zivota len platit skladne? alebo to darujeme? neviem co sa s tym robi.... samozrejme ze mozu ti odobrat aj viac dokonca aj pomocou vyplachu pupocnika sa este zvysuje mnozstvo krvi, ale zase len si o to viac priplatis za odber ... no celkovo som po rokoch toho nazoru,ze je to len velky marketingovy tah a pre nich zlata bana na peniaze a obrovska psychologia v tom ze vlastne ti daju argument "CO AK TY BUDES PRAVE TO JEDNO PERCENTO,KTORE DIETA BUDE POTREBOVAT PUPOCNIKOVU KRV" nuz ja ta nemozem a ani nikto iny ta nemoze odhovarat ani povedat daj si to odobrat, je to len na tebe ,tak ako to bolo aj na mne,no prvy krat som nato dala,druhy krat to nedam a budem mysliet v zivote pozitivne ,qko stat sa moze vdy vselico hlavne zle sa ryhclo stane a nato dobre si clovek musi pockat poriadne dlho,ale pozitivne myslenie spravi vela 🙂 😉

nurili
26. máj 2012

@liviana1111 vidis, napr. s tymi kilami som vobec nevedela ze sa to iba do urcitej hmotnosti da vyuzit.....hmmmm, normalne som prekvapena napr. o tom ma nik neinformoval....ved potom to je cele o nicom ked tak nad tym rozmyslam...idem to este raz prestudovat.... 😝 dakujem za tvoj nazor, otvoril mi oci..... 😵

stinna
26. máj 2012

@nurili neviem ti povedať, či je to zbytočné. my sme sa rozhodli, že to nedávame.. je to na každnom zvlášť ako sa rozhodne...

oliverka
26. máj 2012

Vstúpim do debaty o odbere pupočníkovej krvi. Zaujímavý článok je tu http://zuzanapavlikova.blog.sme.sk/c/181613/Ja-...

Pozrite si aj diskusiu pod článkom. Pod nickom elisabeth píše Zuzana Šubová, lekárka na detskej onkológii v BA. Doslovne uvádza: "za celu existenciu tohoto experimentu bola pupocnikova krv pre prislusne dieta vyuzita presne raz".
Urobte si každý svoj názor.

Ešte pridávam rozhovor s touto pani doktorkou. Hoci sa netýka pupočníkovej krvi, možno niekoho zaujme: http://www.sme.sk/c/3634269/zuzana-subova-lekar...

liviana1111
26. máj 2012

@nurili no ono to je o tom ze kolko sa da vybrat z toho pupocnika,a to nidky nevies dopredu kolko ti budu moct odobrat,proste niekto mava este aj menej ako ja a niekto mava viacej ,ja som rokmi viacej presvedcena ze je to fakt marketigovy tah aby vytiahli z ludi co najviac penazi,no treba si to fakt riadne precitat a dobre nad porozmyslat,lebo ono to je fakt cele len o psychologii 😉 a to uz je na zene ako to citi,ci to chce tak si to da a ked to nechce tak neda,ja som sa ukecat prvy krat nechala ,druhy krat ma uz chlapik n aprednaske nepresvedcil 🙂

tina2213
27. máj 2012

ahojte. Ja mám termín tiež 18.7.,vypočítaný podľa menštruácie. Podľa ultrazvuku by to malo byť až 3.8. čo si myslím že je veľký rozdiel ale doktori nejako termín porodu nemenia a stále mi nechávajú 18.7. ...Chcem sa vás spýtať akú váhu plodu ste mali na sone v 30tt??? Ja som mala 700g...Zdá sa mi to veľmi málo a ani ja som ešte nič nepribrala. len na začiatku som schudla 4kg a postupne som ich pribrala naspäť. Som prvorodička a bojím sa že bude bábo veľmi malé. ☹

evening_star
27. máj 2012

@tina2213 Tak moj maly je asi valibuk potom. Ja neviem, ake su tabulkove vahy, ale moj chrobacik mal naposledy v 28tt 1300g - raz tolko a o dva tyzdne skor...

tina2213
27. máj 2012

veď to...aj som čítala že na nete ze v 30tt by malo mat okolo 1300 gramov...dokonca na niektorích strankach pisali aj viac...doktorka povedala ze som aj ja drobna stihla tak ze by to malo byt v poriadku...ale teraz vela zien vazi 50-60kg je to normal vaha...niesom nejak podvyzivena...teraz mam 55kg a ani brusko nemam velke..jedavam normalne ked mi chuti tak nechapem a len sa bojim

monika74
27. máj 2012

@tina2213 vitaj.termíny môžu byť pohyblive no v knižke by mal byť jeden hlavný aby sa vedelo vypočítať aj nastup na MD.Môj drobec važil v 31tt 1830g.Ono nevadí že ti si nepribrala bábo by si malo to čo potrebuje vziať.A čo ti povedal doki na váhu bábetka? Aj mne sa to zdá malo aj ked posledné týždne drobček priberá najviac.

tina2213
27. máj 2012

@monika74...nastup na MD mam 6.6. ...povedal ze aj ja som drobna,takze by to malo byt v poriadku...ale mne sa to aj tak nezda..vidis sama ze tyzden rozdiel a vo vahe rozdiel vyse 1kg...co je na babatka myslim ze dost 😒

evening_star
27. máj 2012

@tina2213 A ty s manžou ste kolko mali pri narodeni? Lebo ja som pocula, ze vaha narodenych deti sa zvykne aj dedit - a moj manzel a jeho 3 bratia mali vsetci vyse 4 kíl, tak sa mam na co tesit. A mozno je to naozaj tym, ze si chuducka - nemozes mat ty 50kg a drobča 4...

bambulka248
27. máj 2012

@tina2213 ahojte. ja som sice junovka, ale obcas vas precitam kedze termin mam 28.06. a u nas v junovkach uz 6 bab ma babatko a ja budem posledna 🙂 Pozeram co si pisala a moj krpec mal v 30tt 1417g, a doktor mi povedal ze v norme je od 1350 do 1450 takze neviem.... no mozno mas zle vyratany termin alebo co

tina2213
27. máj 2012

@evening_star .ja som mala 2,90...on 3,20...a moj brat mal 2,50....ved jasne ze nemoze ale zda sa mi to malinko...bude este nejake sono aj v 36tt??