icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

marakoli
24. jún 2012

@bis ahoj.neboj, už má málo miesta, tak ťa len sem tam pošteklí alebo pokopká.........no náš sa vydúva statočne, vždy schytám pod rebro 😀

luka03
24. jún 2012

Ahojte!
Tak u nas sa nakoniec rozhodlo pre sekciu ☹ No co uz, hlavne, nech je drobec v poriadku... Vravel dr, ze po prvom cisarskom to sice nie je podmienka na 100%, ale ze v mojom pripade z toho nema dobry pocit a rad by sa vyhol komplikaciam... Ja som chcela rodit normalne, ale tak ked on z toho nema dobry pocit, tak ja nebudem riskovat, ze mi rupne maternica ☹
Takze ak neporodim skor, tak termin mame naplanovany na 3.7. co je v podstate uz o tyzden a dva dni... 😲
Inak uz sa nam to tu pomaly zacne rozbiehat, zachvilku sa zacnu sypat spravicky o prvych tohtorocnych julovciatkach... 😀 Drzim vsetkym palce, hlavne aby sme v zdravi prezili tieto posledne tyzdne (ja uz meliem z posledneho... 😉 ) a porod, drobci nech su zdravucki a maju sa k svetu a ostatne sa uz potom nejako utrasie... 🙂

nina4
24. jún 2012

@marakoli Aj máš sem tam bolesti ked sa ti to tak pekne rozbieha lebo mňa koľko krát tak fest bolí brucho a u nás nič stále rovnako.Stavím sa ,že to bude ako pri Marekovi v deň pôrodu ráno na poradni stále nič že to vyzerá ,že budem prenášať a o 4 hod. mi začala odtekať voda a Marek sa behom chvíle narodil 🙂 🙂 🙂 .A manžel v pohode či aj trochu stresuje 😀 😀 u nás má stresy Paťko že čo bude robiť ked bude ocko v robote a Adamko pôjde von 😀 😀 😀

bis
24. jún 2012

@zuzkaamato no dúfam,už sa trošku mrví tak som spokojnejšia🙂

bis
24. jún 2012

@marakoli už je lepšie..🙂som kludnejšia,lebo napr.v piatok na pásoch sa hemžila o 106..tebe sa to už pekne kráti,ja som zavretá na sto zámkov..

marakoli
24. jún 2012

@nina4 ahoj.....mávam bolesti, aj teraz ma akurát pobolieva.........ja som s prvým bola tiež v deň termínu na poradni, a potom mi povedal, že zajtra môžete ísť rodiť, šla som do nemocnice, dali mi tabletku vyvolávačku a o 2,5 hod bol Denis na svete...takže ja tajne dúfam, že toto bude skor sa pýtať na svet a hádam aj tak rýchlo, xixi

bis
24. jún 2012

@luka03 wow,tak to už budeš mať za chvíločku,držím palce a napíš ked budete na svete🙂

marakoli
24. jún 2012

@bis to je super, len nech sa hmýri, 🙂)....veru, ja už chcem ísť rodiť...ach jaaaaj, už ani hýbať poriadne, ani spať, ani sadnúť.......sranda je to, taký obor sa cítim, xi

bis
24. jún 2012

@marakoli ja hlavne v noci,ked sa potrebujem otočiť zboka na bok,hrúza,vždy som hore,a ked leziem do a z vane fučím jak lokomotíva..🙂)

marakoli
24. jún 2012

@bis no, presne to otáčanie v noci, jak veľryba na suchu, funím, xi....ale už to vydržíme, stojí to za to 🙂)

monika74
24. jún 2012

@marakoli @bis veru to kupanie zda sa že vaňa je malá 😀 ja normálne teším ked už budem môcť spať na bruchu no to ešte potrva pretože viem,že ma zas budú bolieť zo začiatku prsia ked sa nalejú mliekom.A dnes zas horúčava ☹ @marakoli ved teba sa už može porod rozbehnuť,už to máš za pár.Ja idem na pásy v utorok a vo štvrtok na poradňu snad už sa bude niečo diať

papuka
24. jún 2012

žienky moje, dnes riešim dilemu epidurálky, aby som sa vedela zajtra porozprávat s MUDr., aký je váš názor, viem že takáto tému to je ale chcela by som vediet od vás júloviek 2012

sandy84
24. jún 2012

@papuka ako viem, ze si sa pytala juloviek. Ja som rodila vo february s epi. A Ti poviem, ze si to neviem predstavit bez nej. Ja som len pocitala minuty, kedy mi ju uz daju 🙂 ale ja som mozno vacsia citlivka. 🙂 Moja skusenost, dalsi porod, dalsia epi 🙂

majcika
24. jún 2012

ahojte damy, ste vsetky rozhodnute pre epi? ja sa stale nedokazem rozhodnut ☹
a este by som sa chcela poradit - cakam svoje prve babo niektore pisete, e uz citite bolesti. Co to mam citit a kde? Ja necitim nic okrem toho ked je malej dlho v nejakej zlej polohe ze ma rozkope ptom si tisko oddychuje

papuka
24. jún 2012

@sandy84 dakujem, julovky som myslela preto že nechcem odpovede z roku 2011 2010 🙂

papuka
24. jún 2012

@majcika ja občas cítim také bolesti križov a bruška ako ked ideš mat menzes, vraj su to falošné kontrakcie, mne sa malinký tiež hýbe velmi malinko asi mu je už tesno 🙂

majcika
24. jún 2012

@papuka aha tak take nemam boxerskeho umenia mojej malej, ja mam taky stres, ze nezistim, ze rodim 😨

papuka
24. jún 2012

@majcika no toho som sa bála aj ja, prvý som mala vyvolávačkou a tento druhý idem mat tiež plánovaný, teda aspon takto sme sa v stredu rozprávali s Dr. ale nie cisársky ale normál

majcika
24. jún 2012

@papuka ja sa mam dohodnut so svojim dr. az 9.teho lebo zatial je na dovolenke, nam sa dlho nechcela otocit hlavickou dole mali sme ju dlho priecne tak verim, ze uz to ostane a rodit budem normalne.

papuka
24. jún 2012

@majcika ver mu 🙂 už nech to máme za sebou, u mna je to bábo po 12 orkoch a u mojho mm po 19,5 roku 😀 😀 takže to bude veselosti 😀

strasska
24. jún 2012

@papuka
ja som bola 2x bez epi, ale vzdy som bola poucena a pripravena, ze kebyze tak pouzijem... akurat, ze ja som zacala mat silne bolesti az ked som bola otvorena na 7-8 prstov, takze uz by mi ju aj tak nepichli 😀
cize moja rada, chod na poucenie a maj ju v zalohe, kebyze bolesti nezvladas, tak si ju das pichnut a ak to zvladnes bez nej, tak usetris 😀

adus06
24. jún 2012

@stinna ahojky no posledny mesiac by sa praveze na poradnu malo chodit kazdy tyzden, ja som sa s mojim doktorom dohodla, ze ak bude vsetko v poriadku tak ze staci ak pridem kazdych 10 dni alebo kazde 2 tyzdne uz ako to bude mne vyhovovat. No aj mna vie sem-tam pobolievat v podbrusku ale tiez len chvilku a potom uz je dobre, ale to je asi normalne, no ak by to bola uz taka vyraznejsia bolest, radsej by som urcite zavolala doktorovi a povedala mu o tom, aby som vedela ze je to vsetko ok... tak potom daj vediet ako si dopadla na tom usg... no a toto teplo zvladam ako-tak... esteze existuju ventilatory 😀 😀 ked je velmi teplo tak pred nim presedim aj par hodin 😀 😀

zuzkaamato
24. jún 2012

ja este nie som tiez uplne rozhodnuta, co s EPI. ked som sa pytala svojho doktora, tak mi na to odpovedal tak, ze pokial je dobry anesteziolog, tak to urcite odporuca, lebo to vie urychlit porod niekedy aj o 2 hodiny. ze on chodieva rodit ku Kochovi a tam vraj anesteziolog je stale v kontakte s buducou mamickou a tym ju spoznava a potom vie posudit, kedy jej ju treba pichnut. takze ide o spravne nacasovanie.. ale nejako ma tym ani nepresvedcil, ani neodradil. bola to taka onicom odpoved..
ale asi si ju zaplatim aj tak, aj ked nie som uplne presvedcena. mam sice strach, ze ju pichnu zle a budu to len dalsie bolesti navyse. ale pokusim sa verit tomu, ze anesteziolog vie, co robi..

a co sa tyka tych poslickov, tak ja zatial nemavam ziadne bolesti, ani nic.. a neviem, ci to je obre alebo nie.. ja to uz vidim, ze budem rodit az niekedy koncom jula ☹

monika74
24. jún 2012

@zuzkaamato len aby si neostala prekvapená je som tiež nemávala nejak extra boplesti len mi tvrdlo brucho a pri každom mi odtiekla voda.A dokonca pri prvom mi v noci odtiekla voda stihla som poumývať chladničku a išla som až na obed do pôrodnice kde mi dr.nadal ,že kde som bola.No bolesti začali vždy až v nemocke 😀

zuzkaamato
24. jún 2012

@monika74 tak teraz si ma trochu nastrasila.. ale aspon s tym budem ratat. ja si musim zaklopat, ze mam docela bezproblemove tehu, co som rada. tak dufam, ze aj ten porod tak prebehne. len dufam, ze si vsimnem, ze uz rodim 😀
a pri tom prvom si si vsimla, ze ti odtiekla voda a aj tak si sa este pustila do umyvania? 😀 tak takuto pohodu by som aj ja chcela zazit 🙂

monika74
24. jún 2012

@zuzkaamato vedela som že je to plodová voda no bolesti som nemala a bola som mladá a neskusená 😀 vtedy internet nebol 😀 😀

zuzkaamato
24. jún 2012

@monika74 mlada a neskusena som aj ja 😀 ale internet mam. no som sama zvedava, ako to so mnou bude, ci budem stresovat alebo nie.. ale asi sa sem pridem poradit 😀

monika74
25. jún 2012

@zuzkaamato no teraz si všetko prečítame na internete pred 17 rokmi boli len časpisy a čo povedal lekár 😀 taraz sa info na nás valia z každej strany.stresovať nemusíš ja si myslím že každá mamina vycíti kedy to na ňu naozaj príde 😀

zuzkaamato
25. jún 2012

@monika74 chvalabohu za internet 😀 ale niekedy si clovek precita aj to, co by nemusel a je z toho zbytocne vystresovany...

stinna
25. jún 2012

@adus06 Ahoj 🙂 , tak usg dopadlo OK, všetko v norme a na poradňu idem až 3. 7. U mňa to pobolievanie tiež nie je nejaké silné, ale keďže je to moje prvé bábätko, tak sa o neho bojím. Neviem, či som nedostala nejakú inf. na močové cesty ako som mala aj asi tak pred mesiacom a pol, lebo pri močení občasne pociťujem pálenie, ale nechcem ísť ku dr., aby si nemyslela, že som v strese. Skúsim nejaké čajíky a uvidíme, či to prejde. Nechcem brať ďalšie atb. Mne je najhoršie v tom teple v noci, to sa potím ako slon. Ale dnes tu prší, takže je trošku chladnejšie. A ako sa cítiš, bábätko sa ešte nepýta na svet?? Prajem pekný deň 🙂