icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

bis
10. aug 2012

@cerealka ahoj a ako ju riešite?moja malá tiež má problémy s bruškom,kaká iba raz denne a prdky ju dosť bolia,masírujeme,cvičíme,dávame na bruško,aj esmupisan som jej dala,ale furt je to rovnaké,nič nepomáha,musí sa vyplakať večer zo dve hodinky,potom už spinkáme,ale ked je horšie,budíme sa celú noc..

zuzkaamato
10. aug 2012

@zizu38 tak ak sa ti bude chciet, potom mi napis, co ti na to doktor povedal. ja mam este kopec casu, kym pojdem na kontrolu po sestonedeli, navyse moj doktor ma dovolenku...

martinka9270
10. aug 2012

Naša princeznička 🙂

cerealka
10. aug 2012

@bis tak to aj ja som robila co aj ty tiez masaz bruska aj do kazdeho mliecka sab simplex a nic nepomahalo plakala aj tri hodiny v kuse ale nastastie v noci spinka dobre ale uz druhy den pijemr nutrilon antikolikovy a mame pokoj uz neplace z bolesti a ideme na gastro s bruskom aby sme mohli to mliecko kupovat lacnejsie lebo mala plechovka stoji 11 a ked je na predpis tak 6

papuka
10. aug 2012

@bis ja dávam espumisan pravidelne do každého poobednajšieho mliečka po 5 kvapiek, dokopy 25 a nič nám nie je, ked bolo velmi horúce tak som mu urobila aj taký slabší granulkovaný fenyklový čajík

papuka
10. aug 2012

@klemente ja tiež nedávam čiapočku, ako písali dievčence, prikryjem hlavičku plienočkou, ale dnes poriadne fúkalo tak sme mali aj čiapočku, ked boli horúčavy tak sme mali len opalováky, ale ponožtičky mal tak či tak, uplne hole nožky 😉 nie

zuzkaamato
11. aug 2012

babule, co sa tyka vybavovaciek po porode. tak ste posielali rodny list aj do socialnej poistovne? na aku adresu sa to posiela? ja patrim pod senec, ale na nich som mail nenasla... poradte niektora, dakujem 🙂

papuka
11. aug 2012

@zuzkaamato zavolaj si tam, na nete maju také erárne číslo kde ti poradia čo potrebuješ, ja som bola na socialke osobne a dávala som tam až 2 rodné listy, ale asi preto lebo som živnostnička 😒 a ešte som dávala aj na úrad prace soc, rodiny ..... kvoli peniažkom za porodné

zuzka_bluzka
12. aug 2012

Baby aj vy tolko placete ako ja? To bude asi tymi hormonmi ze? Lebo ja som v zivote tolko neplakala co teraz, som taky typ ze ani na pohrebe sa len tak nerozplacem, ale teda toto je sila. Stale sa bojim, ze nieco nezvladnem, ked malinka place tak sa hned bojim co jej je a ako jej pomoct...nehovoriac o tom, ze mi dnes muz odchadza za pracou do zahranicia takze zostavam sama a to mi teda na nalade nepridava ☹

zizu38
12. aug 2012

@zuzkaamato jasne potom sa ozvem.

klemente
12. aug 2012

@zuzka_bluzka aj ja sa bojím, keď malá začne plakať, že čo jej je a ako jej pomôžem, keď mi to ani nevie povedať:/
A mám strach z nocí! Už keď sa zvečerieva, obávam sa, aké to bude, že budem opäť unavená, koľkokrát sa bude malá budiť. Potrebovala by som sa nejak dobre naladiť pred nocou, ale ako..?

zuzzuli
13. aug 2012

@zuzka_bluzka ja som si presla tym istym, obcas som plakala a ani som nevedela preco 😒 a musim povedat ze ma to drzalo do minuleho tyzdna (dneska ma maly 5 tyzdnov)... takze asi to chce len cas nech sa hormony znormalizuju a uvidis ze bude vsetko tak ako ma byt 🙂

zuzzuli
13. aug 2012

@zuzkaamato Zuzi ja som to v Senci riesila s p. Kvalovou, tu je na nu mail: kvalova.erika@upsvr.gov.sk, skus jej napisat... teda ak si to uz neporiesila 😉

zuzkaamato
13. aug 2012

@zuzzuli jeeej, dakujem, si poklad 🙂 akurat som to isla hladat 🙂 vdaka este raz

strasska
13. aug 2012

@zuzka_bluzka ja som v sobotu revala 45 minut, lebo som zabudla, ze som bola objednana u kadernicky 😀

marianka0101
13. aug 2012

Ahojte, ja som z októbroviek 2012, chcem sa opýtať, máte tu niektorá reťazový pôrod (z materskej do rodičovskej a znovu materská)? chcela by som sa opýtať niečo ohľadom materskej, úplne najlepšie by bolo, keby som našla mamičku,ktorá mala pri prvom bábätkom maximálnu materskú. Ak tu taká je, napíšete mi prosím IP? ďakujem

martinka9270
13. aug 2012

V cukrovej vate, s topánkou v blate,
trebárs, ťahať slnko na špagáte,
pre ťeba zázrak ukrývám..
Som šťastná že ťa mám.
Na prúdy slz, na more pús,
no svoje sny nikdy neopusť.
Na prvý krach a tajný strach,
na veci čo sú vo hviezdach.
Na dlhý let, na cestu späť,
ďaleko mi neuleť.....
Všetku svoju lásku tebe dám,
budem blízko,kľúč vždy mám,
aj keď tvoj svet už nepoznám.
Keď si tu ty,odvahu mám,
urobiť krok, aj keď neviem kam.
Ten detský svet,kde zloby niet,
Kde dobrá včielka dáva med.
Pre teba zázrak ukrývam,
som šťastná, že ťa mám dcérka moja 🙂

martinka9270
13. aug 2012
adus06
14. aug 2012

@zuzka_bluzka gratulujem 😀 😀

zuzka_bluzka
14. aug 2012

@strasska 😀 😀 😀 hahaa

zuzka_bluzka
14. aug 2012

@zuzzuli dakujem za podporu, naozaj dufam, ze to coskoro prejde a ja si budem malu uzivat uz len s usmevom 🙂

zuzka_bluzka
14. aug 2012

@klemente ja sa bojim stale, rano, vecer, ked sa pogrcka, potom si poplacem, no stale dokola, ale naozaj to zvalujem len na hormony a musime len vydrzaaaat!

klemente
14. aug 2012

ach baby, dnes moja malá 1krát večer plakala dlhšie, tak srdcervúco, pomáhalo keď sme ju chlácholili, ale len chvíľu. Začína 3 týždeň, tak neviem, či na ňu idú obávané koliky:( Aj ja som si poplakala, lebo som bola strašne unavená a bála som sa, že to bude celú noc. No potom ju mm zobral, ja som zaspala a potom som sa len zobudila na to, ako leží a spí v postieľke upokojená 😀 a už bolo celkom dobre zvyšok noci.

klemente
14. aug 2012

@bis máš nejak upravenú svoju stravu? Odkedy ju začalo takto bolieť bruško? Objavuje sa to len v istej časti dňa?

bis
14. aug 2012

@klemente ahoj,ja jem v podstate všetko,okremstrukovín,kapusty,papriky a citrusov.pijem aj rannú kávu s mliekom,ale dnes som mlieko vypustila a uvidíme čo to urobí,včera prerevala celý den,okrem času čo po troške spinkala alebo cuckala.ale v podstate sa celý den a noc pučí a pučí..intenzívnejšie plakáva večer od tej cca osmej do pol jedenástej,kedy konečne zaspinká na dlhšie ako pol hodku..zajtra chcem kúpiť v lekárni probiotiká,uvidíme či to pomôže.

strasska
14. aug 2012

@zuzka_bluzka vobec to nemusis zvalovat na hormony, lebo oni to naozaj su, ja som pri prvom revala od rana do vecera prvych 6 tyznov .... takze napisat na velky papier a pripnut na chladnicku aj pre nase polovicky vetu: je to normalne a docasne!!!! 😉

klemente
14. aug 2012

@bis ja som takto vypustila papriku, lebo sa mi zdalo, že by mohla spôsobovať bolesť bruška. Ale včera, ani v nedeľu som ju nemala a dnes plakala viac než dosť:/
A presne, pučí sa a pučí, potom sa zobudí zo spánku, skúšam všetky možné polohy, kým nájdem, ktorá jej vyhovuje..Ach jaj, kedy to prejde??

bis
14. aug 2012

@klemente neboj prejde to,treba len vydržať🙂 aj ked viem,je to ťažké ked babo plače..ja som mojej dnes prvý krát dala feniklový čajík na skúšku,tak trošičku,celkom jej chutil,uvidíme či sa jej kusok polepší alebo pohorší..

zuzka_bluzka
14. aug 2012

@klemente
@bis baby, mojej strasne pomaha Espumisan, vyskusajte, je to neskodne, nevstrebava sa do tela, len prejde traviacim traktom a urobi co ma 😉

zizu38
14. aug 2012

@zuzkaamato ahoj takze vysetrenie mam za sebou. a "verdikt" je ze to este nemam zahojene a mam zapal. tak na ten som dostala macmiror. (len som nejaka ubolena po tom vysetreni, tak neviem kto mi tam vlozi tie gulocky.) A robil mi aj sono tak povedal ze podla neho to nemam dobre vycistene ☹
takze som si bola kupit injekciu na stahovanie maternice(taku co pichali v porodnici) aj tu mi pichli. A teraz mam stresy lebo ak budem mat horucku, bolesti v podbrusku, popripade silnejsie krvacanie mam utekat na najblizsi urgent. A ak nie tak o 7 dni mam ist znova na kontrolu.
Neviem ci som ti nejako "pomohla", len dufam ze ta to uz preslo.