Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
@nina4 mas pravdu, ja uz tiez citim ze treba viac oddychovat lebo ma seklo v krku a chodim jak quasimodo, nasiroko kvoli jazve a so seknutym krkom... No inak toho sa bojim, ze by sa mi prsnik zapalil, to musi byt riadna bolest co? radsej ani pomysliet.... tak teda oddychujme ak sa da. A ty uz normalne sedis? Mna toto najviac stve, ze sa mi to strasne pomaly hoji, alebo mozno len chcem privela, aby som to mala po tyzdni zahojene 😒
ahojte maminy 🙂
tak ako sa zzivate s drobcami? my sme uz tento tyzden same doma, muz uz musel ist do prace. ale celkom v pohode, len neviem, kedy si varit 😀 teda zatial je to ok, muz mi predvcerom uvaril na 2 dni a mam aj nieco v mrazaku, ale inak neviem, ako to budem riesit. v najhorsom budem na mrazenej pizzy 😀
ale inak vsetko ok, len keby sa uz pomalicky ustalil denny rezim nejako.. lebo takto si nic nemozem naplanovat. ale tak pekne papame, sem tam si cez den zdriemneme a inak chceme byt s maminkou 😀 ale v noci super, papa len 2 krat..
no co vy? pochvalte sa 🙂
@veraba herecka, aka ja krasna 🙂
@zuzkaamato Ahoj. Tiez mavas muza na tyzdnovkach? Ako to zvladas? teda nie starostlivost o drobca ale to, ze si sama..ja asi dost tazko, este ma asi neopustili hormony 🙂
@zuzka_bluzka ja som sedela už pondelok večer a bez bolestí ale pri Marekovi ma to bolelo asi mesiac no kúpila som si koleso na plávanie a sedávala som na ňom fakt to dobre pomôže ale asi to záleží aj od nástrihu a ako ťa zašijú ja som bola teraz až prekvapená že som si mohla sadnúť tak rýchlo.
@monika74 ved to že sa máme teraz čo otáčať ale som si povedala že kašlem na dom a v prvom rade si oddýchnem a až potom ak mi ostane čas upracem a dnes mi to aj vyšlo doobeda som si ešte z malým pospala a poobede poupratovala a navarila ale bola som oddýchnutá.A nechcem to zakríknuť ale asi toto bude prvé dieťa pri ktorom sa mi podarí urobiť večerný režim s kúpaním o 20 hod.kúpeme a o 21 hod po papaní už aj spí 😝 😀 😀 boože nech mu to ostane aspoň do roka 😀 😀 😀 😀 A ty ako Natálka je aká a chalani ako reagujú na sestričku ?
@something Nie, nemavam muza na tyzdnovkach. Ale mal prve 2 tyzdne dovolenku, co sme s malou doma, tak to bolo super. Chudatko, tak to ti nezavidim, ked si sama doma teraz. Ale vela teraz zohravaju hormony, aj u mna. Asi treba vydrzat, kym to prejde. A neboj, urcite to budes zvladat s babom. A muz sa na vas aspon bude o to viac tesit.
Ahojte babulky neviete mi poradit malinkej sa tazko prdka sice kaka v pohode ale zle sa jej prdka cela ocervenie zacne sa krutit uz som aj cvicila nozickami aj brusko masirovala aj na brusku lezala - chvilu, aj krem pupik som je dala. ak mate nieco overne na prdiky budem len rada.moc dakujem
@veraba chudatko, neporadim ti sice ☹ ale skus porozmyslat, ci si nezjedla nieco, z coho by mohla mat prdiky. aby si sa tomu nabuduce vyhla. a uz je jej lepsie?
kocky aj ja mam otazku. som 3 tyzdne po porode, ale uz aspon tyzden citim akoby bolavu lonovu kost alebo ako to nazvat. proste tam dolu ma to pobolieva, akoby svalovica alebo akoby ma bolela kost. a niekedy hlavne vecer, ked lezim alebo sedim a postavim sa, tak to boli o to viac, akoby mi tam nieco tlacilo dole.. mate taketo pocity niektora? je to tym, ze sa to tam vsetko dava dokopy po porode?
@zuzkaamato no praveze neviem co by som takeho zjedla davam si dost velky pozor co zjem lenze ona nema zapchu lebo kaka v pohode len prdiky jej tazko idu potrebujeme nieco s coho sa jej bude lahko prdiet nech nemusi chudatko tolko tlacit ☹
@veraba to je zvlastne, ked sa vie vykakat ale nevie sa vyprdiet.. a ten espumisan si neskusala? to je na prdiky
@zuzkaamato ved to uz som aj rozmyslala ci ja si to nejak uz nenamyslam alek ed vidim ako sa sponuje a je cervena a potom si pochvilke pukne tak asi to su tie prdiky - inak je kludna len lezka vydava zvuky a natahuje sa mozno to nieje az take zle len ja mam ten pocit. nie zatial som neskusala espumisan uvazuje ci nezacnem pit feniklovy caj to je zevraj tiez na prdiky
@veraba hej, ten caj je vraj dobry. a neplace ani vtedy, ked sa tak sponuje a snazi sa tlacit? tak ju to mozno tiez netrapi, ked neplace. len ty si to mozno myslis. moja to v podstate tiez tak robi. chvilocku sa cervena, tlaci a po chvili si prdne a vyda pri tom zvuk ako keby tlacil chlap na zachode 😀 😀 ked normalne kaka a nema s tym problem, tak vie potlacit aj pri prdeni.. neboj, nic jej nie je 🙂
baby, čo si myslíte o stránke mamila.sk? Zdajú sa mi tam tie rady dosť benevolentné, čo sa týka stravovania dojčiacich žien. Vraj sa môže jesť všetko a nemá sa obmedzovať.
a ešte otázka? dávate bábätkám tenkú čiapočku keď idete von? Ja svojej malej hej, ale keď som na ňu dnes pozerala v tej horúčave v kočíku, mala som sto chutí jej ju vyzliecť, no tuším sa čiapočka dáva kvôli tomu, že hlavičkou odchádza najviac tepla, nie? Tak neviem, a tiež dlhé rukávy. Riadim sa podľa toho: o jednu vrstvu viac než ja. Ale tiež v tej horúčave, neviem, neviem..
@veraba nas syncek ma to iste...tiez neplace, sponuje sa, tlaci a cely ocervenie. Inak by nam krasne spinkaval, len toto ho budi zo spanku a potom sa rozplace...inak by to bolo uzasne babatko. Tiez mam pocit, ze jeho to neboli, len straaasne obtazuje. Ale vraj to musi odzniet same, do 3.az 4. mesiaca..mna to tiez trapi, najhorsie je to v noci.
ahojte,
@veraba aj moja sa dosť pučí,kaká v poriadku,ale kým sa vyprdí,dosť sa natrápi,mne dr kázala dávať cca 15 kvapiek espumisanu pred každým kojením,čiže aj niekolkokrát denne,ale nedávam jej tak,ebo ona cucká v kuse,to by sa viac kvapiek najedla...ale ked má už cez den viditelné problémy,tak tých 2-3 krát jej ich dám..
@klemente ja mojej eme nedávam v týchto teplách čiapočku na vonku,a aj nožičky máva holé,len nohavičky bez spodkov..ona aj doma mi v tom teple nezaspí kým ju nevyzlečiem do plienočky a košielky a ked ju zakryjem dovtedy sa mrví,kým sa neskope..a tak dokolečka🙂
A ten Vigantol sa vám darí dávať na lyžičku spolu s mliekom? Mlieko si strieknete na lyžičku a kvapnete tam kvapky? Mne to príde strašne kostrbaté. Ja jej tie kvapky len kvapnem do pusy a hneď na to jej ponúknem prsník. Myslíte, že to takto nie je dobré?
ahojte baby tak my sa trapime s kolikou
@zuzkaamato ahoj ja mam podobny problem, ale velmo ti neporadim, cakam do utorka ked pojdem k mojmu doktorovi na kontrolu a vystazujem sa mu.
ja som pisala aj do jednej online poradne a takuto odpoved som dostala :
Kliešťový pôrod je vždy spojený s rizikom väčšieho pôrodného poranenia. Kostrč predstavuje pôrodnú prekážku a môže sa pri pôrode tiež poškodiť, podobne ako svaly panvového dna a oblasť ošetrenej pošvy a hrádze. Preto je (hlavne ak sa ťažkosti zhopršujú) potrebné navštíviť gynekologa a povedať mu o narastajúcich problémoch. Môže posúdiť stav zhojenia hrádze a pošvy a napokon môže požiadať o konzílium aj ortopéda, vzhladom na možné popôrodné zmeny tejto časti chrbtice.

@zuzka_bluzka Ahoj nepreháňaj to z robotou ja som tiež makala ako fretka a už sa mi ta aj ukázalo neodýchnutá zo zápalom prsníka a s horúčkou.Našťastie už teraz bez horúčky no riadne boľavý prsník a tá poloha stačí na odgrgnutie aj ja len tak dávam.