icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

zuzkaamato
14. aug 2012

@zizu38 boze, moja, tak to ma mrzi ☹
neboj, tie injekcie na stahovanie su super. mne robili den pred odchodom z porodnice tiez ultrazvuk a mala som tam este nejaku zrazeninu, tak som dostala tu injekciu a infuzku a hned, ako som sa po dokvapkani infuzky postavila a sla na wc, tak ta zrazenina vysla sama. a potom po prepusteni som sla asi o tyzden na kontrolu a bolo to uz v poriadku. hlavne mysli pozitivne a nepripustaj si, ze by sa ti to mohlo zhorsit.
mna uz to posledne dni neboli, teda trochu to citim, ale teraz sa to zmenilo skor na inu bolest alebo ako to nazvat. akokeby som si uvedomovala a citila to vnutorne sitie. no dufam, ze to tiez nebude nejaky zapal, ale ja skor ako po sestonedeli na kontrolu nejdem.
ako ta vysetrovali? prepdokladam, ze este sa cistis a krvacas, ci uz nie? a tie gulicky to je nejake antibiotikum?
kazdopadne drzim silno palce, nech je to v poriadku 🙂

bis
14. aug 2012

@zuzka_bluzka a kolko dávaš?ako často?mojej to akoby ešte zhoršilo,viac plakala...

zuzka_bluzka
14. aug 2012

@bis ja davam tak nepravidelne, ale vacsinou rano pred dojcenim 10 kvapiek, vecer tiez 10 a niekedy aj cez den, podla toho ako velmi sa puci, ale ona sa po tom pekne vyprdka a vykaka

veraba
15. aug 2012

@zuzka_bluzka ahoj davas jej espumisan? a teraz ked jej ho davas tak uz prdka bez toho aby sa pucila a bola cervena jak repa?

papuka
15. aug 2012

@bis zdá sa že to vyzerá na syndróm večerného plaču, ak sa to objavuje večer čo večer, pomáha espumisan kvapky, ja dávam malému do každého poobednajšieho mliečka 5 kvapiek a večer 10 spolu ich má byt 25 , my sa nekojime, ale to je jedno, je to na koliky, a nemame problém iba stale viac a viac prdká 😀 😀 😀 😀 😀

papuka
15. aug 2012

aj náš malý mal 2x večery takéto, zaviedela som režim, každý večer ten istý kolobeh v tom istom čase hore dole polhodinka, kupkanie, papanie, uspávanka - hudba,zatiahnuté rolety teda tma, no a samozrejme, ako som pisala vyššie kvapky espumisan každé poobede až do večera spolu 25 kv, fakt asi zabralo, no a nehovorím o tom, že nie sme poobede dlhšie hore teda nebdieme viac ako 2 hodinky, lebo potom je náš malý velmi unavený a nie a nie zaspat, ozaj a včera bolo asi blbé počasie fúkalo ako besné a to vplýva velmi zle na detičky aj na toho nášho malého, celý den prebdel ale neplakal , on plače iba ked je hladný a to poriadne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

veraba
15. aug 2012

@papuka Ahoj u nas nie je plac ale ked ideme prdkat tak len strasne ocervenie a sponuje, vrti sa a pritom vydava zvuky az mam pocit akokeby bola zachripnuta - ked davas espumisan tak prdka v pohode bez ziadnych priznakov ako ma moha?

papuka
15. aug 2012

@veraba prdká normálne, ale pučit sa pučí hocikedy, to sa pučil takto aj moj prvý syn, malý pučí a tlačí ako keby kakal aj vtedy ked ciká 🙂 pučí sa aj vtedy ked sa vystiera a natahuje 🙂

klemente
15. aug 2012

@bis
@zuzka_bluzka
tak dnešnú noc sa všetko obrátilo! V porovnaní s minulou skúsenosťou. Ja nechápem čomu to mám pripísať. Akurát, čo som si všimla, tak včera poobede som nepila kakao (pijem ho každý deň takmer) a ráno som nemala jogurt. Žeby tie mliečne výrobky robili svoje? Dnes som už jogurt mala, ale poobede možno opäť skúsim vyradiť kakao a uvidím, čo bude v noci. No dnes to bolo tak pokojné dieťatko. Budila sa len 3krát (áno, ja som vďačná aj za to🙂 a bez plaču, len pomrnkávala od hladu.

klemente
15. aug 2012

Tie kvapky Espumisan naozaj nemajú žiadne vedľajšie účinky? Aby som o nich popremýšľala, keď ich tu tak chválite🙂

klemente
15. aug 2012

a k tým zvukom..to pučenie zo spánku sa týka aj mojej malej. Ale keby len to, ona vydáva celú sériu zvukov od tlačenia po erdžanie, chrčanie, vzdychanie. Aj keď pije mliečko. Jedine, keď je v kočíku a spí, je ticho ako mucha a sem-tam aj pri iných spánkoch. Ale často sa budím na tie jej zvuky, vstávam k nej, lebo už mám pocit, že je zle, no keď sa na ňu pozriem, ďalej spokojne spí, tak neviem, čo si mám myslieť.

papuka
15. aug 2012
papuka
15. aug 2012

@klemente aj náš malý robí to isté, neboj sa 😉

bis
15. aug 2012

ahojte babenky,dnes som malej dala prvý krát probiotiká,infant dophilus tak uvidíme,či pomôžu..ona sa tiež dosť pučí,hlavne v noci,niekedy sa koli tomu aj zobudí a mrnčí,nevie zaspinkať..cez den je to zo spaním horšie,uspávam ju na cicke hodinu a spinkáme 5 min,obrazne povedané...ale cez den sa nepučí,neplače ale ani nespí,potom až večer vyrevuje zrejme aj od unavy..na papanie sa v noci budí iba raz,potom už až ráno..len to bruško ...
a ženy,ktoré dávate umelé mliečko,akú značku dávate?pre istotu aby som vedela,keby trebalo.

bis
15. aug 2012

ozaj,dnes sme boli na klbiky a sme ok len ešte máme baliť naširoko do dalšej kontroly..

zizu38
15. aug 2012

@zuzkaamato mne robili po porode tiez zo 2x sono, lebo ja som mala nizku hladinu hemoglobinu a dostala som aj transfuzie a nezabralo to, tak chceli vediet ci niekde nekrvacam, ale nic nenasli.
A vcera mi dr. robil aj cytologiu aj sono.
Ja som preto z toho nestastna, lebo pred otehotnenim som skoro vobec nebola chora, a pocas tehotenstva som tolko liekov pojedla, ze sa az cudujem aku mame krasnu princeznicku 🙂
nekrvacam v pravom slova zmysle ale take velmi mierne spinenie mam. A tie gulicky maju napisane ze su v skupine gynekologikum.

bis
16. aug 2012

dobré ráno dievčatá,tak hlásim,že emka včera zaspala okolo pol jedenástej a zobudila sa až o pol šiestej ráno,nepučila sa,celú noc,až ráno a to sa vykakala vyprdela a teraz spinká zas...tak neviem či pomohla prvá dávka probiotík alebo feniklový čajík..akurát večer sa zas nezaobišiel bez zvyčajného revu...

marakoli
17. aug 2012

ahojte maminy, ako tak pozerám, už nemáme toľko času tu vysedávať a vypisovať, ako ked sme boli tehu...........ale zato máme krásne radosti a aj starosti..........aj nás potrápia prdíky, tiež sa pučí, naťahuje a normálne sa narobí, pokým si pukne. Ale doktorka mi povedala, že espumisan môžem dávať aj pred každým kojením, že sa to nevstrebáva do tela, a fakt to pomáha......nad ránom len počujeme z postieľky rachoty, prdy....sa nasmejeme, ale som rada, že aspoň mu to ide ľahšie

nurili
17. aug 2012

Ahojte Babule, po troch tyzdnoch som Vas prisla pozravit...vidim ze kazda mame rovnake problemy a to su nase ratolesti a ich prdiky a kakiki.... 😀 nic Presne ako pise Marakoli uz nemame tolko casu na vysedavanie ako ked sme boli kinderka....teraz sa nenudime...ja som schudla uz 15 kil...ale som rada ved ma z coho... 😀
Tak sa drzte a uz aby sme mali tie tri kriticke mesiace za sebou..... 😵 😵 😵

nurili
17. aug 2012

Mam otazocku Babule ..... Pocas spanku v noci mate zapalenu nocnu lampu pripadne ine svetielko? 😝 ako je to u vas?

klemente
17. aug 2012

@nurili my máme v spálni šatníkovú skriňu a v nej svetlo, tak zapaľujem to, dvere nechávam pootvorené podľa potreby.

klemente
17. aug 2012

@nurili myslela som dvere na tej skriny, aby od nej vychádzalo svetlo podľa potreby, nesvietilo do očiek a pod.

gabkostanka
17. aug 2012

@nurili pocas noci mame tmu, ale pri posteli mam lampu a tu si zasvietim, ked prebalujem a kojim ( lampa je polozena na zemi a svieti pod postel, tak aby bolo len take pritmie)

papuka
17. aug 2012

ja nestiavim vobec, dávam malému UM prebalujem tiež potme, iba ked sa pokaká tak zapálim nočnú lampu čo má za postielkou a svieti tak iba za dušičky, slabúčko, inak máme pouličnú lampu presne pred spálnovým oknom, tak nie je uplná tma 🙂

zuzkaamato
17. aug 2012

@nurili My mame postielku v spalni hned vedla mna a na postielke mam taku stipcovu lampu, ktora svieti do zeme. A zasvecujem ju iba ked sa mala budi alebo ju chcem skontrolovat. A prebalujem ju vedla v jej izbicke pri normalnom stropnom svetle.

zuzkaamato
17. aug 2012

inak ked tak citam, ake mate problemy s prdikmi. Moja mala sa sice tiez puci a je niekedy nervoznejsia, ale netrva jej dlho, kym sa vyprdka. A ked sa mi zda, ze jej to nejde, tak pocvicime s nozkami a pohoda. Ale nikdy kvoli tomu neplakala a fakt jej to netrva dlho. Tak asi nemusim riesit nejake kvapky na prdenie, nie? Poradnu mame v utorok, tak sa spytam, ale myslim, ze jej netreba nic. Akurat neviem, ci nas skor nebude trapit reflux. Vcera aj predvcerom dost grckala, tak uvidime..

klemente
18. aug 2012

baby, zistila som, že moja malá má slanú pokožku,keď som ju bozkávala. Neviem, či je to od potu. Ale, že by sa malé bábätko tak potilo, až je pot slaný? Ak to máte vy?

marakoli
18. aug 2012

@klemente aj ja ked pobozkám malého na čielko, tak je slaný.....a on ked papá., tak sa tak spotí, až kropaje má na čele....a slaný je vtedy,, xixi

klemente
18. aug 2012

@marakoli papanie je ťažká práca🙂 Moja malá sa pri ňom riadne zadýcha, robí si pauzičky a potom nasáva ďalej. je tzo rozkošné🙂

klemente
18. aug 2012

baby, čo nosievate na seba, keď idete do "spoločnosti", medzi ľudí? Nejak som si predtým neuvedomila, aké bude odievanie popri dojčení obmedzené 😀 Mám málo vecí vpredu na zapínanie. Teraz v tom teple sa to ešte dá, keď sa nosia tielka, ramienko sa šikovne stiahne, ale normálne tričko si vziať nemôžem a to už nehovorím o šatách s krátkymi rukávmi. Normálne mám pocit, že po pôrode musím zrevidovať šatník viac ako v tehotenstve🙂