icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

marakoli
18. aug 2012

@klemente veru je to krásne, náš tak zatína pästičky, akoby chcel niekomu vraziť, xixi, je sladunký

klemente
19. aug 2012

baby, moja malá chce byť tieto dni stále na rukách. Keď je doma manžel, tak sa to dá, levo ju ponosí, ale mne idú ruky odpadnúť, keby som ju mala neustále nosiť:( Čo mám robiť? Brať ju stále na ruky? Inak plače. Svokra vraví, že si ju takto naučím na ruky, ale nenechám ju predsa plakať až sa bude zachádzať. Nepoznáte nejaký trik? Alebo je to len také obdobie a jednoducho chce byť dieťa blízko nás, rodičov?

monika74
19. aug 2012

@klemente nič si z toho nerob moja má tiež niekedy také dni že by bola stále na rukách a nespí. 😀 a hlavne v tedy ked mi treba variť 😀 😀

something
19. aug 2012

Baby, kolko spia vasi drobci? Nas v noci aj cez 5hod. Moze tolko spat? Niekde som citala, ze sa moze dehydrovat. A tiez velky problem je to, ze mna tak neskutocne uz po 5hod.bolia plne prsia, ze ho musim zobudit aby sa najedol. Mate aj vy taky problem?

nina4
20. aug 2012

Ahojtééé hurááááááá ja som sa dostala na PC 😀 😀 😀 😀 😀 ako sa máte? my sme mali znova zápal ale už aj s ant. a horúčkami cez 40 . tak baby dajte bacha na naliate prsia nech to aj vy nemáte neprajem nikomu...
Adamka sme včera vážili už má rovné 4 kg a tiež sme stále na rukách postieľka ako by mala trne taký je v nej 😀 😀...kočík tiež nemusí najnovšie funguje v baby vaku ale len chvíľu lebo sa mi tam zdá taký dokrcmaný .

zuzka_bluzka
20. aug 2012

Caute holky, vidim ze naozaj kazda riesime to iste 🙂 🙂 ja som mala najprv problem s kojenim, ale zavolala som laktacnu, prisla, poradila a kojime odvtedy v pohode. Potom samozrejme prdiky a odgrgnutie, to je vecny problem, na prdy fakt pomaha espumisan a aj ked pijem fenyklovy caj, ale to odgrgnutie....vzdy jej to dost dlho trva kym si odgrgne a vacsinou nestaci len raz, tak mam niekedy pocit, ze kym si odgrgne po kojeni tak to uz mozem znova ist kojit 😀. Moja tiez chce byt teraz stale pri mne a zaspava vacsinou len nacucnuta na mne, potom musim vynalozit vsetky sily a pouzit desat manevrov ako ju prelozit bez zobudenia do postielky 😀
@klemente podla mna a podla toho co povedala laktacna je v tych prvych tyzdnoch fakt strasne dolezite aby dieta citilo matku takze skusme to vydrzat a nosit ich a hovorme si ze to je pre ich dobro 🙂
@nina4 ja moju mozem dat do kocika jedine az ked spi a potom mi tam na zahrade chrni 3 hodky ale teda to uspavanie je vzdy porod 🙂

veraba
20. aug 2012

Ahojte babulky dnes som zistila ze meno Lilianka je 2x v kalendari dokonca v niektorych kalendaroch je zapisana ze dnes oslavuje meniny na internete som nasla ze 19.11. a na jedne stranke som zas nasla ze Liliana ma meniny 20.8 a 19.11 a tak teraz co? no jeden datum musim vybrat ale ktory ked v niektorych kalendaroch je meno Liliana napisane 20.8 ale zas moc nechcem aby mala sviatky tak zasebou narodeniny aj meniny ☹

veraba
20. aug 2012

babulky mate niektora odsavacku na vysavac? odporucte mi nejaku ja mam balonikovu a uplne zle nic snou neodsajem ☹ ☹

nina4
20. aug 2012

Kočeny tak a konečne foto toho nášho slniečka že po 3 týždňoch aj na čase 😀 😀 😀 😀 😀

klemente
20. aug 2012

@zuzka_bluzka aj mne povedala laktačná to isté!🙂 Ale mňa už bolí chrbát, zápästia. Pred chvíľou mi zaspala, ani neviem akým zázrakom, na bruchu a drží sa už niekoľko minút bez vzdychania 😀 A to s ňou tiež musím všelijako manévrovať, lebo raz chce byť zvisle, raz vodorovne (samozrejme všetko na rukách), potom sa jej nepáči na bruchu, no teraz tak zaspala. Skúša so mnou, skúša 😀

ikke
20. aug 2012

@something 1x 6 hodin v kuse za den moze spat bez problemov, pokial dobre rastie. postupne moze aj viac nez 6h. niektore deti uz v 3 mesiacoch prespia celu noc 😵

marakoli
20. aug 2012

@nina4 nádherný smejko,

zuzka_bluzka
20. aug 2012

@veraba mne je zatial najlepsia ustna, to su take dve hadicky spojene nadobkou a jednou sajes a druhu das drobcovi do nosa, fakt super, maju v lekarni za euro alebo tak nejak stoji.

saxana36
20. aug 2012

ahojte maminy,citam ze vsetky nas nasi drobcekovia zamestnali tak ze nemame cas ani napisat,my sme boli dnes v poradni a moj maly slimačik ma styri kila dvadsat a 56cm, sa ani necudujem na prsiach ho mam stale.Ale zaklopem papá pekne, spinka, uz rozpoznam aj podla placu co potrebuje a brusko zatial neboli, davam mu probiotika, su aj na afty aj na prdiky tak neviem ci vdaka tomu ,alebo ze si davam pozor na to co zjem..V noci mi prvu fazu prespi take 4- 6 hod.takze sa aj ja vyspim.Neskutocne leti cas ,sa ani nenazdame a budeme piect torticku na 1 rôčik.Tak si to uzivajme
aj ked je to obcas narocne( hlavne to nosenie na rukach,bolavy chrbat, alebo ak ich bolia bruska)

...a najlepsie je vo vode...

papuka
21. aug 2012

ahojte, tak my sme sa vážili včera doma, máme 4770g 😀 ale nekojíme sa, doteraz teda do včera bol stále hladný, rarákal o duši kým nedostal maroško papat, no včera sa zapovedal že drží diétu, tak papal poslabšie skoro nič, neviem prečo, máte niektorá takýto problém? ale nie je určite hladný, lebo keby bol, tak je hore celá dedina, tak by plakal od hladu, večer už spapal aj v noci ale vobec nie celú dávku, vždy 1/3 -1/2 nechal, žeby tými horúčavami? inak sa máme fajn 😉

something
21. aug 2012

@zuzka_bluzka Ahoj. Tiez tolko revala, hlavne ked drahy odchadzal na tyzden do roboty. Ale teraz je to uz trochu lepsie. Tiez si myslim, ze to boli hormony. Teraz uz revem len ked odchadza v nedelu. Bude to lepsie 🙂 Dufam

monika74
21. aug 2012

takže už sme boli aj mi na poradni včera vážime 4430g a plne kojíme takže super 😀 😀

monika74
21. aug 2012

@nina4 tak máš potom mliečka habadej mne sa občas prsia nalejú ked malá dlhšie spí ale už to nieje až tak bolestive ako zo začiatku mliečka má dosť a dobre priberá a ruky tiež fungujú kočíku ešte zatiaľ doma odolávam 😀 😀

monika74
21. aug 2012

takže už sme boli aj mi na poradni včera vážime 4430g a plne kojíme takže super 😀 😀

zuzkaamato
21. aug 2012

@monika74 Jeeej, aka vlasana malicka 🙂 krasna je.. my sme mali dnes poradnu, mala pribrala tiez kilo od narodenia 🙂 sa tesiim..

bis
21. aug 2012

@monika74 krásne vlásky🙂

nr_martinka
21. aug 2012

tak konecne som sa sem dostala.jakubko sa narodil 6.7.2012 a mal 3150g.teraz uz mame cez4700g a ze sme vela pribrali .baby nemate problem s pupcekom nam vysiel hore a ze to je z toho ze vela pribral.my kojime a aj dokrmujeme z nutrilonom.davate aj nejake cajiky?

zuzkaamato
21. aug 2012

@veraba ja som zatial sopliky neodsavala. cistim jej nostek len vatovou tycinkou.. ale mam kupenu taku, co sa saje normalne ze jedna hadicka ide babatku do nosa a druhou to tahas ustami. je to nechutne, ale tieto su vraj najlepsie. este som ju teda nepouzila, ale poradila mi to kamoska, ktora odskusala vsetko mozne.
kedy vlastne treba odsavat sopliky? az ked pocujem, ze ma plny nos?

nr_martinka
21. aug 2012

@veraba ja mam na vysavac a som spokojna.kupovala som ju v lekarni a stala ma 13E.mam aj balonikovu ale ta je uplne nanic.

bis
21. aug 2012

@nr_martinka ahoj a prečo dokrmuješ nutrilonom?plakával ti malý?

nr_martinka
21. aug 2012

@bis no lebo v nemocnici ho zacali bez mojho vedomia ked mal zltacku a bol na detskom oddeleni tak sa im ho nechcelo nisit ked bol hladny.normalne som sa tam musela na neho pitat ze kde je ze mi ho uz dlho nedosniesli. 😢 a potom mi az povedali ze ho zacali dokrmovat.no a ked sme dosli domov mal zachvaty placu a tak sme o pol jednej v noci utekali do tesca kupit nutrilon napapal sa a bol kludny.a tak teraz to striedame najskor dam moje mliecko a ked zaspi sa a o par minut sa zobudi tak mu dam nutrilon.ak nie tak zase o dve hodky mu dam moje mliecko.lebo mi sme kazde dve hodky hore a niekedy nespime aj 4.

bis
21. aug 2012

@nr_martinka aha jasne,aj moju dokrmovali,a občas je dosť nespokojná a plače a je nervozna aj na cicke,tak uvažujem či má dosť,dala by som jej umelé mliečko,len sa bojím aby som potom ja neprišla o mlieko...

nr_martinka
21. aug 2012

@bis vies co ja som ani neuvazovala ze by som mala o mliecko prist .zatial mi to tak funguje a mali je napapkany. 😀 no a este mu davam aj kamilkovy cajik aby nemal problem zo stolicou.

papuka
21. aug 2012

@nr_martinka ja davam espumisan kvapky, ale cajik iba ked je velmi velmi horuce, ale aj čistu vodičku inak nič a papame bebe ha1

papuka
21. aug 2012

@zuzkaamato ja som taku odsavačku mala pri prvom, ale nebola najlepšia na vysavač sa mi zda lepšia, sestra ju ma 😉