Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
no babky moje, ja veru tiež premýšľam nad tou šatkou, lebo prídem o ruky. myslím, že je to veľmi dobrá vec.
a čo sa týka toho kojenie, treba len dávať, ked si zapýta, aj častejšie ako každé dve hodiny. ved oni sú ešte maličkí, potrebujú len papať a maminku pri sebe. a čo sa týka UM, to je jasné, že vydržia viac, ale si to zrátajte, aké je to finančne nákladné. písala som s laktačnou poradkyňou, a tá, že len prikladať, cez deň si s malým pospať koža na kožu, a vtedy sa aj začne pekne tvoriť mliečko, nebude ho menej.
nebojte sa, zvládneme to, ved pre tých drobcov urobíme čokoľvek.
Ahojte maminky,čo sa týka nosenia deticiek,tak my máme nosič manducu a je to super.Teraz som si objednala aj satku,chcela by som to tiež skúsiť,tak uvidim aké to bude.
Ak vas caka ockovanie hexa vakcinou, tak pockajte prosim na novu seriu!!! - http://www.slobodavockovani.sk/news/sukl-nariad...
@monuska342 na tom linku to nie je
skopirovala som link co mam na FB
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
@gabkostanka aha uz viem rekonstruovali stranku a uz sa to na tomto linku neda najst dik za opravu :D
@zuzka_bluzka ahoj no nas maly cez den vela nepospí tak mozno hodinku a tak dve hodinky je potom hore a nikam s nim ani nemozem ist, lebo ani v kocariku nevydrzi tak max tu hodinku alebo hodinku a pol podla nálady... takze jarmok som u nas absolvovala bez neho :D drobca bavili babka s dedkom :D no a v noci sa budíme tak každé 3-4 hodinky :D takze nie si sama kumu drobec vonku dlho nevydrzi... ked bolo teplo dalo sa v pohode kojit na lavicke ale ked uz zacina byt chladno tak neviem... bojim sa ist s nim niekam na dlhsie ako hodinu...
jej konecne som nasla julovky 🙂 my sme 1. jul :D Mamky ked ste tu tak pokope, podelte sa o svoj nazor na tuto temu: S manzelom sa hadame na tom do akej miery chranit nase mladatko - on by ho zobral hocikedy hocikde - ako dospelaka a ja by som ho mala najradsej v inkubatore (obrazne povedane). Ako ste na tom vy? Teda ako fungujete s detickami? Kam s nimi hcodite, kam radsej este nie. Co s nim uz robite a co radsej este nie? ... a ano som prvorodicka (co je diagnoza, priznavam :P) Pytala som sa na to aj na poradni a lekarka povedala - vonku kazdy den, ale nie na miesta kde je vela ludi (kvoli rozsirenej chripke a somzrejme veku dietata)
@ssussie ahoj vitaj medzi nami, tak ja som pri prvom urcite bola len doma a vonku, ziadne navstevy a nehovoriac o tom ist niekde do obchodaku. teraz sa v podstate neobmedzujeme, a to uz absolvoval aj oslavu 60 kde bolo more ludi a trieskala hudba a on to cele prespal.urcite sa len vyhybam priamemu kontaktu s chorymi ine nic, ale urcite rob ako uznas za vhodne
@ssussie ahoj,chodíme všade s malou🙂 aj po nákupoch,len sa snažím vyhýbať samozrejme chorým,aj ked to celkom úplne nejde,deti staršie chodia do školy a s všeličím sa stretávajú a aj domov donesú,ked sme prišli s pôrodnice dcéra schytala inf.mononukleozu,kým sa však prejavila naplno aj malú bozkávala,túlila sa k nej a všetko..a malá to chvalabohu nechytila..a ani syn.nič netreba prehánať 🙂
@saxana36 uff tak to som rada, ze nie som sama co ma taku paniku ... snazim sa postupne, ale ked vidim pri malom viacej ludi, jak ho capkaju a hladkaju, normalne mi vrie krv v zilach :( ... a ked dedko prisiel z kurina a bez umytych ruk supol malemu cumlik do ust tak som skoro explodovala zlostou.... ale vies to sa neda kazdemu vysvetlovat, ake su tie drobciatka zranitelne, lebo mi vynadaju do hysteriek a fajnoviek :(
@ssussie tak mne už muž chripku domov dotrepal bola som zavreta s malim tyžden v spalni aj tak som to chitila aj ja ale mali našťastie nie mne pomohlo oscilo teplotu som mala len den aj malemu som dala zopar guličiek do mojho mliečka na lyžičku 🙂 teraz uživam oscilo aj preventivne 🙂
@mirulka147 aha, dobre vediet ... oscilo mozeme obaja ?! to len pre pripad ... lebo ako toho mojho poznam, ked neprestane v tej tenkej bundicke chodit do prace, tak nam urcite domov donesie nejaky "darcek" :(
@ssussie mužovi to povedala pani v lekarni že par guličiek možme dať aj malemu preventyvne
@mirulka147 no tak to asi zavedieme aj my ;)
ahojte žienky,tak mi dnes máme po poradni,vážime 4665 a ani neviem kolko meriame:-/,emka je menšia slečna ale to nevadí🙂 za mesiac sme pribrali kilo ,sme v poriadku a dnes nás očkovali.. išla som k dr na vážkach či očkovať či nie,ked teraz prepukol ten chaos s vakcínou,nakoniec bola dr milá a očkovanie sme rozdelili,dnes sme dali proti pneumokokom a o dva týždne dáme tú nešťastnú hexu,ak sa dovtedy niečo nezmení.. a už teraz som rozhodnutá,že mmr očkovať nedám na 15 mesiacov.
@satko17dobre robis si myslim, treba skusat co nam najviac vyhovuje , nam a nasim drobcom hlavne 🙂 ja som VELMI spokojna so satkou, teraz studujem ktora je lepsia ci elasticka ci pevna, a plus tiez chcem aj manducu vyskusat... ALE podstatne je- NOSIT ! 😉
@mamminna ja som šatku este neskusala,aj ma to láka,ale začala som to trošku studovat nete a zistila som,ze by to bola asi dosť drahá záležitosť,pretože všade odporúčajú kúpiť si kvalitnú satku a to aj čosi stoji. No dať za to toľko peňazí,ked uz máme manducu a za tu som dala viac ako 100 eur sa mi zda dosť,škoda,keby to nebolo take drahe skúsila ný som aj to určite.
@ssussie AHOJ 🙂 ja som tiez prvorodicka a s malym sa snazim ist von aj ked prsi, (snezi) fuka, pecie...aby si zvykol, co sa tyka chorych ludi, uz sa s tolkymi stretol, mam na to nervy ale je odolny! vravia ze pokial je kojeny mal by mat silnu ochranu...a zatial ju ma!!! 🙂 jedine co dodrziavam a chcem dodrziavat je nechodit von v noci, a do hluku ! ci je to spravne neviem. ale skusam citit ja co mu vadi... myslim ze my mamicky vycitime najlepsie co ano a co nie. treba pocuvat nasich drobcekov 😉 ziadne rady 😉 vela stastia prajem 😉
@satko17 no to je pravda, tie peniaze brzdia, moja stala 60 euro. dost je to to ano, ani ja neviem ci budem mat na manducu 🙂 ahahah ale pokial sa ti teraz takto dobre, tak neries ....ak budes mat prilezitost a naozaj chciet tak potom skus aj tu satku 😉 hlavne je ze mas drobceka pri sebe 🙂
@ssussie ahoj, nas je zial vela, takze drobec velmi nema na vyber a musi ist tiez ... uz sme boli aj v cakarni plnej chorych deti, kedze som musela ist s najstarsim, nastatstie to zvladol...ked sa da, tak sa zamozrejme lekarom, chorym a nakupnym centram vyhybam a ak sa neda, tak cielene posilnujeme imunitu 😉
Ahojte dievčatá mám na vás otázku. Malinký spinká vo svojej postieľke ale v noci keď ho nakojím tak už väčšinou ostane pri mne v posteli. Spávam na veľkom páperovom vankúši tak mu z toho spravím také korýtko aby mal hlavičku vyššie. Len rozmýšlam nad tým či mu to neškodí na chrbticu. Ako to riešite keď malý ostanú spať s vami? či ich necháte len na rovnom matraci? ja mu polohujem aj postieľku lebo sa mu vracia mliečko naspäť.
Ahojte maminky uvažujem nad kupov ergonomickeho nosiča alebo šatky neviem sa rozhodnuť čo si zaobstarať a či budem vedieť uviazať tu šatku ale muž tiež chce nosiť maleho tak asi ten nosič .Potrebujem poradiť čo viac využijeme ? 🙂
@mirulka147 Ahoj ja som jednoznačne za šatku nedávno som si ju zaobstarala a Adamka nosí aj manžel naučili sme sa ten najednodukší úvez a malý tam je spokojný včera som ho mala tak dokca aj vonku pod bundou síce tak vyzerám ako znovu s bruškom 😀 😀 😀 ale čo už.

@nina4 jeeeeeej pekne foto! 🙂...ja tiez na to kojenie neviem prist... kojis v polohe koliska? ci? aj mne sa inac ludia cuduju, ale ked potom vidia ako tam sladko spi tak su prekvapeni...jedine co ja mam stale obavy, ze ked tam tak dlho spinka, je taky skruteny az sa mi to zda moc, tvoj nie?.... chcela by som si byt ista ze tie uvazy robim spravne... ja ho nosim v polohe jednoduchy dvojity kriz, a sem tam ten s kapsou vo vnutri(ale neviem ho este dobre dotahovat), koliska mi moc nejde...a ten s kapsou vonku som este neskusala.... ja ale nemam elasticku satku, mozno je lepsia.... musim sa poinformovat ...