icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

olivka84
25. okt 2012

@bis to vazne myslela som ze to len prvy den moze mat horucku. a potom uz je dobre, chudatko malicke dufam ze jej to rychlo prejde tak s tym lietadielkom to dnes vyskusame.

bis
25. okt 2012

@olivka84 aj minule mala teplotu den po očkovaní,ale len zvýšenú,teraz má fajnú,aj spala dlho..dúfam,že bude ok..
ano vyskúšajte lietadielko a uvidíte ako sa bude tváriť🙂

olivka84
25. okt 2012

@bis vyskusame aj sa tesim bude mat novu zabavu drobec ked nic ine hadam sa mu to bude aspom pacit

kaja15
25. okt 2012

@olivka84 ahoj, ani nas nechcel vobec dvihat hlavicku na brusku, ale posledne dni ho to nejak zacalo bavit a uz sa dava, z nicoho nic, aj na vystrete ruky 🙂 Skus ho zaujat nejakou hrkalkou alebo spevom, alebo ho skus chytit za hrudnik a tak nadvihnut uz ked je na brusku, tak sa mu hlavka lepsie zodvihne

kaja15
25. okt 2012

Ahojte baby, davate uz deticky do fusakov, ked je uz zima? Ako obliekate drobcov?

olivka84
25. okt 2012

@kaja15 ja uz som vsetko skusala aj hracky aj podopierat ho. no ved pockame hadam sa chyti. ja davam maleho do fusaku v autosedacke v kociku nie ale co som dnes u dr videla mamicky tak kazda jedna uz mala fusak tak neviem ale mne sa nezda az taka zima. aby nebol z maleho nejaky zmrzlik bude aj vacsia zima.

saxana36
25. okt 2012

@bis jéj ta je rozkošná

saxana36
25. okt 2012

@kaja15 no ja tiez este nedavam fusak,maly je v zavinovacke a prikryty hrubou dekou, dnes nebolo este tak zima

mercymay
25. okt 2012

Ahojte mozem sa k Vam pridat? Povodne som mala termin v auguste, ale nasa mala sa vypytala uz v juli von na svet, takze patrime k Julovkam. 🙂
Pozeram na fotky, ako babatka krasne dvihaju hlavicku na brusku, no my ani za pana, caka nas navsteva rehabilitacnej ambulancie, ci nema malicka nahodou skrateny sval lebo trosku naklana hlavicku do prava a nechce dvihat tu hlavku na brusku, iba velmi velmi malicko. Tak uvidime, ale predpovedam nam cvicenie, aby sa to zlepsilo. 😒

bis
25. okt 2012

@saxana36 dakujem🙂

olivka84
26. okt 2012

@mercymay my sme na tom rovnako tiez skor narodeny tiez hlavicka do prava a tiez nechce dvihat, ale zatial nas na rehabilitacie neposlali akurat od januara mame plavenie pre babatka

bis
26. okt 2012

tak baby,včera,den po očkovaní sme mali vysoké teploty celý den okolo 38,6 plus mínus,večer konečne po nurofene ustúpili a ráno sa mi dieťa zobudilo ako vymenené,jednak už druhú noc mi celú prespala a zobudila sa až ráno o pol siedmej a druhá vec,dnes mi celý den prerevala a odmietala mi prsník,teraz konečne zaspala,čo mi vypila celú flašu sunaru..ked zaspávala a pustila cumel,tak revala,kým som jej ho nevrátila..tak neviem,čo sa deje,lebo mlieko mám,aj mi vytekalo a ked si stlačím ide,dúfam,že to nie je koniec dojčeniu,či to má nejaký súvis s očkovaním..?všetky krízy sme úspešne prekonali a teraz toto☹

meg_junova
26. okt 2012

MY NEOCKUJEME 🙂 a nemame tento problem..

meg_junova
26. okt 2012

Baby, ktoremu babatku uz trcia nozky z vajicka?? Lebo my uz rozmyslame nad autosedackou, ale kym maly nesedi, tak to budeme este trcat z vajicka mozno do Vianoc :D :D :D

meg_junova
26. okt 2012

@nina4 Jeeeej, my mame presne rovnaku hojdacku a rovnako nam je uz mala 🙂 Teda este akurat, ale dlho v nej uz nebudeme. Vidim, ze aj ty mas takeho dlhana, velkeho spunta dom a🙂 Kolko vazite? My nieco cez 7kg

meg_junova
26. okt 2012

A este jedna otazocka, ktore babulky chodite plavat so svojimi ratolestami? Vraj je fajn zacat hned, ale podla mna je to pre babatka este skoro, take prostredie, kde mozu aj nachladnut, ci? Nejedna sa mi len o sopliky, ale napr.taky zapal stredneho ucha a pod. Aky je vas nazor???

veraba
26. okt 2012

@bis ahoj mi sme nastastie namali problem ale doktorka mi povedala ze ked mi bude odmietat po ockovani prsnik tak jej mam dat prevarenu dojcensku vodu. Ak zas nebude chciet prsnik tak skus tu vodu a potom uvidis urcite bude chciet mliecko s didika

veraba
26. okt 2012

@meg_junova no plavat chceme chodit aj mi ale v takomto pocasi to nebudem riskovat tak az dalsi rok 🙂

monika74
26. okt 2012

tak babule dnes poradna za nami namiesto očkovania sme skončila na kardiologii zo srdiečkom.Našťastie sme v poriadku len máme slabý šelesť vážime 6200g a ešte stále spíme 😀 no neviem čo to bolo za sono spí už od 12h len som ju preložila na spaní sa najedla a dalej si odfukuje 😀 😀

monika74
26. okt 2012

@bis dufám,že vám teplota rýchlo ustupi a budete v poriadku nás čaká očkovanie na buduci týžden dnes sme ho mali odložené kôli kardiologii a čo sa týka toho odmietania prsníka robí to aj moja malá občas a to ju vždy ocigánim cumlom dám jej ho a rýchlo vyberiem a dám prsník a funguje to 😀 😀

nina4
26. okt 2012

@meg_junova V pondelok dám vedieť koľko vážime to máme 3 mesačnú poradňu .u nás to kresielko milujeme Adamko v ňom začal robiť brušáky 😀 😀 😀 snaží sa posadiť a koľko krát ostane v takom polosede a drží potom sa jeduje zas ked si ľahne .ale aspoň je tam dobručký a ako ti malý raguje na to vibrovanie nášmu drobcovi sa to nepáči asi sa toho bojí.

mamminna
26. okt 2012

@meg_junova aj my teraz ideme zacat s plavanim ...a nebojim sa, prave naopak malo by posilnit imunitu 😉 dufam 🙂

mamminna
26. okt 2012

ahojte maminky, ktora z vas ma este problemy s drobcami a bolestami bruska, ja som cakala ze od tretieho mesiaca klud, a staaaaale nic...naopak mam pocit ze sa zhorsuje , mate aj vy podobnu situaciu????

ssussie
26. okt 2012

@meg_junova no my tiez uz trcime, ale mame novordenecku vlozku - ale za ked ju vyberiem tak maly je v tom ako vo vreci spadnuty ... uvazujem nad tou od 0-18 kil, lebo ked ho este supne do overalu tak ma zje od zlosti ze je mu tesno.

ssussie
26. okt 2012

@mercymay asi to je torticollis aj my sme ho mali a pekne sa to rozcvicilo - cez jednu vojtovu metodu - takze neboj, len treba cvicit, ale doma - lebo na rehabke ti hned povedia ze babo zaostava a take dristy .... ako nam.

ssussie
26. okt 2012

@olivka84 my mame prechodny fusaka a chodime len v mikine - nemusim babusit, len ho poriadne zakryjem 🙂

ssussie
26. okt 2012

@klemente na radiator prevarena voda s morskou solou na noc (jedna lyzica na 300 ml zhruba) polozit na radiator - nam toto pomohlo - poradila krstna z Rakuska 🙂

strasska
26. okt 2012

ahojte,
tak my sa tiez pridavame k nocnym nespavcom, najnovsie sme hore kazde dve hodky a zacal citlivejsie reagovat na jedlo, tak si asi zacnem opat davat pozor. 😒
@meg_junova Nam uz tiez trcia skoro nohy z vajicka, ale to je v pohode, lebo menit treba az ked trci hlava, tak to este mame cas 😉
a s plavanim by som asi trosku pockala ... ja by som najradsej isla az niekedy v maji, ked uz bude teplucko 😉
@nina4 a Jurko uz tiez brusakuje a aj na bruchu dlho vydrzi, mam ho na takom puzzle na zemi, takze vidi detuchy ako sa hraju, tak sa neskutocne vytesuje 😀

olivka84
27. okt 2012

@meg_junova a uz si povedala dr ze nedas ockovat? ani ja nechcem len som sa neodhodlala to povedat dr

meg_junova
27. okt 2012

@olivka84 Povedala, jasne 🙂 a hned na to ten tyzden tam mala kontrolu z RUVZ 🙂 Takze cakame papier... Netreba sa ich bat, ved keby ona ako pediatricka neexistovala, kam by ste sli? Ved nie je jedina pod slnkom, okrem toho nie si povinna s nou o tom diskutovat a ona podla zakona nemoze nikoho nutit do ockovania. Len to je to, ze my Slovaci ako narod sa tak strasne bojime ozvat.. Nie je to len tebou, vsetci mame strach, lebo sa prenasa z generacie na generaciu. A myslim, ze uz je nacase, aby sa ta nasa vzoprela a trosku zabojovala so zdravym rozumom. Povedz jej to kludnym tonom a neodpovedaj na jej poznamky ani otazky, len jej povedz, ze si sa tak rozhodla na zaklade informacii, ktore mas a ked sa ta donekonecna bude pytat preco, tak jej neargumentuj faktami, lebo to nema vyznam, ale odpovedaj rovnako ako oni, obklukou... napriklad jej povedz, ze preto, lebo je to tvoje dieta a chces pre neho to najlepsie 🙂 Takychto odpovedi jej mozes dat milion 🙂 🙂 🙂