Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
@zuzkaamato kým ti malá priberá nedokrmuj mne malá začala tiež v noci častejšie jesť ale radšej jej dám cicík ako vstávať a robiť jej mliečko predsa je to pohodlnejšie naje sa a spí dalej. 😀
@monika74 no presne, ja si to neviem ani predstavit, ze by som musela v noci vstat z postele, zist dole do kuchyne, pripravit mliecko a zatial by revalaaaa.. nebudem dokrmovat, len sa cudujem, ze preco uz niektore dokrmuju. teda nie ze cudujem, ale nevedela som dovody...
@zuzkaamato
@monika74 ale baby,vy to zle chápete,ja nenahrádzam mlieko moje umelým,nerobím fľaše a už vôbec nie v noci,kojím ako doteraz len plus prídavok podvečer ryžovú kašičku,nič iné ani čajík..a kašu iba na vode..odvtedy častejšie kaká,peknú žltú praženičku,lebo doteraz kakala raz do týždna skôr zelené a riedke..
@bis nie neboj ja ťa zle nechápem neboj človek ja tiež niekedy uvažujem dať malej na večer niečo sýtejšie ale ešte stále odolávam uvidíme do kedy teraz po očkovaní mi vyslovene odmietala piť jedla iba na spání ale dnes je už lepšia.Tu kašu možno kupím aj ja ked bude mať štyri mesiačiky 😀 😀
@bis ja som to blbo napisala, prepac. Vobec to nemyslim v zlom, ja tiez zacinam uvazovat nad tou kasou. Aj ked navecer sa mi to neoplati, lebo noci mame relativne dobre, ale skor cez den by sa mi zislo, lebo inak je krpana furt napojena a ja nic nestiham spravit 😀 Ale tak uvidim, este mame cas do 4 mesiacov..
@monika74
@zuzkaamato tak som rada,že sa chápeme🙂 ja v podstate ani neviem logicky vysvetliť prečo..len som mala taký vnútorný pocit,že jej ju mám dať🙂žeby inštinkt mamy?🙂tým sa musíme riadiť,každé bábo je iné🙂
@zuzkaamato a cumlík ti nechce?
@monika74 ani za svet 😀 donedavna ju napinalo z kazdeho a to ich mame asi 5 doma. tak som si povedala, ze ok, asi su jej velke a mensi som nevedela kupit. ale teraz ho uz len oblizuje a ozuzlava ako hryzatko. cmulat ho nechce. ale tak nevadi, aspon ju nebude treba oducat, ale cumle si ruky, co ma stve viac ako dudel. a hlavne zaspava na prsniku, takze aj v tom by bol cumel lepsi.. ale tak co, ved som tu pre nu, pojazdna mliekaren a dudel v jednom 😀
no citam ze vsetky by sme najradsej dali nasim drobcom plnu misu kase,aby sme ich poriadne nasytili 😀 ja som tiez pre istotu kupila tu ryzovu kasu.lebo min.noc katastrofa ,do druhej sa len jedoval,doslovne zjapal, trhal mi didky, mam prsa jak šalat a potom az do rana kazdu hodinu pil a to uz bol asi taky unaveny ze vcera cely den prespal ale super ze nejsom v tom sama 😉
baby strasne ste zlate, velmi sa paci ta vasa debatka a kvitujem, ze sa to nestrhlo v nejaky boj plne dojcenie vs orikrmovanie 😉 😉 😉
tak ja dam info odo mna, ja nedavam nic a ani sa do 6 mesiacov nechystam ... cez den spime v pohode, niekedy najma v kociku potiahne aj 4 hodky ... noci byvaju zaujimave ... vacsinou mava 3hodinove intervaly, ale casto dava aj 2 hodinove, ked sa podari, ze da 4 hodky vkuse, tak druhy den oslavujem 😀 😀 😀 😀
a moja skusenost je, ze prikrmom sa v nasej rodine spanok nikdy nezlepsil, takze ja necham este chvilu ted traviaci trakt vyzriet 😉 😉 😉 😉
sranda je, ako su tie nase deticky kazde uuuuuuplne ine, ze? 🙂 my zase cez den nespime vobec, teda iba poobede 2 hodinky v kociku a to ja od radosti neviem, co skor robit, aby som to za tie 2 hodky stihla 😀 😀 a okrem toho cez den teda ziadny spanok. ale zase noci su lepsie, zaspava okolo 20 a v noci sa budime bud raz na papanie alebo az rano okolo 4-5 a odtvety uz sme hore. ale tiez sme mali obdobie, ze sa v noci zobudila aspon 2 krat a to min na 2 hodiny a ja uz som nevedela, co s nou.. tak ale teraz je to celkom fajn.. s kasickami este pockam aj ja, ale pokial by mi nejako nepriberala a mliecko nestacilo, tak preco nie.. ale min do decembra vydrzim, to ideme na poradnu, tak uvidime...
ale ved jasne,načo sa hádať a presadzovať svoj názor za každú cenu,ved sme už velké🙂 a každé naše dieťatko je iné a potrebuje niečo iné..napríklad moja staršia dcéra kašičky v tom čase milovala a syn ich nedal do úsť..nechutili mu,tak som mu ich nedávala.teraz malej chutí,cez den spí málo,skôr výnimočne a potrebuje hojdanie a podobne,a noci sú občas desne,vkuse na dide,ja vstávam dolámaná,bolia ma bedrové klby čo som stále na bokoch ku nej a chrbát aby mala stále didu v puse..no nevadí,ja verím,že to raz prejde ..aj tak mi je lúto že ten čas tak rýchlo beží..🙂
@bis krasna je bambulka 🙂 no chrbat a bedrove klby, to boli aj mna vkuse. hlavne v noci a to uz mam aj novy natrac, ktory je makksi.. ale no a co 🙂 mozem sa ta opytat tak odveci, ale kedy si dala malej spravit nausnicky? a ako ste to zvladali? ja sa uz tiez chystam, ale mam strach, ze ju to bude ominat, ked bude lezat na boku..
ahojte dievčence, tak ja pridám taktiež niečo, náš maličky ale aj moj teraz už velky prvorodený syn a taktiež aj setrine detičky / dominik 4r. a emma 1,5r. / radšej spinkajú ako papajú 😀 😀 😀 😀 náš den, malý vstane cca 8,00 pohrará sa hodinku - 1,5 hodinky a potom sám od seba zaspinká, zobudí sa ani neviem kedy lebo on vobec neplače ale hrá sa v postielke s ručičkami alebo s plienočkou, potom po 3-4 hodkách sa napapá a zase hra spánok ...... večer kúpkanie a o 20,00 už búva v postielke nočným spánkom, zobudí sa v noci cca o 2. hod na papanie / dnes až o 3,30 🙂 / len čo dopapava už spinká a zobudi sa cirka o 4-5 hodín opat na papanie a to nepapá vobec velkú dávku UM len 120ml a cez den niekedy iba po 90ml, rastieme ako máme sme velký tažky, hýbeme sa od prvého mesiačika ručičkami nožičkami, hlávku držíme taktiež poriadne už pomaly od narodenia a džavoceme vele vela, no a už 2-3 týždne by najradšej už sedel. 😝 naša dr. povedala že budeme na UM do konca 5 mesiaca, a ja súhlasím, takže vidíte každé bábo je inakšie, niektoré ani papat nepotrebujú a niektoré by spapali aj slona 😀 😀 😀 😀 myslím v dobrom 🙂
@zuzkaamato naušnice sme dali ked mala niečo vyše dvoch mesiacov,robila jej to naša dr a zobrala 10 eur🙂 hned nám predpísala framikoin na natieranie a čistiť liehom,trošku jej to zahnisalo ale prešlo to,potom znova cca o mesiac,a už je ok,plakala ale len pri prepichovaní,ja som to znášala horšie.nebabre si ich ani nič.na boku spinká najradšej,nič ju neomína🙂
@papuka to ti spinká perfektne...naši starší nespávali cez den vôbec od roka a pol,v škôlke boli kôli tomu problémy,nechcelo sa im ani ležať,učitelky ich podlplácali piškotkami🙂ked pekne aspon poležia.takže emka nemôže byť výnimkou,ale zato ráno pospí aj do 9:00 s didou v puse samozrejme.
@bis cize si to dala prepichnut? ja chcem dat radsej nastrelit. robi to u nas jedna kozmeticka, cela dedina ku nej chodi 😀 a odporucila mi ju pediatricka, ze ona to robi uz roky a nebyva s tym problem. a tesne po prepichnuti, taky prvy tyzden ju to neiminalo? hlavne pri tom lezkani na boku?
@papuka ty sa mas 😀 😀 ani nevies, ze mas babo 😀 ale no a co, ja si aspon pri malej polezim, ked je furt napojena 😀 aj ked pohyb by sa teda veeelmi zisiel, ale to bude, ked zacne lozit a chodit 😀
@zuzkaamato nemám pocit,že by ju omínalo..samozrejme,ked som jej to natierala tak kúsok protestovala,ale to je všetko🙂pravdupovediac mna nastrelenie ani nenapadlo..
@bis u nas tusim len nastreluje, ani neviem, este som sa nepytala 🙂 ja som si tiez davala nastrelit, tak preto chcem dat aj malej. prepichovanie sa mi zda trosku drastickejsie, ale tak to je kazdeho nazor 🙂 no musim sa odhodlat a zobrat aj ja malu 🙂 a teraz uz s tym nemava vobec problemy? uz jej to netreba natierat?
@zuzkaamato už teraz je to ok,ani dieročky nie su červené...a ked jej ich naprávam,ani nereaguje...🙂 len sa nám jedna otvára,tak s tým musím niečo urobiť..
ahojte konečne som si našla čas niečo to tu počitať ,malinky je už zdravy taky hnusny virus som ešte nezažila stale mi nariekal aj ked som ho dvihala na ruky a ked pohol nožičkami tak reval o dušu .Najhoršie bolo to tipovanie doktorky čo mu vlastne je poslala nas na ušne aj ked som jej vravela že ho bolia nožičky a chrbatik nakoniec to prešlo ked sa vyhadzal na tvaričke .
@zuzkaamato neboj mi už máme tiež náušničky malá to zvládla super až na ten plač u lekárky to som bola vonku a muž skoro skolaboval 😀 😀 no ked sme prišli domov už ani nevedela že ich má ani ked som jej ich pretahovala
@monika74 to je super fotka 😀 no a dala si jej prepichnut ci nastrelit? Boze to je strasne tazke rozhodovat vo vsetkom za babatko 😀 ale ja som skor za to nastrelenie, to som si sama zazila, tak viem, ze to takmer nebolelo.
@zuzkaamato dala som jej prepichnuť no čím su menšie tak bolesť znášajú lepšie 😀

@zuzka_bluzka
no toto aj náš robil...volá sa to dojčenský štrajk....zasrani malí, už štrajkujú, xixixi