icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

denisbg
12. nov 2012

ahojte babule, tak ako to tu čítam, tak asi začneme aj mi s príkrmami. chcela som počkať do 6. mesiaca, keď kojím, ale keď vidím toho malého hladoša, tak isto je len na cicku. chcem sa spýtať ako im robíte tú mrkvičku a zemiačik 😝 asi blbá otázka 😀

zuzkaamato
13. nov 2012

@marakoli mne sa ti strasne paci, ked sa krpata zacne usmievat spoza bradavky 😀 vtedy ma fakt neodolatelny usmev, je to uzasny pohlad.. no cvicia s nami riadne, zasrani krpati 😀

nr_martinka
13. nov 2012

@denisbg mne tiez lekarka povedala ze mam pockat do 6 mesiaca a asi aj pockam.ved ked mliecko mam a ked mu to staco .sice papa castejsie ale nevadi 😀

mirulka147
13. nov 2012

@denisbg ahoj my sme začali najprv len s mrkvičkou uvarenou a rozmixovanou na taku redšiu kašu a po troch dnoch som pridala zemiačik a teraz k tomu pridavam aj cuketku 🙂 velmi mu to chuti potom ho zviknem ešte dokojiť takže je napraskany 😉

marakoli
13. nov 2012

@mirulka147 a koľko mu toho asi dávaš? a keby mu s tou mrkvičkou dám brokolicu? môže byť?

stinna
13. nov 2012

Ahojte maminky 🙂 . Máte tu zaujímavú tému - prikrmovanie. My sme boli pred týždňom na očkovanie a dr. mi vravel, že od 4. mesiaca mám malému začať dávať po lyžičkách ovocné šťavy z domácich kompótov. Robili ste to aj vy niektorá takto?

denisbg
13. nov 2012

@mirulka147 aha, tak zajtra vyskúšam aj ja. ja som mu dnes dala jablkovú výživu, a on to skoro celé zbaštil 🙂 som sa bála, až mu nebude zle. a koľko príkrmov dávate za deň?

bis
13. nov 2012

@stinna ahoj,no myslím,že v tej šťave bude asi dosť vela cukru..neviem,či by som dávala..ked tak fajne zriediť vodou.

mirulka147
13. nov 2012

@stinna ahoj ja som pri všetkych deťoch začinala zeleninkou lebo ovocie je slatke a potom si zvykne na slatku chuť a ine nechce

mirulka147
13. nov 2012

@marakoli tiež už rozmyšlam aj nad brokolicou a špenatikom a obmienať mu to davam asi 50 ml tak štvrťku misky a potom dokojim a začnem asi ovocne pire davať na olovrant 🙂

mirulka147
13. nov 2012

@mirulka147 našla som si na nete o prvych prikrmoch članky tam pišu že možme postupne pridavať aj karfiol ,brokolicu ale len tie ružičky že hlubiky nafukuju

marakoli
13. nov 2012

@mirulka147 no aj ja už pomýšľam nad výživou, aspoň trošku mu dať.....hladošovi

stinna
13. nov 2012

@mirulka147 ja som tiež počula, že najprv zeleninku by mal jesť. a ako si dávala prvý krát? ja vôbec neviem nič o príkrmoch, tak budem rada, ak mi poradíš. malý má 4 mesiace a zatiaľ ho plne dojčím. ďakujem za radu.

mirulka147
14. nov 2012

@stinna ahoj ja som dala najprv len par lyžičiek uvarenej rozmixovanej mrkvy lebo malemu už nestačilo moje mliečko tak som začala prikrmovať po troch dnoch možeš postupne pridavať inu zeleninku tie tri dni su na to aby si spozorovala či dieťatko nema na prikrm alergiu každy den ponukneš viac toho prikrmu až nim nahradiš jedno kojenie no moj mali zje aj zeleninku a ešte sa dotlači mojim mliečkom 🙂

stinna
14. nov 2012

@mirulka147 ďakujem za radu, skúsim to takto. mne len dr. vravel, že malému už nebude postačovať moje mliečko, lebo rýchlo rastie.. ale ja akože zatiaľ nemám ten pocit, aby bol hladný. no ale som rada, že aspoň viem ako treba začať s príkrmom. ďakujem ti za odpoveď a prajem pekný deň 😉

denisbg
14. nov 2012

no tak dneska sme skúsili prvý-krát kašičku a mala úspech. najprv spapal 100 ml a keď mu došla, to bol plač, tak sme museli prirobiť ešte 100 a len sa tak zaprášilo 😀 vydržal skoro 3 a pol hodky. normálne som neverila, hladoš malý....a zajtra ideme na mrkvičku, uvidíme či bude chutiť ako kašička 😝

mamminna
14. nov 2012

ja som asi jedina , ale ja chcem vydrzat bez prikrmov aspon do jedneho roku a ak sa bude dat tak aj viac, samozrejme iba pokial budem vidiet ze mu mliecko staci! mam toho dost precitaneho, nastudovaneho a aj s pediatrom... a verte mi , to co je najlepise pre vasich drobcekov je vase mliecko ( pokial nevyzaduju sami nieco ine- myslim ze kazda z nas to dokaze vycitit ) 😉 podotykam ze nikoho samozrejme touto spravou nechcem urazit ani nic podobne len pridavam moj nazor 😉

bis
14. nov 2012

@mamminna rozumiem správne?že do roka a viac?

mamminna
14. nov 2012

@bis ano 😉 poznam aj mamicku co kojila do 4 rokov! iba kojila ! ja asi az taky extrem nebudem ale pokial s abude dat vyskusam 😉

strasska
14. nov 2012

@mamminna woooow, ja ti fandim 😉 som zvedava ako vam to pojde, urcite tu popis co najviac 🙂 ja som pri najstarsom zacala od 7 mesiacov a uz som si vtedy vypocula, ze co mu nedam nieco ine, ved on by to urcite spapal ... alebo hlasky typu: pozri akymi hladovymi ocami na teba pozera 😀 😀 😀 tak som sa zasmiala, ze on tak pozera aj na naseho psa a nechystam sa mu davat jeho zradlo ... tak potom uz bolo ticho
ja pockam do vianoc, symbolicky zacnem na stedry vecer a urcite zeleninkou... uz to budeme zazivat 3x, tak som zvedava ako to budu prezivat ti starsi 😉
@stinna ahoj, podla mna ovocne stavy z kompotov radsej nie, aj ked pravdepodobne sme niektore mozno aj na tom vyrastali ... radsej nieco zdravsie, takze zeleninka, postupne po 3 dnoch pridavat vzdy iny druh a odsledovat reakciu a potom mozes pridat aj masko a potom cca po mesiaci mozes pridat aj ovocko na desiatu abo olovrant.
inak lepok treba pridat este sucasne s kojenim, cize ak sa chystas odstavit v najblizsej dobe, tak mu ho supni co najskor 😉

strasska
14. nov 2012

@bis a beriem spat, Jurko sa este sam nepretaca, Misko sa nakoniec priznal, ze mu iba trosku pomohol s nozickami 😀 😀 😀 😀
takze este chvilu mame klud

mamminna
14. nov 2012

@strasska dakujem, no som aj ja zvedava 🙂 urcite dam vediet 😉

bis
14. nov 2012

@strasska no naša to tiež nerobí zakaždým,iba ked má náladu na otočky🙂momentálne bojujeme každý večer s nespavosťou,resp nevie zaspať,ukludniť sa..pritom si mne očká a ani za svet..ináč to kedy treba pridať ten lepok?
@mamminna tak ja som za kojenie,samozrejme čo najdlhšie,ale ešte som nepočula len o čistom kojení tak dlho...ale ako som už vyššie napísala,každá mamina vie najlepšie čo jej dieťa potrebuje🙂 a to som sa už stretla aj s mamou 13 ročného chlapca,ktorá sa pochválila,že ked sa sprchuje,príde si jej syn "cucnuť"..len som kuakala ako puk a neodvážila som sa rozoberať tému...aby som sa niečo nedozvedela,radšej...

strasska
14. nov 2012

@bis lepok treba zavadzat pri co najvacsej podpore materskeho mlieka, cize ked planujes dlhodobo kojit, tak sa nemusis ponahlat a staci aj neskor ... medzi 6-7 mesiacom ... ale ked ti mliecka ubuda, alebo planujes ju coskoro odstavit napr. kvoli zdr. komplikaciam alebo nastupe do zamestanania, tak jej skus do zeleninovo-maskovej polievocky (alebo riedkej kasicky) mixnut trosku bezvajecnych cestovin, alebo nadrobit trosku striedky z chlebika 😉

bis
14. nov 2012

@strasska aaha dakujem,no neplánujem ju odstaviť,nech len cucká čo najdlhšie..🙂

stinna
15. nov 2012

@strasska ahoj, ďakujem za radu. začnem určite tou zeleninkou, aj dokimu som vravela, že chcem začať zemiakom a on na to, že šťavičky sú lepšie. takže tak. a nie, nechystám sa odstaviť a aj s príkrmami radšej počkám. mliečka mám zatiaľ dosť a nemám ten pocit, že by malému nestačilo. to len na očkovaní nám dr. vravel, že malý je vlastne dosť veľký a že mu moje mliečko nebude čoskoro postačovať.

nina4
15. nov 2012

@stinna To je sila ked ti takto dok.povie ja som kojila Mareka 14 mes.a príkrmi odmietal horko ťažko sem-tam s cumľal piškotu ale to bolo všetko ostatné vypľul 🙂 🙂 a to bol na cici každú hod aj v noci a stačilo mu.A Adamko no uvidím ale s príkrmom nezačnem skôr ako ked dovrši 7 mesiacov.

stinna
15. nov 2012

@nina4 ja by som veľmi chcela dojčiť do šiesteho mesiaca (bez príkrmov). No je to moje prvé dieťa, tak si radšej nechám poradiť. A ďakujem baby za rady. Myslím si, že ak by malému len moje mliečko nestačilo, dá mi to aj patrične najavo. Zatiaľ je spokojný 🙂 .

mirulka147
15. nov 2012

ahojte maminky nerastu dakomu už zubky mali mi je už treti den ako vymeneny stale sa jeduje 😒

saxana36
15. nov 2012

@mirulka147 no neviem ci nam nie, bola katastrofalna noc, iba doslovne zjape,nikde nechce byt iba nosit na rukach,idem mu skusit lyzickou ci necingne 🙂