Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
fu chvalabohu ze byvam sama,moja máti je super do nicoho nekeca,nepouca,nekritizuje,a s bud.akoze svokrou mam stol vycisteny,nakolko mam uz velkeho syna z prveho vztahu a tam som zarazila akukolvek vychovu a maleho čvirka pride pozriet len ked ja poviem a to tie dve hodiny vydrzim 😠
ahojte baby, zdravím vás po dlhšom čase a pripájam sa k trouble so spánkom 😀
Moja drobčica sa budí posledné týždne asi každé 2 hodiny, cicia dlhšie než predtým a navyše je akási nespokojná, mrnčí, poplakáva, metá so sebou ako ryba na suchu, okále samozrejme pri tom všetko zatvorené, akoby s anechumelilo 😀
No zistila som, že niekedy pomôže, keď ju vezmem na ruky a trochu pohojdám, upokojí sa, položím ju a spím ďalej. Tak vám to (okrem cicíka) odporúčam, ak iné nepomáha. Ona sa pri tom hojdaní nezobudí, ako by som sa mohla nazdávať, ale asi na chvíľu potrebuje trochu držať v náručí.
A ešte sa chcem spýtať, kedy si nachádzate popri drobcoch čas brúzdať po nete? Alebo sú vtedy pri vás na rukách? Či niekde na blízku? Na mám čoraz menej času a moja malá ma radšej pozoruje bez reptania a mrnkania pri varení a žehlení než pri surfovaní🙂
@strasska
@zuzkaamato mojmu muzovi dali v jasliach vepro, knedlo, zelo ked mal 9 mesiacov a tak mu pokazili zaludok ze 2 tyzdne potom nic nejedol, takze tak sa vtedy majstrovalo 😀 😀 inak dnes sme boli v poradni a doktorka povedala ze mam zacat s nemliecnymi kasami od 5teho mesiaca takze este december bude mat len mna 🙂 ale kupim krpatej lyzicku s tanierikom na vianoce nech je pripravena. A obliekajte poriadne tie detvaky, ved je december! 😀
@zuzka_bluzka trubka 😀 😀 neboj, obliekame 😀 mne uz z toho inak sibe, furt jej kontrolujem nozicky, ci nema studene 😀 strasne.. my ideme zajtra na poradnu a aj na ockovanie. ale neviem, ci iba na rotavirusy druhu varku alebo aj synflorix, som sa neopytala.. vas dnes aj ockovali? ja sa chcem tiez opytat na tie kase, ale uvidim, co povie doktorka... no ani my este nemame vybavu na papanie, musim aj ja kupit 🙂 vcera som aj chcela, ked sme boli v tescu, ale muz bol nervozny, tak som to nechala tak..
@klemente ahoj, vies co aj moja sa meta a dnes som sa na to pytala doktorky, ze ci ju nemoze nieco v noci boliet, brucho alebo co a ona ze nie, ze to je normalny prejav v takomto veku a ze ked sa dostanu do toho plytkeho spanku tak sa hybu akoby boli hore....ved ja dam moju spat do postielky normalne pozdlz a ona sa zobudi napriec, cize sa otoci sama tym ako sa mece o 90 stupnov a mas pravdu, to pohojdanie niekedy pomaha 🙂
@zuzkaamato no malej dali rotarix druhu davku a synflorix az zaciatkom januara lebo my sme prve odkladali tak to mame posunute...medzi prvym a druhym povinnym ma byt 6 tyzdnov tak az uz mate tolko od prveho tak zajtra Zuzku cakaju vcelicky 🙂 ale hovorila si, ze po prvom jej nic nebolo tak to bude snad aj teraz v pohode. A dnes sa ma este doktorka pytala ci si mala preklada hracky z jednej ruky do druhej, ale to sa mi nezda ze robi....to su asi nejake milniky co maju deti robit v 4tom mesiaci 🙂 som jej povedala, ze to tusim nerobi, ale zato sa naucila plut a hadzat do mna cumel 😀 😀
@zuzka_bluzka no bude skoro 6 tyzdnov po prvom ockovani, tak asi aj vcelicky budu, ach jaj. no dufam, ze to zvladne tak dobre ako minule... hm, ja neviem, ci si preklada veci z ruky do ruky, nezda sa mi... no a cumel odmieta, ale vcera som jej kupila v DM taky pidi midi dudel a trosku ho dnes na par sekund podrzala v ustach, tak to je uspech proti tym dalsim 6 co mame doma 😀 ale plut ho vie krasne 😀
tak babule, mame za sebou poradnu. dostali sme druhu varku ockovania a rotarixu a dost sme si poplakali. vraj mame opuchnute spodne dasienka, tak mozem cakat kym vykuknu zubky 😉 narastli sme o 3 cm cize mame 63 cm a vaha 5420 g. pribrala iba 420 g, ale vraj je to v pohode. ide viac do dlzky teraz. a od 5. mesiaca mozeme zacat na obed s prikrmami, tak sa tesiiiim 🙂 musime ist nakupit vybavu na papanie 🙂 takze do Vianoc papame ak nam bude chutit.. minimalne mame o zabavu na obed postarane 😀
super, nás čaká očkovanie 19. 12., tak dúfam, že to tiež dobre zvládneme a dávaš jej niečo na ďasienka? Myslím nejaký gélik.
Ahojte baby.tak na dnešnej poradni štepenie a veliky plač.vážime 8570g a merame 67,5cm.a keďže sme zase veľa pribrali tak prikrmi až po skončení 6 mesiaca🙂
@zuzkaamato povzbudzujuci clanok pre mamicky co koja a stale pocuvaju o tom ako musi byt smadny , hladny ak pije iba mliecko atd.... 🙂 http://dojcenie.wordpress.com/2011/07/01/dokedy... 😉
@staniacik ak bola ta sprava urcena mne, tak nedavam zatial nic na dasienka. pokial by ju to bolelo, ze by bola nepokojna alebo tak, tak by som dala. ale aj tak nemam nic doma. ale cez den si sama stale vsetko pcha do pusinky a v noci zase je stale nacucnuta. teda predpokladam, ze je to kvoli tomu. ale mozno kupime nejaky gel a skusim dat aspon na noc, mozno to pomoze
@mamminna ozaj povzbudzujuci 🙂 dakujem.. ja hlavne na malej vidim, ze jej nejde vzdy len o papanie alebo pitie, ale velakrat vyslovene vidno, ze chce byt pri mne.. preto aj ked mi to obcas lezie na nervy, ked nieco potrebujem doma porobit, tak si ju prikladam aj kazdy hodinu, ked treba...
@zuzkaamato áno, áno to bola správa pre teba, len som to zle odoslala. ďakujem za odpoveď ;)
ahojte babulky je tu niektora z vás, ktorá nedala dieťa očkovať?
@moniaak super :D aj my tak planujeme, ze nedáme násho drobca vobec ockovat... a mali ste s uradom verej. zdravotnictva nejaky problem? dali vam pokutu? a maximalnu alebo ziadnu? a nahlasila vas vobec detska doktorka? pocila som, ze s niektorymi sa da dohodnut no neviem ako tá moja doktorka... a u nas v PB jednym nedali ziadnu pokutu... ale viem, ze ockovanie nechceme... je tam vela neziaducich ucinkov a moznych rizik do buducnosti...
@adus06 S niektorymi sa skutocne da, ak chces, napis na nick prevenar a zaradi ta do skupiny o nesuhlase s povinnym ockovanim- tam ti poradia ludia ak mas nejake otazky.. Pokial viem, tak v PB vobec nepokutuju, takze ta nemusi trapit, ci vas lekarka nahlasi, to mas fajn. Nasa nas este nehlasila ale nahlasi nas po druhom odmietnuti. ALe ja im tu pokutu kludne zaplatim🙂 (50e davaju u nas)
Baby aj vy tak plznete? 😀 ked mi budu nadalej padat vlasy tak ako teraz tak ja budem vazne plesata jak fantomas....to co toto?? Tak najprv nam priroda v tehotenstve nadeli krasne vlasy a potom za par mesiacov ich zbieram z vankusa...tak dik 😖
@zuzka_bluzka no to neni len tak mat krasne vlasy 😀 neboj vsetky mame ten isty problem,dala som sa ostrihat na kratko ale nepomohlo,az teraz tusim konecne pozorujem ze mi padaju menej, malo by sa to do pol roka upravit,tak musime pockat,to iste som mala aj s mihalnicami normalne mi vypadali a boli uplne kratucke a uz som sa dostala do pôvodneho stavu,tak vydrzat 😉
@zuzka_bluzka aj mne veru začali padať vlasy .najprv som ich p porode mala akesi trvde a teraz mi len padajú naštastie že ich mám na hlave veru dosť 😀
baby,mne padali hrozne,kúpila som si revalid tabletky aj tonicum a prestali padať,resp len málinko a hurá začali mi rásť nové vlásky už maju jeden cm a sú husto husto pomedzi moje dlhé vlasy...o tie tbl som si písala do mamili či môžem ked kojím a odpísali,že ano.

a ináč s tou svokrou🙂moja neznáša,ked sa malej čká,joj to už chodí jak toto,že čo y jej dala..najlepšie za lyžicu citronovej šťavy,aby sa jej prestalo..ja sa len smejem z toho a nevnímam...mama je pokroková,lebo sestra mala po sebe dve dcerky,tak už je mama vycvičená 🙂)