icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

any395
11. feb 2012

Milé tehuľky 🙂 som licencovaná pôrodná asistentka s certifikátom PFP a 8-ročnou skúsenosťou s prípravami k pôrodu(aj blízkej osoby) a teda chcem vám ponúknuť absolvovanie PSYCHOFYZICKEJ PRÍPRAVY NA POROD najskôr od 15. týž. grav.
Kurz pozostáva z 10 návštev + jedno stretnutie (3hod.) Všetko o pôrode-príprava aj pre oteckov alebo sprevádzajúcu osobu (cca 6 týž. pred TP).
Jedno stretnutie trvá 2hod. - prvá časť je venovaná prednáške a diskusii, druhou časťou je tehotenská gymnastika- tonizačnorelax.cvičenia, nácvik správneho dýchania,uvolnenia panv.dna...
Na prednáškach s ukážkami preberieme celé tehotenstvo - význam PFP,zmeny v teh., životospráva, výživa,záťaž, najčast.problémy, všetko o pôrode(zvlášť príprava-vyššie popisovaná), starostlivosť o novorodenca-kúpanie, balenie, ošetrovanie, dojčenie-význam a technika dojčenia, problémy pri dojčení zo strany dieťaťa, alebo matky,laktačná kríza...nepokojné bábätko, praktické rady ako zvládnuť každodenné problémiky ...
Tehuľky z KE a blízkeho okolia, kurz PFP v KE bude otvorený pri dostatočnom počte nahlásených záujemkýň.
Kurz PFP bude prebiehať aj v Liptovskom Mikuláši, v Sp.Novej Vsi prebieha od r.2004.
V prípade záujmu sa prosím hláste na moju mail adresu aj s udaním TP-termínu pôrodu a miesta kurzu(KE,LM).
KONTAKT : Mgr.Anastázia Furmanová, mob. 0907 025298, mail: por.asist@gmail.com, facebook-furmanová anastázia
Takže sa na vás teším! Píšte,mailujte, pozdravujem 🙂

papuka
12. feb 2012

@zizu38 Ahoj, a máš nejaké problémy keď si PN, či len už v práci nevládzeš? Viem o tom bazári, chodí tam aj moja sestra, ale keďže ja som PN a ešte k tomu v ZH, je mi jednoduchšie nakupiť pár vecičiek cez MK zaplatiť cez účet z domu a balík si zobrať od poštárky 🙂

nina4
12. feb 2012

@zizu38 Moja tak to bolo určite miminko malinké 😀 😀 neboj neskôr by si bola aj rada tým prvým štekleniam ked ti uštedrí taký riadny kopanec pod rebro 🙂 🙂 🙂

lucka211
12. feb 2012

@barborka1446 ahoooj ja budem rodit v juli:DD

zizu38
13. feb 2012

@nina4 Kedže je toto naše prve babo, tak ja sa aj na tie kopance teším🙂 Teda len dúfam ze náš "drobček" nebude futbalista po tatkovi a tie kopance nebudú moc často 😀 😀

nina4
13. feb 2012

@zizu38 jááj ved aj ja na tie zvrtky a otočky no u nás sa veľmi teší Sofinka tá mi je stále nacapená na brušku a rozpráva sa s bábatkom tak tipujem že to bude zas Sofinka na ktorú bude drobček najviac reagovať tak ako aj pri Marekovi.

zizu38
13. feb 2012

@papuka Joj zasa som nachladnutá 😢 A zase len tak zo dňa na deň, alebo lepšie povedané z hodiny na hodinu. Ja si myslím že je to z toho že sa cítim vyčerpane, do toho tie moje problémy so spánkom, a v práci je furt niekto nachladnutí ale nik nejde na PN...
Aj nás tu na MK zaujal jeden kočík (okrem iného), ale chceme počkať do stredy, idem na sono lebo mi zle dopadol tripl test, tak dúfam že ten kočík bude ešte v ponuke :D

papuka
13. feb 2012

@zizu38 ahoj, no ked je človek vyčerpaný tak sa ná neho všetko lepí, budem ti držať palčeky nech ti to v stredu dobre dopadne, ten kočik si si mohla reservovať. mne zatial výsledky dopadli dobre, idem až 27.2. tak uvidime ako dalej, ty swa len lieč a hlavne vela vela oddychuj

neeelaaa1
13. feb 2012

ahojte baby....viete mi poradit...ked sme tehulky a na pn moze nam prist kontrola zo socialky?a inak sa ako mate co mate nove?

nina4
13. feb 2012

@neeelaaa1 môže mne chodili pod chvíľou .A bolo to na šľak trafenie 😠 😠

neeelaaa1
13. feb 2012

@nina4 ja som si to aj myslela ale pre istotu som sa opytala lebo som to povedala mojej znamej a vysmialama ze tehotnym nechodia...co mas nove?

nina4
13. feb 2012

@neeelaaa1 To má aj s časti pravdu ja som napr. mala vychádzky a kamoška tá mohla behať celý deň tak neviem ako to je či to záleží od dok.
No pomaly sa guľkám 😀 no začal mi zhon ráno Sofinku do škôlky a na obed pre ňu tak človek si niečo rozrobí a už aby si končila lebo ideš do škôlky a tie chodníky na zaplakanie .ja sa teším ked už budú kvietky a teplo .
ty sa pochváľ ako drobček ?

neeelaaa1
13. feb 2012

@nina4 tak tie chodniky su niekde hrozne,ja sa strasne bojim aby som sa nesmikla....ale drobcek dobre,nieco som citila cez vikend ale co to bolo? ci pohyby...take mravcenie alebo ako by som to popisala no zvlastne este som to nezazila....mozno ze drobcek sa trosku vrtel🙂 na davaj si pozor na tych chodnikoch...

nina4
13. feb 2012

@neeelaaa1 Jééj tak možno ta bol ten drobček malý no za týždeň to budeš vediet určite .ja mám pocit že ten náš žabiak asi kopká viac v noci lebo horšie spávam a cez deň ked sa trošičku pomrví tak si môžem gratulovať .

rajeca1
13. feb 2012

ahojte dievcata 🙂 ako sa mate

neeelaaa1
13. feb 2012

@nina4 no,keby to bolo tak ako hovoris...to by bolo super...nam to ujde ako voda a mame tu tych nasich drobcov... a ma napadlo kde ides rodit,ze sa mozme aj stretnut 🙂

nina4
13. feb 2012

@neeelaaa1 V Bojniciach ale dok. si zajednávať nebudem ale tíško sa budem modliť nech nemá akurát pri mojom pôrode služby primár 😠

neeelaaa1
13. feb 2012

@nina4 uz si ho zazila a nebol dobry, a ked si zajednas doktora plati sa zato?

janqa24
14. feb 2012

ahojte baby.....ja vobec nestiham chodit na konika, ale uz si neviem rady....zmizli mi akekolvek priznaky tehotnosti, nepriberam, nemam chute ani nalady, navyse mam take zvlastne bolesti okolo pupka a od pupka horizontalne v rovnej ciare az na bok, stale tvrdsie a tvrdsie brucho....a navyse ma od zaciatku tehu trapi neprijemny hnusny zapachajuci hrudkovity vytok, s ktorym moj doktor nic nerobi a vzdy len mykne plecom, napriek tomu ze tam evidentne je minimalne nejaky zapal.....uz neviem, co mam robit, pri poslednom utz mi dost dlho stal na jednom mieste a civel na monitor a potom si sam pre seba nie velmi presvedcivo povedal, ze to je okej.....poznam ho uz roky, rodil moju dceru, ale on je presne ten typ, ktory vam nic nepovie, ked nieco nie je v poriadku..... 😢

kathka0022
15. feb 2012

@janqa24 Ahoj ja na tvojom mieste by som sla za inym dr..

si31si
15. feb 2012

@nina4 ahoj a prečo sa budeš modliť nech nemá službu aj primár?

si31si
15. feb 2012

@lucka211 ahoj aj pohyby už cítiš?

evina2904
15. feb 2012

@nadulka88 ahoj ahoj tak ti píšem, včerajšia poradňa dopadla ok ale ešte som sa nedozvedela čo to bude 🙂 tak možno 22 to už budem vedieť..... Ako sa máš? dúfam že všetko ok ....

lucka211
15. feb 2012

@si31si ahoooj este zatial necitim ziadne pohyby a ty?:(

nadulka88
15. feb 2012

@evina2904 ahoooj.. super, tesim sa s tebou, ze je vsetko v poriadku a ze ste zdravucky 😉 a 22. ides na sono?? Lebo ja mam poradnu az 28 a aj sono mi budu vtedy robit... 🙂 My sa mame celkom dobre, uz aj drobceka citim 🙂

evina2904
15. feb 2012

mne teraz nerobila sono ale 22 idem do Martina na skríning tak dúfam že mi tam už povie 🙂 som nedočkavá ako malé decko :D...... jééj tak to je super náš krpček tiež riadne kope už asi týždeň sa krúti po celom bruchu..... tak som zvedavá čo ti povedia 28... budem držať palce

evina2904
15. feb 2012

@nadulka88 mne teraz nerobila sono ale 22 idem do Martina na skríning tak dúfam že mi tam už povie som nedočkavá ako malé decko :D...... jééj tak to je super náš krpček tiež riadne kope už asi týždeň sa krúti po celom bruchu..... tak som zvedavá čo ti povedia 28... budem držať palce

monika74
15. feb 2012

@janqa24 asi naozaj teba zmeniť lekára.o priberanie sa neboj ja som tiež do teraz nepribrala ani kilo a vobec mi nič výnimočné nejde na chuť som normalne aj ja prekvapená.ja som tiež ten výtok v predošlom tehotenstve mala skoro stále.dr povedal že to je aj s tých všeliakých práškov čo sa použivajú a brala som, canesten a nejaké čípky.Skús sa spýtať v lekárni tam by ti mohli poradiť canesten asi určite a viem že sú aj canesten čípky.želám ti aby ti to rýchlo prešlo

nadulka88
15. feb 2012

@evina2904 dakujeeem.. inak kde ides do Martina..? Normalne do nemocky..?? a ty si z Dolneho Kubina..? My sa tam chystame v sobotu do jedneho detskeho obchodika pozriet aj kociky a tak 🙂

evina2904
15. feb 2012

@nadulka88 ku doktorovi Grochalovi on robí aj 3D/4D ultrazvuky ale aj ultrazvukový skríning na zistenie anomálii plodu bola som uňho v prvom trimestri a idem tam aj teraz má súkromnú ambulanciu.... Ja som z Párnice to je kúsok od Kubína....... no pekne tak idete pomíňať trošku a potešiť oko a už si ideš kúpiť aj kočík ak sa ti bude nejaký páčiť?