icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

bis
29. apr 2012

ahojte žienky,čo robíte ked vám opuchnú nohy?máte nejaký dobrý recept na rýchle odpuchnutie?mne teraz dosť opúchajú a skúšam všeličo ..

nr_martinka
29. apr 2012

@bis no to by som chcela vediet aj ja aj mne opuchaju aj ruky aj nozicky a ked som bola na kontrole na internom tak povedal lekar ze s tym nic nenarobim a ze je to normalne.

bis
29. apr 2012

@nr_martinka ked občas nemôžem na tie nohy ani stúpiť,nič,musíme vydržať:-/

nr_martinka
29. apr 2012

@bis no to poznam az ma palia ale pre babo vydrzime vsetko 😀

monika74
29. apr 2012

@nr_martinka @bisaj mne opuchajú ako sa veru treba len oddychovať a ja mám naviac problém s krčovými žilami a toto teplo tomu veru nepridá a bolia a bolia.Idem aj na cievne no aj tak viem,že nič moc mi tam na ne nedá 🙂

evkosca
30. apr 2012

Ahojte zienky, ja tiez rodim v juli,...pozeram, ze mate rovnake tazkosti, ja bojujem s krcmi, tvrdnutim bruska, nespavostou a palenim zahy....uz mate nachystane a nakupene veci? do porodnice? a pre babo doma vyprate, vyzehlene v polickach?

papuka
30. apr 2012

@zizu38 Ahoj, tak je dobre, že si natrafila na takého dobrého doktora, viem že sú aj tyký, ibaže je ich velmi málinko, škoda ☹ aj mne naši občas robia taxíka, teda otec, mamina nešoféruje, aj ked má vodičák, vy mate tu v ZH políčko? viem poznám ten obchodík, teda viem kde je, ale ešte som v nom nebola, lebo vieš, ako sme 3 roky prerábali náš domček, tak ja poznám každý obchod, v ktorom sa kupi nejaký stavebný material na dom, ale kde si možem kupit, nejaké topánky, oblečenie, alebo poprsenku, tak to teda ani netuším 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , ale popravde ani nemusím vediet, bud si to kupim cez net, alebo v BB, kde už všetko poznám 😉 doam je doma, aj ked už síce 2 roky bývame v ZH ked idem do BB vždy poviem, idem domov. tak aký si mala víkendík??????
my sme mali v sobotu stavebnú, majko s kamarátom rozširoval dreváren, a ja som im za to grilovala, bolo pekelne horúce, a to ked je aj u nás tak to je naozaj všade a poriadne, lebo u nás je troška vždy chladnejšie ako v ZH meste, tak nedelu som už travila skor dnu a ked už nebolo tak prekliato teplo, vyšli sme vonku s maroškom

papuka
30. apr 2012

@marakoli ahoj, krásne krásne, povedala by som pekelne horúce 😀 aj krk som si spálila, no ale kedže som sa pozabudla nakrémovat, moja vina 🙂 aj ja som stavbárom v sobotu grilovala, a v nedelu už len lenošila v chládku nášho domčeka, kedže pracuješ, dávaj si pozor, tie horúčavy ta možu velmi vyčerpat, papa

monika74
30. apr 2012

@evkosca vitaj medzi nami 😀 už je oprané a vyžehlené 😀 a veci do porodnice ešte chvílu majú čas.A kedy máš termín?

monika74
30. apr 2012

Hurá žienky konečne už aj ja mám glukozu za sebou.Dnes som ju doma vypila a setrička mi zobrala krv s prsta aj zo žily .Snád to boli už posledné odbery 😀 A zas tu máme veeeľmi horúci dník,už bude hladať len chládoček 😅

evkosca
30. apr 2012

@monika74 dakujem,...ja cakam na pranie, kym mi manzel postavi skrinu do detskej, tam narvem veci pre starsie deti, nech sa mi uvolni miesto v komode...sa mi to nechce moc robit predtym, len aby som skor neporodila... termin mam 5.7., ale obe deti isli neskor...tak uvidime ako to nakoniec dopadne...
a s glukozou som aj ja bojovala...som zvedava, kedy ten test zrusia uplne...

nina4
30. apr 2012

@marakoli Tak super že dá osebe tak vedieť šak načo by maminku šetril 😀 😀 😀 My sa máme dobre dnes manželovi prišla o 1:15 Hod ráno sms z práce aby ostal doma a som sa tak zľakla a malá potom bola ako na aerobiku 😀 my teraz sadíme foliak sme dorobili včera tak sme stáááále vonku aj drobci a dnes sa stavia máj tak tam asi Paťko pôjde len musí ísť ešte do kostola na nácvik príjimania tak dúfam ,že postíhame ...Ako reaguješ na toto teplo nevadí ti ? ja by som momentálne najradšej len v podprsenke chodila 😀 😀 😀

zizu38
30. apr 2012

@papuka ahoj, ano v ZH pri lutilskom potoku máme záhradku, vlastne od domu tak 15min chôdze. A vlastne "celý" víkend sme boli tam a bolo neskutočne teplo. Dnes sme si dokúpili tu v ZH priesdy, ale tie z BB sú pevnejšie, tak dúfam že sa aj tieto v pohode uchytia.
Joj a kocúrisko nám ochorel ☹ má asi zápal moč. mechúra sme s ním boli u veterinára tak dostal injekcie, a ešte na ďalšie budeme musieť s ním ísť.
Aj ja si väčšinou nakupujem veci v BB aj kaderníka a kozmetičku navštevujem v bystrici. ešte som si tu žiadnu kozmetičku nenašla a už by sa mi "zišlo" 😀
joj grilovanie to mám rada aj ja 🙂 aj my si chceme na tej nasej zahradke robit "gril" teda len vymurovat take ohnisko na ktory potom polozime rost. Ale musime asi nabrat odvahu, lebo vravim my dvaja sme ako A JE TO tak sa bojim aby nam to casom nepadlo ☹ 😀

evening_star
30. apr 2012

Baby, prosim vás, natieraju sa aj take male babatka kremom na opalovanie, myslim, ked s nim idem na prechadzku? Ak ano, treba nejaky specialny krem pre babatka alebo na tom nezalezi? Ci staci ako ochrana oblečko a tienenie?

marakoli
1. máj 2012

@nina4 dobré ránko......no ja už po oslavách vyspatá. Máj sme postavili, ale už som bola rada, že ideme domov, už som si potrebovala lahnuť. teplo zvládam v pohode, aj v práci, ja tam mám celý deň tieň, takže to sa dá vydržať.

marakoli
1. máj 2012

@papuka aaahoj..máj postavený, xi, a dnes oddychujeme..........v práci v pohode, ja tam mám tieň, dá sa to vydržať a dva mesiace ujdú ako voda, len aby potom bolo takto pekne, nie, že teraz sa to vyblázni a potom bude škaredo, to by ma naštvalo 🙂

papuka
1. máj 2012

@zizu38 ahoj, zhruba viem kde to mate, ale napresno nie, ešte nie som v ZH zbehaná 🙂 to mi je luto s vaším kocurikom, náš bol chorý ale v januáry, tiež s ním majko chodil k veterinárke, bral antibiotiká a pomohlo mu to, neboj aj Váš sa vylieči.kaderníčku mám tu v ZH, teda je to moja suseda , k nej už chodím 4 roky, je to u nej o 1/3 lacnejšie ako v BB, preto som tu za nou chodila aj ked som bývala v BB, ale ostatné mám ešte v BB, neviem si tu nájst kozmeničku ani manikerku s pedikurku.my sme gril nestavali, majko stavia pec na chleba a pizzu, ale kedy bude neviem, lebo máme ešte dorobit veci, ktoré su doležitejšie.grilujeme na takom kupenom okruhlom grile, a je to super, ide to rýchlo, som spokojná 😉 dnes mám majka v BB na rybárskych pretekoch, uvidíme či získaju nejaku cenu, su to preteky dvojic na Badine.zase je velmi pekne dneska tak si uži slniečka, papa

papuka
1. máj 2012

@marakoli ahoj, aj u nás stvali asi máj, neviem, kedže nemám vychádzky ani som sa nezaujimala o to 😒 ale keby aj, tak by sme nešli nakolko moj mužíček išiel dnes skoro rano na rybarske preteky do BB. no to stým počasím je to tak, v máji júni je horuco a ked detičky nastupia na prazdniny tak sa to pokazí 😠 tak dufajme, že tento rok to takto nebude,pekný slnečný dník papa

neeelaaa1
1. máj 2012

@nina4 ahoj...no,ja od soboty trosku viac robim...a este dnes posadim zahradu a uz mam skoro celu...rychlo som to nasadila aby som si to mohla este aj uzit,hrach a podobne:-P a mame tu nastevu tak sa staram varim a podobne a nachvilu si lahnem a maly uzaj kopcuje...coraz viac a viac...uz sa nevieme dockat? a kedy si budes chystat vecicky prat a podobne...lebo ja este nie a uz mi hovoria ze pomaly mam prat a tak lebo ze potom nemusim tak vladat a to teplo ked bude tak preto....

neeelaaa1
1. máj 2012

@monika74 tak velaaa pijem inak sa cele tehulovanie vela vypijem ale tak idem von a zase do vnutra a tak potroske aj ked robim na zahrade bud rano alebo vecer...

nina4
2. máj 2012

@neeelaaa1 ja už mám opraté dávnejšie dala som aviváž Lenor tak to mám istotu že budú vecičky dlkšie voňavšie a teraz už len chodím a obzerám a teším sa ako to bude mať na sebe ale sranda je že ako si nemám naviberané pre dievčatko ako by som sa bála že to zakríknem mám ich nachystané v krabici ale vyberiem ich až ked mi to povie dok na 100% na prietokoch teda až sa nám ježibabka ukáže 😀 😀 😀 😀 No ale prchám umyť podlahu a šup-šup pre Sofinku 🙂 A ty to mooooc neprežeň so sadením 😉

stinna
2. máj 2012

Ahojte júlovky, čítam si vaše príspevky a sú dosť poučné (niektoré) 😉 a kedže ste mnohé skúsené maminky, tak sa chcem spýtať, či ste niektorá mala problém s hemoglobínom. Mne klesol na 109 a tak dúfam, že sa mi to upraví. Beriem Sorbifer a snažím sa jesť potraviny, ktoré obsahujú železo. Som prvomamička 🙂 a trošku sa obávam pôrodu, lebo podľa všetkého to bude sekciou a tak vôbec netuším, čo všetko ma čaká... Prajem vám krásny dník 🙂

bis
2. máj 2012

čawte ženičky,dnes som na hematologii dostala prvú inj clexane,odteraz picháme,a zajtra držte palce,ideme na usg v 30 tt,pekný den vám prajem.

papuka
2. máj 2012

@stinnaahoj, ja naštasie nemám takýto problém, teda nemala som žiaden ani pri prvom ani teraz, akurát že som nachladla a beriem antibiotiká na moč 🙂 teda ladviny.z mojho pohladu je lepšie nevediet čo ta čaká, lebo ja už viem a bojim sa viacej ako ked som nevedela ☹ neboj ale všetky to zvládneme, čo nevieš pýtaj sa, su tu super maminy, ktoré ti radi poradia, a ja tiež ak viem poradim, ak neviem tak sa to tu dočítam, aj tebe pekný dník

stinna
3. máj 2012

@papuka ďakujem za povzbudenie 🙂 . asi máš pravdu, že je lepšie nevedieť, do čoho idem. .. Neviem sa rozhodnúť akú kozmetiku mám pre bábo nakúpiť a či novorodenec vôbec potrebuje nejakú penu do kúpeľa a tak, lebo už som čítala aj to, že to vôbec nepotrebuje. Ako to vlastne je? Akú kozmetiku si ty používala pri prvom bábätku?

papuka
3. máj 2012

@stinna ahoj, ja som používala, vtedy to bola novinka BUBCHEN a tú budem aj teraz, najskor som si kupila iba mydielko a olejček, mast na ritušku som si kupila sudocrem-baby to tu velmi odporúčali, tak uvidime, a po čase si dokúpim dalšie z Bubchenu.ale napr. moja sestra pri oboch / maly3,5r. malá 1r. / používala detsku NIVEA, takže asi tak ako kto si vyberie 😉

majula25
3. máj 2012

ahojte babenky, vecičky nachystané v poličkách, a teraz by som chcela riešiť veci do pôrodnice, tak by som vas chcela poprosiť o neaké tipy na veci kt.nikde nepíšu a sú dôležité zobrať zo sebou..je tu niekto kto bude rodiť v TT?aj mne začínajú pobolievať nohy, možno si to robím aj sama, lebo rada nosím vysoké topanky, nebala by som, či?

bis
3. máj 2012

@stinna ahoj,ja sa nechystám kupovať nejak extra kozmetiku,maximálne nejaké babylove mliečko a sudokrém.penu do kúpeľa vôbec,vysušuje detskú pokožku.ale to je samozrejme na každej mamičke aby to zvážila🙂

bis
3. máj 2012

ahojte babenky,som doma z utz,pipik nám nedorástol za tie týždne🙂 a máme 1298 g,a sme trošičku starší(o 2 dni).ale hlavne sme v poriadku,akurát nám pán dr zistil nejakú rozšírenú žilku čo sa napája na pupočník,ale to sa vraj po pôrode stiahne.tak mu musíme veriť,prietoky sú ok.

stinna
3. máj 2012

@papuka @bis baby ďakujem za rady, ja som tiež počula samé chvály na sudokrém na riťku a vraj je dobrý a lacnejší aj bepanthen, tak uvidíme. A bis z ktorej rady babylove si používala to mlieko? A je lepší olej alebo mlieko?