icon

Letné bábätká 2011

jerino
9. nov 2011

Ahojte chcela by som otvoriť tuto diskusiu pre všetky mamičky,ktore sa tu ešte "nezaradili" 🙂,tak ako ja . Ja mam babatko ,ktore sa narodilo v juni lenže nemam tu akosi nikoho s kym by som sa poradila o všeličom čo neviem alebo zrazu ked nastane nejaka situacia a chcela by som rychlo sa poradiť. Ak je tu ešte niekto taky ako ja a ma zaujem si takto predavať informacie budem velmi rada, dakujem ahojte a tešim sa 🙂

Strana
z3
koralinka
9. nov 2011

my sme tiež júnovky, tak sa zaraďujeme 🙂

megi1989
9. nov 2011

@jerino, ahoj, naša malá sa na rodila 19,6,, takže sa pridávame 🙂

anika
9. nov 2011

ahojte, my sme júloví 🙂

mamabiba
10. nov 2011

ahojte, my sme augusťáci a tiež tu taký nikto nieje.

shakti9
10. nov 2011

a my zasa julove 🙂

maxa77
10. nov 2011

ahojte, ja sa tiez pridam, ak mozem.. my sme augustovi 🙂

jerino
autor
10. nov 2011

Ahojte kočky jeeeej 😀 ,tak to som velmi rada ,že ste ma našli už som nedufala,že sa niekto prida 🙂 ,,,takže rovno sa vas opytam že ako vaše detičky reagovali na očkovanie.My sme boli v utorok do tych nožičiek a na jednej sa to trošku začervenalo a je to take akoby v mieste toho vpichu tvrde,je to normalne?teplotu a hnačku nema. prikladam tam zatial obkladiky.ahojte zatial!! 😀 😀

koralinka
10. nov 2011

ja som dala preventívne čípok po očkovaní, teplota nevystupila, ale bola mrzuta celý deň, teraz v decembri ideme na preočkovanie, dúfam, to prežijeme zas bez horúčky

mala bude asi háklivá, bola chora pred 3 týždnami, bola vonku ked bol taký hnusný vietor a dnes už zasa kýcha - dnes bolo hnusné počasko a vela sme dnes cestovali a jak som ju prekladala hore dolu bože môj dufam nebude zasa choručka :(

ellenie
10. nov 2011

ahojte, my sme júlové 😀

janicca
10. nov 2011

ahoj a ja sa pridám tiež mám letne dieta 😀 😀 😀

luciavan
10. nov 2011

ahojky, my sme júloví

pitik
10. nov 2011

ahojte, aj my mame male julovciatko. ockovanie mame zatial odlozene, este nemame zahojene ramienko po TBC ockovani

jerino
autor
10. nov 2011

@janicca 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

anika
10. nov 2011

@jerino aj my sme v utorok absolvovali očkovanie, mali sme zvýšenú teplotku 37,8 najviac, dávala som Nurofen 1,5 ml a tesne po očkovaní Viburcol čípky, aby bola pokojnejšia, nožičky nemáme opuchnuté

maxa77
11. nov 2011

@jerino nas ockovali teraz v pondelok a ziadna reakcia, dokonca prespal celu noc po ockovani 😀

jerino
autor
11. nov 2011

mne sa už zda že flak pomaličky mizne už to nieje take červene ale určite ostane modrina ☹

mamabiba
11. nov 2011

no my máme zatiaľ iba TBC, ale to ramienko je stále trošku zapálené, ale vzdá sa mi, že sa už hojí. 22.11. máme ísť na to veľké očkovanie a čítam, že stále sú na to reakcie. Neviete mi poradiť? Pred 8 rokmi som dávala moju staršiu zaočkovať hypoalergénnou vakcínou, ktorú som si síce musela doplácať, ale nemali sme žiadnu alergickú reakciu ani teploty a bola v poriadku. Dá sa ešte takto očkovať, alebo je už iba tá štátom hradená?

shakti9
11. nov 2011

Vaaazne existuje hypoalergenna vakcina? to som nevedela... radsej by som si taku hradila, hm, ak niekto viete o tomto viac, dajte vediet... dakujem. My sme zatial hexu odlozili...

jerino
autor
12. nov 2011

ani ja som nepočula o hypoalergennej vakcine...

koralinka
13. nov 2011

mamičky ako obliekate doma svoje bábo? my sme v rodinnom dome, teplota cca 22 stupnov, malej dam body, dupačky a tenký svetrik a furt mi kýcha! pred 3 týždnami bolachora dostala virozu a odvtedy sa bojim každého zakašlania alebo kýchnutia, tak som ju začala davat ked sa hra do spacieho vaku - je veliky čiže tam ma dosť pohybu, lebo ked sa hrala tak savždy odkopala a ked sa hráva - je v ohrádke nie som s nou tak som sa bala aby ju zasa nestriasla zima, a dávam jej čepček - cez den aj na noc, šak si myslím, že to až prehanam ale ked jej nedam ten čepček - je tenučky dierkový hned začne kýchat....

a von jej dam na to hrubu bundičku, fusak a hrubu deku a tak rozmýšlam že ked bude mrznut čo jej dam ked teraz už takto 🙄

megi1989
13. nov 2011

@koralinka - my sme tiež v rodinnom dome, cca 22 °C, malej dávam body, pančušky, ponožky. Vždy máva akurát teplé rúčky - tie jej vždy kontrolujem, a keď má studenšie, pridám nejaky svetrík. 🙂

koralinka
13. nov 2011

@megi1989 iba body? :-O no ona má rúčky furt studene lebo ich ma furt v pusinke 🙂 čítala som že by sa mala teplota kontrolovať na prsíčkach - ked je teplá tam tam jej je dobre, lebo ruky aj nos môže mať studene ale teplo jej môže byť, takže ja ju babuším asi až príliš 😅

megi1989
13. nov 2011

Áno, ja dávam väčšinou iba body a pančušky, alebo len nejaký overalík - a keď ju prebalujem, tak vcítim, že aj hrudníček má vždy teplý. Takže asi jej to stačí - a s tými rúčkymi - v ústach ich má tiež stále - každú chvíľku sú celé mokré rukáviky - a to nehovorím o hračkách a hryzátkach 🙂))

janicca
13. nov 2011

ahojte prajem fajn večer 🙂 celkom fajn názov temičky 😉
@koralinka tak mojmu drobcovi davam body , pančušky ,ponožky a teplačky take na chrbátik krtkovske a tiež máme tak cca 22" a ked ideme von tak body ,pančušky, ponožky a podla počasia tenší alebo hrubší overal fusak sme zatial ešte nevytiahli máme hrubu deku....prese ako si napísala čo budem nosit v zime ???hmmm ak vobec daká bude 😒

maxa77
14. nov 2011

My mame v byte cca 20 stupnov, a obliekam iba body s dlhym rukavom a teplaky a ponozky (alebo polodupacky), to je vsetko, nekycha nesopli, tak mu urcite nie je zima. Do kocika mu obleciem teply overal, dam ciapku a rukavicky a zakryjem dekou..Na fusak mame este cas, ved este ani zima nezacala poriadne 🙂

sirene
14. nov 2011

ahoj @koralinka , niekde som citala, ze to ci je babätku zima nezavisi len od oblecenia, ale aj od toho, kde sa nachadza( t.j.v akej casti domu, izby). Ak mas ohradku nizko pri zemi, ci jej nahodou od niekal "netaha" chladny vzduch...Ze si vzdy do danej vysky ma lahnut aj dospelý a ak jemu tam zostane po par minutach chladno, tak babätku na 100%. U nas su pri podlahe to dost fučí, chvilu nemam ponozky a uz odmrzam od noh. Nas krpec je v byte niekedy dokonca v bodycku s kratkym rukavom, lebo tie uslintane dlhe rukavy ju asi moc chladia 🙂 . Ale inak normalne ako vy maminky, dlhe bodycko, pancusky, ponozky a ked ideme von, tak plus teple teplaciky a hruba mikina s kapucnou, na to hruba deka.

megi1989
14. nov 2011

@sirene - áno, to s tým ´ fučaním ´ je určite pravda - aj ja v jednej izbe cítim, že trošku ťahá, tak malú na zem nedávam. Ale v obývačke máme podlahové - tak tam sa kľudne môže hrať pod hrazdičkou 🙂))

daduska881
14. nov 2011

Ahojte aj my sa pridavame maly sa narodil 6.7 🙂 🙂

jerino
autor
14. nov 2011

Ahojte ,moj malinky ma zas opačny problem už doma ked mu dam na body ešte svetrik tak je za chvilu až spoteny takže ma len body a pančušky a je mu akurat,zato mne je stale"kosa"chodim v chlpatych mikinach papučiach s kožušinou a to zima ešte nezačala 😀 . Ked ideme von už ho davam do fusaku lebo u nas je strašna zima a vonku pospi aj dve,tri hodky ako kedy.Inač @koralinka moja sestra ma tiež letne babo ,julove a tiež je stale taky zimny aj sopliky mal aj kychal takže ta ho ma tak zababušeneho presne ako ty pišeš.ručičky ma priam ladove. A kočeny už prikrmujete či dojčite? ja zatial iba dojčím,malý je spokojný takže uvidime kedy začneme mrkvička atd 😀 ....Pekný deň všetkým 🙂 😉 😀

maxa77
14. nov 2011

@jerino my zatial iba kojime, ale maly je hrozny zrut.. spapa aj 160 ml (prevazim si ho obcas), ked mal mesiac papaval ledva 100 ml.. a vraj kojene 5 mesacne babatka papaju priemerne iba o 10-15 % viac ako mesacne.. my sme to uz davno presvihli 😀 Na poslednej poradni mi dr. vravel ze je lepsie necakat do ukonceneho 6 mesiaca, a zacat davat skor pomaly príkrmy pod ochranou MM, vraj je to lepsie aby nevznikla alergia lebo v mliecku su stale protilatky.. ale neviem kedy zacnem prikrmovat.. maly pribera az nad mieru, je spokojny, takze este mame cas..

Strana
z3